Şimdi Ara

Ne olacak bu upload hızlarının hali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önceki gün bulunduğum ildeki TTnet merkez binasına gittim ve upload hızımın 0,67 mbs olduğunu ve upload hızını arttırmak için neler yapabilceğimi sordum.
    Aldığım cevaplar ve öneriler trajikomikti gerçeten. Öncelikle tüm ADSL bağlantılarda upload hızının sabit ve 0,67 mbs olduğunu söylediler. Hızınız 16 mbs olsa bile upload hızının kesinlikle değişmiyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi yaw? Buraya Fiber internet ne zaman gelir dedim, en geç 2 yıl içinde gelecek dediler. Yuh artık...

    Upload hızı neden önemli diye soracak olursanız (eğer yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) online oyunlarda özellikle COD MW3 oynarken düşük upload hızımız yüzünden büyük sorunlar yaşıyoruz. Oynayanlar çok iyi bilir, oyun aratınca ancak ve ancak 125-150 ms ping aralığında oyun bulabiliyoruz. Oynadığımız rakipler Avrupa'da yaşıyor ve hemen herkeste fiber internet var. Adamlar ping 50 ms nin üzerine çıkınca şikayet edip oyundan çıkıp tekrar aratıyorlar. 0,67 mbs upload hızı ile nasıl düşük ping sürelerinde oyun oynayabilir ve rekabet edebiliriz ki? Aylık 60 TL para ödüyoruz ve verdiğimiz paranın karşılığını almak istiyoruz. Acaba çok şey mi istiyoruz?

    Az önce speedtest.net'ten İngilteredeki sunucuya hız testi yaptım ve sonuç:

     Ne olacak bu upload hızlarının hali?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PesMaster_27 -- 18 Nisan 2012; 20:19:28 >



  • bakır kablo ile en fazla alabileceğiniz upload hızı 2 mbit oda hsdl mi ne acayip bi isim adı altında simetri
    upload download satılıyor 2 mbit 300 tl civarı :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_ronal -- 18 Nisan 2012; 20:17:45 >
  • Aynen içmdekilerin aynısını özetlemişsin. Bende cod 4 ve bfme2 oynuyorum. Halimiz harap bazen sırf host bulamadığımız için oyuna başlayamıyoruz. Cidden 0.67 nedir ya çok komik bi hız
  • peki bundan bahsettimi yetkililere online oyun felan :) Çünkü onlar interneti sadece surf ve birşeyler indirmekten ibaret görüyolar halbu ki internet kullanıcılarının en az yarısı online oyun oynuyor !
  • 4Mbit ve üzeri sınırsız ADSL bağlantılarda upload hızı max. 1Mbit, diğer tarifelerde ise(netlimitsiz vb.) max. 800kbit diye biliyorum. Ki bunda TTNet'in pek suçu yok. ADSL2 ve ADSL2+ teknolojilerinde dünyanın her yerinde çoğunlukla verilen hizmet bu. AnnexA yerine AnnexM gibi standartlar kullanılarak kimi yerlerde bu 1Mbps lik upload hızı 3-3.5 Mbpslere kadar çıkartılabiliyormuş ki bu da download hızında düşüş anlamına gelir. Yani uploadu artırmak için downloadu kısmak gerekiyor, ki bizim şu anda kullandığımız şekliyle bizim için en ideal olan şey AnnexA. Kabul etsek de etmesek de durum bu.

    O açıdan ADSL'in upload sorunu için TT'ye yüklenmek pek mantıklı değil. He ama yüksek download yerine daha yüksek upload hızı isteyen kullanıcılar için çeşitli tarifeler üretebilirdi ama gelişmekte olan bir ülke olduğumuzu ve elimizdeki olanakları unutmayalım. (Nedense bir türlü gelişemedik) Dolayısıyla şu andaki 8Mbit DL/ 800Kbit UL değeri genele sağlıklı hizmet verebilmek açısından en ideali. Onu bile çoğu yerde tam olarak veremiyorlar ama ne yazık ki durum bu.

    ADSL'de durum böyle ama "fiber" bağlantılarda niye 1Mbit, 2Mbit upload veriliyor diyecek olursanız ona bir şey diyemem. O konuda TT'ye ne kadar sövsek azdır. ADSL'de bu duruma zorunluluk diyebiliriz ama fiberde bile 1Mbps vermek... Bu durum için söylenecek çok söz var ama TTNet reklamlarının gırla gittiği bir forumda bunları söyleyemem. Yok yere ceza almayalım şimdi.
  • nedeni korsanla mücadele diyorlar.
    upload hızı yavaş olduğu için free host lara upload yapmayalım diyeymiş.
    bahaneleri bu.
    benim düşüncem fiber altyapılarına güvenmemeleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.