Şimdi Ara

Astra G Amortisör Değişimi Yaptırdım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Forumdaşlar,

    Astra G'me ön amortisör değişimi yaptırdım. Öncelikle ustama gidip, gerekli parçaları tespit ettirdim. İlk aşamada sağ-sol amortisör ve takozları olarak belirlendi. Akabinde parçatreni.com'dan siparişimi verdim. 270 TL'ye 5 taksit ile aldım. Hemen ertesi gün parçalar elimdeydi. (Teşekkürler parçatreni.com )

    Ardından bu sabah için randevulaştık ve gittim. Parçaları inceledi usta ve aracı lift'e aldı. Lastikler söküldü ve amortisörler çıkartıldı. Bu aşamada körük vs. gibi şeyler de isteyebilirim diye belirtmişti usta. Körüklerde problem çıkmadı, ancak sanayi tabirinde dikme diye bilinen viraj denge çubuğu ya da Z rotu (sol taraf) hasarlı çıktı. Hemen parçacıdan 50 TL'ye (2 taksit) iki tane de Alman malı bulduk.

    Bu aşamada usta arka lastikleri de söküp, kampanaları temizledi, zımparaladı. Ön diskler temizlendi. Motorunu temizledi. Eksik civatalar vardı, karlık tutucu, sis farı sabitleyici gibi.. Onları taktı.

    Viraj denge çubuklarını da taktırarak işlemi sonlandırdık. Ardından ABS denemesi yaptık, işlem tamamdı.

    Tüm Maliyetler: 270 + 50 (parçalar) , 40 TL (işçilik) 360 TL'ye mal ettim.

    Denizli'de far ayarıdır, sızdırmazlık raporudur, amortisör değişimidir, klima gazıdır, periyodik bakımdır hepsini ucuza bizim ustaya yaptırabilirsiniz -çok yakında bilgisayarlı bakım - (benimle irtibata geçin p.m.'den ).

    Güle güle kullanayım

    İyi günler







  • yol tutuşu eskisine göre nasıl ?
  • Yol tutuş için pek zorlamadım, malum hava berbat. Ancak süspansiyon baya baya sertledi

    Son bir haftadır, araba aşırı derecede kafadan kayma diye tabir edilen ön tekerlerden kayıyordu. Bugün aynı virajlarda hiçbir problem yaşamadım. ABS denemesi yaptık, değişim sonrası. Kasislerden geçtik. O sırada farkettim ki eskisine göre sertleşti..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.