Şimdi Ara

Peugeot bayilerine ceza yağdı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rekabet Kurulu bileti kesti: Sen misin ortak fiyat belirleyen
    17 Nisan 2012 Salı, 15:52:36


    Rekabet Kurulu, perakende ve filo araç satışlarına ilişkin fiyat birlikteliği, yedek parça indirim oranları ve işçilik ücretlerinde anlaştıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ve sözlü savunmaları alınan 5 Peugeot bayisine para cezası verilmesine karar verdi.

    Rekabet Kurulu'nun internet sayfasında yer alan kararda, Kurul'un 28 Nisan 2011 tarihli kararıyla, beş teşebbüs hakkında Türkiye Peugeot Bayi Konseyi yapılanması altında biraraya gelen diğer bayiler ile birlikte gerçekleştirdikleri faaliyetleri nedeniyle 4054 sayılı Kanun'un 41. maddesi uyarınca soruşturma açıldığı anımsatıldı.

    Soruşturma sonucunda, tespitler ve ilgili tarafların savunmaları, toplanan tüm bilgi ve belgeler ile soruşturma raporu, ek yazılı görüş ve sözlü savunma toplantısındaki açıklamalar değerlendirilerek, 12 Nisan 2012 tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında, alınan nihai karar şöyle:

    ''Egeılısal Otomotiv Pazarlama Ltd. Şti. (eski unvanıyla Efe Otomotiv ve Pazarlama Ltd. Şti.), Yıldırım Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti., Aktif-İriyıl Otomotiv İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti., İrde Motorlu Araçlar Servis Tic. AŞ ve Parlar Otomotiv ve Turizm Ltd. Şti.'nin soruşturma konusu faaliyetlerinin; 06.08.2010 tarih ve 10-53/1057-391 sayılı Rekabet Kurulu kararı ile neticelenen soruşturmanın kapsamında olduğuna ve bu faaliyetleri dolayısıyla, soruşturma tarafı teşebbüslere Kanun;un 16. maddesi uyarınca para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

    Bu nedenle, Kanun'un 16. maddesi ile Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hâkim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca, 2009 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin takdiren yüzde 0,5'i oranında olmak üzere, Aktif-İriyıl Otomotiv İnşaat Turizm Tic. ve San. Ltd. Şti.;ye 109 bin 418,33 lira, Egeılısal Otomotiv Pazarlama Ltd. Şirketi'ne 2 bin 689,47 lira, İrde Motorlu Araçlar Servis Tic. AŞ'ye 18 bin 791,83 lira, Yıldırım Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şirketi'ne 124 bin 648,96 lira, 2008 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirinin takdiren yüzde 0,5'i oranında olmak üzere, Parlar Otomotiv ve Turizm Ltd. Şirketi'ne 63 bin 810,48 lira idari para cezası verilmesine oy çokluğu ile karar verildi.''

    Gerekçeli kararın daha sonra tebliğ edileceği ve Danıştay yolunun açık olduğu bildirildi.

    Rekabet Kurulu, 28 Nisan 2011 tarihli kararıyla 5 teşebbüs hakkında Türkiye Peugeot Bayi Konseyi yapılanması altında diğer bayilerle birlikte perakende ve filo araç satışlarına ilişkin fiyat birlikteliği ve bölge paylaşımı ile satış sonrası hizmetler bakımından sigorta şirketlerine yönelik yedek parça indirim oranları ve işçilik ücretlerinde anlaşmak suretiyle Rekabet Kanunu'nu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla açılan soruşturma kapsamında 10 Nisan'da savunmalarını almıştı.



  • İyi de ortak fiyat belirlenmediki..
  • rekabet koşulları çok önemli, sadece otomotivde değil birçok sektörde birbirleriyle anlaşıp fahiş fiyat uygulamaları yapan firmalar var...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.