Şimdi Ara

Paraya önem vermemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,
    öncelikle durumumdan bahsedeyim ki açıklayıcı olsun. Hala aile parası yiyen biriyim öğrenci olmam sebebiyle. Ailemin durumu fena değil, bu sayede bankada gelecek için biriken param zaten var.
    Devlet parasız yatılılık bursu alıyorum ve harçlığımla birleşince fazla bile geliyor.
    Eskiden oraya buraya harcardım, her hafta gider içerdik, para birikmezdi ama paraya da sıkışmazdım. Bu sayede paraya önem vermiyordum.
    Sonra ne zaman ki bunlar azalmaya başladı, para birikmeye başladı. Şimdi çevreme göre fena olmayan bir birikimim var, daha fazla biriktirmek için harçlığımdan da arttırmaya başladım, hatta bunun için para planı bile yapıyorum, ama fark ediyorum ki giderek daha fazla önem veriyorum paraya. Oysa biriken meblağa ihtiyacım yok, bir şey almak için de biriktirmiyorum, ki bir şeye de ihtiyacım yok kanımca. Daha iyi bir bilgisayar veya telefon alabilirim ama gerek duymuyorum açıkçası. Paranın orada olması bir rahatlık sağlıyor ama harcamadıktan sonra da ne işe yarıyor anlamıyorum. Gereksiz yere duruyor yani, bunları burnum kalkık filan diye söylemiyorum, ki değil. Kimseye hava atma gibi bir amacım da yok, zaten öyle çok büyük bir para da değil. Ama bana bu kapıldığım his açıkçası rahatsızlık veriyor. Varyemez gibi hissediyorum kendimi.
    Size danışmak istedim bu sebepten ötürü. Ne yapmalıyım diye sormuyorum, benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?







  • Parayı bana verebilirsin

    Şaka bir yana,paranın zararı yok kimseye,dursun bence,hayatın ne olacağı belli olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Retiplazmik Endoklum

    Parayı bana verebilirsin

    Şaka bir yana,paranın zararı yok kimseye,dursun bence,hayatın ne olacağı belli olmuyor.


    İşte benim de söylemek istediğim şey o. Atıyorum yurt dışına gidecek olsam dil eğitimi nedeniyle (almancam var), zaten ailem karşılayacak, o para gitmeyecek.
    Zor bir duruma düşsek benim biriktirdiğim 1-2 bin lira bir işe yaramaz. Ama yine de mesela günlük bir iş için rahatlık sağlaması gerekiyorken o paranın bana, daha da arttırma hırsı geldi. Ve bu beni biraz rahatsız ediyor. Sürekli harcamaları kısıyorum vs.
  • parayı belirli miktara getirince artık biriktirmeyi bırakıp eskisi gibi harcamaya başlardım. parasız kalma gibi bir derdim de olmaz. çok acil durumlarda oradan yardım alabilirim bunun dışında telefon bilgisayar demişsin eğer senin isteklerine bu cihazlar cevap vermiyorsa değiştirirdim fakat yetiyorsa boşu boşuna teknoloji manyağı olmaya gerek yok.
  • Gençliğinde insanın parasını olması güzel şey. Gez toz harca bir kısmını bence. Hesaptaki paranın kimseye faydası yok bankadan başka. Dedemin babası öldükten sonra hesaplarında baya bir para çıktı (300milyar kadar). Yolda görsen o para o adamda var asla demezsin. 78 model reno kullanıyordu. zamanında değerlendir bence parayı. Tabi birikmiş bir paran da bulunsun kenarda her hal için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrykt

    Gençliğinde insanın parasını olması güzel şey. Gez toz harca bir kısmını bence. Hesaptaki paranın kimseye faydası yok bankadan başka. Dedemin babası öldükten sonra hesaplarında baya bir para çıktı (300milyar kadar). Yolda görsen o para o adamda var asla demezsin. 78 model reno kullanıyordu. zamanında değerlendir bence parayı. Tabi birikmiş bir paran da bulunsun kenarda her hal için.

    Bankadaki para hariç param var zaten, en güzel yorum buydu sanırım.
    yapılması gereken de bu galiba, tamam biraz bırakmak her zaman lazım, belli durumlar için ama harcamadan bir şey almanın bile zevki çıkmıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.