Şimdi Ara

Sistem Konusunda Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar eskidiğini düşündüğüm sistemimi artık değiştirme kararı aldım fakat aklımda takılan bikaç nokta var yardımlarınızı rica ediyorum. Mevcut kullandığım sistem amd 7850 be + 3 gb ram + zotac gtx 260 + 120 gb sata 3 ssd + 2 adet depo disk ve optik sürücü kasamda cm rc 690, içinde 460 watt güç kaynağı var, bi 10 yıl aradan sonra intel e dönüş olacak sanırım almalk istediğim parçalar 2500k + güzel bi anakart + 8 gb ram, sorularım kısaca aşağıdaki gibi,

    1. mevcut sistemim 460 watt güç kaynağıyla sorunsuz çalışıyor ekran kartını değiştirmeden i5 2500k ya geçtiğimde oc la falan uğraşmasam ilk etapda bu güç kaynağıyla sistemi çalıştırabilirmiyim.
    2. hardcore oyuncu değilim, ekran kartımı performanslı bi işlemciyle kullanınca bir süre daha idare edeceğini düşünüyorum, yanılıyormuyum ?
    3.düşündüğüm anakart aşağdaki gibi sata 3 + usb 3 + 6 adet ses girişi ( 3 olanlarda megaworks gibi 5+1 analog ses sistemi bağladığımda rear bağlantılarına mikrafon ve line in dahil ediyorkar mikfrafon ve line in i kullanmak skıntı oluyor sanurm) ve dijital ses bağlant noktaları var, bu saydığım çerçevede daha mantıklı anakart tercihi olabilirmi mesela onboard ekran kartı benim için fazlalık aslında olmasa ii olurdu.

    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-z77a-g45-z77a-g45-intel-z77-soket-1155-ddr3-2667mhz(oc)-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=59265#allImages

    4.fan tavsiyleri görüyorum genellikle standart fanın ses seviyesi makulse bir süre kullanmak istiyorum dediğim ilk etapda oc düşünmediğim için idare edebilirmiyim.

    aklımda gelenler şimdilik bunlar cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum .



  • i5 2500k+z77 çipset anakart+8gb ram düşünceniz, oldukça yerinde seçimler içeriyor.Güç kaynağı konusunda sıkıntı yaşamıyorsanız,bu takviyeler ile de sorun yaşamazsınız,2500k işlemci olarak oyunlarda çok iyi performans gösteriyor,ekran kartınız ile daha iyi performans alırsınız,işlemci kutusundan çıkan stok fan işinizi görür,bir sonra ki yükseltmede güç kaynağı ve ekran kartını yenilersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.