Şimdi Ara

PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar arkadaşlar. PS3 ile alakalı sorunumu belirtebileceğim bir başlık bulamadım, o yüzden bende konuyu buraya açtım. Yanlışımız varsa affola.
    Normalde PS3'ü Philips LED TV'de sıkıntısız şekilde kullanıyorum. PS3'ü odama almak istedim ve monitöre bağlayabileceğimi düşündüm. İnternette biraz araştırma yaptım. Benim monitörümde 2 adet çıkış bulunmakta. Birisi VGA diğeri ise DVI. Bende internetten HDMI'dan DVI'a kablo satın aldım ve bugün geldi. PS3 monitöre bağladım. İlk başta görüntü gelmedi. Sonrası PS3'ü kapatıp 10 sn basılı tutarak açtım (PS3 Slim). Sonrasında şu ekranla karşılaştım :

     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


    Bu ekrandan "Yes" yani evet seçeneğini seçtiğim zaman şu görüntüyü alıyorum ki bu da monitörümün desteklemediği anlamına geliyor :

     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


    Eğer "No" yani hayır seçeneğini seçersem bu seferde ekrana hiçbir görüntü gelmiyor :

     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


    Kafama takılan soru şu, ben ilk başta görüntü alabiliyorum. Ancak sonrasında ne yaparsam yapayım görüntü gelmiyor. Eğer ps3'ün ana menüsünden bir ayar yapılıyorsa onu bilmiyorum. Tekrar Philips LED TV'ye bağlayarak ayarlarını yapıp monitörüme takabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum.







  • Öncelikle monitörün kullanma klavuzundan falan desteklediği çözünürlükleri ve tazeleme oranlarını öğrenmek gerek. Sonrasında ise PS3'ü bu çözünürlüklerden birine ayarlayıp monitöre takmak çözüm olabilir.

    Normalde PS3'ün güç tuşuna bir süre basılı tutulduğunda, en düşük çözünürlükte açılıyor diye biliyorum. Monitörün bu modu bile desteklememesi ilginç. LED TV'de monitörün desteklediği bir çözünürlüğe ayarlayın konsolu, bir de öyle deneyin. 1366x768 ile 1280x720 seçeneklerinden birisi işe yarayabilir.
  • Teşekkür edeeim kardeşim. Şuanda dışarıdayım, eve geçince denerim. Yalnız şöyle bir şeyde söz konusu, ps3'ü fişten çıkardığım an ayarların geçersiz kılınmasına neden olabilirim. Umarım ayarlar sıfırlanmaz.
  • Yok ayarlar sıfırlanmaz. Sıfırlansa zaten güç tuşuna basıldığında görüntü ayarlarının sıfırlanma özelliğini koymazlardı alete. Büyük ihtimalle söylediğim yöntemle sorun çözülür. Çözülmezse monitörde bir sorun olabilir. Kullanılan kabloda da öyle. Sorun çözülmezse, kabloyu değiştirmeyi deneyin bir de.
  • hcdp diye birşey var galiba onu desteklemiyordur.
  • yukarıda arkadasında dedigi gibi,monitörü dvı dan bagladıgın için,monitörünün hcdp özelliginin olması gerekli yoksa calısmaz bence ilk önce onu kontrol et
  • Ha evet HDCP de olabilir.
  • HDCP olup olmadığını bilmiyorum. Bugün geç geldiğim için deneyemedim, yarına kaldı. Desteklemeseydi hiç görüntü alamazdım bence. Yani ben HD kalitesi beklemiyorum zaten. Bir tanıdığım HDMI'dan SCART'a olan kablo sayesinde eski bir televizyonda kullanmayı başarmıştı. Görüntüsü gerçekten çok berbattı ancak iş görüyordu. Benimki de o hesap. Şimdilik idareten kullanıcam bu yöntemi, sonrasında 3D LED TV düşünüyorum odama. Yarın önerdiğiniz metodu deneyip tekrar buraya bilgileri paylaşırım. İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim
  • HDCP desteklemiyordur tek ve net sorunu odur.
  • Evet HDCP desteklemiyor diyen arkadaşlara sesleniyorum, yaptım, oldu Epeyce bir deneme yamulma yoluyla uğraştım. En sonunda 720p desteklediğini gördüm. Şuanda çatır çatır takılmadan çalışıyor monitörde 1080 ve 1080p desteklemediği için monitörde desteklemiyor uyarısı alıyordum. 720p'de sıkıntısız kullanıyorum.

     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


    Yalnız şöyle bir durum söz konusu: Monitör üzerinde 2 adet hoparlör mevcut, normalde bunları ses kablosuyla kullanabiliyorum. Pc'nin ses çıkışına bağlayıp denedim, çalışıyorlar. PS3'te bunları ne yaptıysam kullanıma açamadım. Sanırım DVI girişin ses ile bir bağlantısı yok. Ayrı olarak PS3'ün arkasında dijital ses çıkış yeri var ama öyle bir kablo bende mevcut değil. Sorum şu, bu 2 hoparlöre herhangi bir yöntemle kullanabilmem mümkün mü ? Değilse de bende 5+1 ses sistemi var ancak dijital çıkışla değilde şu üç kablo çıkışı var:

     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


    Logitech X-540 ses sistemim var ve şuanda yatıyor.

     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


     PS3'Ü 22' Casper Monitöre Bağlama


    Bunu kullanmam benim için çok daha iyi olur. Tavsiyelerinizi bekliyor, hepinize iyi forumlar diliyorum




  • HDMI DVI çeviriciler gibi, bu çeviricilerin bir de ses çıkışlı olanları var. Piyasada bulunabiliyorlar. Onlardan kullanmak ses olayını da çözecektir.
  • @Freez3 ses sistemi olayına bir çözüm getirebilirsen,bizimle de paylaşırsan sevinirim
  • Ufak bir araştırma yaptım. Benim logitech x540'tan surround ses almak mümkün değilmiş. Matrix butonunu kullansam bile surround değil, hepsinden aynı sesi alıyormuşum. Logitech'in resmi forumunda bununla alakalı bir konu var. Surround olabilmesi için ses sisteminin donanımsal olarak dijital sesi desteklemesi gerekirmiş. Şöyle bir yöntem mevcut. Ya ucuza bir aparat alır ve nasıl 2 tane hoparlörden ses alıyorsam aynısını 5 tanesinden alırım, ya da buradaki aleti satın alır ve mecvut sesin en iyisini alırım. Bu alete de o kadar para vermek istemiyorum açıkçası. Yeni bir Led 3D TV alana kadar idare edicez gibi gözüküyor. Samsung Smart TV'ler hoşuma gidiyor. 106 ekran sanırım benim için en mantıklı olanı. Hepinize teşekkür ederim. İyi forumlar




  • Aynen benim de creative 5.1 var ve o üçlü girişten mevcut dvıya çevirecek bir aparat var mıdır acaba ? En kötü stereo hoparlörler gibi ses alsakta yeter bi üstteki arkadaş o aparatın resmini koyabilirmi acaba ?
    Monitörde HP 2311gt
  • samsung syncmaster 740n de çalışmaz dimi ? vga var sadece giriş olarak
  • Guest-AE727383A G kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 17 Kasım 2023; 19:43:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarpuzAbi

    samsung syncmaster 740n de çalışmaz dimi ? vga var sadece giriş olarak

    TV box alırsan bağlayabilirsin, VGA-to-HDMI kablolarına hiç bulaşma derim.
    TV box fiyat bakımından biraz pahalıdır, bu yüzden HDCP destekli temiz ikinci el bir monitör alman daha iyi olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.