Şimdi Ara

Kuzey köprüsü, ekran kartı takılıyken ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistamim aşağıdaki gibidir. Sisteme Ekran kartı bağlandığında kuzey köprüsü 110 derceleri görüyor, bu son format atmamdan sonra ortaya çıktı. komple anakart üzerindeki parçaları macunluyorum en fazla 1 gün normal hızlarda 50-55 derecelerde seyrediyor ertesi gün tekrar ısınma yapıyor. Kullandığım macun coolermaster ht2 sanırım.
    sistem ekran kartı yokken Aida64 stabilite testinde yaklaşık 1 saat çalıştı ve 60 dereceyi geçmedi ama ekran kartı takılıyken ise anakart 100-110 dereceyi görüyor ve kapanıyor.

    Anakart: Gigabyte GA-MA785GM-US2H
    İşlemci Amd Athlon x2 4200+
    Ram: 3*1 GB Kingston Hiyperx DDR2 667 Mhz
    Ekran Kartı: Powercolor 1gb. HD6670 DDR3 Ekran kartı
    Hdd: 2*500 GB Seagate 7200.12 Barracuda
    DvdSürücü: Samsung Dvd-Rw/ide'den bağlı
    PSU: HighPower 500W -H12S

    Anakartım daha önce HD4650 ekran kartında yüksek seviyeli oyunlarda da kapanmaktaydı bende Psu yükseltmesi yaptım bu sorun giderilmişti şuanda neden yaptığı hakkında fikrim yok, Yardımlarınızı bekliyorum sizce sorun neden kaynaklanıyo olabilir?



  • Anakartta bi problem olabilir yakindan bakilip incelenmesi gerekiyor net bisey soylenemez bu sekilde donanimsal bi uyumsuzluk gozukmuyor.
  • http://oyungezer.com.tr/forum?func=view&catid=35&id=1291576


    burada benzer bır soundan bahsedılmıs ..ınceleyın lutfen ..ılgınc bır durum ben konuyu ınceledım olay servıse gıdıp gelmelerle gecmıs ..kesın cozum bulamamıslar .. umarım ugrastırmaz sızı bu durum ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    http://oyungezer.com.tr/forum?func=view&catid=35&id=1291576


    burada benzer bır soundan bahsedılmıs ..ınceleyın lutfen ..ılgınc bır durum ben konuyu ınceledım olay servıse gıdıp gelmelerle gecmıs ..kesın cozum bulamamıslar .. umarım ugrastırmaz sızı bu durum ..

    evet gayet benzer bi sorun yalnız benim anakartın garantisi yok. Ekran kartım yeni henüz 6 aylık arkadaşlarımın bilgisayarında bi test etmem gerekicek bu durumda bakalım anakartı zorlayan bu kartmı? Bu arada Ekran kartı O.C. kesinlikle olmuyor bunuda bi detay olarak vermek isterim, Overclock olduğunda grafik vermeyi kesiyor yada oyunda aşırı dercede fps düşüşü oluyor, oynanmayacak bi biçimde. Ama sanırım bu anakarttan kaynaklanıyor olabilir, neden derseniz hd4650 vardı ve ondada kapanıyordu aynı şekilde gerçekten şaşılası bi durum. en son macunları yeniledikten sonra Nfs The Run ın kurulumunu yaptım oyunu 1 gün güzel oynadım(tabiki ısı dereceerini sürekli kontrol ederek) ertesi gün 30 dakika bile oynayamadan güp yine gitti
  • boardun o.c kapasıtesını bılmıyorum fakat dedıgınız gıbı kuzey koprusunde sıkıntı varsa zaten stabıl bır oc beklemek hata olur ..sız deneyın sonuca yazın yıne bakalım ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nıggaa

    boardun o.c kapasıtesını bılmıyorum fakat dedıgınız gıbı kuzey koprusunde sıkıntı varsa zaten stabıl bır oc beklemek hata olur ..sız deneyın sonuca yazın yıne bakalım ..

    ekran kartı stabilite testlerini başarıyla geçti tam yükte bile sorun yaratmadı ve diğer bilgisayarda başarıyla o.c. oldu sanırım tek sorun anakartta
  • Bence ekran kartının sıcaklığı kuzey köprüsü soğutucusunuda etkiliyor.Onlara özel soğutucular var diye biliyorum onlardan alabilirsin.Ayrıca kasanın yan kapağını açmanda iyi olabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sempozium

    Bence ekran kartının sıcaklığı kuzey köprüsü soğutucusunuda etkiliyor.Onlara özel soğutucular var diye biliyorum onlardan alabilirsin.Ayrıca kasanın yan kapağını açmanda iyi olabilir :)

    ekran kartım aşırı ısınan bi kartta değil maksimum 45 dereceyi gördüm, şuanda kapak açık duruyor ve ısı normal seyirde sanırım bi süre böyle idare etmek zorunda kalıcam. Yardımlarınız ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
  • ....
  • bga bga bga
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.