Şimdi Ara

YENİ VERGİ SİSTEMİ GELİYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
17.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni sistemde, çarpıklık giderilerek yaşlı otonun vergisi artırılırken, çevreci araçların vergisi düşürülecek. Teşviklerle ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bakan Yıldız, “Çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi kirletenden daha çok vergi alınacağı yeni bir sistem geliyor” dedi.

    Enerji Bakanı Taner Yıldız’dan halen faaliyette olan 16 milyonluk araç piyasasına kritik bir vergi uyarısı geldi. Bakan Yıldız, çevre dostu araçtan az, çevreyi daha çok kirletenden daha fazla vergi alınacağı bir sistem kurgulandığını söyledi. Bunu Şubat ayında yayınlanan Enerji Verimliği Strateji Belgesi’nde de bir politika kararı olarak ortaya koyduklarını vurgulayan Bakan Yıldız, bu önlemin belgede öngörülen süre içinde hayata geçirileceğini belirtti.

    Enerji Bakanı Yıldız, bu uyarıyı dün katıldığı Limak Enerji ve Kalkınma Bankası enerji verimliliği kredi anlaşması töreninde yaptı. Yıldız, enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Şubat ayında Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ni yayımladıklarını vurgulayarak, “16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla. Strateji Belgesi’yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulanıyor. Bu konuda hükümette tüm bakanlıklarla birlikte ortak bir dil kurduk” diye konuştu.

    Bakan Yıldız’ın dikkat çektiği 2012-2023 yıllarını kapsayan Enerji Verimliliği Strateji Belgesi atılacak adımı şöyle anlatıyor: “Emisyon seviyesi düşük çevre dostu (yürürlükteki tip onayı mevzuatına uygun) küçük motor hacimli, yakıt pilli veya elektrikli hibrit araçların özendirilmesi ve ekonomik ömrünü doldurmuş araçların kademeli olarak trafikten çekilmesi. Mevzuat revizyonu ile Bakanlık ve Maliye Bakanlığı işbirliği ile yapılacak düzenleyici etki analizi sonuçlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve OECD’ye üye ülkelerdeki uygulamalar dikkate alınarak, taşıt araçlarında çevreci vergileme rejimine geçilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Maliye Bakanlığı’nın sorumluluğunda yürüyecek bu eylemle ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonuyla yürütülecek.”

    24 ay içinde devrede

    Belgede eylemin tamamlanma süresi 24 ay olarak belirlendi. Bu konuda belgede, “İlgili kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı hazırlıkları ve mevcut kanunlar çerçevesinde yapılabilecek ikincil mevzuat düzenlemeleri için belgenin yayım tarihinden itibaren 24 ay içinde yapılacaktır” ifadeleri yer aldı.

    Söz konusu kararın içeriğiyle ilgili bakanlık yetkilileri şu bilgileri verdi:

    “Uygulamanın 2 yönü olacak. İlk yönü, ekonomik ömrünü doldurmuş araçların trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu kapsamda sahiplerine bu araçları trafikten çekmeleri ve yerine yeni otomobil olmaları halinde vergi teşviği sağlanacak. İkinci yönü ise Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin sil baştan düzenlenmesi olacak. Buna göre halen yeni araçtan daha yüksek, eski araçtan daha düşük vergi alan sistem, tersine çevrilerek, eski araç kullananlara daha yüksek, yeni araç kullananlara daha düşük MTV uygulanacak. Böylece MTV oranları, şimdiki gibi eski araçlardan yeni araçlara doğru artarak değil, azalarak gidecek.

    Dizelin vergisi artacak

    Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.

    Vatan



  • Ahanda hapi yuttuk.
  • Acaba bu sistemden dolayı vergiden kaç trilyon kazanç elde edilecek?
  • Yıllardır hep aynı muhabbet, her sene geliyor... Eski araçtan fazla vergi sistemini bizim ülkede uygulayabileceklerini sanmıyorum...
  • Insanları yavaş yavaş hazırlıyorlar.Sımdı yuksek hacımlı motorlara yuksek vergı getırerek dusuk hacımlı motorlara yoneltıcek ınsanları daha sonra benzıne dızele zam yaparak ınsanların daha az tepkı cekmesını saglıyacak.

    Bu ulkede yasamak gercekten zor.Benım bıldıgım halk vergı oder halka yol su elektrık olarak gerı doner. Ama bunlar halktan x ulkesıne gore 2 kat vergı alıp ceplerıne yandaslarına vs vs gıdıyor. Sımdı para kendılerıne geldı ya ee bu sefer yol su elektırıgı nasıl yapıcaklar TABIKI BIR ZAMLA DAHA ( ONLARIN DILIYLE GUNCELLEME ) gercekten artık acınası duruma geldık. Demokrası yok ınsan hayatı cok ucuz ıssızlık hat safhada maasların mınımum gıderlerın maxımum oldugu acınası bır ulke halıne geldık. TABI BIZ HALK OLARAK TEPKI VERMEDIKCE HERSEY DEVAM EDICEK.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kzafi



    Dizelin vergisi artacak

    Araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor. Bununla ilgili vergi yasaları başta olmak üzere mevzuatın yeniden yazılması için gereken süre başladı. Bu yasal düzenlemelerin tamamı 2014 Şubat ayına kadar tamamlanmış olacak.





    sizin yapacağınız iş anca bu kadar hem çevreci olsun diyorsunuz hemde dizellerin vergisi artacak diyorsunuz
  • Dizelden fazla vergi mi ? Benzinden zaten sömürüyosunuz bari dizeli rahat bırakın. Adam ekonomi yapmak için dizel aliyor sen ondan daha fazla vergi aliyor. Boyle mantık nerede görülmüş arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cılkı çıkmış 2.el piyasasını biraz olsun kendine getirir bu uygulama, saçma sapan araçlar için saçma sapan fiyat istiyenler şimdi düşünsün bakalım

    bu uygulama yeni araç alımları için yeterli değil bence birde şu ötv olayına da el atmaları lazım bu oranlarla milletin işi zor,
    gerçi millet asgari maaşla çalışıyor arabadan inmiyor. nasıl iş anlam veremiyorum doğrusu bu tiplere
  • Dizeller çevreyi daha çok kirletiyor. Karbondioksit zehirli değildir ancak dizelin yaydığı zehirli gazlar (kükürtlü ve azotlu) benzine/lpgye göre 24 kat daha fazla. İstanbulda yolda giderken biraz uzağa bakarsanız ileriyi sisten, buğudan göremezsiniz. Neden acaba?

    http://forum.donanimhaber.com/m_54590967/tm.htm
  • Çıkmaz ayın son çarşambasında değişicek sanırım bu vergi sistemi, yıllardır aynı muhabbet nabız yokluyorlar,
  • adamlar çok akıllı, yıllardır milleti dizel araca alıştırdılar ucuz yaksın diye, şimdi yıllık satışlarda dizeller benzinliyi geçti, herkes dizel sahibi oldu, bir karar değişikliği adam arabasını satamayacak nasıl olsa kullanmasa bile bu vergiyi ödeyecek, seve seve milletten alacağını bildiği için



    quote:

    Orijinalden alıntı: chevymel1

    Çıkmaz ayın son çarşambasında değişicek sanırım bu vergi sistemi, yıllardır aynı muhabbet nabız yokluyorlar,



    merak etme dostum, devletin kasasına girecek para söz konusu ise o tasarı geçer kafan rahat olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 21 Mart 2012; 9:26:28 >
  • yabancı ülkeler referans alınacak yazılmış , aslında bir bakmak lazım ingilterede , almanyada nasıl bir uygulama var acaba ?

    bu uygulamanın taslağı uzun süredir vardı , artık araçların ruhsatlarınada emisyon değeri falan yazarlar heralde.
  • degisecek sistem daha dogrusu Turkiye de degisen her sistem, her zaman bir oncekini aratmistir, kisaca gelen, gideni aratmistir, boyle birseyi yapabilmek ciddi beceriksizlik ister, iste bunu nasil basariyorlar, universitede tez konusu olur, bosuna ikinmayalim, 2014 subat diye diye, geldigi zaman goruruz anya konya yi ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    degisecek sistem daha dogrusu Turkiye de degisen her sistem, her zaman bir oncekini aratmistir, kisaca gelen, gideni aratmistir, boyle birseyi yapabilmek ciddi beceriksizlik ister, iste bunu nasil basariyorlar, universitede tez konusu olur, bosuna ikinmayalim, 2014 subat diye diye, geldigi zaman goruruz anya konya yi ...

    +1
  • bunlardan adaletli bi vergi toplamasını beklemek hayal olur...
  • Her sene düzenli olarak bu haberi veriyorlar zaten.
  • gercekten çevreciyseniz cevreyi düşünüyorsaniz L P G araçlarada vergi indirimi saglayin .
  • Böyle sistem mi olur? Yeni dizeller en az benzinliler kadar çevreci zaten. Dizellerin vergisini artıramazlar bence. Eski araçlar da bu düşünülebilir. Ticari araçlarda durum nasıl olacak acaba?
  • herhangi bir bekleyiş içinde olmamak lazım ama umarım milletin yararına bi uygulama olur.sıfır otomobillerdeki verginin makul oranlara çekilmesi şart oldu.

    şu an görünen tek faydası ikinci eli adam edecek olması.gerçi o zaman da pahalı ikinci el-düşük vergiden ucuz ikinci el-yüksek vergiye geçiş olacak.iyi mi olacak kötü mü bilemedim uzun vadede.

    bu sistemdeki felaket senaryom ise sıfır otomobil vergilerinin şu anki oranda sabit kalması ve araçlar eskidikçe daha da artması.
  • inanalalımmı?
    halk için ne düşündülerki
    anca soymayı düşünuyorlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.