Şimdi Ara

Çok Eski Filmleri İzleme Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yaklaşık 6-7 aydan beri imdb top 250'de olan veya olmayıpta güzel olan filmleri izlemeye çalışıyorum.Top 250'deki 2000 yılının üzerindeki filmlerin hepsini izledim.Ama Top 250'nin büyük bir kısmı 1900-1970 yıllarındaki filmler.Aslında bu filmleri izlemek istiyorum.Fakat siyah-beyaz olması,eski teknolojiyle çekilmiş olması beni izlemekten soğutuyor.Şuan elimde Shindler's List ve 12 Angry Man var.Onlar bana bakıyor.Ben onlara bakıyorum.Bir türlü ön yargılarımı kırıp izleyemiyorum.

    Sizler bu konuda ne düşünüyor sunuz?Benim gibi olupta izleyip iyikide izlemişim diyenler var mı?Bu filmler bu kadar eski olmalarına rağmen gerçekten bu kadar iyiler mi?



  • 12 Angry Man

    kesinlikle izle. salla görüntüyü görecek birşey yok zaten.
  • Dediği filmler bilinen, klâsikleşmiş filmler, onları gönül rahatlığıyla izleyebilirsin bence. Bir de bana göre o dönemlerde çekilmiş filmler şimdilerde çekilen filmlerden çok daha kıymetli. Şimdiki filmlerde samimiyet yok, duygu yok, sanattan ziyade seyirlik filmler çekiliyor gibi.
  • Night of the Living Dead 1968 yapımıydı sanırsam ve siyah beyaz olmasina ragmen büyük keyifle izlemiştim
  • İmdb listesinden gideceğim diye kendini kasma hocam.12 Angry Men gibi eski ve o listede hak eden filmler olduğu gibi.Sırf o dönemde sinemada büyük değişiklere yol açmış ama içerik anlamında boş filmlerde mevcut.Sana tavsiyem izleyeceğin filmi önce bir araştır zaten öneriliyorsa sözlüklerde falan gaza gelip izlersin.Eskilere karşı ön yargını ise en iyi 12 Angry Men kırar.
  • Herkes 12 Angry Man'i tavsiye ediyor.Şöyle biraz göz atmıştım filme.İlginçtir sadece bir odanın içinde 12 adam konuşuyor film boyunca.Herkes tavsiye ettiğine göre vardır birşeyi.En yakın zamanda izleyeceğim.
  • Ayni dert bendede var. isterse butun oscarlari alsin puani 10/10 olsun 40-50 senelik filmleri izleyemiyorum. Bi izlemeye baslayabilsem sonuna kadar izlerimde ... Onu yapamiyorum iste
  • Bende aksine siyah-beyaz filmleri daha fazla seviyorum
  • bi süre sonra alışıp seveceksin biraz gayret.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

    bi süre sonra alışıp seveceksin biraz gayret.

    Aynen öyle bende 1990 'dan sonraki bütün filmleri izledim top 250'deki. Ama 12 Angry Men'i çok tavaiye ediyorlardı. Bende dayanamayıp izledim çokta hoşuma gitti ama o hariç başka siyah-beyaz film izlemedim. Mesela bir Robert De Niro hayranıyım onun bütün filmerini izledim onlarca ama bi raging Bull'u izliyemedim siyah-beyaz diye. Ama bir ara izlemeye çalışcam.
  • Bende eski filmlerin fazla abartılmasından dolayı izlemekten soğudum. Esaretin Bedeli , "aman aman yok böyle deli film , daha iyisi yok şöyle süper böyle güzel" dediler , ben bir numara göremedim filmde sonu hariç. Sleepers için "böyle bir intikam filmi daha bulamazsın , ne zaman canım sıkılsa izlerim , 6 kere izledim" dediler yine bir numarasını göremedim. Yazdığım 2 filmde beni aşırı derecede sıktı. Ha Pulp Fiction veya Fight Club abartılmayı hakeden filmlerdendir bence. Ama Esaretin Bedeli , Sleepers benim için cırt filmdir Valla. Bir daha izlemem çok anormal bir durum olmazsa. Pulp Fiction gibi önerisi olan varsa bir şekilde yazarsa sevinirim. Biraz açayım yani Pulp Fiction gibi hoşsohbet , muhabbetleri hoş , eğlendiren , ilginç ayrıntılara sahip , sıkmayacak...
  • Shindler's List bilinçli olarak renksiz çekildi diye biliyorum . Güzel filmdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feel Me

    Bende eski filmlerin fazla abartılmasından dolayı izlemekten soğudum. Esaretin Bedeli , "aman aman yok böyle deli film , daha iyisi yok şöyle süper böyle güzel" dediler , ben bir numara göremedim filmde sonu hariç. Sleepers için "böyle bir intikam filmi daha bulamazsın , ne zaman canım sıkılsa izlerim , 6 kere izledim" dediler yine bir numarasını göremedim. Yazdığım 2 filmde beni aşırı derecede sıktı. Ha Pulp Fiction veya Fight Club abartılmayı hakeden filmlerdendir bence. Ama Esaretin Bedeli , Sleepers benim için cırt filmdir Valla. Bir daha izlemem çok anormal bir durum olmazsa. Pulp Fiction gibi önerisi olan varsa bir şekilde yazarsa sevinirim. Biraz açayım yani Pulp Fiction gibi hoşsohbet , muhabbetleri hoş , eğlendiren , ilginç ayrıntılara sahip , sıkmayacak...

    Her filmi beğeneceksiniz diye bir kaide yok tabi.
    True Romance
    Inglourious Basterds
    Reservior Dogs
    Trainspotting
    Kill Bill 1-2
    Snatch
    Lock, Stock and Two Smoking Barrels
    RocknRolla
    Revolver
    gibi filmleri de tavsiye edebilirim.




  • Bende bu film nasıl 34.sırada anlamış değilim...


    Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)

    http://www.imdb.com/title/tt0057012/

    Ama 'Schindler's List' hiç sıkılmadan izlemiştim.Bir de renkli versiyonu var diyorlardı araştırmak lazım...



    Bir siyah beyaz çekilmiş olarak tavsiyem.

    Sin City 2005

    http://www.imdb.com/title/tt0401792/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 21 Mart 2012; 8:26:32 >




  • Bende eski filmleri izlemeyi daha çok seviyorum bi daha ilgi çekici oluyorlar gibime geliyor
  • kesinlikle önyargıyla yaklaşma izle günümüzde çekilen birçok filmden kat kat daha iyi olduklarını göreceksin
  • Özellikle Casablanca ve 12 Angry Men günümüz renkli filmlerinin bazılarını solda sıfır bırakır.
  • valla bir siyah beyaz fanatiği olarak yer yer benim bile acaba bu filmde sıkılırmıyım diye şüpheye düştüğüm oluyor o yüzden bişey diyemiyorum
  • Aksine siyah beyaz filmleri daha çok severim. Daha fazla saygı duyarak izlerim
  • bence görüntüyü boşver klasikler böyle insanın içine işliyo o eski oyuncular senaryolar bambaşka insan görüntü felan aramayı bırakıp kendini filme kaptırıyor hatta bence birkaç dvd ye felan kopyala :)
    ben hala batı yakası hikayesi,ingiliz hasta.casablanca,çingeneler zamanı,rüzgar gibi geçti,avare gibi filmleri arıyorum zaman geçtikçe acayip zor bulunuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.