Şimdi Ara

Registry de bir counter tutmak istiyorum fakat...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,
    Bir programin belli bir sayida kullanilmasini istiyorum ornegin program sadece 20 kere calistirilsin istiyorum, bunu saglamak icin bir counter tutmayi akil ettim registry de.
    Ve program kurulum olduktan sonra main calismaya basladigi ilk anda counter adinda initial value si 0 olan bir degeri registry de olusturuyorum.Programin bir dahaki calismalarinda main yine calisiyor fakat counter bir kere olustugu icin eskisini silip yenisini (tekrar 0 degerli counter olusmuyor yani) olusturmuyor, bunun yerine counteri arttiriyor.
    sorun 1- Simdi olurda bu adam gidip counteri registryden silerse benim main calismaya baslayinca bakacak counter yok ozaman initial valuesi 0 olan bi counter olusturacak.
    sorun 2- Ben counteri HKEY_CURRENT_USER altinda olusturuyorum, adam tutarda farkli user ile login olursa yine main counteri bulamayacak ve yeni counter olusturacak, yaniliyor da olabilirim?

    Cozum 1 icin - Eger adam benim counteri silse bile, program ilk kuruldugunda bir yere kurulum tarihini eger kayit ediyorsa buna bakarim ve buna gore counteri silip silmedigini anlarim, boyle bir deger saklaniyormu registryde falan bunu bilmiyorum tabi?

    Sabredip sonuna kadar okudugunuz icin tesekkurler, tmm tmm sabretmeyip sadece sonunu okuyanlar sizede teskkurler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.