Şimdi Ara

İşlemci Voltaj Ayarları İle İlgili Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merabalar, merak ettiğim bir soru hakkında yardımınıza ihtiyacım var. işlemciye oc yaparken ve özellikle işlemcinin voltaj istediği durumlarda oc yaparken mecburen ve tedbir amaçlı voltajı elle manuel olarak vermek gerekiyor ve manuel olarak verdiğimde ise şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. günlük kullanımda işlemcim boşa çalışmasın diye speed speed (işlemci frekansını otomatik düşürme) bölümünü enable yapıyorum ve işlemci çalışmadığı zamanlarda kendini düşük frekansa alıyor, ancak elle voltaj verdiğimde mesela 1,3V verdiğimde o voltaj hep aynı kalıyor ve ben bu voltaj değerinin de (manuel girilmiş) işlemci frekansını düşürünce otomatik olarak voltajın da düşmesini istiyorum. bu ayarı nasıl yapabilirim. Şimdiden teşekkürler..

    bu durum benim için günlük oc'li kullanımda büyük bir sorum.

    işlemcim i5 750



  • fikri olan yok galiba :(
  • Onun için offset voltaj ayarlaman lazım. Stabil çalıştığı voltajı bulana kadar manuel ayarlayıp sonra offset yaparak düşürülüyor. Ben öyle yapmıştım ama ne kadar düşürmem gerektiğini nasıl bulduğumu hatırlamıyorum.
  • ycanka teşekkürler, deneyeceğim dediğinizi, sonucu yazarım. bu arada önerisi olan varsa önerilerini belirtirse sevinirim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ycanka

    Onun için offset voltaj ayarlaman lazım. Stabil çalıştığı voltajı bulana kadar manuel ayarlayıp sonra offset yaparak düşürülüyor. Ben öyle yapmıştım ama ne kadar düşürmem gerektiğini nasıl bulduğumu hatırlamıyorum.

    hocam offset'e aldığım zaman tekrar autoya geçiyor :(
  • Net bir bilgim yok ben de acemiyim. Ben ŞU linke bakarak yaptım. Cpu nun birşeyini otomatiğe aldım windowstan cpu z ile voltajı okudum ben 1.3 volt stabil olarak bulmuştum otomatiğe alınca 1.3 den fazlaydı. Offset sign'ı - yapıp cpu voltajı-offset =1.3 olacak şekilde ayarladım sonra kaydedip çıkınca öyle kaldı.

    Ekleme: otomatiğe alınca VID voltajı oluyormuş..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ycanka -- 17 Mart 2012; 20:46:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.