Şimdi Ara

Amd 960t Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir kaç gün önce amd 960t işlemci aldım sisteme taktım tabi sisteme takmak için ankartı falan da söktüm. Sonra Bilgisayarı çalıştırdım ve ogün bu gündür bilgisayarda bir ağırlık var aşırı geç açılmaarada 3-5 saniyelik takılmalar. bunun nedeni ne olablir?

    Hd tune ile hardiski tarattım herşeyye ok dedi

    Ms kombustor 3d mark gibi programlarla ekran kartını test ettim sorun çıkmadı

    prime95 le 5-6 saat test ettim sorun olmadı

    cinebench ve fry bench programlarını denedim sorunsuzca halletti

    ve 3 kere format attım bilgisayar 3-4 farklı antivirüz programıyla taradım hatta combo fix i denedim ama hala aynı. neden kaynaklı oalblir acaba? Sistem ısı değerleride gayat normal prime 95 çalışırken internette falanda gezinsem sıcaklık 40 ı geçmedi.

    Anakart: gigabyte 880ga-ud3h

    Ramler: kingston ddr3 1333 x 4

    Güç kaynağı: High power 600w

    Ekran kartı: Msi cyclone power edition o.c. hd6850







  • Bir sorun olması garip bende yaklasık bir ay once 960t alıp sisteme taktım ama anakartı falan sokmedim tabi sadece sogutucuyu cıkardım eski islemcimi cıkararak yeni işlemcimi taktım hiçbir sorun yaratmadı.
  • Keşke bende anakartı sökmesydim dedim soğutucuyu takarken belki anakarta zarar veririm o yüzden çıkardım. Acaba anakartı takarke anakart biraz gergin mi oldu ya da içine saç falan mı kaçtı ne bilim yaa deli oldum .

    Bu arada eğer işlemciyi sorunlu bir şekilde taksaydım bu kadar düzgün çalışmazdı heralde?? bide eğer azıcık bir o.c. bile yapsam bazen açılırken biosta o.c yüsünden sistem hw oranı bilmeme ne bişeyler diyo enter a basınca sistem normal açılıyor. :(((
  • biraz alakasız olucak ama bikaç gün önce aldım demişsin nerden aldın acaba işlemciyi ?
  • :)) valla alırken çok zor oldu ilk başta bütokteknik diye bi siteden sipariş ettim meğer ellerinde kalmamış sonra aradım ataradım mormanide 960 diye t si yok aynı özelliklerde işlemci vardı onu aldım ürün geldi 960t :)) yani piyasada 3mhz 8m önbellikli black edition 960 ların hepdi aslında 960t. 960 diye bi model daha var ama henüz piyasaya sürülmemiş ve o 3.3. mhz.
  • oralardada yok en dandik siteler bile bakdım o kadar yani :) bana patladı bu iş amd ben senin ta. benim alacağım zamanı buldu üretimi durdurucak.
  • Bu arada benim ramler de 1333 olmasına rağmen cpu-z de şöyle görünüyor:

    1333 görünmesi gerekmez mi? Neler oluyor??? :SSS

     Amd 960t Yardım!!!


     Amd 960t Yardım!!!




  • 669 * 2 = 1338 mhz de çalışıyor ramlerin.
  • Hocam sana tavsiyem komple kasanı parcala tum parcaları temiz bi fırca ile (kullanılmamış boya fırcası olabilir) iyice sil tozlarını al tekrar tak ozellikle ramlerin cpu girisinin ve ekran kartının sıfırdan yine kur temiz bir format at buyuk ihtimal sıkıntısız kullanırsın macunuda alttan uste bir sıra halınde cek kredi kartı gibi birseyle butun yuzeye gelecek sekilde incece yedir fazlasını at.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

    Hocam sana tavsiyem komple kasanı parcala tum parcaları temiz bi fırca ile (kullanılmamış boya fırcası olabilir) iyice sil tozlarını al tekrar tak ozellikle ramlerin cpu girisinin ve ekran kartının sıfırdan yine kur temiz bir format at buyuk ihtimal sıkıntısız kullanırsın macunuda alttan uste bir sıra halınde cek kredi kartı gibi birseyle butun yuzeye gelecek sekilde incece yedir fazlasını at.

    Aynı düşünceyle hepsini yaptım fakat olmadı. galiba benim sorun biosla. Ayrıca çekirdek çınca bilgisayarı kapatıp açıyodum "system boot failures because of overclocking, last settings in bios setup may not coincide with current h/w states" diye bir msj alıyodum. birisi dediki senin yedek biosunla güncel biosun farklı onları eşitle adamın dediğini yaptım şimdi kullanırken falan hiçbir sorun yok ama sistem geç açılıyor ve tam windows u yüklerken bişey oluyo çünkü normalde klayede ışıklar yanıp sönmüyo windowsu yüklerken reset atınca sistem yani başlayınca olur ya hani klavyedeki numlock vs. tuşları yanıp söner tam windowsu yüklerken bilgisayar bunu yapıyor sonra siyah bi ekran daha sonra hoşgeldiniz yazısı ve windows açılıyor. Hani bazen elektronik eşyada olur ya nedeni olmaz yapar arada belki buna benzer bir sorun artık bilmiyorum :)))

    Sağolun cevaplar için




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.