Şimdi Ara

2011 Kia Cerato concept yol tutuş sorunu yardımmmm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 2011 model kia ceratom var ve aracımı gerçekten çok seviyorum hatta benzin ile de ilgili sorunum yok 2,5 deviri geçmediğim sürece 60 tl lik benzinle 200 km yol yapıyorum.Öyle bir sorunum var ki çıldırmak üzereyim. Otobanda genelde fazla basmam benzin sarfiyatından dolayı genelde 90-100 arası malum istanbul yolları eğri ve engebeli otoban olmasına rağmen bu engebeli yolda aracım benim kontrolümden çıkıyo ve yolun şekline göre yol tutuşu sağlıyo araca hükmedemiyorum lastiktenmidir bilmiyorum lastik markam kumho ( orjinali ) rot yaptırdım ama balans yaptırmadım.

    Sizce aracımın sorunu nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garas -- 11 Mart 2012; 11:10:25 >



  • araç kontrolden çıkıyor da arkası mı kayıyor? sağa sola çekme mi yapıyor ? tam olarak nasıl bir sorun anlamadım ben.
  • Sağa sola çekme yapıyor bugun gülal kia ya bıraktım bakalım ne diyecekler sağ ön lastik 1 cm içerdeymiş amartisör de sorun olabilirmiş haber bekliyorum şuan
  • bende 2001 cerato almayıdüşünüyorudm:S
  • bende 2010 concept sahibiyim. araçta 17 orjinal jant var ve süspansiyon daha doğrusu amortisörler çok sert. bu yol tutuşa katkı sağlıyor gibi gözükse de yamalı ,göçüklü yollarda özellikle kışın yol hakimiyetini zorlaştırıp konforu bozuyor.ben aracımda şu an 15*195*65 lastik jant kullanıyorum hatta z rotunu da iptal ettim .konfor önemli ölçüde değişti . ama en önemli faktör olan amortisör e çözüm henüz bulamadım. amortisör sertlik ayarını değiştiren ist. da bir kaç yer var o da çözüme katkı sağlayabilir.
  • ben 2011 cerato concept almayı düşünüyorum. ama aklım cruze da gidiyor cruze da şikayet fazla gibi ama sonuçta satış olarak ceratodan fazla..cerato mu cruze mu..
  • tabii ki cerato. test sürüşüne çıkın 2 araçla da. zaten anlarsınız aradaki farkı.
  • çarşamba günü 2.el alacağım nasipse concept modelini hiç sürmeden denemeden alacağım. eski arabam rio 2005 di
  • 2011 cerato concepti aldım araba çokkk güzel tavsiye ederim..
  • Arkadaslar kesinlikle orn lastiklerini degisin konforu hissedin butun sorunum gitti lassa impetus 215 45 17 taktim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende cerato concept modeli var ufak yükseltili kasisten hızlı geçince araç yoldan çizgiden sapma yapıyor.yani kasisten geçerken araba zıplama gibi bir hamle ile sapma oluyor. bu lastiklerden mi, yoksa kronik mi.? bide stabilize yolda konsol ve plastik aksamdan tıkırtı sesi eksik olmuyor. canımı sıkan bir konu nede olsa 2011 araç bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garas

    Arkadaşlar merhaba 2011 model kia ceratom var ve aracımı gerçekten çok seviyorum hatta benzin ile de ilgili sorunum yok 2,5 deviri geçmediğim sürece 60 tl lik benzinle 200 km yol yapıyorum.Öyle bir sorunum var ki çıldırmak üzereyim. Otobanda genelde fazla basmam benzin sarfiyatından dolayı genelde 90-100 arası malum istanbul yolları eğri ve engebeli otoban olmasına rağmen bu engebeli yolda aracım benim kontrolümden çıkıyo ve yolun şekline göre yol tutuşu sağlıyo araca hükmedemiyorum lastiktenmidir bilmiyorum lastik markam kumho ( orjinali ) rot yaptırdım ama balans yaptırmadım.

    Sizce aracımın sorunu nedir.

    Hızınızı arttırdığınızda araç rahatlıyor mu? Eğer öyle ise bu problem yani 90-100 arası şehir dışı sürüşlerde çizgisini koruyamama, ya da sürekli kontra direksiyon hareketleriyle şeritte kalma Hyundai-Kia grubu araçların hastalığı sanırım. Yurt dışı testlerde de dile getirilmiş. Ben de bunu yaşadım, şu anda şikayetlerim büyük oranda azaldı, ama hala bir fransız değil. Yapabileceklerinizi şöyle sıralayabilirim;

    1. Lastik havalarınızı kontrol ettirin
    2. Serviste alt takımları kontrol ettirip direksiyon kalibrasyonu yaptırın.
    3. Rot aleti modern/yeni olan bir yerde ayar yaptırın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.