Şimdi Ara

kış lastiği zorunlu olabilir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..

    şimdi okuduğum bir haber.

    verildiyse özür dilerim

    http://ekonomi.haberturk.com/otomotiv/haber/723021-arac-sahipleri-icin-onemli-haber

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gelecek yıldan itibaren kış lastiğinin zorunlu olması, takmayanlara gelecek yıldan itibaren trafik cezası kesilmesi için harekete geçti. Bakan Yıldırım, milyonlarca otomobilin can ve mal güvenliğini hiçe sayarak, özellikle kış mevsiminde ‘çürük ya da kusurlu’ lastikle trafiğe çıkmasına isyan ederek yeni önlemler almak üzere kolları sıvadı.

    1.2 MİLYON ARACIN LASTİĞİ SORUNLU

    Bakan Yıldırım’ı bu kararı almasına araç muayenelerindeki lastik denetim sonuçları getirdi. Verilere göre 2010 yılında lastiklerle ilgili 7 milyon 664 bin muayeneden toplam 981 bin 332 adet, 2011 yılında 7 milyon 845 bin muayeneden 1 milyon 228 bin adet aracın lastiği kusurlu çıktı. Lastiklerde 2010 yılında 178 bin 360, 2011 yılında 174 bin 589 adet ağır kusur saptandı. Tüm bu rakamları gören ve bu araçların yarattığı tehditten rahatsız olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hemen harekete geçti.

    EMNİYET İLE ORTAK ÇALIŞMA

    Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapılması gerektiğine işaret etti. Söz konusu kaynaklar, “Trafikle ilgili yönetmelikte değişiklik yapılması gerekiyor. Bu değişikliğin ardından kış lastiği zorunluluğu uygulamaya girebilir” diyerek sürecin devam ettiğini dile getirdi.

    İŞTE TÜRK USULÜ YÖNTEMLER!

    * Özellikle TIR ve kamyonlarda takım lastiğin fiyatı 20 bin TL’yi buluyor. Kendini uyanık gören bazı sürücüler kendilerini tehlikeye atma pahasına muayene öncesinde ödünç lastik alıyor. Muayeneden sonra ödünç lastiği teslim ediyor, eski lastiğini alıp trafiğe çıkıyor.

    * Ödünç yangın söndürme tüpü de oldukça yaygın. Hatta araç muayene istasyonlarının çevresinde ‘kısa süreli yangın söndürme tüpü kiralayan’ dükkânlar oluştu. Bakanlık yangın söndürme tüpünü ‘ağır kusur’dan ‘hafif kusur’a çevirdi. Bu dükkânlar, tek tek kepenk kapattı.



    bakalım neler olacak..







  • Ülke genelinde yapma imkanları yok. İzmir'de yaşayan insanın Antalya'da yaşayan insanın kar lastiği takmaya ne ihtiyacı var. Yerel olarak yapmaları gerekiyor bunları. Mesela diyecek ki, bugün Ankara trafiğine kış şartlarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmak kesinlikle yasaktır. Buna eyvallah..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    Ülke genelinde yapma imkanları yok. İzmir'de yaşayan insanın Antalya'da yaşayan insanın kar lastiği takmaya ne ihtiyacı var. Yerel olarak yapmaları gerekiyor bunları. Mesela diyecek ki, bugün Ankara trafiğine kış şartlarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkmak kesinlikle yasaktır. Buna eyvallah..

    doğru diyorsun, fakat otoMOBİL denilen nesne mobil yani yer değiştirebilen, hatta direkt olarak bunun için yapılmış bir makina. izmirde yaşayan adam ankaraya da/erzuruma da gidebilir. dediğin gibi olursa o zaman şöyle bir uygulamaya geçilmesi lazım, misal belli tarihler arası, x,y,z yolları veya a,b,c şehirlerinde kış lastiksiz araç bulunamaz. bu da pek uygulanabilir birşey değil sanıyorum.

    ama sende haklısın bir yerde, izmir, antalya, mersin..vs gibi daha ılıman olan yerlerde senede en fazla 3-5 gün boyunca hava sıcaklığı 7 derecenin altına iner( tahmini konuşuyorum)

    e şimdi yukarı tükürsek sakal aşağı tükürsek bıyık hesabı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikum

    Merhaba arkadaşlar..

    şimdi okuduğum bir haber.

    verildiyse özür dilerim


    verildi....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.