Şimdi Ara

P2 Bilgisayara CD-ROM Tanıtma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde sağlam çalışan P2 bir pc var ve Format attım win98 Yüklemek istiyorum Lakin İlk açılış ekranında CD-ROM Görmesine rağmen CD den BOOT işlemini yapmıyor.win98 güvenli Kipte açtığımda da CD-ROM yok görünüyor.

    Arkadaşlar bu pc lerde duyduğum kadarıyla eskiden Disket ile CD-ROM sürücüleri tanıtılıyormuştu tabii ben hep xp ile çalıştığım için o nesil Pc lerden anlamıyorum Lütfen bir bilen arkadaşlaş Disketten CD-ROM nasıl tanıtılır yani buna ait disket driverı nasıl oluşturulur bir anlatırsa sevinirim.

    Cd-ROM üzerinde marka yazmıyor fakat Modeli şu :
    Model NO : CD-50S
    Üretici : CTX
    Versiyo : 5.30


    CD-ROM üzerindeki Barkodda bu bilgiler var Lütfen bu işlemlerden anlayan biri bu CD-ROM u nasıl tanıtacağımı anlatırsa çok sevinirim.
    Hatta birde ROM Driverinı yollarsa çok makbul geçer.

    Şimdiden Herkese çok teşekkür ederim.

    Kolaygelsin.







  • Bios ayarlarına gir first boot device seçeneğini cd rom yap öyle dene.Eğer olmazsa başlangıç disketi oluşturman gerekli oda boş bir disketi pc ye tak sağ ile tıkla başlangıç disketi oluşturde oluştursun bilgisayara takılı halde pc yi başlat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcirak -- 6 Mart 2012; 19:15:32 >
  • Öncelikle cevap için Teşekküeler..

    Lakin benim sorunum Biostan Boot ayarlarıyla ilgili değil sanırım ,Win98 başlangıç disketim var başlangış disketiyle Pc yi başlatsam bile makinada cd-rom tanıtılı olmadığından cd-rom dan win98 yüklemesi yapamıyorum.

    Benim şuan yeni nesil sistemlerde cd-rom auto tanıyor fakat eski nesil bilgisayarlada öğrendiğim kadarıyla işletim sistemi kurmadan evvel bilgisayar cd-romu tanımıyorsa Disket sürücüye cd-rom driverı yüklenip o şekilde önce cd-rom tanıtılıyormuş daha sonrada cd-rom dan işletim sistemi kuruluyormuş.

    Yani dolayısıyla benim Bios ayarlarından evvel CD-ROM u Bilgisayara nasıl tanıtacam onu nasıl yapabilirim bu şekilde cd-rom driverı olan bir disket nasıl oluşturulur onu öğrenmek istiyorum.Bios ayarları konusunda bilgim var ondan sonrası kolay sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.