Şimdi Ara

bilgisayarım çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar biraz önce Bilgisayarımı çalıştırmak için power düğmesine bastığımda çalışmadı içini açtım anakart üzerindeki yeşil ışık yanıyordu, power supply yanmış mı diye kontrol etmek için ana karta bağlanan fişi çekip yeşil kablo ile siyah kabloyu başka bir kablo ile kısa devre yaptırdım ve power supply çalıştı. Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Problem nerede olabilir?



  • PSU içini açın (garantisi bitti ise) yeşil kabloyu takip edin onun yakınlarında 680 mF - 1000mF değerlerinde bir kondansatör var o şişmiş, bozulmuş olduğu için +5v stb voltajını veremiyor. Onu değiştirdiğinizde eskisi gibi çalışacaktır.
  • Cevap için teşekkürler bir bakayım ona hocam. peki sadece o satılıyor mu yoksa komple power supply ı mı değiştirmem lazım.
  • Komple niye değiştireceksiniz ki ? 10 krş tanesi kondansatörün. Siz elektronik tamirinden anlamıyorsanız bir bilen arkadaşınıza gösterin ya da olmadı bir tv tamircisine götürün size 20 TL gibi bir fiyata yapıp verir.
  • BENDEDE Bİ POWERSUB VAR. KULAK ÇINLAMASI GİBİ BİR SES GELİYOR FİŞİ TAKINÇA. PC BAĞLAYINCA ANAKART ÜZERİNDEKİ YEŞİL IŞIK YANIYOR AMA ÇALIŞMIYOR. KISA DEVRE YAPTIRDIĞIMDA FAN DÖNMEYE BAŞLIYOR. POWER İÇİNİ AÇTIM. BİR KONDANSİTÖR ŞİŞMİŞ. TEPESİNDE AÇILMA YOK. YEŞİL KABLO YAZMIŞSINIZ ONUN YAKLAŞIK 3 CM YANINDA BU SOĞUTUCU TAKALI TRANSİSTÖRLERİN YANINDA . AYNISINDAN YANINDA BİR KONDANSİTÖR VAR ONDA SORUN YOK GİBİ ŞİŞEN KONDANSİTÖRÜ DEĞİŞTİRSEM DÜZERLİRMİ SİZCE CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

    RESMİN BULUNDUĞU LİNK------>
     bilgisayarım çalışmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avcibilek

    BENDEDE Bİ POWERSUB VAR. KULAK ÇINLAMASI GİBİ BİR SES GELİYOR FİŞİ TAKINÇA. PC BAĞLAYINCA ANAKART ÜZERİNDEKİ YEŞİL IŞIK YANIYOR AMA ÇALIŞMIYOR. KISA DEVRE YAPTIRDIĞIMDA FAN DÖNMEYE BAŞLIYOR. POWER İÇİNİ AÇTIM. BİR KONDANSİTÖR ŞİŞMİŞ. TEPESİNDE AÇILMA YOK. YEŞİL KABLO YAZMIŞSINIZ ONUN YAKLAŞIK 3 CM YANINDA BU SOĞUTUCU TAKALI TRANSİSTÖRLERİN YANINDA . AYNISINDAN YANINDA BİR KONDANSİTÖR VAR ONDA SORUN YOK GİBİ ŞİŞEN KONDANSİTÖRÜ DEĞİŞTİRSEM DÜZERLİRMİ SİZCE CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

    RESMİN BULUNDUĞU LİNK------>
     bilgisayarım çalışmıyor



    Evet o şişen kondansatörü değiştirdiğinizde düzelecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.