Şimdi Ara

Korsan XP'ye Para Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün alışveriş yaptığımız bilgisayar firması patronumla görüşmüş. Görüşmede bilgisayarlarınız da yüklü olan Windows XP'ler lisanssız demiş. Şehirde microsoft geziyor lisanssız sistemlere 4500 ytl para cezası kesiyor demişler. Ceza yemek istemiyorsanız size lisans satalım demiş, bilgisayar başı 150ytl'ye veririz size demiş.

    Sizce bu durum nedir? Yaşadığım şehir Giresun, ufak bir şehir.. Neden microsoft gelip burda denetleme yapsın? Daha önce böyle birşey duyan varmıdır? Ne yapmalıyım arkadaşlar? Sizce bilgisayarcının para kazanmak için uydurduğu bir yalan mı? Görüşlerinizi bekliyorum..



  • BSA uzun zamandır büyük şehirlerde denetim yapıyor ve verdikleri cezalarda oldukça ağır. Bence böyle bir ceza almayı gözealmayın ve biran evvel lisanslanın. Tabii bu arada sadece microsoft ürünleri değil aradıkları lisanssız her türlü program da buna dahil.
  • Bilgisayarcılar 20ytl'ye sistem kurup yolluyolar? Bu durumda suçlu kim oluyor? Bence bu durumda satan suçludur, kullanan değil
  • Bu olay sadece Microsoft ürünleri için değil. kullanış olduğunuz ve üzerinde telif hakları bulunan tüm ürünler için geçerlidir. Burada suç bunu size kuran bilgisayarcıda değil tamamen size aittir. Televizyonlarda gazatelerde ve reklam panolarında bu kadar uyarıyı görmenize ragmen ısrarcı olmanız ve işte cok pahalı demenizden kaynaklanan sorunlar. Arkadaşlar dünyanın her yerinde bu lisans fiyatları aynı. Aradaki fark o ülkenin alım gücü ile alakalıdır. BSA firma kurum holding birey göz ardı etmeksizin ve evlere kadar girebilir ve size ilk önce uyarı yaparlar. fakat uyarı yapıldığında su anda 150 ytl lik lisans 500 ytl olur o anda onu alamazsanız 4500 ytl ve para cezalarına kadar cıkar.

    Tüm arkadaşlar. BSA tüm yazılımlar olarak hiç bir şehir bölge mahalle ayırt etmeksizin tüm türkiyede çat kapılara devam ediyor. Bu durumda alacağınız cezalar pc nizi satan kişiye ait değildir. bu kadar uyarı üzerine halen kopya ürün kullanmak cezai olan sartları kabul etmek demektir.

    Turan ÖZZEYBEK




  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanozzeybek

    Bu olay sadece Microsoft ürünleri için değil. kullanış olduğunuz ve üzerinde telif hakları bulunan tüm ürünler için geçerlidir. Burada suç bunu size kuran bilgisayarcıda değil tamamen size aittir. Televizyonlarda gazatelerde ve reklam panolarında bu kadar uyarıyı görmenize ragmen ısrarcı olmanız ve işte cok pahalı demenizden kaynaklanan sorunlar. Arkadaşlar dünyanın her yerinde bu lisans fiyatları aynı. Aradaki fark o ülkenin alım gücü ile alakalıdır. BSA firma kurum holding birey göz ardı etmeksizin ve evlere kadar girebilir ve size ilk önce uyarı yaparlar. fakat uyarı yapıldığında su anda 150 ytl lik lisans 500 ytl olur o anda onu alamazsanız 4500 ytl ve para cezalarına kadar cıkar.

    Tüm arkadaşlar. BSA tüm yazılımlar olarak hiç bir şehir bölge mahalle ayırt etmeksizin tüm türkiyede çat kapılara devam ediyor. Bu durumda alacağınız cezalar pc nizi satan kişiye ait değildir. bu kadar uyarı üzerine halen kopya ürün kullanmak cezai olan sartları kabul etmek demektir.

    Turan ÖZZEYBEK



    Ben de korsana karşıyım ama merak ettiğim bişey var. BSA evime iznim olmadan nasıl girebilir? Ayrıca ben bugüne kadar herhangi bir eve yapılmış bir denetleme duymadım.




  • toprağım naber. bizim oralarda bi açıkgöz çıkmış milleti yemeye çalışıyodur. ama windowsun işyerlerinde lisanslı olması gerek tabi.
    o kadar da ufak diil ya 85000 nüfus var yaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabata -- 11 Şubat 2006 15:16:42 >
  • Öncelikle Microsoft hiçbir yeri denetlemez, denetleyemez böyle bir yetkisi yok. Denetleyen kuruluş BSA.
    BSA de olsa bu kurumun evimize girebileceği anlamına gelmez keza giremez de. Çat kapı'dan kasıt, firmalara girme yetkisi olduğudur.
    Arkadaşın başına gelen olay ise bir kandırmaca. Zaten başta da dediğim gibi Microsoft hiçbir yeri denetleyemez. Bilgisayarcı para kazanmak için bir hileye başvurmuş başarılı da olmuş fakat yaptığı etik olarak yanlış, mantıken doğru. Bir firma hiçbir şekilde hiçbir ürünü lisansız kullanmamalı. Buna kullanıcılar da dahil ama bu Türkiye için acı da olsa utopik bir kavram Evinde lisanslı Windows ya da başka bir yazılım kullanan sayısı oranının %1'i geçeceğini sanmıyorum. Maddi açıdan da haksız da değiliz hani...

    Sonuç olarak, küçük yerlerde para kazanmak için gayet güzel bir yalan




  • BSA bildiğim kadarıyla her yazılım şirketinin yazılımlarını kontrol etmiyor.

    http://www.bsa.org.tr/katilimcilar.html

    Burdan şirketleri görebilirsiniz. Ayrıca BSA büyük firmalar için kontrolden önce mail veya posta yolu ile ulaşıp bilgi veriyorlar. İşte Microsoft, Adobe, Norton yazılımlarını kullanıyorsanız lisanslarınızı hazırlayın şeklinde. Son olarakta evlere kolay kolay giremezler. Belki işyerinizde bolca kopya cd bulurlar vs şeklinde sonra gelir evinizi ararlar ama oda çok zor bir iş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.