Şimdi Ara

Megane 1 Ön Sis Farının Elektrik Tesisatını Nasıl Bağlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2000 md rte megane 1 aracıma 3 ay önce çıkma orj. valeo sis farı aldım hurdacı bir tanıdıktan. Gayet temiz iyi durumda. Montaj için gereken 12v 30amper hella 5 fişli röle ve kabloları da temin ettim. El becerim iyidir kendim monte ettim güzel. Kablosunuda far tesisat kablolarına paralel şekilde motorun sağındaki rölelerin bulunduğu elektrik kutusuna kadar çektim. Elektrik kutusunun nasıl söküldüğünü biliyorum. daha önce arızalı bir röleyi falan değiştirdim, tozları temizlemek için söktüm vs. standart bir rölenin pinlerinin ne işe yaradığını da biliyorum. Kısacası arka sislerin hangi röleden çalıştığını ve ön sisler için nereden + ve - elektrik hattı çekmem gerektiğini bilirsem sisleri arka sislere bağlayabilirim.

    Yaşadığım yerde sanayide 2 tane elektrikçi var. aslında bunlar bağlayabiliyorlar ama röleyi kutu dışında bantlarla izole edip derme çatma şekilde bağlıyorlar. Kutudaki karta bağlayın diyorum, çok işim var, çok uzun sürer gibi bahaneler uyduruyorlar. kısacası yapacakları iş hiç içime sinmediği gibi istediğimi de yaptıramıyorum . O yüzden bağlantılarını öğrenebilirsem röleyi kutudaki karttaki boş yuvalardan birine takım bağlantıyı orada yapmak istiyorum. Sis farlarını arka sislerin tesisatına bağlamasını bilen bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.



  • sigorta kutusundaki yerini bilmiyorum ama sürücü koltuğunun yanındaki gri kapağın altında arka tarafa giden kablolar var içinde sokette var sök-tak çok kolay önce kaput kolunu sağa çekerek çıkar sonra kapı fitilini sök kapağı beyaz klipslerden ayır tamam sisin kablosunu bulmak için sis ampülünün yuvasından kablo rengini bul ön taraftaki sokete montajla sigorta kutusuyla uğraşmaya gerek yok kabloların içinden tek bildiğim kalın beyaz kablo benzin pompasının olması lazım sökünce araç benzinde stop ediyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri455

    sigorta kutusundaki yerini bilmiyorum ama sürücü koltuğunun yanındaki gri kapağın altında arka tarafa giden kablolar var içinde sokette var sök-tak çok kolay önce kaput kolunu sağa çekerek çıkar sonra kapı fitilini sök kapağı beyaz klipslerden ayır tamam sisin kablosunu bulmak için sis ampülünün yuvasından kablo rengini bul ön taraftaki sokete montajla sigorta kutusuyla uğraşmaya gerek yok kabloların içinden tek bildiğim kalın beyaz kablo benzin pompasının olması lazım sökünce araç benzinde stop ediyo



    anlatımınız için çok teşekkür ederim. anlattıklarınızı okurken aklımda bir fikir canlandı. bahsettiğiniz yeri, bir yeri kırmadan açabilirsem kabloyu bulabilirim birşekilde renginden yada multimetre ile falan.. o kablodan aracın motor bölümündeki role kutusuna kablo çekip, çektiğim kabloyu ön sisleri çalıştıracak röleyi anahtarlamak amacı ile kullanacağım. yani ön sislerin ana elektriğini daha kuvvetli bir kaynaktan alacağım. böylece far kumanda kolunu ve arka sis tesisatını yormamış olurum diye düşünüyorum. sizce nasıl olur? teşekkürler..

    Bağlantı planım şöyle:







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo_17 -- 19 Mart 2012; 22:40:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.