Şimdi Ara

Piyasadaki En İyi Otomatik Vites (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
15
Favori
191.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamışsınız. 308 çok iyi. clio bile 95 demek istedim.
  • noche34 kullanıcısına yanıt
    piyasası az ama kullandığım araç. öneririm. çok da olsa 1 tane alacaksınız.
  • 2 yıl eat6 şanzımanlı C4 kullandım. Vites geçişleri iyiydi ve neredeyse hiçbir kronik sorunu çıkmamıştı. Tek kötü yanı kasis gibi yerlere geldiğinizde yavaşlayıp tekrar kalkarken bir kısa süreli boşluğa düşme hissi veriyordu. Anlık hızlanma tepkisi iyi değildi.
    Şu an 1,6 cvt qashqai kullanıyorum ve eat6'dan daha iyi gibi. Eksi yanı ne deseniz söyleyemem...
  • Arkadaşlar merhaba, araçlarla pek aram yok anlamıyorum bana 20-40 fiyat aralığında, ilk kullanıma uygun tam otomatik önerisi verirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg ya da çift kavramaların sürekli hızlanma anında vites yükseltirken bir hızları var. Ama biraz hızlı vites küçültmesi sonra hem küçültüp hem büyütmesi gerekince cortluyor. Bu durumda en iyi şanzıman olma ihtimali yok. Bu sadece bi takıntı. Otomobil videolarından para kazanan ve test için markalardan otomobil almak zorunda olan insanlar bunu size söylemez.
    Mesela Hyundai dct vw dsg kadar hızlı değil aynı mantık olmasına rağmen ama daha sağlam bunları da düşünmek lazım.
    Geçenlerde engineering explained kanalının videosunda bmw nin kullandığı zf 8 ileri kullanan araçları saydı ve spor otomobiller de vardı ki bmw de sportif yönü ağır olan bi marka zaten. İlk kullandığında tam otomatik olduğunu anlamadığını öğrenince şaşırdığını söyledi.
    Weber ??? Bi kanal var tamamen şanzıman üstüne video yapıyor. Aisin 8 ileri sadece iki dişli seti var ve 8 oran var. Ben oyumu bunlardan yana kullanırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kız kardeşime makyajlı 308 1.6 blue hdi eat 6 aldık.Kendimde 8 ileri ZF kullanıyorum.Yeni 9 ileri Mercedes şanzımanlarını da kullandım ve bana göre hala 8ZF en iyi şanzıman. Özellikle makyajlı BMW lerde geçiş hızları ve konforu dahada iyileştirilmiş 500 NM tork dayanımına çıkarılmış.

    Onun haricinde Eat6 da çok başarılı.Ne opelin tam otomatiklerinin hantallığı, ne dsg nin kırılganlığı var bu şanzımanda. Bana göre eat 6 o fiyat sınıfındaki en iyi şanzıman.Geçiş hızları belki bir derece daha hızlı olabilirdi ama yine de gayet kabul edilebilir.

    Özet olarak 8HP50(ZF) şuan en iyi şanzıman bence. Eat 6-8 ailesi 2. olarak yazabilirim.Çift kavramalar içinde DSG eğer sağlamlık sorununu göz ardı ederseniz bozulana kadar en iyiler arasında hala bana göre ama işte kırılganlığı insanı endişelendiriyor. CVT ler bana hitap etmediği için yazmıyorum.Kimine o uygun gelebilir saygı duyarım.
  • 1.ZF (ZF9, ZF8)
    2.Aisin
  • atade28 A kullanıcısına yanıt
    Hocam dsg ibizanin dezanavantajalri neler? Niçin tam otomatik i20yoneldiniz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eat8

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rio önerisi yapılmış sanırım b segmenti bir araç almak isteyen arkadaş için...yaklaşık 4 yıl 2015 model rio dizel consept kullanmış biri olarak birkaç kelam etmek isterim umarım faydam olur...

    aracı 0 km almıştım öncelikle belirteytim ve satalı daha 1 ay bile olmadı...aracı kullandığım süre boyunca bana en ufak bir sorun çıkarmadı motor da elektronik bir parça arıza verdi ama garantiden hemen değiştirdiler...yakıt konusunda muadillerinden biraz daha fazla yakıyor ki özellikle clio dan ama tek tek şu marka modele göre şu kadar az veya çok diye rakamsal bir kıyaslama yapamam ayrıca muazzam bir fark yok ki araç hatırladığım kadar diğerlerinden daha ağır....süspansiyonları muadillerine göre serttir ama bu daha iyi bir yol tutuş getiriyor...iç mekanda yumuşak malzeme hiç yok özellikle kışın trim sesleri oluyor....bazılarına geçiçi çözümler buldum slikon sprey vs ama kalıcı çözmek imkansız gibiydi....çok takıntılı biri değilseniz zaman içinde buna alışıyorsunuz..motor sesi ve rüzgar sesi konusunda sanırım sınıfının en iyilerinden....2. el piyasası çok zayıf eskiye göre kia araçları daha çok görsekte hala satması çok zor...işin kader nasip kısmını bir kenara bırakalım:))) 6 ay falan ilanda kaldı araç:))

    tekrar b segmenti bir araç alacak olsam rio alırmıyım...aslında almamamı gerektirecek büyük bir sebep yok ama farklı bir model denemek isterdim...benim aldığım dönemde F/P olarak en iyi araçtı muadillerinden 5-10 bin tl daha ucuzdu... şuan fiyatlara tam hakim değilim o yüzden bir şey diyemiyorum...

    bu posta otomatik viteslerle ilgili araştırma yaparken geldim...zira yeni alacağım araç c segmenti ve oto vites olacak...kesin kriterlerim bunlar...incelemeleri izliyorum, makaleler postlar okuyorum ve görüyorumki 200 küsür bin tl lere çıkmış c segmenti araçlar hala premium seviyede değil bence....işler b segmentine göre daha karışık...oto vites olayında bile bu kadar çok değişken olduğunu bilmiyordum...bir kaç gündür özellikle focus ve civiclere bakıyorum 2019 model 2. ellere...birinin yol tutuşu daha iyi diğerinin şanzımanı daha konforlu birinin iç mekanı daha kullanışlı diğerinin daha karmaşık vs vs vs uzayıp gidiyor...zor iş araba almak....




  • bmw'nin zf 8hp'si.
  • Konu güzelmiş teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.