Şimdi Ara

telefon gelince adsl kopuo !!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2 yıldır adsl kullanıorum.. bağlantıları çok iyi biliyorum.. ancak babamın ofisine adsl bağlantısı yaptık.. splinter ı doğru bi şekilde bağlamama rağmen tel gelince adsl gidio. splinter ı değiştirdim olmadı.. modemi değiştirdim olmadı bu nedendir yau kafayı yiycem.. aynı marka modemi kendi evimde kullanıorum daha hiç böyle bi sorun yaşamadım... nedendir bu ?



  • Arkadasım Herseyı Değiştirmıssın Ama ßence ßıde Telefon Hattını Kontrol Ettırsen
  • telefon hattından dolayı neden olabilir ki ? neresini kontrol edeyim ben hattın ?
    bağlantısı gayet güzel.. ama tel gelince..
  • araya bi spliter kullan halolur
  • arkadaş o kadarını biliyorum zaten yazdım koydum die.. hatta bak değiştirdim die bile yazdım.. olmuyor kesilior..
  • spliter tak yine olmazsa telefon hattına baktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ontan -- 8 Şubat 2006 23:13:42 >
  • Evde kaçtane telefon varsa hepsine koyman lazım splitter. Olmazsa ana girişe koy ben öyle yaptım yani kapıdan içeri giren girişe.
  • Ana girişe nasıl splitter koydun? biraz anlatır mısın?
  • guguk'un dediği gibi ofiste santral yada parelel mevcutsa kopmalar olur. splitter şart.

    Dışardan gelen telefon hattını direk splitter'a takcaksın. Spliterin diğer ucuna takacağın telefon kablosuda, eskiden ana hattın ucu nereye gidiyorsa oraya gidecek. sonra aynı şekilde telefonlar dağılcak hepsi bu işte. Yani ekstradan bir kabloya ihtiyacı var.
  • arkadaşlar.. 2 yıldır adsl ile uğraşıyorum.. bir splinter nasıl kullanılacak çok iyi biliyorum.. ofisde hatta bağlı iki tane parelel var.. splinter ı sadece bi tane tele bağlıyorum gene kesiliyor.. bağlantıları doğru yaptığımdanda eminim çünkü daha öncede bi çok kez arkadaş eş dosta kurulum yaptım. hiç böyle bir sorun olmadı.. her telefona ayrı ayrı slinter takıorum gene olmuo.. tel geldiği gibi kesilio.. bunasıl iş anlayamadım gitti yaa kafayı yiycem..
  • Valla aklıma birşey gelmiyor başka birde telsiz telefon varsa oda yapar başka ne yapar bilmiyorum sorunu çözersen bu raya yazarmısın merak ettim doğrusu.
  • Sorun ek kablo kullanmandan kaynaklanıyor olabilir. Belki kullandığın hatlar sorunlu ya da eskidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weed

    arkadaşlar.. 2 yıldır adsl ile uğraşıyorum.. bir splinter nasıl kullanılacak çok iyi biliyorum.. ofisde hatta bağlı iki tane parelel var.. splinter ı sadece bi tane tele bağlıyorum gene kesiliyor.. bağlantıları doğru yaptığımdanda eminim çünkü daha öncede bi çok kez arkadaş eş dosta kurulum yaptım. hiç böyle bir sorun olmadı.. her telefona ayrı ayrı slinter takıorum gene olmuo.. tel geldiği gibi kesilio.. bunasıl iş anlayamadım gitti yaa kafayı yiycem..


    Bu problem bendede vardı. Arkadaşlar anlatmış ben detaylandırayım. Ofise gelen telefon hattının başka bir yerden bağlantılı olmaması lazım direk direklerden ordan apartman santralinden gelmesi lazım o gelen hattı ayırıcının(splinter) Line-in kısmına takacaksın sonra phone kısmından ilk telefona kısa bir kablo ile bağlantı yapacaksın. Kalan modem portundan kablo çekecksin o kabloyu 2. ayırıcının yine line in bölümüne takacaksın gerisinide modem portundan modeme phone portundan telefona bağlayacan bu şekilde çalışması lazım ben evde böle yaptım sorun yok artık....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: weed

    arkadaşlar.. 2 yıldır adsl ile uğraşıyorum.. bir splinter nasıl kullanılacak çok iyi biliyorum.. ofisde hatta bağlı iki tane parelel var.. splinter ı sadece bi tane tele bağlıyorum gene kesiliyor.. bağlantıları doğru yaptığımdanda eminim çünkü daha öncede bi çok kez arkadaş eş dosta kurulum yaptım. hiç böyle bir sorun olmadı.. her telefona ayrı ayrı slinter takıorum gene olmuo.. tel geldiği gibi kesilio.. bunasıl iş anlayamadım gitti yaa kafayı yiycem..


    arkadaşım 2 yıldır adsl le uğraşıyorum diyorsun daha hala splitter mı splintermi onu bile yazamadın gitti koca topicte 1kez dahi. Yazmışlar işte çözümü oraya. Demekki yanlış yaptığın bişeyler var. Ana gelen hat direk olarak line filter'a veya splitera girmeli. spliterdan çıkan uçta piyasada satılan uyduruk bi hat çoklayıcıya gelecek. Ordan pararlel olan telefonlara çıkış yapcak. Modeme spliterdan giriş olmasına gerek yok. yani modeme gelen uç spliterdan geçmesede olur.

    Yani ana hattan 2 ayrı kablo çıkar.Teki (A) direk modeme gitsin. Diğeri (B) telefonlarla. B ucu direk splitterin line'na giriş yapsın. phone kısmından çıkardığın ek telefon kablonda çokluyucuya gitsin. Ordanda dağıt telefonlara..

    Kesinliklikle hattan felan kaynaklandığını sanmam. Paralel hat olayı kafanı karıştırıyor belliki.
    Ayrıca şurayada göz at bi;http://forum.donanimhaber.com/m_4814231/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neutral -- 9 Şubat 2006 1:10:34 >




  • birinci splinterdan yapıo modem girişini..
    tamam sarpuli bi denicem.. olacak şey değil yani bende bi çok defa baalantı yaptım ilk defa bööle bi şey görüom yaa..
    denicem sonra burda yazarım sonucu.. saolun :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: guguk

    Evde kaçtane telefon varsa hepsine koyman lazım splitter. Olmazsa ana girişe koy ben öyle yaptım yani kapıdan içeri giren girişe.

    telefoncu usta önce duvar sıvasının altındaki plastik boruların içinden geçerek giriş kapısının yanındaki ana buvattan telefonların bulunduğu odalara giden kabloyu değiştirdi.(ikili yaptı. önceden tekliymiş).
    splitter sisteminin içinde bulunduğu plastik kutuyu açıp line, phone ve modem uçları olan küçük sistemi çıkardı.
    line'ı dışardan gelen hatta bağladı.
    odalara giden kabloda 4 renkli tel var. ikisini telefon için, ikisini de modem için kullandı.
    phone'dan telefonlara hat verdi.
    modem'den de modeme hat verdi.
    sonra da splitter'i bantla iyice sarıp ana buvat'a sokup kapağını kapattı.
    2 yıldır kopan adsl bağlantım artık kopmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok -- 9 Şubat 2006 1:24:47 >




  • modemini direk telefon hattına bağlayıp dene, yine koparsa telefon hattındandır sorun veya 4440375 ara, arıza kaydı yaptır, umarım sorununu çözerler...
  • yapman gereken bağlantı şu şekilde telefon hattı santrale girmeden bi splitter takacaksın. splitterdan telefona çıktığın kablo santrale girerse girsin önemli değil ama modeme çektiğin kablo direkt olacak.

    eğer ZATEN bu şekildeyse ve splitteri da değiştirdim diyosan ara 4440375i santralle alakalı problemler olabiliyor bi arıza kaydı bırak telefon açtığımda bağlantım kesiliyor diyeceksin.splitteri değiştirmeyi denedinmi diye soracak karşındaki operatör. evet diyecen ariza kaydını aliyorum diyecek yok eğer kıl biriyse ikinci splitterin arizali olmadığını nerden biliyon gibi laflar etcek sende benim splitteri başka yerde denedim bi problem yok diyecen o da ariza kaydını açacak
    böle olmazsa gel yanıma:P
  • aliok teşekkür ederim.. dediklerini uygulucam.. tesisatı komple değiştiricem..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.