Şimdi Ara

Pioneer DDJ Ergo yeterli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
18.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba uzun zamandır arkadaslarım yanımda dj setleriyle çalarken çat pat çalmayı öğrendim şimdide artık bir dj setup almam gerektiğini farkettim ve Pioneer ddj ergo almayı düşünüyorum sizce ilerisi için de yeterli midir?



  • Merhaba

    Pioneer DDJ Ergo V, benimde 6 aydır kadar takip etmekte olduğum bir controller.

    Yaklışık 1 yıldır zaten Virtual dj kullanıyorum. Evimde 5+1 ses sistemim var, ilk olarak harici usb ses kartı (EMU 0204) ve kulaklık aldım (Numark redwave).
    Bütçeme göre parça parça alıyorum. Sıra ddj ergo ya geldi. Daha sonrada monitör alıp seti tamamlayacağım.

    Öncelikle ses kartı konusunda uyarmak istiyorum. Ddj ergo nun içinde kendi ses kartı var. Yani aslında harici ses kartına ihtiyaç yok. Ben bir anlamda emu yu boşa lamış oldum ama genede çok memnunum.

    Bence, evde hobi olarak ve arkadaş ortamlarında çalacaksanız (benim planım bu şekilde), ddj ergo uzun süre yeterli olacaktır.
    Ama benim hedefim önce çok iyi beat match ve blending yapabilmek. Yani iyi geçişler ve şarkıları üst üstü çalabilmek. Ancak bunları çok iyi yapabildikten sonra efektlerle oynanabilir diye düşünüyorum.

    Bu başlığı gördüğüme sevindim, özellikle ddj ergo yu şuanda kullanmakta olan yada denemiş arkadaşlar varsa onların fikirlerini almak güzel olacaktır.




  • Kısa süreliğine birkaç kez kullanma fırsatım oldu.Bence fiyatına göre çok başarılı bir ürün.Bu sistemlerde çok iyi sayılmam fakat bir çok setup denemelerim oldu.DDJ-ERGO bana göre giriş seviyesi kullanıcılar için kesinlikle yeterli bir cihaz.Arkadaş ortamında vede evde hobi olarak sizi tatmin eder kanısındayım.
  • Bilgi için teşekkürler. Deneyimlerinize dayanarak sizden monitör tavsiyesi istesem?
    Pioneer lar çok pahalı. KRK sanki daha makul gibi. Yada Yamaha. İki kanallı bu monitörlerde bası az almak gibi bir endişemde var. Alt frekanslara pek inemiyorlar sanki (50 hz civarında hatırlıyorum, genel olarak).

    Edit: Monitör olacak diye bir şartım yok. Kaliteli desktop PA speaker da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koza777 -- 23 Mayıs 2012; 12:50:09 >
  • Pioneer DDJ Ergo kesinlikle yeterli bir cihaz hatta kulanma becerisine göre bence pro. denilebilir.Bende evimde hobby amaçlı Pioneer DJM2000 ve CDJ2000 setup kullanıyorum biraz bartılı biliyorum fakat setupımı ilk kurarken twin cihazla bukar kaliteli ve üst düzey değildi.
    Kısacası hobby için sıfırdan setup alsam kesinlikle Pioneer DDJ Ergo veya DDJ T1 olurdu.
    Saygılar.
  • fiyat konusunda yardımcı olabilirim ürünü alırken aynı zamanda satarken de para edecek ürün seçmende fayda var
    bence Pioneer DDJ-ERGO kesinlikle tercihin olsun.
    http://www.adimelektronik.com/urun-detay/112062/pioneer-ddj-ergo-v-
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JUST4

    Pioneer DDJ Ergo kesinlikle yeterli bir cihaz hatta kulanma becerisine göre bence pro. denilebilir.Bende evimde hobby amaçlı Pioneer DJM2000 ve CDJ2000 setup kullanıyorum biraz bartılı biliyorum fakat setupımı ilk kurarken twin cihazla bukar kaliteli ve üst düzey değildi.
    Kısacası hobby için sıfırdan setup alsam kesinlikle Pioneer DDJ Ergo veya DDJ T1 olurdu.
    Saygılar.

    Hafta sonu youtube ta bazı dj leri seyrettim. Sizin kullandığınız setup ile çalıyorlardı. 2 X CDJ2000 + DJM2000.

    Sizin evdeki setup, profesyonelce olmuş :)

    Youtube ta çok güzel tutorial larda vardı. Beatmaching için Cue nasıl kullanılır, çok güzel anlatmışlar. Gönül isterdi ki aynı setupı alalım ama fiyatları çok yüksek.
    Gerçi, DDJ ERGO içine de temel anlamda 2 cdj+1mixer koymuşlar. Aynı teknikleri kullanmak mümkün. Profesyonel olanı görünce, bir an ddj oyuncak gibi geldi gözüme :)
    Başlangıç için genede hala ddj ergoyu düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koza777 -- 29 Mayıs 2012; 15:52:49 >




  • kesinlikle haklısınız tabi bende ilk olarak cdj2000 almadım technish MK5 ve plaklar ile başladım hatta plaklar duruyor.Daha sonra 1000MK3 ve yılar içerisinde geliştirip cdj setup halini aldı.BU işin sonu yok :)
    Saygılar.
  • Başka başlık açmadan burdan sormak istiyorum. Biraz daha araştırınca, başka alternatiflerde çıktı karşıma. Açıkçası şu plastik kasa biraz rahatsız ediyor beni.
    Alttaki controller ları karşılaştırırsak, gene kullanan arkadaşlar vardır belki, ne dersiniz. Hangisi daha iyidir.

    Pioneer DDJ-ERGO
    Pioneer DDJ-T1
    Numark NS6

    Fiyatları bir birinden farklı ama fiyatlarını düşünmez isek, bana DDJ-T1 daha gerçekçi bir controller gibi geliyor. Pro bir setupa daha yakın.
    İstanbula bir gittiğimde, üçünüde görmeye çalışacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koza777 -- 1 Haziran 2012; 11:10:04 >
  • Arkadaşlar,
    Pioneer CDJ-2000, DJM-2000, DJM-900
    Pioneer DDJ-ERGO ve T1 'de süprizler var
    Detaylı bilgi için bize ulaşın
    http://www.adimelektronik.com/bize-ulasin
  • Şuan DDJ-ERGO kullanıyorum ve cihaz özellikle evde kullanacaksanız kesinlikle yeterli. Hatta bence küçük eventlerde falan da kullanıcısını yarı yolda bırakmayacaktır. DDJ-T1 ile aralarında fiyat olarak ve boyut olarak ciddi bir fark mevcut. Eğer sürekli seyahat ediyorsanız, alan konusunda sıkıntı yaşıyorsanız ve fiyat konusunda da düşünceliyseniz (eğer öğrenciyseniz demek daha doğru heralde, ben o durumdayım çünkü) DDJ-ERGO daha doğru bir tercih gibi gözüküyor. Pioneer donanım kalitesinden kesinlikle ödün verilmemiş ve ayrıca 'Pulse Control' denilen LED sistemiyle hem görsel açıdan güzel duruyor, hem de kullanıcısına yardımcı olabiliyor. DDJ-T1'ı da denedim ve aralarında fiyat farkının karşılığını verecek bir durum göremedim ben açıkçası. Sözün özü cihaz kompakt, kaliteli ve daha uygun bir fiyata sahip, kullanıcısını da özellikle kısa vadede yarı yolda bırakacakmış gibi gözükmüyor.




  • uzun zamandır benim de aklımda bu cihaz, nereden ve ne kadara aldınız acaba?
  • Traktor S2 öneririm
  • Unlu biri degilsen gecelik 50 lira 100 lira veriyorlar olsan olsan dugun dj'i olursun. Bir cok profesyonelde ergo tipi urunler var traktor ile sync kullaniyorlar. Zaten bir dj sermayesi nedir ki en kral mixer + cd playerlari alsa 10 bin lira harcar.

    Referans monitorlere is gelince, ev kosullarinda standart biri icin Yamaha HS80M, KRK Rokit 8 , Adam A7X gibi modeller olabilir. Profesyonel dinleme ile isiniz yoksa bosuna masraf etmeyin monitore. Is profesyonellige gelince monitorlerde isler cok ama cok buyur. 10.000 TL'lik monitor setup'iniz bile ezilir buzulur. 8'' ler 50 Hz altini surebilir. Zaten 30-40 arasi muamma, 30 Hz asagisini direk kes. 40 Hz adam akilli surebilsin altlari duyarsin.
  • Arkadaşlar,

    Pioneer DDJ-ERGO da Kampanya var.31 Temmuz'a kadar.
    Peşin Fiyatına 12 Taksit K.Kartı Üstelik Pioneer tarafından 100 Euro Yani 230TL
    para iadesi var.
    Fiyatı : 1650TL.
    Detaylı bilgi için firmamızı arayıp bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    www.adimelektronik.com
    www.adimmuzikmarket.com
    0212 519 62 55
  • Peki DDJ ERGO ile DDJ S1 arasinda performans cok buyuk ucurum varmi? yani sonucta aralarinda bi hayli fiyat farki var. Ddj S1 ile yaptiklarimizi DDJ Ergo ile yapamazmiyiz? Benim aklima fiyat performans acisindan DDJ ERGO yakin geliyor.
    Baska onerebileceginiz controllerlar varmi acaba? Numark NS6, N4, Mixdeck bunlari onerirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pioneer DDJ-ERGO : 1390 TL 12 Ay Vade Farksız Kredi Kartına Taksit İmkanı ile

    www.adimmuzikmarket.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmcn

    Merhaba uzun zamandır arkadaslarım yanımda dj setleriyle çalarken çat pat çalmayı öğrendim şimdide artık bir dj setup almam gerektiğini farkettim ve Pioneer ddj ergo almayı düşünüyorum sizce ilerisi için de yeterli midir?

    Merhaba arkadaşım. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ne amaçla alacağını bilmen çok önemli. Dahası cihaz evet güzel kullanışlı ama nihayetinde bir controler. Ben evimde reloop rmp-2 kullanıyorum behringerinde dx626 3 kanal mixerim var ve toplamda 1500tl para harcadım. Bazı hafta sonları amatör olarak cafe bar tarzı yerlerde çalıyorum ve çok kullanışlı. Ama yok ben evde müzik dinlerken ufak tefek mixler yapacağım dersen o zaman controler al.




  • yorumLarı gördüm üye oldum :)

    PİONEER DDJ ERGO-V KULLANIYORUM 8 AYDIR İLK BİR KAÇ AY VERMİŞ OLDUĞU VİRTUAL İLE BAŞLADIM ARDINDAN ARKADAŞ TAVSİYESİ İLE TRAKTOR PRO 2 KULLANMAYA BAŞLADIM VE TRAKTOR İLE KENDIMI ÇOK İYİ GELİŞTİRDİM MAKİNE SAĞLAM KASASIDA GAYET İYİ , EV İÇİN DEĞİL DIŞARDA PARTİLERDEDE İSTERSEN CLUB LERDEDE ÇALABİLİRSİN GERÇEKTEN HARİKA BİR CİHAZ SATARKENDE ZARARA UĞRATMICAK BİR CİHAZ .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafaozen16 -- 18 Temmuz 2013; 23:55:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adım Ses Işık

    Arkadaşlar,

    Pioneer DDJ-ERGO da Kampanya var.31 Temmuz'a kadar.
    Peşin Fiyatına 12 Taksit K.Kartı Üstelik Pioneer tarafından 100 Euro Yani 230TL
    para iadesi var.
    [size=5]Fiyatı : 1650TL.
    Detaylı bilgi için firmamızı arayıp bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,
    www.adimelektronik.com
    www.adimmuzikmarket.com
    0212 519 62 55

    neyyy 1650 tl mi o paraya şeker fabrikası kurarım ben :))))))))


    şaka bi yana bedroom dj lik yapacaksan native instruments traktorden iyi opsiyon yok.
    traktorden basitce bir seri ile Kontrol x1 ve Z1 alırsan sana amerika fiyatı $400-430 usd ye patlar ki yanında traktor pro da bedava geliyor. eğer normal djlik seni kesmez üstüne birde freestyle composing yaparim dersen birde midi controller F1 alırsın yaratıcılıgın sonu olmaz. 4 deck ve sınırsız esnekligin olur.

    Z1 - mixer
    X1 - effect processor + hot cue/looping base
    F1 - midi & sample controller

    bu 3 cihaz moduler oldugundan hem masa ustunde istedigin gibi konumlandırırsın hemde bir yere tasırken istedigin gibi tasırsın. hatta soyle soyliyim eger ipad veya iphoneun varsa uzerine kuracagin traktor u Kontrol Z1 ile kontrol edip direk iphone/ipad deki muziklerini mixleyebilirsin ki bunu yapan baska firma yok

    @0.37 de gordugun soldan saga F1-Z1-X1 (X1 yenileniyor)

    Z1
    http://www.youtube.com/watch?v=QXaD3KZ_2T0
    http://www.youtube.com/watch?v=a9WxdxpyZes

    F1
    http://www.youtube.com/watch?v=QC3PBTeMvzQ
    http://www.youtube.com/watch?v=Fwn8JCtgcvE

    X1
    http://www.youtube.com/watch?v=1TcIpHKpmkY

    Traktor for Ipad
    http://www.youtube.com/watch?v=ScjJiGYawuM
    http://www.youtube.com/watch?v=oFPTyZoxO3Q


    şimdi de olayın sonunun olmadığını özetlemek icin şöyle birsey izle. Burada sample ve loopları Traktor scratch pro ile turntable (pikaba) atarak scratch atabiliyorsun. sisteme dikkat edersen 2 adet kontol f1 2 pikap ve 1 mixer var. pikaplardaki plaklar Traktor plagi ve uzerine laptopdan hangi parcayı atarsan onun icin time encoder gorevi goruyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=WyHTzPY4Kro

    native instrumentin en sevdigim ozelligi gercekten butun cihazları tak/çalıştır. taktığın gibi hic bir ayar yapmana gerek kalmadan kullanabiliyorsun ve tum cihazları boyut ve işlevsellik olarak birbiri ile uyumlu.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.