Şimdi Ara

Yurtdışında Yüksek Lisans Askerlik tecili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şimdi benim durum karışık anlatmaya çalışacağım. Yurtdışına yüksek lisansa gitmiş yada bilgisi olan arkadaşlardan yanıt alabilirsem sevinirim.

    Yaş 26, 4 yıllık işletme mezunuyum. Üniversite 2011 ocakta bitti 2011 martta askerlik şubesine giderek son yoklamayı oldum ve üniversiteden sonra mevcut olan 2 yıllık tecil hakkımı kullandım ve bu hakkım 2013 martta bitiyor.

    Bu yaz Polonya'ya gidip yüksek lisansa başlamak istiyorum. Hazırlıkla beraber 3 yıl sürecek.

    neden şimdiye kadar gitmedin diyen çıkacak, çalışıyorum gidebilmek için para biriktirmem gerekti:)

    Sorun şu ki, benim tecil hakkım seneye martta bitiyor, bu tecili yüksek lisans bitene kadar uzatma şansım nedir? yoksa mart 2013 den sonra Türkiye'ye giriş yaparsam heralde asker kaçağı durumuna düşeceğim. Ancak okulu bitirip gelip yapmak niyetindeyim.

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istannbullu34 -- 20 Şubat 2012; 14:07:08 >







  • konsologuğa veya varsa eğitim ataşeliğine yazı yolluyosunuz onlar sizin adınıza yapıyor...

    ben ingilterede öyle yaptımm
  • Evet, öyle sanırım. Polonya'daki Türk konsolosluğuna mail attım, yükseköğrenim kurumundan alacağınız belgeyi bize iletirsiniz, teciliniz yapılır dediler. Bakalım..
  • Bütün mesele teciliniz bitmeden konsolosluğa belge ulaştırmakta....

    Benim tecil 2011 ekimde bitiyordu. Yazın ulaştırdım tam zamanında yani. Onlar Ankara MSB'na yazı gönderiyor ve tecilin ankaradan yapılıyor.

    Tek problem, tecil iptalini sadece o konsolosluk yapıyor. Yani herşey bitip Türkiyeye döndüğünde ben askere gitmek istiyorum diyemiyosun. Tecili polonyadan iptal etmen gerekiyor...
  • Hocam benim takıldığım soru şu.

    Şimdi üniversite bittikten sonra Türkiyedeyken devlet sana yüksek lisans için 2 yıl artı ekstra 1 yıl daha tecil hakkı veriyor. Ben çalıştığım için 2 yılı kullanıyorum şu anda yani, 1 yılım kaldı. 1 yılda ekstra süreyi kullansan 2 yıl. Benim eğitim 3 yıl sürecek bu süre için tecil talebim kabul edilir mi nedir bu işin aslı. Yurtdışında okuyanlar 30 küsür yaşına kadar tecil ediyo diye duyuyorum hep
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.