Şimdi Ara

3g modemi bilgisayar olmadan çalıştırmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar. benım bır sorunum var. 3g modem kullanıyorum. bunu bılgısayara baglayarak kullanıyorum. yapmak ıstedıgım sey bunu bılgısayara baglı olmadan calıstırabılecek bır modem almak ve en ıyı cektıgı yerde fıse takıp onun uzerınden telefondan ve notebook tan ınternetı kullanmak. uzerınde usb portu olan modemler var. ama bunların hangısı (ılk ayarlar harıc) bılgısayarsız calısır ? yanı wıreless modemı fişe takacagım , 3g modemıde bu modeme takıp ayarlayacagım. ondan sonra bır daha modeme bılgısayar baglamadan evın ıcınde wıreless agı kullanacagım. bır kac arama yaptım forumda bulamadım. eger varsa boyle bır konu lınk verırsenız sevınırım. yoksada yardımlarınızı beklıyorum. tesekkurler sımdıden.

    şu alttakılerden bırı ısımı gorurmu ???

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3420

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3020







  • bu konuda bılgısı olan ve yardımcı olabılecek olan yokmu ?
  • arkadaşlar net bilgi verebilen yokmu. bır an once satın almak ve 3g modemı bılgısayara takıp cıkartmaktan kurtulmak ıstıyorum :(
  • tesekkurler.. bu aletle cekım mesafesı sıkıntısı yasamam herhalde evın ıcınde ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nabaki

    merhaba arkadaslar. benım bır sorunum var. 3g modem kullanıyorum. bunu bılgısayara baglayarak kullanıyorum. yapmak ıstedıgım sey bunu bılgısayara baglı olmadan calıstırabılecek bır modem almak ve en ıyı cektıgı yerde fıse takıp onun uzerınden telefondan ve notebook tan ınternetı kullanmak. uzerınde usb portu olan modemler var. ama bunların hangısı (ılk ayarlar harıc) bılgısayarsız calısır ? yanı wıreless modemı fişe takacagım , 3g modemıde bu modeme takıp ayarlayacagım. ondan sonra bır daha modeme bılgısayar baglamadan evın ıcınde wıreless agı kullanacagım. bır kac arama yaptım forumda bulamadım. eger varsa boyle bır konu lınk verırsenız sevınırım. yoksada yardımlarınızı beklıyorum. tesekkurler sımdıden.

    şu alttakılerden bırı ısımı gorurmu ???

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3420

    http://www.tp-link.com.tr/products/details/?categoryid=218&model=TL-MR3020

    Bu yazıyı okuyan herkes, artık sabit 3G çekim alanında demektir. Bundan sonra aldığınız mobil (taşınabilinir internet) internetinizde, 3G gelmesi için ter dökmeyecek, cam köşelerinde sürünmeyecek ve dakikalarca sinyal değişimi için beklemeyeceksiniz. Eğer ki Vodafone'nin vodemini kullanıyor iseniz, modemin programında ki pencerede sağ üstte gelişmiş seçeneğini tıklarsanız, çıkan pencereden üstte ki sekmelerden soldan ikinciyi tıklarsanız ve şebeke seçimini tıklarsanız ( bu işlemin olması için internet bağlantınızı kesmeniz gerekiyor) iki dakika bekletikden sonra, önünüze ufak bir pencerede liste çıkacak. En üstte Vodafone'nin 3G şebekesi olacak. Onu tıklarsanız artık şebekeniz değişmiş, sabit 3G'niz gelmiş ve yüksek hızlı internetinize kavuşmuş olacaksınız ki eğer tıklamayı yaptıktan sonra çıkan pencerede ki soruya sadece 3G şebekesi seçimini yaparsanız ve yine ardından gelecek olan soruda, 3G sinyalinin en sağlıklısı olduğunu doğruladığınızda artık evinizin tapusu kadar garantili bir internetiniz olacak. Burada iki önemli nokta var, edge sinyaliniz evvelden dört çubuk gösteriyorduysa 3G şebekesi seçmek garanti, eğer ki evinizde edge sinyali zayıfsa 3G'de olmayacaktır. Böyle olduğunda bilgisayarın yerini cam tarafına alın, sinyalin kuvvetlenmesi için, on lira değerinde ki bir metre uzunluğunda kaliteli bir usb uzatma kablosu alın. Modem ile arasına takın ve modemi cama koyun. Çok sağlıklı hattınız olacaktır.

    Şimdi ikinci önemli konudan bahsedelim. Diyelim ki evinizde fazladan 3G'li ceptelefonunuz var, yine diyelim ki nokia marka. Şimdi işin tatlı tarafı bu söyleyeceklerimdir. Para vererek modem almanıza hiiiç gerek yok. Tek yapmanız gereken, ceptelefonuna hattı yerleştirmek, ardından telefonun orjinal olan usb kablosunu telefona bağlamak. Nokia'nın sitesinden telefonunuzun Nokia PC Suite programını indirmek ve kurmak. Son işlem olarak telefonunuzun ayarlar bölümüne gelerek, bağlantı seçeneğini seçerek ve gelenelde üstte olan şebeke seçeneğini açarak, şebeke modunu çift moddan çıkarıp UMTS'yi seçerek (UMTS 3G şebekesidir, en önemli nokta burasıdır) işlemi bitirmiş oluyor. Artık Nokia telefonunuzun programından bir kere internete bağlan seçeneğini tıkladığınızda, bilgisayarınızın bağlan seçeneğine otomatik olarak usb modem olarak kaydetmiş olursunuz ve yüksek hızda ki internetinize kavuşmuş, düşük hız derdinen kurtulmuş olursunuz. Artık bilgisayarınızı her açtığınızda program üzerinden değil, bağlan seçeneğinden usb modemi seçerek internete bağlanırsınız. Detaylı yardım almak isterseniz bana bilgilerimden ulaşmanız yeterli. Memnun olarak size yardım ederim. İnternetinizde keyifli dakikalar geçirmenizi diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nabaki

    tesekkurler.. bu aletle cekım mesafesı sıkıntısı yasamam herhalde evın ıcınde ?

    wifi sinyali ile ilgili sıkıntı yaşamak istemiyorsan yani kablosuz çekim gücü senin için
    önemliyse en güzeli harici antenli cihazlardır.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-MR3420
  • teşekkürler arkadaşlar. biraz önce tp-link mr3420 siparişini verdim. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • güle güle kullan.
  • tesekkur ederım. kullanmaya basladım dunden beri. en ıyı ceken yere koydum modemı. super oldu. dızustu bılgısayarımın usb gırısını bozacagım dıyordum artık tak cıkar yapmaktan :) artık rahatım . tek yapmam gereken modemın fısını takmak :)
  • :) iki üç yere aldık 60-70 liraya cok güzel iş yapıyor cihaz.
  • Merhaba,

    Turkcell vinn için bu ürünü kullanabilen kimse var mı acaba?
  • slm. Cihaz şuan tr deki bütün operatörlerin cihazlarını destekliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.