Şimdi Ara

Neden 0 araba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 0 arabalar artık malum aşırı pahalı. 2. el eski araçlara güvenemediğimiz için çoğumuz 0 a yöneliyoruz, ama motor değişimi ile ilgili araştırmalarım sonucu vardığım kanı aynı hacimli ve yakıt türüne sahip motorları değiştirebiliyoruz. Burdan şu sonuca vardım mesela elimizde 1.4 2001 model polo var. 0 polo almaktansa neden 1.4 tsi motoru poloya koymayalım yasal olarak da bir engel yok.
    Şu an biriktirebildiğim para 1.500 lira bu parayla 83 doğan almayı planlıyorum (1.6 motor) ve bu araca güncel 1.6 motor ve şanzıman koymayı planlıyorum. Araştırmalarıma göre çokta pahalı değil komple motor ve şanzıman.
    Siz ne düşünüyorsunuz 82 şasesi sağlam bir doğana (zamanla tabi) 1.6 güncel bir motor ve şanzıman ve elbette gereken parçaları entegre etmeyi planlıyorum şöyle örnek linkler vereyim:

    1.600 cc motor:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-focus-2002-2006-arasi-1600-motor-komple-60564112/detay (Ford' dan çıkma)


    şanzıman:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ford-focus-benzinli-sanziman-70262798/detay (Ford' dan çıkma)

    yorumlarınızı bekliyorum



  • taşıma suyla değirmen dönmez .
  • Arabayı yapmakla bitse yine iyi. Ama çıkardığı sorunlar var, yarın birgün bunu satması var.
    1500 tl gibi bir parayı bile biriktirmekten bahsediyorsun. Sence böyle bir maceraya atılmaya değer mi ?
  • hocam şöyle bir durumda var bu aydan sonra eğer TOEFL sınavını geçebilirsem işe başlıyorum ve gelirim daha da artacak. Sonuçta aileme yük olmadan güzel bir araba almak istiyorum
  • forumda 1 neden firtinasi aldi basini gidiyor hayirdir insallah :) yakinda neden otomobile biniyoruz diye konu acilirsa sasirmayin
  • bürokrasi ile çok ugraşırsın devlet artık herşeyi inceliyor. birde işçilik çok masraflı olur satın aldıgın motor sorunlu olabilir yinede kolay gelsin derim benimde torosa 1.5 dcı motor atma hayalim var hep.

    yaparsan bi gün paylaşırsan çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triger -- 11 Şubat 2012; 16:25:29 >
  • Yaşım olmuş 20. Babama bana araba al diyecek halim yok araştırmalarım sonucu en ekonomik yoldan araba sahibi olmanın yolu bu olduğunu düşündüm daha da ucuz motorlar var bu linkleri sadece örnek olarak verdim. Tahmin ediyorum internette olmayıp sanayide olan çok daha güzel ve ucuz motorlar vardır. Belki daha ucuza hiç kullanılmamış motor bile bulabilirim
  • otuz yıl önce üretilmiş şasenin bugune sağlam kalacağına inanıyormusun? kapali garajda muhafaza edilmiş olsa dahi teknolojisi eskir bi de az binilmiş surekli kapali garajda muhafaza edilmiş otomobili kimse ucuza satmaz.
    çıkma motor + şanzumanın bir de montaj ucreti olacaktir.
    en dandik kumaştan kot pantalonun yirtildi annen de levi's kot parçasından yama yaptı şimdi o pantalonun kalitesi yukseldimi sence? yoksa daha kotu yamalı pantalon mu oldu?
  • Motor değiştirmek yasa dışı değil mi?
  • Motor değişimi onaya tabiidir. Motor Bloğunun önemi ondandır. Modifiyecilerin çoğu aracın ruhsatında kayıtlı motor numarası değişmesin diye bloğu değiştirmez. Blok değişecekse (komple motor değişimi) bunun işlenmesi gerekiyor. Dediğiniz basit bir işlem. Eski doğana yeni doğan motorunu işletmek çocuk oyuncağı olur. "Motor bitikti. Toplama maliyetinden daha ucuza bu motoru buldum. Ondan aldım." der bitirirsin. Motorun faturası vs. olması gerekiyor sanırım. Biraz araştırma yapmanız lazım.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şöyle de bir durum var herşey dahil araç 10 bin liraya gelcek. Bu fiyata da alacağınız araba bu toplanan araçtan daha iyi olacağını sanmıyorum. Mesela şöyle düşünelim bilgisayarımız var ve hızı bize az geliyor. Yeni bir bilgisayar mı alırız yoksa işlemcisini ve remini mi değiştiririz. Pantalona yama yapmayı örnek vermişsiniz gerçekten de isabetli bir örnek olmuş ama yama izleri belli olmazsa pantalonununz eskisinden daha iyi olacaktır. Zaten amaç arabanın 0 yapmak değil.
    82 model arabaların motorları zaten verimsiz motorlar bu motorların kanunlarin elverdiği gibi değiştirme hakkımız var yeni araba almaya kalksak çok daha fazla para veririz benimde amacım daha az para verip daha verimli bir araç olması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.