Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (655. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.113
Cevap
124
Favori
727.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Bu taahhüt feshi ile ilgili bir sorum vardı. Halihazırda kullanılan tt 50 mpbs fiber paketi taşındığımız yerde fiber olarak mevcut değil fakat hipernet olarak mevcut yani vdsl. Aynı hızı vermeleri durumunda fiber olmaması taahhüt feshi için geçerli bir sebep midir acaba Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği 16. Madde 2. Fıkraya göre? Bilen tecrübe eden var mıdır?

  • Cornelias kullanıcısına yanıt

    Yerinizde olsam 200mbps hız olacak şekilde kampanya yenileyip nakil talep ederdim

  • Çok mantıklı bir öneri hocam, 200 yoktu fakat maksimum izin verilen 100'e yükselttik paketi, böylelikle itiraz hakları da olmaz. Teşekkürler.

  • Ryzen kullanıcısına yanıt

    Firmanın modemi zorunlu kullanıyorsun hocam sacma ama işte.

  • Firmanın modeminin mülkiyeti bize mi ait oluyor yoksa kiralama şeklinde mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nejatb N kullanıcısına yanıt

    Kira

  • 11 müstakil haneden oluşan bir sitede oturuyorum. Türktelekom tarafından adsl altyapı var sadece fiber almak istiyorum (100m yakınımızdan fiber hat geçiyor), şubeye gittim pek yardımcı olmuyorlar, izlemem gereken yollar nelerdir yardımcı olur musunuz?

  • mgorunmez85 M kullanıcısına yanıt

    elin oğluna bu soruyu mail atarak sormuş olsak, en geç bir gün içinde net bir cevap verirdi. olmayacağını tahmin etmekle birlikte yine de olabilirliğini denemek için başvuru prosedürünü son kullanıcı ile paylaşırdı. bizde ise durum farklı. bakan'a bir konu hakkında cevap alabilmek için mail atıyorsun. cevap vermeye bile tenezzül etmiyor. (mail sisteminde sorun vardı, mail ulaşmadı vs. kimse bir bahane sürmesin) e-devlet'den, iki türlü başvuru yapıyorsun. biri sonuçlanıyor, diğerinin akibeti belli değil. kabul mu oldu yoksa ret mi oldu, neden kabul edilmedi iki satırlık bir cevap bile verilmiyor. ama cimer'e yazıyorsun, cevap geliyor. her yere cimer gibi çalışan bir sistem kurulması gerekiyor galiba diyeceğim ama alakası yok. insanın içinden gelecek öyle yapacak. gelmiyorsa zaten umursamaz banane der.


    diyeceğim o ki; senin ki de bu hesap. TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 





  • Merhaba,


    Hali hazırda şuan için VDSL altyapı kullanıyoruz ve taşınıyoruz. Taşındığımız bölgede TTNet Fiber mevcut ne hız verdiklerini vs sorgulamadım açıkcası ama fiber bağlantı gozukuyor kapsama haritasında.


    Biz nakil işlemi talebinde bulundugumuzda VDSL olarak mı transfer ediyor yoksa Fiber istersek fiber olarak mı bizi geçiriyor ?


    Kendilerinin Fiber için verdiği modemi zorunlumu alıyoruz bunu kullanmak zorundamıyız ? Kullanmasak dahi zorunlu olarak alıp aylık taksit ile bunuda faturayamı yansıtıyorlar ?


    Ben ttnet aboneliğimi yenilemedim evimde 1 aya taşınacağımız için ama nişanlım ttnet'i 24 ay daha uzattırdı daha geçen ay en azından nakil yaparız dedik. Cayma bedeli ciddi rakamlar çıkabilir farklı iss'de düşünmüyorum açıkcası.

  • ScRyedd kullanıcısına yanıt

    Modem kirasını ödemek zorunlu, fiberde.

  • Arkadaşlar merhaba binaya fiber geldi vdsl kullanıyorum netspeed şuan,hali hazırda kablo daireye kadar gelmiyor fiber e geçersem yine vdsl i aldığım prizden hattı alabilirmiyim evin içinden kablo vs geçmesini istemiyorum.Bunu telekom görevlisi yapar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba yeni taşınacağım binada fiber altyapı var çok anlamıyorum ama müşteri temsilcisi GPON sistemin olduğunu söylüyor. Yalnız ben nakil alacağım ama bana diyor ki "1000 MBPS" için port yok boşta. Maksimum 122 Mbps alabilirsiniz.


    2 tane temsilci ile görüşüyorum 1000 alırsın diyor 3.sü alamazsınız port yok 122 alırsınız diyor kafam kaldı bunda.


    Bu forumdan bir kaç kişide şunu duymuştum nakil işlemi yapana port yok diyip 1000 vermiyorlar yeni abonelere 1000 veriyorlar demişti. Şimdi bu işin aslı astarı nedir binaya döşenmiş tam dairemin kapısının üstüne kabloyu bile nizami çekip bırakmışlar 1000 destekliyor ama port yok 122 veririm diyor.


    Bilgisi olan başına gelen var mı mail falan atsak talepte bulunsak ne kadar ilgileniyorlar yani böyle birşey gerçekse bana sıra gelmez ki Allah bilir kaç kişi bekliyor port.

  • Merhaba. Yazlık sitemizde hala (kağıt üstünde 16Mb ama (eski, daha doğrusu nuhunebiden kalma dağıtım ve saha dolapları, kablolar yüzünden) reelde 4-5 Mb hız alabildiğimiz ilkel bir ADSL alt yapısı var.


    Bu sene başında fiber altyapı için telekom çalışmaya başladı ancak Şubat ayındaki deprem felaketi sonrası "tüm alt yapı ekipleri deprem bölgesine gitti" deniyor ve bu yüzden çalışma askıya alınmış.


    Bizden 15 km geride ve bizden ilerideki siteler, 15 km ötedeki ilçe merkezine kadar tüm noktalarda TT Hipernet altyapısı var. Hepimiz aynı hat üstündeyiz yani onlara ana yoldan veya sahilden içeri özel bir kablolama yok.


    Sorular:

    1) Fiber yerine altyapı projesi Hipernet olarak değişirse ve (eski bakır kabloda bir miktar hız kaybı olacağını kabul ederek) kablolar değişmeden, sadece site girişindeki ana dolap/santral ve sitenin çeşitli kısımlarındaki saha dolaplarının yenilenmesi yeter mi?

    2) Başvuru bu şekilde değişirse, tahmini ne kadar sürede eski dolap, kutu vb değişimi gerçekleşir?

    2) Gelecek yıl fiber kablolama yapılınca, bu saha/dağıtım dolaplarının da değişmesi gerekir mi?


    İl Muğla

    İlçe Datça





  • 1 gbite geçtim TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU 


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU
  • Arkadaşlar, babamların apartmana Türk Telekom yeni kutu kurmuş, resimleri atıyorum, bu fiber mi vdsl mi?


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU


    TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digi_boy2006 -- 29 Ağustos 2023; 22:44:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt
    Ftth fiber

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

    Fiber hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ScRyedd kullanıcısına yanıt

    alırsın fiberde yarım hız diye bir olay yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 31 Ağustos 2023; 9:19:14 >
  • Merhaba , aynı bina içerisinde TTNET fiber interneti diğer bir daireye taşımak istediğimde, elimdeki cihazı iade etmem gerektiği söylendi. Elimde ZTE ZXHN H298A modeli var. 333 TL de masraf var dendi. Şimdi bana yeni cihaz mı verecekler bilmiyorum ama niye cihazı iade ediyorum anlamadım. Bilgisi olan var mı acaba?

  • sokağımda FİBER İNTERNET yok

    dilekçe yazmak bina ve sokak sakinleri olarak işe yarar mı ?

    halen 16 MB internet alıyoruz 2023 yılında.

    bina olarak imza aldım herkesten sokak'taki diğer binalardan imza almak işi hızlandırır mı ?

  • 
Sayfa: önceki 652653654655656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.