Şimdi Ara

ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SLm arkadaşlar, ekran kartı konusunda gerçekten bilgili arkadaşlara birkaç sorum olacak...

    Başlıkta belirttiğim kartın oyun performanslarına baktığımda birçok oyunda 570 in performansı geçtiği kimi zamanda yaklaştığı testler var( birkaç oyunda 580 bile yakın)

    Ama iş power consumptiona gelince bahsettiğim kartlarla aynı gücü çekiyor. Ama testlerde çok power çekiyor diye kestirilip atılıyor...

    Gelelim soruma : Bu kart üst performans kartlara yakın bir başarı kaydederken aynı gücü harcamaları niye testlerde olumsuzluk olarak görülüyor. Yani 1600cc motor bir aracın 2000cc aracın performansını yaklaşması ve onun kadar yakıt tüketmesinin (fiyat olarak daha ucuz) ne tür bir negatif yanı olur anlamıyorum ?

    Atladığım bir yer varsa veya aydınlatmak isteyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum !!







  • Müşavir hocam cenkyyy hocam buralarda mı ?
  • Kartın fabrika çıkışı hızındayken yük altındaki çektiği enerji ile kıyasladıkları için.

    Örneklendirecek olursak, GTX 560ti'nin fabrika çıkışı hızında ve yük altındaki çektiği enerji 100 birim, GTX 570'in de 140 birim olsun. GTX 560ti, GTX 570'in hızlarına gelebilmesi için örnek olarak 150 birim enerjiye ihtiyaç duymaya başlıyor. Bunu voltaj değerleriyle analacak olursak eğer: VGA'ların fabrika çıkışı voltaj değerleri istisnalar hariç 1 volttur. GTX 560ti'nin fabrika çıkış hızı 820 Mhz'dir. Bunu 970 MHz'e çıkardığınızda ek olarak sadece 0.075 volta ihtiyaç duyarken, 1000 MHz (sadece +30Mhz!) için 1.150 volta (+ek .0.75V) ihtiyaç duymakta. Görüleceği üzere 970 MHz, bu kartın zorlanmadan gelebildiği nokta iken, 970 MHz üzeri ise bu kartın artık zorlanmaya başladığı noktadır ve bu noktadan sonra tabiri caizse VGA'nın canına okunur.

    Motordan örnek verdin ya hani. 1600 motorlu araçla da, 2000 motorlu araçla da 200 km hıza ulaşabilirsin ancak ihtiyaç duyacakları km başına yakıt miktarı aynı olmayacak, 1600 motorun ki fazla olacaktır. Aynı durum 2000 motor için de tahminen 240 km sonrası için geçerli olacaktır (şanzımandan kaynaklı bir engel olmaz ise). Motorun ihtiyaç duyduğu yakıt, VGA'nın ihtiyaç duyduğu voltaj gibidir. 560ti'nin (TOP olmayan model) 970 MHz üzerine çıktığı zamanki zorlanmasını ise şöyle tarif edebilirim: Aracın devir göstergesinde (benzinli ve dizel araçlara göre değişmekle – birlikte benzinli olduğunu varsayarak) 6000 devir üzerine çıkması gibidir (kırmızı çizgilerin başladığı yer). Kartın 1000 MHz'e zorlandığı nokta ise aracın motor devrinin 8000'i bulması gibidir ki aracın sürekli olarak bu devirle kullanılmasından dolayı bir motorun ömrünün ne kadar kısalacağını az-çok tahmin edersin. İşte aynı durum VGA'lar için de geçerlidir.

    Testlerde şikayet edilen nokta da işte 560ti'nin 970 MHz üzerine çıkartıldığında çekmeye başladığı aşırı enerji gibidir. Öyle ki, aynı enerji ile stok haldeki iki kartı rahatlıkla çalıştırmak mümkün olabilir sanırım. Motorun yüksek devirde kullanılması nasıl ki beraberinde bir de ses ve ısınma sorununu beraberinde getiriyor ise, aynı sorun VGA'larda da olmaktadır. Hız arttıkça ısı, ısı arttıkça fan devrinin artması sebebiyle de ses artışı kaçınılmaz olmaktadır. Referans model kartlarda şikayet edilen iki husustur bu aynı zamanda.




  • Bende var diye demiyorum vatan bilgisayar editörlerinde masaya oturduk fps değerlerine baktık. Asus GTX560Ti Dc2 Top modelini alabilirsin daha verimli Bende zotac alcaktım almadım asus varken onu almam şahsen önceki kartımda Asus gtx 280 di
  • @bocekgrafik : hocam yeterince açıklayıcı olmuş teşekkür ediyorum...

    Sıcaklıklara hiç değinmedim newegg de 90 - 95 arası sıcaklıklardan şikayetçi çok kullanıcı var...
  • Kasasının hava sirkülasyonu zayıf olan kişilerdir onlar. 560ti Hawk'ının 100˚C'yi geçtiğini söyleyene denk geldim burada. Halbuki 560ti'ler içinde en serin kartlardan birisidir. Kullanıcı kartın bozuk olduğunu bile sanmış ancak sorun, kasa çıktı. HAF 932 gibi hava sirküyasyonu yüksek bir kasada göreceğiniz üst değer 80˚C'dir tahminimce. O da % 100 yük altında iken.
  • Sıcaklık korkusu ile bende dc2 top yolcusu olacam gibi geliyor :(
  • 560ti ile top modelinin arasındaki fark, top modelindeki GPU'ların daha iyi olduğu (daha iyi hız aşırtma için) ve ek olarak bellek soğutucusunun olması. Top modelleri 1000+ MHz'e çıkabilirken, düz modellerde (top olmayan) bu pek nadirdir. Top modeli 900, düz model ise 820 MHz'le gelmekte ancak düz model de zaten o hıza rahatlıkla çıkabilmektedir. Alırken bunu da gözönünde bulundur bence. Hatta aynı paraya forumdan ikinci el GTX 570 bile alabilirsin.

    Sıcaklık konusunda ise her ikisindeki soğutma da aynı soğutmadır ve kartın yükteki ısısı bile ortalama 65˚C'dir. Zotac'lar da bu ısı +10˚C'dir ancak ti AMP'nin fabrika çıkış hızı 950 MHz'dir.
    Ses konusunda ise Zotac tam yükte iken bile sessizdir ancak Asus, daha serin olmasına rağmen nisbeten daha seslidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 9 Şubat 2012; 16:26:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    560ti ile top modelinin arasındaki fark, top modelindeki GPU'ların daha iyi olduğu (daha iyi hız aşırtma için) ve ek olarak bellek soğutucusunun olması. Top modelleri 1000+ MHz'e çıkabilirken, düz modellerde (top olmayan) bu pek nadirdir. Top modeli 900, düz model ise 820 MHz'le gelmekte ancak düz model de zaten o hıza rahatlıkla çıkabilmektedir. Alırken bunu da gözönünde bulundur bence. Hatta aynı paraya forumdan ikinci el GTX 570 bile alabilirsin.

    Sıcaklık konusunda ise her ikisindeki soğutma da aynı soğutmadır ve kartın yükteki ısısı bile ortalama 65˚C'dir. Zotac'lar da bu ısı +10˚C'dir ancak ti AMP'nin fabrika çıkış hızı 950 MHz'dir.
    Ses konusunda ise Zotac tam yükte iken bile sessizdir ancak Asus, daha serin olmasına rağmen nisbeten daha seslidir.

    Vatandan iadem olmasa hiç düşünmeden forumun 2. el kısmından alırım ama iade çeki var malesef :(




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.