Şimdi Ara

Kasko Park Halinde Hasar Alan Aracımın Bedelini Bana Ödetebilir mi ? Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arakadaşlar mağdur durumdayım acil yardımınıza ihtiyacım var. Sigorta şirketim AXA.
    2 Hafta önce evimin önünde meydana gelen bir kaza sonucu fırlayan araçlardan biri benim aracıma çarparak ağır hasar verdi. Poliçemde 1998 Model aracımın kasko bedeli 18.000 lira görünürken hasar bedeli 10.400 çıktı ve pert durumu söz konusu oldu. Ancak Eksperle ve Axa sigortayla görüştüğümde bana aracımın ilk önce perte çıkabileceğini 2 gün sonra da onarılacağını ve eğer yetkili serviste bu onarım gerçekleşirse bedelin %20 sinin benim cebimden çıkması gerektiğini söylediler. Şimdi ise Axanın bana 9000 lira vereceğini ve aracın bende kalacağını, aracı 7750 lira civarında hurdacılara satabileceğimi söylüyorlar. Böyle bir Prosedür var mı, aracım pert sınırını zaten aşmışken, böyle çingene pazarlıklarına girilir mi ?
    Biraz Uzun oldu ama yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.







  • Anlamadim kaskonuz sinirli kaskomu ? neye dayanarak size yükleyebiliyorlar kaskonun böyle bir hakki yok onun icin para ödüyoruz.

    Bahaneleri neki size paranizi vermiyorlar detayli aciklayin lütfen
  • Aracım 98 Model Temmuzda ikinci el almıştım ve aldığım gibi 1140 TL ye kaskolattım. Aracımın 10 yaşı geçtiğinden dolayı bu bedeli alacaklarını söylüyorlar. (Park halindeki kazada Bende hiç hata olmamasına rağmen)
    Asıl aklıma takılan aracı pert kategorisine sokmak istememeleri (pert sınırını aşmasına rağmen) ve bana "size 9000 tl verelim araç sizde kalsın hurdacıya bunu satın". Demeleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre_z3 -- 8 Şubat 2012; 10:55:27 >
  • Forumda okudugum kadariyla kasko sirketi size bir teklifte bulundugu zaman bunu kabul etmeyip mahkemeye gitme sansiniz her zaman var. Veya sizin de soylediginiz uzere, siz de cingene pazarligina dahil olup, fiyati arttirmayi deneyebilirsiniz.

    Ikinci alternatif de, karkonun teklifini kabul etseniz bile kazaya neden olan diger suruculer hakkinda, aracinizin deger kaybi kadar dava acma sansiniz da var.

    Genelde onerilen yol ise, sigorta sirketinde bir sekilde uzantakn yakinda tanidik araya sokup bu isi davasiz mahkemesiz sulh yoluyla halletmek.
  • Onu soyleyebilir ancak siz bunu kabul etmek zorunda değilsiniz, size bir teklif yapmıslar hayır diyerek aracı hurda olarak onların satmasını ve tazminatı ödemesini isteyebilirsiniz bu durumda para konusunda anlaşmanız gerekecek sigorta şirketi ile, anlaşamazsanız olayı hakeme goturup çözebilirsiniz yada hasarın onarımını talep edip aracın size teslim edilmesiniz isteyebilirsiniz. %20 sinin sizden istenmesi ile ilgili sigorta poliçenizde bir muafiyet varmı yokmu ona bakmanız lazım, muafiyet yoksa, aracınız tamir oldugunda 13 yaşıında bir araca sıfır parça takılacağı için kıymet kazanma tenzili yapabilir sigorta şirketi, bununda policenizde miktarı yazıyor olması gerekiri tafasına göre hiçbirsey yapamaz, eger gerekirse en son tercih olarak sigorta tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz, internette sitesi var, tahkimin vereceği karar kesindir sigortacılık kanununa göre. Secenekleriniz bunlar.
  • Peki arkadaşlar merak ettiğim konu ilk defa duyduğum, "size 9000 lira verelim, araç sizde kalsın, biz hurdacılardan 7.750 lira fiyat aldık, aracı onlara satın" demeleri. Böyle birşey duyan gören var mı ? Bunun için benden razı gelirsem imzalı faks da istediler. Legal bir durum mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre_z3 -- 8 Şubat 2012; 11:41:23 >
  • Bir kaza yasayip, bir yakinimizin aracini hurdacilara vermek zorunda kalmistik, odemeyi zamaninda yapmadilar - kagit kurek isinde de cok ugrastirdilar. Ben olsam hicbir sekilde bulasmam. Sizin muhatapiniz kasko sirketidir, madem oyle avantajli bir yol oneriyorlarsa onlar satip aracin da pert degerini size versinler.

    Onlarin bu fiyati aldik sozune guvenip de imza falan atmayin, hurdaci size 4000 lira teklif ederse ne olacak?
  • Mahkemeye giderseniz bu dava minimum 2 yıl sürer.
    Kasko şirketiyle anlaşmaya bakın ve kasko poliçenizi bir avukata gösterin o size yardımcı olur. Kasko poliçelerinde çok küçük ayrıntılar var dikkatli olun.
    Yerinizde olmak istemezdim ama iyi pazarlık yapın hurdacılarlada görüşün. Hurdacıdan fiyat almadan kasko firmasıyla pazarlığa girmeyin.
    Kazayı yapan kişiyede hiçbişekilde dava açamazsınız parkettiğiniz yer sizin otoparkınız değilse.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.