Şimdi Ara

ev içi kablosuz ağdan harici disk paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.

    şemada çizdiğim gibi bir ağ kurdum ancak şöyle bir problemim var. harici hdd paylaşımı çok ağır kaldı tv ve diğer cihazlarda dosyaların listelenmesi bile dakikalar sürüyor. air 4420 300 mbs ama tp link acceslerle airties modem arasında bağlantı ancak wpa ile kurulabiliyorken airties 4420 ile ancak web şifreleme ile mesh aktif edilebiliyormuş henüz denemedim ama web arayüzünde mesh açmak için güvenlik kısmından wep şifreleme yapam gerektiği yazıyor.airties 6270 ile tv olan bölgede çok iyi kablosuz ağ geliyorken 5 ghz modunda 300 mbs airties 4420 çok düşük sinyal alabiliyorum ki tvye bağlantı veren tplink access point hiç görmüyor bile. şemaya bakarak farklı yöntem önerebilirmisiniz ? bu arada hub olarak zyxell hw 661 wlan kapalı olarak kullanıyorum.

    mevcut ağ araçlarım aşşağıdaki gibidir.

    1. airties 6270 modem
    2. 2 adet tplink re 730 access point
    3. zyxeel hw 661 wlan modem
    4. airties 4420 usb access point.



     ev içi kablosuz ağdan harici disk paylaşımı







  • slm. malesef bu tarz işlerde wifi bekleneni veremiyor. 5 ghz modunu tp-link ap ile görmemeniz normal
    tp-link cihaz 2.4 ghz destekliyor 5 ghz çalışmaz. bu tarz işlerde wifi ile tatmin olmak gerçekten çok zor
    bence daha basit bir wifi düzeni ve powerline tercih etseydiniz çok daha iyi olurdu.
  • çizerken farkettim :D ne kadar içinden çıkılmaz hale gelmiş . eskiden bir oda bir masabaşı tüm ev halkı için yeterliyken şimdi bütün binanın her noktasına taşınmış bir düzen ve hala yetmiyor. sözüm ona teknoloji hayatı kolaylaştıracakken bilakis zorlaştırıyor-uz-..

    sorun 5ghz olayı değil 2.4 tede denedim sözde access point malesef evin girişinden arka odaya ulaştıramadı. sanırım onuda hub üzerinden bağlamalıyım lan üzerinden aynı hub üzerinde belki daha fazla perormans alırım. komik olacak olanı aynı oda içerisinde 3 adet cihaz olacak hiç biri tüm özellikleri bir arada sunamadığından. zyxeelin repeater özelliği yok. tplinkin usb cihaz özelliği yok. airtiesinde mesh özelliği wpada çalışmıyor. neyse artık hayırlısı eldekilerle ancak bu kadar oluyor.
  • bu konuda bir gelişme varmı ? bende modeme harici disk bağlayıp hafızayı ortak kullanmak istiyorum ama hız konusudna ne yapmak lazım ?
  • airties 6372SO modemi kullanıyorum usb girişine hdd bağladım kopyalama hızı çok düşük 1.5mb civarı dosyalar zor listeleniyor nerdeyse, bu sorun nasıl çözülür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FreeRun

    airties 6372SO modemi kullanıyorum usb girişine hdd bağladım kopyalama hızı çok düşük 1.5mb civarı dosyalar zor listeleniyor nerdeyse, bu sorun nasıl çözülür.


    Ben de bu soruna çözüm arıyorum ancak kimse bilmiyor sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.