Şimdi Ara

KİRALIK DİZEL MEGANE ile İTALYA ve ORTA AVRUPA TURU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • -Öncelikle hepinize saygı ve selamlar forum ahalisi. Bazılarınızın da tanıyacağı 0nur! arkadaşımız Slovenya'nın Maribor ilçesinde erasmus eğitiminin sonlarına gelmiş bulunmakta artık ve bu sömestr tatilinde Türkiyeden ben ve bir arkadaşımız daha Viyana'da 0nur! ve onun bölümden bayan bir arkadaşıyla buluşup toplamda 4 kişi olarak 2 ayaklı tur düzenleyecez inşallah

    -Tabi en başta bu gezileri planlarken yolculuklarımızda tren kullanacağımızı varsayıyorduk fakat özellikle italya'da trenlerin ki bilhassa hızlı trenlerin oldukça tuzlu olduğunu görünce alternatif yollar araştırmaya başladık ve işe zaten aklımızda olan araba kiralama ile başladık. Ufak bi araştırma sonucu baktık ki 4 kişi için araba kiralamak bariz daha ucuza gelecek, kesin olarak araçlı ulaşımda karar kıldık. Daha sonra başladık daha derin ve ince araştırmalara. Avant ve Sixt firmalarından alınan yüksek ücretler ve dizel araç garantisi alamamamız(yaklaşık 4000km yol yapacağımız için dizel bizim için zorunluluk bir nevi) bizi alternatif şirketlere yöneltti ve gene bu forumda yazın başlık açan transporter87 arkadaşımızın konusundan da yararlanarak aracı şirketler vasıtasıyla internetten araştırmalara başladık ve gerçekten uygun fiyatlar vardı. En son fastcarhire.co.uk sitesinden dizel megane için 13 günlük kiraya 319 EUR fiyat aldık, günlük 10 EUR da navigasyon eklendiğinde toplamda düz hesap 450 EUR'ya geliyordu. Belirteyim ki bu fiyata sigorta(ful sigorta değildi ama), kar lastikleri dahildi. Fastcarhire'ın güzel bi yönü de aracı ayırtmadan sağlayıcı firmanın görülebilmesiydi. Bu fiyattan bize araç sağlayacak olan firmanın Atet olduğunu gördük ve bizzat bu şirketin Maribor şubesiyle irtibata geçtik. Mevcut olan Erasmus indirimlerine ek olarak bir kampanyaları daha vardı fakat detaylara girmiyim. Aynı aracı toplamda 540 EUR'ya ayırttık. Bu fiyata 14 günlük araç kira bedeli(dikkat edin daha önce alınan fiyatlar 13 günlükdü), ful sigorta, ücretsiz 3 sürücü kaydı(ekstradan 2 sürücü, normalde şirketlerin geneli ekstra sürücüler için günlük ekstra ücret talep ediyorlar), slovenya vignette'si ve kış lastikleri dahil. Yapılan en güzel kolaylıklardan biri de depozito bedeli oldu, gene normalde çoğu şirketin araç kira bedelinin yaklaşık 2 katı kadarını kredi kartından bloke ettiklerini biliyorduk fakat bu şirket öğrenci olduğumuz için bizden 200 EUR talep etti depozito için ve nakit olarak da ödeme imkanı sundu.( Öğrencilere yapılan kolaylıklar). Yani araç kiralanacağı gün toplamda 740 EUR ödenecek. Araç tesliminde 200 EUR geri alınacak nakit olarak. Yaptığımız kaba taslak hesaplara göre arabanın mazot ve otoyollar dahil bize toplamda getireceği masraf tahmini 1000 EUR olacak ki kişi başı 250 EUR'ya tekabül ediyor. 14 gün oldukça makul bir rakam olduğunu düşünüyoruz

    -Aşağıda 0nur! rotanın detaylarından resimleriyle bahsedecek. Bunların dışında her ne kadar geziye başlamamış olsak da konu hakkında sorusu olan arkadaşlar buyursunlar ve tabi özellikle bu konu hakkında deneyimli arkadaşlarımızdan veya deneyimi olmasa bile fikir belirtmek isteyen arkadaşlarımız olursa onlardan da mutlaka tavsiyelerini bekliyoruz.

    -Herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspcü -- 20 Ocak 2012; 16:37:44 >



  • Bunlar da rotalarımız :)

    Birinci rotamız 6 gün 5 gecelik bir tur olacak. İtalya'ya geçmeden önce Slovenya içinde Koper, belki sonrasında Piran'a uğrayacağız. Zaten Slovenya'da bir şehri(başkent Ljubljana'yı bile) maksimum 2 saatte gezip bitirebiliyorsunuz. Yol üstünde olacağı için rotamızda değişiklik yapmak zorunda da değiliz. Daha sonra Trieste'de de aynı şekide biraz vakit harcayıp Venedik'e geçeceğiz. Burada otomobil çok büyük sıkıntı olacak bize(Otopark yer sıkıntısı, bulunursa otopark parası vs.) o yüzden gezinin bu aşaması halen sıkıntılı. Milano'ya mı ağırlık versek buraya mı hala kararsızız. Milano'dan sonra Pisa'ya uğrayacağız, sonra da Floransa'ya geçeceğiz. Burada 1 gece kalıp Roma'ya geçeceğiz. Orada da 2 gece kaldıktan sonra dönüş yoluna koyulacağız. Arada Bologna'ya uğrayıp 2 gün dinlenmek üzere Maribor'a geçeceğiz.

     KİRALIK DİZEL MEGANE ile İTALYA ve ORTA AVRUPA TURU





    İkinci rotamız ilkine göre daha rahat ve az mesafeli olacak. Gene 5 gün 4 gecelik turda önce direkt Budapeşte'ye, orada 1 gece kaldıktan sonra Bratislava'ya uğrayıp Prag'a geçeceğiz. Burada 3 gece kalıp Viyana'ya geçeceğiz ve arkadaşlarımızı uçağa bindirip Maribor yoluna koyulacağız. Viyana'yı arabayla arkadaşlarımızı almaya gittiğimiz gün gezip bitirmeyi planlıyoruz ama eğer şehre doyamazsak(ki öyle hissediyorum :) ) Prag'da 2 gece kalıp Viyana'da 1 gece kalabiliriz.

     KİRALIK DİZEL MEGANE ile İTALYA ve ORTA AVRUPA TURU




    Bu arada kalınacak yerler için(genelde hostel tercih ediyoruz öğrenci olduğumuz için) gecelik ortalama 10 Euro diyebiliriz.


    Bu da plana bir bakış;
     KİRALIK DİZEL MEGANE ile İTALYA ve ORTA AVRUPA TURU


    Birkaç yerinde değişiklik var örneğin Milano'dan direkt Pisa'ya geçeceğiz, ve Venedik ile Prag konusunda kesin bir şey yok henüz. Ama büyük olasılıkla bu plana sadık kalınacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur! -- 20 Ocak 2012; 16:46:08 >
  • Kiralık araç ile bahsettiğiniz şekilde bir deneyimim yok ama ben olsaydım şunlara özellikle dikkat ederdim:

    1. Gidilecek ülkenin kanunlarına mutlaka yola çıkmadan önce göz atılmalı
    2. Ne olursa olsun (ama ne olursa olsun) bu harika deneyim süresince hız limitleri ve diğer çevresel faktörlere uygun hareket edilmeli
    3. Mutlak suretle yola çıkılan arkadaşların doğru seçilmeli ve yine ne olursa olsun çıkılan kişi sayısı ile dönülmeli
    4. Ne olur ne olmaz mantığı ile yedekte mutlaka bir miktar tutulmalı
    5. 14 gün süresince herkesin ilgili alanına göre bol bol fotograf ve notlar alınmalı
    6. Her ne sebeple olursa olsun (meşru müdafa hariç) kavga-bela'ya karışılmamalı
    7. Gidilen yerin bilindik mekanlarının yanısıra (güvenli olduğuna emin olunursa) farklı, egzotik, ilginç detaylara da girilmeli ve bunlar fotograflandırılmalı
    8. Yolcuların tamamı için (varsa) sürekli kullandıkları ilaçların yolculuğun en az 2 katı süre yetecek kadar unutulmamalı
    9. (varsa) aileleri merakta bırakmamak için ara ara iletişim kurmalı (sorumlu evlat olunmalı )

    İlk akla gelenler bunlar. Diğer arkadaşlar da tecrübeleri ile ve önerileriyle konuyu renklendirirler...

    Çok kıskandım bu arada. Umarım unutulmaz bir seyahat birsürü tatlı anı olur...
  • Forumda daha önce birisi sizin gibi minik bir avrupa turu yapmıştı. Nasip olursa bu yaz bende böyle bir tur düşünüyorum. Hadi bakalım hayırlısıyla kazasız belasız gidip gelinde bizde fotoğraflarınızı görelim
  • Gunluk 10 euoradan navigasyon 140 euro eder.
    Bu fiyata cok arahat navigasyon satin alabilirisiniz diye dusunuyorum. Sonra da ister kullanirsiniz ister cope atarsiniz, ister satmayi denersiniz.

    Guzel bir yolculuk olacaga benziyor iyi yolculuklar dilerim,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk984

    Gunluk 10 euoradan navigasyon 140 euro eder.
    Bu fiyata cok arahat navigasyon satin alabilirisiniz diye dusunuyorum. Sonra da ister kullanirsiniz ister cope atarsiniz, ister satmayi denersiniz.

    Guzel bir yolculuk olacaga benziyor iyi yolculuklar dilerim,

    navigasyon cihazı kira bedeli günlük 5 euro'dan toplamda 70 euro. al sat işleriyle uğraşmayı hiç düşünmedik zaten fiyat uygun gelince. 140 euro olsaydı söylediğinizde kesinlikle haklısınız derdim ama tabi yine de dediğiniz mantıklı değerlendirilebilir.

    iyi dilek için de teşekkürler, darısı herkesin başına inşallah
  • Önerileriniz ve iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler


    Trafik kurallarına, hız limitlerine mutlaka uymak zorundayız çünkü yiyeceğimiz herhangi bir ceza bütçemizi fena sarsabilir :) Basit bir park cezası bile 90 Euro'dan başlıyor!
  • Supermis :) Iyi eglenceler dilerim.
  • gezdiğiniz şehirlerdekı lüks modifiye güzel arabaların fotolarını çekmeyi unutmayın iyi gezmeler
  • Eğlenceli olacağa benziyor. :)

    Bol foto çekip paylaşın mümkünse.

    Selamlar.
  • Çok güzel düşünmüşsünüz, şimdiden iyi yolculuklar.

    Venedik çok güzel bir yer, oraya kadar gitmişken görmeniz gerek. Milano'yu Istanbul'un biraz daha düzgün hali olarak düşünebilirsiniz. Venedik'teki tarihi doku başka bir yerde yok. Tavsiyem aracı Venedik'e yakın bir otoparkta bırakıp Venedik'e trenle gitmeniz olacaktır. Illa hızlı trene binmenize gerek yok, 3'te 1 fiyata normal tren de var. Yakın yerden binerseniz de gidiş vakti olarak hızlıyla nornal arasında çok fark olmaz. Yanlız Venedik'in meşhur San Marco meydanı bu mevsimde sular altında olabilir. Bahar aylarında sular çekildiğinde daha güzel galiba. :) Son olarak, Milano'da alışveriş çok pahalı. Ben araba kiralayıp Milano'dan Parma'ya gelmeden önce olan Fidenza'ya outlet kasabasına gitmiştim arkadaşla. Armani'de kotların 50-60 euro olduğunu bilsem ona göre giderdim. :)

    Neşeniz bol olsun. :)
  • Yukarı!

    Biz bu konuyu tamamen unutmuşuz :)

    Turdan Milano'yu çıkartmak durumunda kalmıştık, onun dışında hiçbir aksilik olmadan turu tamamladık. Hayatımın en güzel deneyimlerinden birisiydi. Eğer herhangi bir sorunuz varsa yanıt vermeye çalışırız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0nur!

    Yukarı!

    Biz bu konuyu tamamen unutmuşuz :)

    Turdan Milano'yu çıkartmak durumunda kalmıştık, onun dışında hiçbir aksilik olmadan turu tamamladık. Hayatımın en güzel deneyimlerinden birisiydi. Eğer herhangi bir sorunuz varsa yanıt vermeye çalışırız :)

    Fotoğraf paylaşmanız bize yeterli olucaktır:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pasha37

    quote:

    Orijinalden alıntı: 0nur!

    Yukarı!

    Biz bu konuyu tamamen unutmuşuz :)

    Turdan Milano'yu çıkartmak durumunda kalmıştık, onun dışında hiçbir aksilik olmadan turu tamamladık. Hayatımın en güzel deneyimlerinden birisiydi. Eğer herhangi bir sorunuz varsa yanıt vermeye çalışırız :)

    Fotoğraf paylaşmanız bize yeterli olucaktır:)

    Su an internetim yok hocam sirketten yazmak durumunda kaliyorum, ilk firsatta koyacagim fotograf :)
  • Burada mesajım olsun, soracağım sorular olacak :)
  • fotograflarin yani sira deneyimlerinizi de bekliyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.