Şimdi Ara

Jetta 1.4 TSİ 122 bg Highline Manuel izlenimlerim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,

    Ben de jetta 1.4 tsi 122 bg manuel highline platinyum gri aldım 3 hafta önce.Sıra da beklemeden hemen aldım.2 hafta içinde araç geldi ve teslim aldım.Fiyatı da 53.500 olarak takdim ettim.Fiyat biraz pahalı maalesef farkında olarak aldım fakat 0 takıntım olduğundan ve c sınıfı benzinli turbo desteği olan en az yakan bu motor (sanırım ) ve Vw 2. el güvenilirliğinden dolayı tercihim oldu.

    Her yeni araç alan gibi ben de düşüncelerimi paylaşmak istedim.Belki almayı düşünen kimselere fayda sağlar diye düşündüğümden.

    Araç ile 305 km yol yaptım ve yarı depodan 2 çentik fazla yakıtım var. Yarı depo 8 çentik bu arada.Genel yol bilgisayarı 8.3 lt gösteriyor.Benim,
    kendi ortalamam ise 7.2 lt. Tabi bu kendi ortalamam dediğim dün yaptığım son 100 km yol civarı için geçerli. Bu arada genel ortalama 8.3 den daha da aşağı olabilirdi sanırım, fakat aldığım zaman araç 23.km idi ve o zamana kadar olan yapılmış km ler de dahil maalesef.Araç gerçekten az yakıyor ama kesinlikle kontrolü kaybetmezseniz.Eğer gaza yüklenerek araç kullananlardan iseniz bu motoru sakın almayın derim.Çünkü araç gerçekten agresif kullanımı teşvik eden ve ettiği gibi de depoyu sömüren bir araca benziyor. Örneğin benim sürüşüm çok yumuşak ve rafinedir.Aracı akışına bırakırım.Vitesi 2000-2200 civarında değiştiriyorum ve kesinlikle kalkışlarda ve hızlanmalarda gaza yüklenmem.Ondan dolayıdır ki yakıt durumum pek fena sayılmaz.

    Neyse ben bu araçtan önce 98 vectra cd kullanıyordum. Sınıf farklı fakat kullanıcı olarak karşılaştırmak istedim.Gerek yakıt gerek konfor olarak bu araba bana daha konforlu geldi. Vectra aracım 2.0 136 bg ve lpg li idi.İnanın bu araba ile daha fazla yakmayacağımı düşünüyorum benzinli olmasına rağmen. Çünkü 2 ayda bir 1lt yağ eksltiyordu ve özellikle kış aylarında lpg yanında benzin sarfiyatı da vardı. Konfor ise özellikle süspansiyonu çok daha yumuşak. Kasislerden geçerken bunu çok daha iyi anlıyorum.Ama yol tutuşu da ödünsüz. Özellikle koltuklar çok rahat ve yan destek güzel bir özellik.Ağırlıkları benzer fakat tokluk hissi farklı.Kapı kapatırken ki o tok sesi duymak güzel bir hismiş.Fakat bunun yanında şuana kadar gördüğüm tek eksik içeriye biraz yol sesi alıyor. Bu konuyu biraz araştırmayı düşünüyorum. Kapı fitilleri ile ilgili sanırım ve bu arabaya yakışmayacak kadar kalitesiz.Bir de bir kaç arkadaş rüzgar ve motor sesi demiş eksi yönü olarak. Ben şimdiye kadar 120 yaptım en fazla Samsun çevre yolunda.6.vites 120 ile 2300 civarı devir vardı sanırım ve ne motor ne de rüzgar sesi duymadım.Fakat gayet tabi bunun üzeri hızlarda bu eksi yönü var mı bilmem ama ben en fazla 120 130 yaptığım için her arabada, beni sanırım pek ilgilendirmeyecek bir konu olacak bu. Bir de o kadar ufak detaylar varki araç içinde hoşuma giden; bu tip bir eksiği göz ardı etmemi sağlayan. Mesela geri vitese takınca kaldırıma inen aynalar, içerdeki gece yolculukları için yapılmış kırmızı ambiyans ışığı, yan aynalardaki yeri aydınlatma ışıkları,bagaj kapağının uzaktan kumanda ile açılması ki bu özellik inanın çok güzel.Bir kere kullandım ve mest oldum.Bu arada müzik sesi performansı çok çok güzel.Hele ki vectra dan inince Bose dinler gibi hissettim.(sanırım biraz abarttım)

    Aklıma gelen bunlar şimdilik. Bunun yanında benim için eksi yön değil ama kapı içi plastik göğüs plastiğinin yarısı kadar bile kalitede olsaymış fena olmazmış diye düşündüm açıkçası.O tok göğüs görünümü ve hissiyatı varken kapı içi plastikten çalmaları gereksiz kalmış bana göre.Araba ile ilgili tek eksik dediğim gibi yol sesi alıyor biraz.Sesi açmanız gerekiyor bu sayede tatmin edici dolgunlukta ki ses ile mest olarak yolunuza devam ediyorsunuz. Sorunuz olursa bildiğim kadarı ile paylaşırım.

    Hoşçakalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurs79 -- 15 Ocak 2012; 8:25:37 >







  • VW de en beğendiğim 3 modelden birini almışsınız. Kesinlikle doğru tercih. Benim araç daha sıfır. Fakat değişme zamanı geldiğinde bende bu aracı alabilirim. Maddi durumunuz müsaitse serviste ABT yazılım yükletin. Araç garantiden çıkmadan 160 beygir oluyor. Çift şarjlılarla aynı güce garantisi bozulmadan ulaşıyor. Yakıt ve emisyon değerlerinde de bir değişiklik olmuyor.

    İyi forumlar...
  • Gerçekten ben de çok çok beğenerek aldım. Allah umarım size de nasip eder.Maddi durum artık son deminde :) daha fazla yatırıma kapalıyız ailecek. Fakat 122 bg gayet tatmin edici. Yorumunuz için teşekkürler.

    İyi akşamlar.
  • Jettanız hayırlı olsun..Allah kaza,bela vermesin inşallah..Bende çok beğeniyorum jettaları 1.2 TSİ düşünüyorum ama 1.4 TSİ yi daha çok istiyorum ama pahalı..Jettanın kalitesinden ''Detaylı''(Ön göğüs,kapı içleri,kol dayama,el freni bölgeleri) olarak bahsedermisiniz?..
    Birde jetta için kapı içleri çok kalitesiz diyorlar,bunu rica etsem açıklayabilirmisiniz?..Performans ve yakıttan memnunmusunuz 1.4 TSİ için? Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackElantra

    Jettanız hayırlı olsun..Allah kaza,bela vermesin inşallah..Bende çok beğeniyorum jettaları 1.2 TSİ düşünüyorum ama 1.4 TSİ yi daha çok istiyorum ama pahalı..Jettanın kalitesinden ''Detaylı''(Ön göğüs,kapı içleri,kol dayama,el freni bölgeleri) olarak bahsedermisiniz?..
    Birde jetta için kapı içleri çok kalitesiz diyorlar,bunu rica etsem açıklayabilirmisiniz?..Performans ve yakıttan memnunmusunuz 1.4 TSİ için? Teşekkürler..

    Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Amin herkese Allah gönlüne göre versin umarım.Vallahi ben test sürüşünü 1.2 ile yaptım ve gayet güzeldi.Fakat ben olan en yüksek motoru almak istedim.Kalite olarak tokluk hissi çok güzel kapı kapanma sesi olsun ön göğüsün tok duruşu ve yumuşak plastiği olsun fena durmuyor. Fakat dedikleri gibi insanların, kapı içi plastik kalitesi vasat.Fakat bana sorun teşkil etmedi.Kol dayama güzel fakat kısa boylu arkadaşlar beğenmeyebilir. Biraz geride kalıyor.Ben 1.84 olduğumdan bana güzel geldi.Direksiyon simidinin deri oluşu ve ele sağlam oturması şık dikişleri ince detay olarak gayet yerinde.Motor ilk yazımda yazdığım gibi şahane.İnsanı gaza getirecek bir akışı var.Fakat ben gelenlerden değilim :) Fakat eğer gaza gelirseniz eminim yakıt ciddi oranda artacaktır.Yoksa Ankara şehir içi trafiğinde çok yakmak zor. Rölantisi bile gayet düşük.Ben eski arabamdan alışmışım 1.0-1.1. lt lere ondan bu bana değişik geliyor. 0.5. 06 lt olarak rölantisi mevcut.

    Neyse yardımcı olabildiysem ne mutlu.Umarım gönlünüzdeki araca sahip olursunuz. Biz eşimle golf istedik önceleri.Fakat iyi ki jetta almışız diyoruz kesinlikle.Bir bagajı bile yeter desem yeridir.Çoluk çocuk mutlaka sedan olacak aracınız.Maceraya gerek yok :)

    İyi akşamlar.




  • Arkadaşım aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
    Size birşey sormak istiyorum bu aynayı aşagı indirme ayarı nereden yapılıyor anlatabilirmisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih DAL

    Arkadaşım aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
    Size birşey sormak istiyorum bu aynayı aşagı indirme ayarı nereden yapılıyor anlatabilirmisiniz.


    bizim arabalarda menüdeki comfort kısmından mirror down yada down mirror diye bir seçenek vardı sanırım on off şeklinde 2 seçeneği var ayrıca sizde varmı bilmiyorum kuvvetli muhtemel vardır comfort seçeneğinide aktif etmeniz gerkiyor diye hatırlıyorum burdan yola çıkarak bir deneyin aracınızda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih DAL

    Arkadaşım aracınız hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin.
    Size birşey sormak istiyorum bu aynayı aşagı indirme ayarı nereden yapılıyor anlatabilirmisiniz.


    Allah razı olsun çok teşekkür ederim. Ayna ayarı ben aracı teslim alırken hazır idi. Ben herhangi bir şey yapmadım ayar için. Fakat sol kapıdaki ayna ayar harfi r de kalacak o zaman ben de direkt olarak geri vitese takınca kalıdırıma iniyor aynlar. Gerçekten harika bir özellik.Kullandıkça hoş özelliklerini görüyorum.Sanırım sizinle de aynı araca sahibiz fakat tek fark 1.2 sizin ki.Sizin kide çok iyiydi zaten test aracını 1.2 ile yapmıştım gayet yeterli performans vardı. Fakat ben almışken yüksek motor almak istedim. Siz de hayırlısı ile kazasız belasız kullanın umarım.

    İyi akşamlar.




  • hocam öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız...
    herseyden önce fiyat konusuna degincem 1.4 higline donanım ve ek olarak metalik rengi 53,500tlye almanız gercekten imkansız gibi görünsede ,cok iyi fiyata aldıgınızı söyleye bilirim. ankaranın trafiğinden bahsetmişsiniz bende ankarada ikamet ediyorum bildiğiniz üzere dogus oto ve eskihisar bayileri var . eskihisar uzak geldiğinden mecburen dogustan fiyat aldık.
    1.4tsi higline + metalik renk 54,250tl plakaydı, trafik sigortasıydı felan hersey icinde... buyüzden arada 750 tlde olsa iyi fiyata almışsınız.. hangi bayiden aldınızı söylerseniz cok memnun olurum..

    donanımsal unsurlara gelince olabildiğince en iyi konfor ve kaliteyi sundugna inanıyorum.tabikide eksiklikleri olcaktır ama diger olumlu taraflarınıda göz önünde bulundurmak gerektigne inanıyorum... her arabanın bir kusuru vardır bu yüzden bu gibi seyler bana önemsiz geliyor....

    tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312

    hocam öncelikle hayırlı olsun yeni aracınız...
    herseyden önce fiyat konusuna degincem 1.4 higline donanım ve ek olarak metalik rengi 53,500tlye almanız gercekten imkansız gibi görünsede ,cok iyi fiyata aldıgınızı söyleye bilirim. ankaranın trafiğinden bahsetmişsiniz bende ankarada ikamet ediyorum bildiğiniz üzere dogus oto ve eskihisar bayileri var . eskihisar uzak geldiğinden mecburen dogustan fiyat aldık.
    1.4tsi higline + metalik renk 54,250tl plakaydı, trafik sigortasıydı felan hersey icinde... buyüzden arada 750 tlde olsa iyi fiyata almışsınız.. hangi bayiden aldınızı söylerseniz cok memnun olurum..

    donanımsal unsurlara gelince olabildiğince en iyi konfor ve kaliteyi sundugna inanıyorum.tabikide eksiklikleri olcaktır ama diger olumlu taraflarınıda göz önünde bulundurmak gerektigne inanıyorum... her arabanın bir kusuru vardır bu yüzden bu gibi seyler bana önemsiz geliyor....

    tekrar hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

    Çok teşekkür ederim.Daha iyisi size nasip olsun umarım.

    Fiyat konusunu yuvarlayarak yazmıştım aslına bakarsanız.Tam fiyatı 53.560 TL. Aradaki 60 TL farkı indirim alamadım güler misiniz ağlar mısınız? Benim aracım da trafik sigortası hariç idi. 237 TL ayrıca ona verdim. Yani toplam 53797 TL oldu. Yani sizin fiyat ile arasındaki fark tam 453 TL oluyor. Ben Doğuş Konya yoluna bir kere gittim ve Doğuş araba satmayı bırakmış caka satmaya başlamış dedim ve kesinlikle Vw almam dedim. Fakat alırsam da doğuştan almam dedim.Nitekim öyle oldu ve pursaklar Eskihisardan aldım. İyi kide almışım. Orada ilgi alaka güzel.Soru sorunca cevap alabiliyorsunuz en azından.

    Umarım siz de en yakın zaman nasipse alıp güle güle güzel günlerde kullanmaya başlarsınız.

    İyi akşamlar dilerim.




  • Herkese gunaydin.

    Aracimdaki rns310 model ses goruntu sistemi icine gomulen bluetooth sistemi icin yetkili servisten fiyat aldim. Bana 1387 tl indirim ile fiyat verdiler. Hic bir ekstra aparat olmuyormus etrafta gozuken. Tamamen yol bilgisayari ve 5 inch ekrandan % 100 erisim olanindanmis. Bu abarti fiyati nasil cozerim? Disaridan boyle bir sistem satin alan var mi acaba aranizda? Ankara da ikamet ediyorum. Bilgisi olan varsa cok makbule gecer.

    İyi gunler.
  • Arkadaslar yok mu herhangi bir bilgisi olan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurs79

    Arkadaslar yok mu herhangi bir bilgisi olan?

    Hocam okadar parayıkıytırık bir parçaya vereceginize gidin rns kalitesinde 1500 tl yegüzel multimedya cihazları var özellik olarakta ne arar iseniz var gidin ondan alın. ben kendi adıma öyle düşünüyorum
  • Aşağıdaki cihazı 1.500 TL civarı alırsınız. Bunda dahili bluetooth var. Hatta RNS 310 larda bile olmayan özellikler var. Bu cihazdan iyi olarak sadece RNS 510 vardır. Onu da 1100 Euro civarı sıfır olarak bulabilirsiniz.

    İyi günler...

     Jetta 1.4 TSİ 122 bg Highline Manuel izlenimlerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autotechvw

    Aşağıdaki cihazı 1.500 TL civarı alırsınız. Bunda dahili bluetooth var. Hatta RNS 310 larda bile olmayan özellikler var. Bu cihazdan iyi olarak sadece RNS 510 vardır. Onu da 1100 Euro civarı sıfır olarak bulabilirsiniz.

    İyi günler...

     Jetta 1.4 TSİ 122 bg Highline Manuel izlenimlerim.






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.