Şimdi Ara

60-120 gb ssd tercihi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    g31m-es2l 775 anakart ve e7500 c2d işlemci kullanıyorum.
    60-120 gb arası fiyatı/performans yüksek SSD HDD bir ürün arıyorum.Ne önerirsiniz acaba?
    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraks23 -- 12 Ocak 2012; 10:24:26 >







  • http://forum.donanimhaber.com/m_56351817/tm.htm

    ben bunu aldım ve çok memnunum.
  • Anakartınız SATA II bundan dolayı SATA III SSD içn ekstra para ödemenize gerek yok veya SATA III SSD alın sistem yenilediğiniz zaman SATA III SSD'niz elinizin altında hazır dursun.

    60 GB'Lık Corsair NOVA'dan uzak durun. Çok kötü bir SSD'dir. Bunun yerine HDD alsanız daha memnun kalırsınız.

    murdocklawless'in önerdiği SSD, sisteminizin potansiyelinin üstünde fakat daha önce de söylediğim gibi ileriye dönük yatırım açısından da başarılı bir ürün. Benim kullandığım model OCZ Agility 3 120 GB... kampanya ile 370 TL civarına düşebiliyor fiyatı fakat tavsiye etmiyorum, en azından yeni marka ve modelleri gördükten sonra... 120 GB alırsanız sadece sistem hızlandırmış olmaz, bazı oyun ve programları da SSD'ye kurarak sık kullandığınız hemen herşeyi SSD üzerinde son hız kullanmış olursunuz.

    Sonuç; FERAM RORAM teknolojisinin 2013 yılında ev kullanıcısı ile buluşması çok muhtemel... O döneme kadar en hızlı Disk SSD ve işlemciye - ekran kartına ödenen para, buna ödenen paranın yanında çöp gibi duruyor.

    Uyarı: Anakartınızın eski olmasından ötürü kurulum sırasında bazı sorunlar yaşamanız mümkün fakat bu sorunları benzer anakart kullanan herkes yaşadı buna karşın çözdü.




  • cevaplar için çok teşekkür ederim
    http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-agt3-25sat3-60g-60gb-agility-3-serisi-sata-30-ssd-%28-525mb-okuma-475mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=56415
    Aklıma bu HDD yattı @Gerginix ne diyorsunuz acaba bunun hakkında? fiyat performans nasıl sizce?
  • Çok kritik bir nokta:

    1- OCZ Agility herşeye rağmen ürünler arasında fiyatı en makul ve makul fiyatının karşılığını da sonuna kadar vermeye çalışan bir SSD
    2- Buna karşın Corsair'in FORCE serisinin GT olan modeli ise SATA III çin Corsair'in sunduğu en performanslı SSD.

    En hızlısını ve fiyatını en hak edenini istiyorsanız
    120 GB için:http://www.hepsiburada.com/Liste/team-120gb-xtreem-s2-25-sata3-ssd-tmssds2-120g/productDetails.aspx?productId=bd131759&categoryId=114814
    60GB için:http://www.hepsiburada.com/Liste/team-60gb-xtreem-s2-sf-2281-25-sata3-ssd-tmssds2-60g/productDetails.aspx?productId=bd131787&categoryId=114814

    Bu iki ürün, Vatan'daki indirimsiz Agility ve Force fiyatlarına denk fakat onlardan daha performanslı ve kırpılmamış tam SATA III destekli, alınabilecek en makul fiyatlı SSD'lerdir.

    Agility kullanan birisi olarak, teamxtream ve memoright çözümleri ülkeye gelmişken, Agility'ye gerek yok diyorum. Son olarak şunu da hesap edeyim ki verebileceğim en üst düzey bilgiyi sunmuş olayım:

    Uzun süre anakart değiştirmeyecekseniz kampanya zamanı Agility 3 almanız mantıklı olabilir.




  • ya corsair gt 60 gb yada team 60 gb almak istiyorum
    yardım için çok teşekkür ederim.Aldıktan sonra sonuçları yazacağım
  • @gerginix neye gore kırpılmamıs dedıgını tam olarak anlamamak ile birlikte aynı zamanda sonradan agility3 onermen garıp olmamıs mı sencede?
    fiyat farkının %4 ındırımlıkten geldıgını de belırtsen olurmus hepsıburada da

    yabancı ulkelerde team teste bıle tabı tutmuyorlar neredeyse o yuzden corsair veya ocz her turlu alınır 20-25 tl bakılmadan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darktempest

    @gerginix neye gore kırpılmamıs dedıgını tam olarak anlamamak ile birlikte aynı zamanda sonradan agility3 onermen garıp olmamıs mı sencede?
    fiyat farkının %4 ındırımlıkten geldıgını de belırtsen olurmus hepsıburada da

    yabancı ulkelerde team teste bıle tabı tutmuyorlar neredeyse o yuzden corsair veya ocz her turlu alınır 20-25 tl bakılmadan


    Farklı biçimde tekrar izah edeyim

    1- Agility kırpılmış bir üründür. Bunu AS SSD testleri ile görmek çok basittir. ATTO testleri SSD hızını ölçmek için yeterli değildir. AS SSD günlük kullanımda PC başında yaptığınız tüm işlerin erişim süresi/okuma yazma değerleri hakkında doğru bilgi verirken, ATTO sıralı okuma ve yazma değerleri verir. İkisi de SATA III olmasına rağmen Agility sıralı okuma/yazma haricinde Vertex'in performansının yarısına ulaşır. Bunu AS SSD veya Crystal Disk testlerinde görmek mümkünüdür. Vertex de bundan ötürü daha pahalıdır. Agility tıpkı AMD ekran kartlarının HD 6850 - HD 6870 ürünleri gibi Fiyat / performans amaçlı ürünüdür.

    2- Verdiğim linkteki fiyatlardaki %4 indirim meselesine gelince... O zaman %8 Vatan indirimini de hatırlatmam gerekiyor. Ayrıca verdiğim linkteki - linklerdeki fiyatların indirimli veya indirimsiz olup olmadığını sanıyorum herkes zaten görecektir. Ayrıca %5 - %4 - %8 gibi indirimler indirimden sayılmamaktadır. Bunu hemen her firma zaten başka adlarla zaten uygulamaktadır. İndirimden kastım Vatan'ın uyguladığı %25 indirimdir veya farklı bir firmanın stok eritmek için özel günlerde uyguladığı vs... indirimlerdir. Bunu ayrıca belirtme ihtiyacını neden hissedeyim anlayamadım. Söylediğim şey çok baist bir manevra önermekteydi: Mevcut indirimsiz ortamda (Tekrar söylüyorum %4 - %10 indirimler - indirim değildir her firmanın uyguladığı rutinlerdir) Agility veya Force fiyatından biraz fazla veya denk olan linkini verdiğim xtreem ve memoright marka ürünler ve Vertex - Force GT ile kafa kafaya ve onlardan daha ucuzdur. Vertex ve GT performansını daha ucuza elde etmenin birkaç yolundan biridir.

    3- Sonuçta Agility'nin de hakkını vermek gerektiğini, ANAKARTINI UZUN SÜRE DEĞİŞTİRMEYECEK birisinin çok para harcamaya gereke olmadan "KAMPANYA" zamanı, Vertex'in kırpılmış versiyonu da olsa Agility alma ihtimalini hesap etmesinin de faydalı olacağını belirtmek beni kendimle çeliştirmiyor. Tam tersine ürünü ben almayacağım için alacak kişiye öneri verirken herşeyi hesap etmeye çalıştım...

    Umarım daha iyi anlatabilmişimdir.

    Edit: imla... mutlu olduğunu bildiğim Xtreem ve memoright kullanıcısı olduğunu da belirtmek istiyorum - bench yaparak oldukça yıprattığım SSD'im garanti dışına çıkarsa bu ürünlerden birini almayı düşündüğümü de ekleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 12 Ocak 2012; 20:42:12 >




  • Senkron ve A-Senkron nand bellekler arasında zaten günlük kullanımda %40 performans fark olduğu zaten bilinen ve her yerde açıkça söylenen birşey.(Okuma/Yazma hızında 5-10 Mb/s gibi gözüksede)
    Kapasiteye göre bile hızlar değişirken bellek kalitesinin bunu değiştirmesi elbette doğal olacaktır.ATTO ile test yapılmasının sebebi gerçek max değerlerini vermesidir.aynı şekilde IOMeter ile IOPS ölçümleri.
    Çünkü önemli olan max okuma/yazma değerlerinde en uç performansı belirtmektir.Ekran kartı benzetmesi biraz tuhaf olmuş ama benimki daha uçuk olacak
    Buzdolapların bir LT belirtilir mesela.Ama o LT içinde rafların kapladığı alan vs gibi şeyler göz önüne alınmaz.Max alabileceği değer verilir ve siz meyve sebze felan koyarken
    LT bazında hesap yapmazsınız yani biraz abzürt bir örnek oldu ama ikisinde de aslında günlük hayatta hiç dikkat etmeyeceğimiz yada başa bir değişle farkında bile olmayacağımız detaylar verilir.

    Bunu yazarken nasıl bir kafadayım bende bilmiyorum




  • Bence LT benzetmesi gayet yerinde olmuş şak diye düştü benim jeton

    İşte o SYNC - ASYNC olayına ben erene kadar (Az evvel oldu - ve bu ana kadar Sync'in iyi birşey olup olduğunu biliyordum ama başıma gelenin bu olduğunu bilmiyordum) binbir tane kavram ürettim ve kırpılmış - ürün/fiyat yelpazesini genişletmek için konmuş vs... dedim. Gerçi yanılmış da sayılmam çünkü Agility 3 fiyatı ile Vertex 3 fiyatı arasındaki fark performansa da yansıyor. Aldığımda çok uygundu Vertex 3 e göre... Şimdi fark daraldı (Yukarıdakiler aşağı indi) Bu arada Xtreem ve memoright markalarını çabucak es geçmemek lazım. İnsanlar biraz kullansın bakayım sorun çıkarmıyorsa sonraki tercihim bu fiyatlarla o markalar.
  • diğer markaları tabii ki es geçmek olmaz crucial patriot mushkin plextor samsung zalman.....aklıma gelenler bunlar mesela
    ama ülkemizde yaygın olan iki marka ocz ve corsair o yüzden onlar üzerinden gidiyorum ve global olarak baktığımda da forum ve RMA destek te gerçekten çok iyiler
    özellikle OCZ şu anda herşeyi bırakmış SSD ile uğraşıyor.Kendi kontrolcülerini yapmaya başladılar uzun zamandır kurumsallar için PCI-E arayüzlü SSD yapıyorlar felan.yoksa diğer markalarda olsun ki fiyatlar düşsün.
    bellek ve ssd kontolcü satan firmalar yüksek sipariş almaya başladıkça fiyatlar da uygun seviyelere iner yavaş yavaş diye ümit ediyorum.




  • corsair yada team
  • corsait GT 60 gb aldım.USB den bağlı dvd-rom ile kurulum yapmayı denedim aşırı yavaş devam etti.Firmaware update falanmı gerekiyor acaba?
    yarın sabah dahili dvd-rom ile win7 kurmayı deneyeceğim.Dediğim gibi anakart g31m-es2l 775 ve e7500 c2d işlemci
  • Merhaba sistemi kurdum test sonucum ekte 245 mb tı geçemedim.Anakart ile alakalı heralde 280leri göremedim.Normalmi sizce bu anakart ile?
    CORSAIR GT 3 60GB

     60-120 gb ssd tercihi?

     60-120 gb ssd tercihi?


     60-120 gb ssd tercihi?


     60-120 gb ssd tercihi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraks23 -- 17 Ocak 2012; 10:25:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuRaK

    corsait GT 60 gb aldım.USB den bağlı dvd-rom ile kurulum yapmayı denedim aşırı yavaş devam etti.Firmaware update falanmı gerekiyor acaba?
    yarın sabah dahili dvd-rom ile win7 kurmayı deneyeceğim.Dediğim gibi anakart g31m-es2l 775 ve e7500 c2d işlemci

    Burada Corsair 60 GB GT'nin firmware yükseltme aracı ve PDF formatında kurulum kılavuzu var. İngilizce olsa bile kılavuzdaki resimli anlatım işi kolaylaştırıyor.
    http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=100162


    Sanırım siz de biliyordunuz anakartın SATA III porta sahip olmadığını... Buna karşın aldığınız değerlerin 280/285 olması gerekir haklısınız. BIOS aşamasında AHCI modun açık olduğundan da emin olmanız lazım. SSD AHCI modda yüksek hıza ulaşır. Kimileri AHCI modunu açtığı zaman sistemi açılmıyor. Bundan dolayı AHCI sürücülerini kurmak gerekiyor. Siz önce BIOS'da HDD ile ilgili menüye geçip ( zannediyorum INTEGRATED PERIPHERALS başlığı altında idi...) AHCI modu aktif edip, sistemi açtıktan (açılmazsa tekrar IDE moda alıp anakartın AHCI sürücüsünü kurmak gerekecek) sonra SSD'nin firmware update yönergesini takip ediniz. Anakartın özellikleri:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_1x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 17 Ocak 2012; 10:46:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    quote:

    Orijinalden alıntı: BuRaK

    corsait GT 60 gb aldım.USB den bağlı dvd-rom ile kurulum yapmayı denedim aşırı yavaş devam etti.Firmaware update falanmı gerekiyor acaba?
    yarın sabah dahili dvd-rom ile win7 kurmayı deneyeceğim.Dediğim gibi anakart g31m-es2l 775 ve e7500 c2d işlemci

    Burada Corsair 60 GB GT'nin firmware yükseltme aracı ve PDF formatında kurulum kılavuzu var. İngilizce olsa bile kılavuzdaki resimli anlatım işi kolaylaştırıyor.
    http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=100162


    Sanırım siz de biliyordunuz anakartın SATA III porta sahip olmadığını... Buna karşın aldığınız değerlerin 280/285 olması gerekir haklısınız. BIOS aşamasında AHCI modun açık olduğundan da emin olmanız lazım. SSD AHCI modda yüksek hıza ulaşır. Kimileri AHCI modunu açtığı zaman sistemi açılmıyor. Bundan dolayı AHCI sürücülerini kurmak gerekiyor. Siz önce BIOS'da HDD ile ilgili menüye geçip ( zannediyorum INTEGRATED PERIPHERALS başlığı altında idi...) AHCI modu aktif edip, sistemi açtıktan (açılmazsa tekrar IDE moda alıp anakartın AHCI sürücüsünü kurmak gerekecek) sonra SSD'nin firmware update yönergesini takip ediniz. Anakartın özellikleri:http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_1x

    Merhaba
    malesef biosta ACHI diye bir ayar bulunmamakta.Ona benzer hdd ile ilgili farklı ayar buldum fakat değiştirmeme rağmen hiçbir artış olmadı.Hatta 3 mb azalış var ama ilk testi antivirüs bile kurmadan yapmıştım
    Firmare update sonrası format falan gerekiyor heralde o yüzden yapmama gerek yok yeni anakart alana kadar.Siz ne dersiniz?
    Ayrıca TRIM vs gibi şeylere denk geldim.Gerek varmı sizce? ha 280 ha 250 diyip bırakıyımmı yoksa bu anakartta?
    teşekkür ederim




  • Kullandığınız işletim sistemi nedir? Ayrıca 64Bit midir?

    TRIM özelliği açık olmalı... firmware sonrası format falan gerektirmiyor. Her ne olursa olsun kurmanız gerekiyor. SSD için anakart değiştirmek isteyebilirsiniz fakat şu anakartla SATA II hızında maksimum değerlere önce ulaşın sonra ne kadar zaman içinde Anakart değiştrmeniz gerektiğine karar verirsiniz ama SSD kurulumu ile ilgili ayrıntıları atlamayın - usanmayın... Anakartınızın BIOS ayarlarında IDE - AHCI - RAID seçeneklerinin mevcut olması lazımdiye düşünüyorum her ne kadar 775 pin olsa da... o kadar eski bir kart değil ki eski kartlarda AHCI sürücüsü sonradan yüklenerek de bu açık kapatılabiliyordu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Kullandığınız işletim sistemi nedir? Ayrıca 64Bit midir?

    TRIM özelliği açık olmalı... firmware sonrası format falan gerektirmiyor. Her ne olursa olsun kurmanız gerekiyor. SSD için anakart değiştirmek isteyebilirsiniz fakat şu anakartla SATA II hızında maksimum değerlere önce ulaşın sonra ne kadar zaman içinde Anakart değiştrmeniz gerektiğine karar verirsiniz ama SSD kurulumu ile ilgili ayrıntıları atlamayın - usanmayın... Anakartınızın BIOS ayarlarında IDE - AHCI - RAID seçeneklerinin mevcut olması lazımdiye düşünüyorum her ne kadar 775 pin olsa da... o kadar eski bir kart değil ki eski kartlarda AHCI sürücüsü sonradan yüklenerek de bu açık kapatılabiliyordu...

    Windows 7 ultimate 64 bit kurdum.TRIM özelliğini nasıl aktif edebilirim?ayrıca şuan belki güncel firmware yüklü olma şansı yokmu nasıl kontrol edebilirim bunu?
    ACHI olaraksa internettede araştırdım malesef öyle bir ayar yok.Sadece '"On Chip SATA mode' with the choices being Disabled, Auto, Combined, Enhanced, and Non-Combined" ayarı mevcut.Yardımlarınız için teşekkürler
    quote:

    Need more information.

    First off, I have a GA-G31M-S2L (rev 1004) version of this board. The board runs Leopard (currently 10.5.5) just fine. I originally set it up with Leo4Allv3. (If I were doing it now, I'd use a newer installer like iAtkos or iDeneb).

    The BIOS has no AHCI mode that's labeled as such, just 'On Chip SATA mode' with the choices being Disabled, Auto, Combined, Enhanced, and Non-Combined. Do you have this selector? Something similar? Have you read the manual that came with your board?

    Are you using all SATA devices, including the DVD install drive? Or do you have IDE devices?

    With my board, it makes a huge difference. Non-Combined mode sets all SATA devices to PATA mode and disables IDE entirely. Enhanced sets all SATA to SATA mode. (What I'm using). Combined allows two SATA and two PATA devices at once. Auto lets the BIOS set the device modes.

    If you're using an incorrect SATA or PATA mode, you will get the error you're seeing. I'd recommend using all SATA devices. If you're trying to install to or from a PATA optical or hard drive, I'd virtually guarantee your problem stems from it.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.