Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU- (123. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.226
Cevap
148
Favori
673.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @M.L.Crassus Görüşlerinize saygı duyuyorum fakat ben zorla mı satıyorlar mantığına kesinlikle katılmıyorum tamamen arz talep meselesinden bu fiyatlar. Bence objektif olmak ve toplum olarak bilinçli satın alımlar yapmak lazım ürün fanatikliği müşterilere kardan çok zarar getirir. Talep oluşmaşsa bu düşük seviyedeki motorlu araçları bu fiyatlardan satamazlar. Ben şahsen üzülüyorum bu kadar verip sonra araç güzel ama performans beklemeyin yorumunu yapmaya.

    Dsg olayının şuan sorunlu olduğunu düşünmüyorum fakat halen %100 stabil olduğunuda düşünmüyorum bu motoru bizim gibi 2.dünya ülkeleri ve bazı asya ülkeri üzerinde önce test ettiler kobay olarak kullandılar bunu görmezden gelmemek lazım. Bize halen burda s-tronik ya da dsg motoları şart koşuyorlar ve sundukları opsiyon 1.6tdi 110hp ve 1.4tfsi 125 ya da 150hp motorlara mecbur bırakıyorlar. Almanyanın kendisini örnek vermeyeceğim en basitinden şuan halen ekonomik krizin devam ettiği komşu ülke Yunanistandaki liste fiyatları ve motor yelpazesine burdan bakabilirsinizhttp://www.audi.gr/etc/medialib/ngw/gr/product/pricelists.Par.0047.File.pdf/audi_pricelist_01042015.pdf 3 sayfa liste ve dilediğiniz motor ve şanzımanı seçiyorsunuz.

    Ben halen bu yaklaşımdan dolayı dsg için kobay olarak kullanılmaya devam ettiğimizi ve toplum olarak bizim üzerimizde test ettiklerini düşünenlerdenim. Bizim insanımızın canı yanmasında kiminki yanarsa yansın mantığı devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adore06 -- 14 Haziran 2015; 15:13:23 >
  • O zaman şöyle yapalım bir çalışma yapalım; Hepimizin kafasında daha net bilgi-fikir oluşsun

    Yalnız müsadenizle <1600 cc dizel motorla otomatik vitesi verebilen markaları alacağım, Xenona da dikkat etmek lazım.

    Önce Audi A3 Sporback-Sedan Dizel otomatik Ambition veya Ambiente Xenon: 103-110 K aralığında

    Mercedes A Urban ancak Audideki Ambitionun karşılığı olan sürüş modu, alçaltılmış spor süsp Dinamik yol tutuş paketi ile ayrıca alınacak ve galiba Urbnanda Xenon da standart değil(yalnışsam uyarınız düzelteyim).: 108.300 (+ yukarıdaki audi ile aynı özellikler için yol tutuş paketi ve xenon eklemek lazım)


    CLA Urban kabaca xenonsuz vs 130 küsür:


    BMW 1: 103.624 Emin değilim ama galiba xenon standart.

    Volvo V40 Advance dizel otomatik : 97860

    Megane yi yazmıyım kasa değişecek, Fluence EDC Fluence Icon 1.5 dCi EDC 110 bg: 82.650+Prestij Paketi: Elektrikli Park Freni- Xenon Far-Far Yıkama-Elektrikli Açılır Tavan: 3750: 86 küsür

    Hyundai i30 1.6 CRDi ELITE DCT (DİZEL) 81.850 TL 79.350 TL Xenon? Sitede xenon yazısını bulamadım

    cee'd PREMIUM Otomatik1.6LDizel 79,700 TL

    Yeni Jetta 1.6 TDI 105 PS DSG (Euro 5)Ama bu Euro 6 galiba, Highline 93.400 TL Xenon highline da standart mı?

    Golf 1.6 TDI BMT 110 PS DSG Highline 95.100 TL 4 xenon: 3000 küsür: 98 K civarı

    308 ALLURE 1.6 BlueHDi 120 hp EAT6 Tam Otomatik (1) 83.990 TL 81.990 TL: xenon?

    Citroen C4 MCP: 75.600 Xenon?

    Yeni Corolla Dizel 1.4 D-4D Premium M/M 85,020: Xenon?

    Buraya sevgili Honda, Mitsubushi, Astra ve Focusu da yazmak isterdik ama Ülkemin vergi dilimine uygun (1600 cc e kadar) hacimde dizel-otomatik araçlarını ben internet sitelerinde göremiyorum varsa düzelteyim.

    Herhangi bir markayı savunmadığım gibi yermiyorum da. Her araç üreticisi aslında her türlü teknolojiye sahip. Ülkelere göre pazar payları, vergi dilimi vs gibi faktörleri hesaplayıp uygun tip, hacimde motorları ve donanımları getiriyorlardır.

    Ben de yukarıdaki Audi dahil tüm araçların fiyatlarının ÖTV + KDV nin bir kısmı kadar (vergi her ülkede var ama değişik oranlarda) fazla olduğunu düşünüyorum.

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-

    Edit: Volvoyu unutmuşum, kendilerinden özür dileyerek ekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 15 Haziran 2015; 10:05:30 >
  • Arkadaşlar lütfen herşeye hemen inanıp kabullenmeyin. Algılarınızı ve önyargılarınızı bir kenara koyup biraz sorulayın. Devlet zaten yüksek vergilerle vatandaşlarını hırpalıyor. Bunu biliyoruz. Ama burada tek suçlu devlet değil. Satıcılara ne demeli. Arkadaş ne güzel koymuş krizdeki Yunanistan fiyat ve seçeneklerini. İnceleyin. Bize niye belli seçenekleri dayatıyorlar? Başka bir örnek; Petrol varili 120 dolar iken benzinin litresi 5 tl idi. Petrolün varili şu an 66 dolar benzin hala 4,90 tl. Neden? Hiç düşündünüz mü? Vergi indirimi yapıldığı günleri de gördük. Gösterişten bir indirim yapıp kar marjlarını arttırdılar. Biz bu fiyatları kabullenip almaya devam ettikçe hakkettiğinin üstünde paralar vermeye devam edeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akıncı22 -- 14 Haziran 2015; 16:15:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • alphi3458 kullanıcısına yanıt
    Söylediklerimden bunu anlıyorsanız size diyecek birşeyim yok. Siz sorgusuz sualsiz alın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doritoch kullanıcısına yanıt
    İşte tam olarak bahsetmek istediğim bu.

    1.6 ve asagısı Dizel-Otomatik kombinasyonundaki araçlarla karşılaştırılma yapılması gerekiyor.
    90.000'e Jetta satıldığı yerde 100.000 TL'ye A3 Sedan satılması kadar normal bir durum yok.


    100.000 TL'ye alınacak bir Dizel-Otomatik araç varsa bu kriterlerden sonra soru şu olmalı: HB mi Sedan mı? Daha sonrada bu guzel tablodan inceleyin.
    Fluence bile 86 Bin ise Bedava A3'e biniyoruz diyebilirim.



    Ne yazıkki fiyat-eder karşılaştırması "Bu araba 100.000 TL etmez" değil de "Şu araba bile bu kadarsa bu araba eder.." gibi düşünülmesi lazım.

    Örneğin Jetta, Bu araba 90.000 TL olucağına 75.000 TL olsa aynı donanım ile, A3 Sedan ise 100.000 TL çok olabilir, fakat 10.000 fark varken bu araba etmez denmez.
  • A3 size göre pahalı gelebilir, ben de @Kuray hocam ile aynı düşüncedeyim bu konuda. Tüm araclar pahalı bu paralar verilmez dediğimizde cümlede itiraz edecek bir sorun gözükmüyor. Ancak A3 pahalı dediğimiz zaman neye göre pahalı sorusu beraberinde geliyor. A3 alacak kisi zaten gidip Fluence düşünmez. A3 alacak insan araçtan keyif almayı seven insandır. Sürüşünden imajindan keyif almak ister. Bu kullanici kitlesi Volkswagen AG araçları, Audi - BMW - Mercedes arasında geçiş yapmayı düşünür. Ben Fluence mı alayım Civic mi alayım Corolla mı alayım diye düşünmez. Bu noktada fiyat karşılaştırması da Renault Grubuna değil BMW veya Mercedes'e kayar. Daha önce de söylediğim gibi bu demek değildir ki Renault - Honda - Toyota alınmaz araçlar veya kötüler. Hayır; sadece kullanıcı beklentileri farklı. Misal işe gidip gelirken sirket Fluence'ını kullanıyorum ancak haftasonu aile ziyaretine veya gezmeye çıkarken kendi A3 Sedan'ımı. Çünkü Fluence sadece bir ulaşım araciyken ve bu amacla iş görürken kendi aracımı kullanmaktan keyif alıyorum. İç mekandaki malzeme kalitesi, aracın sürüşü ve marka imajı hoşuma gidiyor. Bir önceki aracım olan GOLF'ü de böyle keyif alarak kullanıyordum. Bu konu başlığındaki pek çok arkadaşımız ben dahil 2013 - 2015 yılları arasında GOLF vb araçlarını yenileyerek A3 Sportback veya Sedan'a transfer olduk. Bazı arkadaşlarımız araya BMW sikistirarak A3'e geçti. Bu araçlardan sonra ya araç büyütüp D Segmenti Passat veya A4'e geçeceklerdir yada 3 serisi - C Classe gibi araçlara geçeceklerdir. Durum böyle olunca birbiriyle benzer beklentileri olan insanların elmalar ile kiraz veya kivileri karşılaştırması da söz konusu olamaz. Kiraz pahalı ancak elmaya göre değil. Kendisine göre pahalı. Elma ayrıca pahalı. Bu nedenle araç fiyatları yüksek " hemfikiriz " - A3 pahalı " hemfikir değiliz " .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.L.Crassus -- 15 Haziran 2015; 2:03:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A3 için makyaj 2016'nın sonu gibi gelecek diye duydum, o da takvime uyarlar da rötar yapmazlarsa. İndirim bekleyenler bu sene değil, diğer senenin sonunu beklemek durumundalar (2016 sonu)

    O gün Doğuş Oto Çankaya'da A1 gördüm, xenon yoktu, cam tavan vardı ve attraction modeli. Özel fiyat diye etiket koymuşlar, 91 000 TL A3 Sedan iç dış S line ful bir araç vardı onda da özel fiyat 141 küsur bin TL idi

    Her şey çok arttı yani...
  • Bilimsel çalışmalara dayalı bağımsız bir kuruluşun sunduğu tablo.
     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akıncı22

    Bilimsel çalışmalara dayalı bağımsız bir kuruluşun sunduğu tablo.
     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    Yani ????

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Yani audi sorunsuzlukta ortalarda bi yerde, sektör ortalamasından daha iyi durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar almanların önüne geçmiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonlar geçmiş derken, dün MAZDA 3 fiyatlarına baktım 80 bin TL...
    CX3 fiyatı 92 bin TL...
    Sanırım fiyat olarak geçmiş
  • Selamlar,

    Bir süredir yoktum. Yine bu araba bu paralar etmez muhabbetleri olmuş
    Haklısınız bence de etmez.
    Bence sıfır, dizel, otomatik, xenon, sunroof vs. dolu arabalar için eder değerlerim;
    A3 HB ederi 80 bin TL
    A3 Sedan ederi 85 bin TL
    BMW 1 Serisi ederi 75 bin TL
    Golf ederi 65 bin TL
    Volvo V40 ederi 70 bin TL
    Mazda CX 3 ederi 70 bin TL
    Mercedes A serisi ederi 80 bin TL
    Mercedes CLA ederi 90 bin TL
    BMW 320D 120 bin TL


    A3 pahalı diyen arkdaşlardan ricam bu araçlardan herhangi birini gidip bu fiyatlara alabilir mi benim için? Hangisini alırsa kabulümdür, seçici değilim. Ederine aliyim yeter...
  • Alman araçlarının fiyatları genel itibariyle japon rakiplerinden daha yüksek. Bu da araçla ilgili beklentilerin yükselmesine neden oluyor. Mesela premium marka araçta konsolden gelen bir tıkırtı veya kapılardan gelen gıcırtı sesi bunun problem olarak algılanmasında ve servis yolunun gözükmesinde yeterliyken japon marka bir araç için yolda bırakmaması yeterli görülebilir.

    Japon araçlar için söylenen yağını suyunu koy gitsin muhabbeti biraz da bundan. Arabanın her yerinden ses gelir ama yolda bırakmadığı için sahibinin nazarında hala "taş gibi"dir.

    Tabi daha az donanım daha eski teknoloji kullanmaları, garanti sürelerinin uzun tutulması, yedek parça maliyetlerinin düşük olması vs gibi faktörlerde bu istatistiklerde japon markaları biraz yukarı çekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xcagatay

    Selamlar,

    Bir süredir yoktum. Yine bu araba bu paralar etmez muhabbetleri olmuş
    Haklısınız bence de etmez.
    Bence sıfır, dizel, otomatik, xenon, sunroof vs. dolu arabalar için eder değerlerim;
    A3 HB ederi 80 bin TL
    A3 Sedan ederi 85 bin TL
    BMW 1 Serisi ederi 75 bin TL
    Golf ederi 65 bin TL
    Volvo V40 ederi 70 bin TL
    Mazda CX 3 ederi 70 bin TL
    Mercedes A serisi ederi 80 bin TL
    Mercedes CLA ederi 90 bin TL
    BMW 320D 120 bin TL


    A3 pahalı diyen arkdaşlardan ricam bu araçlardan herhangi birini gidip bu fiyatlara alabilir mi benim için? Hangisini alırsa kabulümdür, seçici değilim. Ederine aliyim yeter...




    Çok güzel bir yanıt olmuş hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    GOLF 65 ise dacia bedava olmalı
  • Arkadaşlar sağ tarafdan bir trim sesi başladı. Kapı cam ne olduğunu bulamadım. Emniyet kemeri veya torpido civarını ekarte ettim ama bulamadım nereden geldiğini. Başına gelen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doritoch

    Arkadaşlar sağ tarafdan bir trim sesi başladı. Kapı cam ne olduğunu bulamadım. Emniyet kemeri veya torpido civarını ekarte ettim ama bulamadım nereden geldiğini. Başına gelen var mı?

    hocam koltuk altı çekmecesine baktınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neron_asi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Doritoch

    Arkadaşlar sağ tarafdan bir trim sesi başladı. Kapı cam ne olduğunu bulamadım. Emniyet kemeri veya torpido civarını ekarte ettim ama bulamadım nereden geldiğini. Başına gelen var mı?

    hocam koltuk altı çekmecesine baktınız mı?

    Akşam oraya da bakayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doritoch

    Arkadaşlar sağ tarafdan bir trim sesi başladı. Kapı cam ne olduğunu bulamadım. Emniyet kemeri veya torpido civarını ekarte ettim ama bulamadım nereden geldiğini. Başına gelen var mı?

    Bende de 1 ay önce benzer bir ses vardı ama tam anlayamadım. Şu aralar gelmiyor pek. özellikle arnavut kaldırımı yollarda, bozuk ve çukur yollarda geliyordu ama kesildi. Asıl bir iki gündür her kasisten, çukurdan geçtikten sonra arkadan bi yerden gacır gucur gibi bir ses geliyor. Onun nereden geldiğini anlamadım. Servis zamanım geldi kesilmezse baktıracağım artık.
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.