Şimdi Ara

Hangisini almalıyım? 42LW4500 - TX-P42ST33E - 37PFL7606 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Şu an tv alma arifesindeyim. Muhtemelen cumartesi günü gidip alacağım. Lakin iki model arasında seçim yapamadım. Seçimlerim arasında Philips in 37PFL7606 sı da var. Ne amaçla kullanacağıma gelirsek:

    -Tv yi monitör olarak kullanacağım bilgisayarımın hdmi çıkışı var, hd4890 ekran kartım var. 3-4 m oturma mesafem var ki zaten büyük ekrana alışığım. 3D için 10m ye kadar oturma mesafem var.
    -Tv lerin extraları hiç önemli değil, 4500 den 7 tane, philips ten 2 tane gözlük çıkıyor, panasonic in dahili uydu alıcısı var. Bu ekstralar hiç önemli değil hepsi telafi edilir lakin panel sıkıntı olduğu için bunu tek seferde alıp pişman olmayacağım bir televizyon istiyorum.

    Sıkıntılarım ise:

    -4500 ün parlaklığı çok hoşuma gitmedi, yanındaki 37LV4500 neredeyse 2 kat parlak duruyordu. Renk ayarlarından filan kurcalanarak diğerine erişilebiliniyor lakin gene de bana düşük gibi geldi, acaba teşhir ürününde bir sıkıntı mı var?
    -Panasonic i çok büyük beklentilerle test ettim lakin parlaklık konusunda hiç hoşuma gitmedi. Mavi tonu renkleri çok güzel veriyor yeşiller çok koyu çıkıyor ve en önemlisi beyaz hiç bir zaman beyaz değil bildiğiniz kirli beyaz. Tam parlaklığa getirsem de kirli beyaz gitmedi ki zaten siyah renkler gri oldu. Bu durumda plazmanın tepkime süresi dışında ne artısı kaldı? Acaba teşhir demi sıkıntı var?
    -Philips görüntü olarak çok hoşuma gitti, lakin bütcem 37" ine yetmekte. 42" ine param yetişmiyor. Ekran ufak kalıyor, usb den 3 boyutlu görüntü oynatmıyor, ve en önemlisi flash ımdaki 1920X1080 boyutundaki resim ekrana oturmadı ve dikey boyutta stretch oldu yani üstten ve alltan görüntüyü sündürdü ki resmin bir kısmı ekranın dışına taşarak resimde kayıp oluşturdu. Buda beni tiksindirdi açıkçası.

    Alacağım modeller sınırlı çünkü çalıştığım mağazadan alacağım. Tercihim konusunda kullananlar yardımcı olabilirlerse beni büyük bir baş ağrısından kurtarırsınız

    Şimdiden teşekkürler.



  • Aslında yeteri kadar güzel bir inceleme yapmışsınız siz PC monitörü olarak plasma kullanmayın zaten kesinlikle. Düşük tepkime süresi oyuncular için cazip ama burn-in durumu çok can yakıcı. Hele ki masaüstü kullanım için.

    Eğer mağazada çalışıyorsanız bilirsiniz ki promotörü iyi olan marka teşhirde iyi görüntü verir Ayarlarını kurcalamadan sakın satın almayın. Ben 42LW4500 kullanıyorum PC ile, lag durumu minimumda. Önceleri Philips'i PS3'le denediğimde yüksek bir lag söz konusuydu ancak şu an denildiğine göre güncellemeyle çözülmüş bu durum.
  • Lu anda aklımda da oturan model 42lw4500. tek sıkıntım input lag. Size göre lag da problem yok ise sorun yok, gerçi laptop götürüp bir test edecem. Fiyat olarak ta 1900 e falan gelecek. Gördüğüm kadarı ile fiyat olarak ta çok iyi.
  • Input lag a kendin bakarsın, çok subjektif bir olay çünkü. Bu TV lerin içlerinde en iyisi LW4500, 3-4 metreye oturacaksan zaten 42" ancak yeter sana. Zaten TV yi bilgisayara bağlama şansın varsa TV USB leri ile uğraşma, bilgisayardan herşeyi çok daha kolay ve kaliteli oynatırsın. Parlaklık az demişsin, büyük ihtimalle Eco Mode ya da sensörü açıktır TV nin. Özellikle 3D görüntülerde parlaklık çok yüksek çünkü Cinema 3D serisinde.
  • KEsinlikle götürün ve test edin. HDMI ile bağlantı kurup input'tan giriş tipini PC, resim modunu da oyun seçin en düşük lag için. Mutlaka bir FPS filan tercih edin denerken, zorlamanızı tavsiye ederim
  • Bugün yanımda laptop götürerek testlerimi yaptım ve malesef lcd de oyun oynayamadım. Input lag fazla geldi açıkçası. Bir türlü head çekemedim
    Plazmada hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım. Napalım artık deyip 42LW4500 de karar kıldım, lakin arkadaşlarımdan biri dün akşam televizyonu satmıştı. Arkada kapalı kutu panasonic gördüm ve 3D yi boşvererek TX-P42GW30E satın aldım. Açıkçası televizyonumdan şimdilik çok memnunum. Televizyonun beyazına açıkçası hayran kaldım. Burn in için de artık hareketli masaüstü, ekran koruyucu falan idare edecez artık. Yorumcu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üzerimden büyük bir yük kalktı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rusty -- 15 Ocak 2012; 2:20:07 >
  • hayırlı olsun doğru karar vermişsin.
  • güle güle kullanın. bence de tercihiniz güzel
  • st33 pananı beyazları kotuyken ,gw serisinin iyi olması ilginc ,plazmalar arasında fark varmı?
  • Teşekkürler arkadaşlar.
    Tv konusunda uzman satış danışmanı değilim ama uzman arkadaşımın dediğine göre 2 tip plazma panel varmış. Gri tip olanlar s33 gibilerinde kullanılıyormuş, 5 para etmez dedi, siyah paneller dediğine göre en iyisi. İşin tefferruatını tam bilmiyirum lakin aldığım için de artık araştırmak istemiyorum :)
  • 47LW570S ve 42St33 kullanmış biri olarak 3d'yi hariç tutarsak (gözlüklerinin aşırı pahalı olmasıdan dolayı) panasonic oldukça başarılı. Yok paneli kötüymüş falan inanmayın, St33 3d paneller üst seri panellerdir, düz S serisi paneller gibi kalitesiz değildir yani. Pc'de bağladım st33'e ama ekran kartı işlemcinin dahili ekran kartı olduğundan pek oyun oynamadım ama onun haricinde masa üstü performansı iyi problem yok. SD yayın performansı zaten çooook başarılı, 570s yanına bile yaklaşamaz. 2 tv'yi kullanan biri olarak nacizane fikirlerimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rusty

    Bugün yanımda laptop götürerek testlerimi yaptım ve malesef lcd de oyun oynayamadım. Input lag fazla geldi açıkçası. Bir türlü head çekemedim
    Plazmada hiç bir şekilde sıkıntı yaşamadım. Napalım artık deyip 42LW4500 de karar kıldım, lakin arkadaşlarımdan biri dün akşam televizyonu satmıştı. Arkada kapalı kutu panasonic gördüm ve 3D yi boşvererek TX-P42GW30E satın aldım. Açıkçası televizyonumdan şimdilik çok memnunum. Televizyonun beyazına açıkçası hayran kaldım. Burn in için de artık hareketli masaüstü, ekran koruyucu falan idare edecez artık. Yorumcu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üzerimden büyük bir yük kalktı

    tvniz hayırlı olsun. burn in sorunu ile başa çıkılabilir ama plazmalarda bir de ses sorunu olduğu yazılıp çizilmekte. özellikle düşük seslerde vınlama vs. deniyor.. sırf bu yüzden maç için çok istememe rağmen plazmada çekincelerim oldu.. aldığınız tvde sessiz ortamlarda düşük seste vınlama tarzı ses olup olmadığını belirtirseniz sevinirim..
  • Teşekkür ederim. Evet plazmalarda bir vınlamadan bahsediliyor. Benim duyabildiğim tek vınlama sesi kulağınızı tv nin arkasına yasladığınızda duyduğunuz bir vınlama ama şiddeti çok ve çok az. Eski trafolu adaptörlere kulağınızı dayadığınız zaman çıkan ses. Onun dışında düşük ses ile de şu an denedim. Herhangi bir vınlama yok şu an. Bu arada tv'im:
     Hangisini almalıyım? 42LW4500 - TX-P42ST33E - 37PFL7606 ?
  • G serisi zaten S serisinden panel olarak daha başarılı, S orta sınıfken G-V üst sınıf. Özellikle siyahlarda daha iyi olması doğaldır. Güle güle kullan güzel panel.
  • 12. günümdeyim.
    Şu vınlama olayı biraz arttı sanki. Gecenin ilerleyen saatlerinde ortalık sessizleştimi hissedilir derecede oluyor. Benim için çok sıkıntı yok ama takıntılı biri için gerçekten sıkıntı yaratabilecek düzeyde. Birde bilgisayar çıkışının 60 hz üzerine çıkmaması biraz garibime gitti. Bunun dışında televizyon canavar gibi. Uydu alıcısı, usb media oynatıcı falan çok iyi çalışıyor. Hiç bir televizyona ve media player a okutamadğım hdd mi çok güzel bir şekilde okuyor.
  • Buzzing hakikaten kişisel bir durum, beni pek etkilemez ancak ablamı sinir krizine sokabilir o dip gürültü. Sanırım biz şanslıyız bundan etkilenmediğimiz için

    PC bağlantısı zaten TV'de 50Hz üzerine çıktı mı lag yapar, söz söylemeyin canavara. Güle güle kullanın tekrar.
  • lg 650s almayı dusunurken dts ses sorunu codec sıkınlarını vatan bilgisayardaki arkadasa bahsettim oda panasonic st33e al bunda o sıkıntılar yok dedi? dogrumu söyledi yoksa satmak için biraz abarrtımı?

    st33e önerirmisiniz?
  • update
    post a baya bi süre bakamadım, (bakmayı unuttum )
    st33e parlaklık olarak bana biraz daha az geldi, bildiğim kadarı ile gw serisinin paneli bir nebze daha iyi lakin ikisi de g14 panel olup aynı olduğunu söylüyorlar.THX modu pc monitörü olarak benim için önemli olduğundan ve 3d şu an için bana bir şey ifade etmediğinden st33e yi tercih etmedim. seçim sizin.
    Bu arada evet dts lerde sıkıntım yok. Diğer media playerların göremediği hdd leri falan sıkıntısız görüp oynatabiliyor.

    Bu arada ilk görüntü yapışmasını yaşadım. Start menü ve taskbar alt tarafa yapıştı. Kapatıp 2 saat dışarı çıktım biraz geçti ama birazı hala durmakta. Alet canavar gibi lakin bu olay kötü malesef.
    Kullanmaya başladığımdan beri ayarlar sabit
    Görüntüleme modu : THX
    Kontrast 25
    Parlaklık -5
    Renk 27
    Netlik 5
    Canlı renkler Kapalı
    Eco Kapalı
    P-NR Max
    İleri Ayarlar
    Intelligent Frame Creation Max
    Çözünürlük İyileştirici Max
    Yan panel : Yüksek
    16:9 Resim üstü tarama Kapalı
    Pixeş Değiştirici - Pasif - Otomatik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.