Şimdi Ara

Tesisat Su Kaçak...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesisatimda su kaçaği var kombinin basinci sürekli düşüyor.... tüm evi dolaştim ve suyun kaynadiği yeri tespit ettim.. parkenin altindan sızıntı yapiyor.. araştiğima göre Selaer-Kaçak Giderici diye bir sivi var bu sivi işe yararmi ? birde izmirde bu işi yapan usta yada servis varsa bilenlerin yardimci olamasini rica ederim....





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ato -- 7 Ocak 2012; 19:08:06 >



  • kombi su kaçağı, kimyasal kaçak giderici, kalorifer tesisat su sızıntısı, kombi su eksiltiyor, kombinin suyu düşüyor, kalorifer su kaçağı, kırmadan kalorifer kaçağı tamiri, kimyasal ile kaçak onarma tüm bu sorularınızın cevabı hep aynı kapıya çıkıyor. Kombi su kaçakları genelde tespit yapılmadan direk ilaçlı onarım ile tamamen kaybolmaktadır. Bu uygulamalarda dikkat edilmesi gereken kural bu işlemleri uygulayan firmanın güvenirliğidir. Kalorifer tesisatına her yapılan ilaçlı onarım % 100 olumlu sonuçlar veremez. Sisteme yapılan kimyasal onarım bilinçli ve su tesisat ustaları tarafından yapılması gerekir. Kalorifer borularında meydana gelen su kaçağı bir günde sıfıra kadar düşebilir. Ortalama su basıncı 1,5 bar olmalıdır. Eğer kombinizin su basınç değerleri bir kaç günde bu değerin altına düşüyorsa ilk yapmanız gereken kombinizin denge tankının havası kontrol etmenizdir. Denge tankının havası bittiğinde içine su almaya başlar ve kombinin suyu düşmeye başlar. Eğer denge tankının hava değerleri normal ise kalorifer borularında kaçak var demektir. Yerden ısıtma tesisat borlarında böyle su sızıntıları da olabilir. Kombili sistemlerde bu tür su kaçaklarını almanya ve ingiltere den ithal kimyasallarla onarılabilir. Kimyasal kullanarak kombinizdeki su düşüşlerini kontrol altına almadan önce sisteminizin bakımını mutlaka yaptırmanız gerekir. Bizi aramadan önce kombinizin denge kabındaki havasını yetkili servislere kontrol ettirin. Eğer sistemdeki hava normal düzeyde ve kombinizde su eksilmesi şikayeti hala devam ediyor ise tesisatınıza kimyasal ilaç basılır. Kalorifer tesisatınıza kimyasal ilaç yaptırmadan önce kombinizin alt tarafında bulunan vanayı açarak tesisatınıza su verin. Su basıncını 2 bar olarak ayarlayın. Eğer su basıncı 2 saatin üzerinde 1,5 bara düşüyorsa ilaçlı onarım için uygundur.

    Gelişen dünyamızla birlikte birçok sektörde de önemli değişimler oldu. Artık teknoloji hayatımızın her bir santimetrekaresine öyle bir girdi ki her alanda ondan bahsetmek mümkün. Tabi gelişen bu teknoloji beraberinde hayatımıza sayısız da kolaylık getirdi. Önceleri bize külfeti olan birçok işin artık çok daha ucuz ve pratik bir hale geldi. Örneğin kâbuslarımız olan su sızıntıları ya da diğer bir deyişle su kaçakları. Geçmiş yıllarda insanların en büyük sıkıntılarından biriydi. Kimi zaman alt komşumuz gelir küvetimizden akan suların banyosunun tavanını mahvettiğinden bahseder, kimi zaman klozetten akan sızıntıdan şikâyet eder, kimi zaman bizimde bilmediğimiz bir şekilde evimizin muhtelif yerlerinden sular fışkırırdı. Sanki bir yerde minik bir musluk açık kalmışçasına. Bazen çözüm olsun diye birkaç kez klozet, bazen küvetleri değiştirirdik. Bazen banyoyu tümden kırar ne var ne yoksa yenilerdik. Ama nafile bizim inatçı su sızıntısı kendine bir yol bulur yine akmaya devam ederdi. Çoğu zaman bu su sızıntısı (Su kaçağı) alt ya da üst komşumuzla aramızı açar, kara kedi gibi aramıza girerdi. Velhasıldı ne yapsak ne etsek bir kere başımıza musallat olmuşsa bu su sızıntısı çok akıllı ve maharetli bir usta buluna kadar devam ederdi bu eziyet. Devam ederdi diyoruz çünkü bu geçmiş yılların yöntemleriydi. Artık kırmalar, dökmeler, tadilatlar komşularla su sızıntısı yüzünden kavgalar, küvet vs. değiştirmeler sona erdi. Su kaçağı tespiti sayesinde kalorifer tesisatı veya su tesisat boruların da cihazla su kaçıran noktayı buldurun ve sadece o bölgenin tamirini yaptırın. Su tesisatı şakaya gelmez sebebi boruların üstü seramikle veya parkeyle kapatıldığı için tamir olanağınız ortadan kalkar. Su kaçaklarını kırmadan onarım yaptırmanız 2 farklı durumda yapılmaktadır. Su kaçağı bulma hizmetinden yararlandıktan sonra su sızdırmasının yeri tespit edilir. Plastik boruda herhangi bir kaçak varsa biz buna temiz su kaçağı diyoruz. Temiz su borularında kırmadan kimyasal ilaç sayesinde kapatma işlemi gerçekleştirilebilir. Ama biz bu yöntemi çok sağlıklı bulmuyoruz. İmkansız durumlarda kullanılmasını öneriyoruz. Su kaçağı bulma cihazı su sızdıran bölgenin noktasal yerini bulur fakat temiz su hattında sadece diğer tesisat boruları için gözlem kamerası denilen boru içi endoskopi gerekir.
  • Ev ve işyerlerinizde zamanla tesisatlarınız sızdırma yapabilir. Bu su sızdırmaları genelde bir alt katı mağdur bırakır. Hatta bu problemden dolayı alt katınızla mahkemelik bile olabilirsiniz. Temiz su ve kalorifer tesisatlarınız da oluşabilecek kaçakları kırmadan dökmeden kaçak kimyasalları ile kalıcı olarak onarabilirsiniz. Piyasa da yüzlerce kaçak kimyasalı bulabilirsiniz. Önemli olan kimyasalı uyguladıktan sonra ne kadar başarılı olmasıdır. Eğer uygulamak isteyen olursa bir kaç kimyasal önerebilirim.
  • isttes İ kullanıcısına yanıt
    bu konuda en başarılı markaları buraya yazarsanız memnun olurum.
    Nasıl uygulandığı konusunda da kısa bir bilgilendirme olursa makbule geçer
  • 1. Flex Dub
    2. Prodoral-H

    Flex Dub tamamen yerli bir üründür. Kullanımı ve kimyasalı temiz etmeniz basittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isttes

    Ev ve işyerlerinizde zamanla tesisatlarınız sızdırma yapabilir. Bu su sızdırmaları genelde bir alt katı mağdur bırakır. Hatta bu problemden dolayı alt katınızla mahkemelik bile olabilirsiniz. Temiz su ve kalorifer tesisatlarınız da oluşabilecek kaçakları kırmadan dökmeden kaçak kimyasalları ile kalıcı olarak onarabilirsiniz. Piyasa da yüzlerce kaçak kimyasalı bulabilirsiniz. Önemli olan kimyasalı uyguladıktan sonra ne kadar başarılı olmasıdır. Eğer uygulamak isteyen olursa bir kaç kimyasal önerebilirim.

    Merhaba arkadaşım bu su kaçak kimyasalının uygulanması anlatırmısınız.tek tek madde madde anlatırsanız çok makbule geçer.bende bundan alıp uygulamak istiyorum.nasıl uygulandığını bileyim ki ona ğöre yapabirsem sipariş vereçeğim.
  • Kombiyi 1-2 yıl içinde bozduğunu söyleyenler var bu tamir sıvısını kullananların.Bu konuda bilgisi olanların yorum yapmalarını rica ediyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.