Şimdi Ara

YGS ve LYS özet bilgi geçer misiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 8 yıldır Yurtdışındaydım. Bu süre zarfında sistemde baya bir değişiklik olmuş. Ben en son 2006 yılında sınav için Türkiye'ye gelmiştim ve sınava girip geri dönmüştüm.

    Sizlerden bana yardımcı olmanızı rica edebilir miyim, çünkü araştırıyorum ama tatmin edici bir cevap bulamdım bana göre.

    Lise mezunuyum, 4 yıllık bir bölüm okumak istiyorum ama açıköğretim olması lazım, çünkü çalışıyorum. Öncelikle bunun için herkes gibi bende YGS ye mi girmek zorundayım, YGS ve LYS birliktemi gerekiyor. Lise mezunu birisi için açıköğretime giriş tamamen farklı bir şekilde mi oluyor?

    Eğer YGS'ye başvurcaksam merkezlerden mi başvurmam gerekiyor. Çünkü internet üzerinden bir şifre istiyor ve o şifre bende yok.

    Merkezlerde başvururken lise diplomamın onaylı fotokopisini almam gerekiyor mu ve daha hangi başka belgeler gerekli?

    Cumartesi günü başvurabilir miyim. işim gereği hafta içi yapamıyorum bu işi. haftasonu memlekete gidip yapmayı planlıyorum.


    Not: Düz lise mezunuyum

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordofvarde -- 5 Ocak 2012; 12:54:20 >







  • herhangi bir liseden başvuru yapmanız yeterli.ygs sınavına girip baraj puanı geçip tercih yaptınığınızda aöf tercihi yapabilirsiniz.barajı geçmek için az miktarda net çıkarmanız yeterlidir
  • Teşekkürler rap_üstad.
    Cumartesi günü başvuru yapabilir miyim?
  • YGS'ye girersen ve kazanırsan 4 senelik üniversite okuma hakkın olur.Lys ise 2 senelik yüksekokul sınavı oluyor.Ygs'ye girmeden lys'ye giremezsin.Elini biraz çabuk tut en geç başvuru tarihi 13 Ocak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.