Şimdi Ara

3:2 en boy oranı baskı alma hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önce arama yaptım ama bir sonuca ulaşamadım. En-boy oranı ile ilgili bir sorum var.

    2000 li yıllarda şu 20-30 milyonluk filmli, film saran motorlu makinalarla heveslefoto çeker, bunların baskısını alırdım. En ufak değil de, en ufağın bir üstü var 9-11 lik baskı mı neydi. Neyse, bunun en-boy oranı 4:3 idi sanırım.

    2005 li yıllarla beraber arkadaşın Sony bir cihazı vardı, DSC-S40 model, 4 MP idi, pırıl pırıl çekiyordu, ondan baskı almıştım, çok memnun kalmıştım. Fotoğrafçıya verdiğim fotolar 4:3 en boy oranındaydı.

    Neyse uzattık, soruya gelelim, şimdi elimde 3:2 oranında fotoğraflar var. Bunları crop, küçültme vs. hiç bir işlem yapmadan fotoğrafçıya versem, sonuç ne olur?

    O baskı kağıtlarının boyları standart sanırım. Elemanlar fotoğrafımda değişiklik yaparlar mı, yoksa doğrudan basarlar mı?

    Yani sonuç olarak basılan fotoğraflarda bozulma olur mu?

    1920x1080 boyutlarında 16:9 oranında HD fotoğrafta ne olur sonuç?

    Hadi HD yi geçtim de 3:2 önemli, malum sadece 3:2 en-boy oranıyla çekim yapan bazı cihazlar var. Bu konudaki düşüncenizi yazarsanız sevinirim. Saygılar.







  • üzerinden birbuçuk sene geçmiş ama yinede cevaplıyım. baskıya vereceksen ve croplanmasını istemiyorsan baskıda yani görüntü kaybı yaşamak istemiyorsan baskıya veridiğin kişiye şunu söyle eğer crop yapacaksan yapma kağıdın sağı solu boşluk kalsın yani görüntüyü az daha küçültüp elindeki standart kağıda sığdıracak. böylece görüntünün sağı solu kırpılmamış olacak kağıdın sağı solu yada yukarısı aşağısı biraz boşluk olacakhttp://img128.imagevenue.com/img.php?loc=loc226&image=58060_oranlar.jpg bu fotoyu incelediğinde sorunun tam cevabını almış olacaksın umarım




  • karaca3444 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum, 3:2 kağıt olmadıkça ya kağıda sığdırılıyor ya da sağdan soldan boşluk oluyor. Anladım

    1,5 yılda olsa cevap için teşekkürler :)
  • alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    ne demek hocam rica ederim :) yazarken düşündüm belkide böyle bişey yazdığını unutmuştur yada cevabını çoktan bulmuştur diye ama belki biri daha faydalanır diye yazayım dedim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaca3444

    ne demek hocam rica ederim :) yazarken düşündüm belkide böyle bişey yazdığını unutmuştur yada cevabını çoktan bulmuştur diye ama belki biri daha faydalanır diye yazayım dedim :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.