Şimdi Ara

Resmi olmayan sonuçlara göre FATİH projesi pilot tablet ihalesinin ilk kazananı General Mobile oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
9.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technology41

    herkesin bildiği şeyi nasıl inkar ediyorsun? Yancı olduğun burdan belli Herşeyi onlar doğru yapıyor değilmi? Başbakan Bide diyordu çıkıpta her öğrenciye ''İPad'' ee hani ipad onun ismi İpadmi'' Ya tablet bilgisayarı olacak diyecekti yada Gerçekten ipad i vereceklerdi Daha Telaffuzunda Hata var Tabi sizin gibi Koyunlar oldukça BU devam eder,Adamlar kendi cebinden yapmıyor bunu:) İnsanların cebinden çıkıyor, bari yapacaksan doğru düzgün bişey yapta bizde destekleyelim.
    ''Doğru bir şey yapanı herkes destekler''

    Başbakan İpad dedi ama şartnamede de android işletim sistemi şartı var. Git apple a söylen android kurmam deyip öğrencileri ipadden mahrum bıraktıkları için.
  • Öğretmen konusuna değineyim.

    Öğretmenlere tablet bilgisayar ve android kursları yakında başlıyor okullara yazılar geldi. Evet ciddi ciddi olaya girişi yapıyorlar.Bakalım hayırlısı
  • apple zaten Android kurması imkansız gibi birşey çünkü android ile rakipler.
    Benim tek söylediğim şey bir şeyi yaparken tam olarak yapmak hadi yapamıyorsun ozaman önceden söylememesi lazımdı bekleyip herşeyi yaptıktan söyleseydi daha iyi olurdu(Apple fanboyu felan değilim hatta yaptığı satış politikasına rahatsızlık duyuyorum)
  • Evet ipad demişti.epple fanları nerede?
  • Şimdi kocaeli iline gelmiyormu off çok kötü.
  • Evet sayın seyirciler dünyanın en akıllı milleti bulundu! Türkler evet evet yanlış duymadınız Türkler! 7 Milyarlık dünyada bu zamana kadar öğrencilere 10-15 kitap eziyetini veriyorlardı ve de üstüne ders defterleri vardı. Uzun zamanlardır bunun farkına varmamışlardı ta ki bugüne kadar. Bu soruna karşı ögrencilere tablet bilgisayar vermeye başladılar hem de 15 milyon tane! Abi gidin bi ya bi avrupaya bakın dersler nasıl işliyor, eğitim sistemi nasıl? Çok fazla akıllıyız herhalde ilk biz yapıyoz ama eger Steve Jobs bu tablet bilgisiyar işine girmeseydi bizim devlet ne yapacaktı? O paralarda felan degilimde luzumlulugu tartışılır. Bazı kişiler benim için teknolojili düşmanı der fakat daha biz altyapıyı yapmadan binaya başlıyoruz. Ne diyelim saten ihaleler felan başlamış yakında başlarlar, denecek birşey kalmamış fakat şu kesin Türkiye'de tablet fiyatları baya ucuzluyacak çünkü eminim en az 5 milyonu satılacak!




  • 15 milyon öğrenciye tablet dağıtılacaksa bu androidin tablet piyasasındaki pazar payını epey arttırır
  • neden üniversite öğrencilerine dağıtmıyorlar? bir çok üniversite öğrencisinin dizüstü bilgisayarı yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icg

    neden üniversite öğrencilerine dağıtmıyorlar? bir çok üniversite öğrencisinin dizüstü bilgisayarı yok..


    Belki en güzel yorumlardan biri bu olmuş.

    Ozellikleri kötü faln değil abartmayın, ipad2 ayarında bişey neden verilmeli gibi bi yaklaşıma gider sonu. Benzer özelliklerde çin tabletler memleketi dolduracağına yerli mallar dolaşsa daha iyi olabilir belki AMA fiyatı saçma sapan olmazsa. 800 TL fiyat ile hemen hemen aynı özellikleri en fazla 500tl ye alabilirken fiyatın fahiş olmasına çok fazla bahane bulunamaz.

    Teknoloji eğitimde faydalı ama ufacık çocuğa "Piri Reis o zmanda haritalarını nasıl yapmış olabilir" gibi sorular soran eğitim sistemine çok çok fazla bişey katamayabilir de.

    Yok devlete çok uygun fiyata satıcaklarsa (hiç ihtimal vermesem de, ama belki 300tl gibi bi fiyata belki daha iyisine süper olur tabiki).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 23 Aralık 2011; 3:19:05 >




  • Bu guzel olaya muhalefet olan insanlara anlam veremiyorum malesef. nedir bu hukumet karsitligi arkadas. bu iside siyasete dokmussunuz saka gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Arkadaş devlet 15 milyon öğrenciye tablet dağıtacak hala muhalefet edenler var. yok 1 kg mış yok işletim sistemiymiş. Tebeşir tozuyla öksürerek büyüdüm. Sırtımda 5 kilo çanta taşıdım. Siz ne diyorsunuz?

    Siz yine iyiymişsiniz. Bizim çantalar 6kg'ın altına inmiyor...anadolu lisesi haftada 35ders günlük 7farklı ders... Benim gibiler için tabletin çok büyük önemi var. O kadar ağır çantayla yürümek bile dert...defter götürülür de kitaplar taşınacak gibi değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarda dayaniklik sorgulanmis hep. Ama ihalenin pilot calisma oldugu atlanmis. Bu yuzden once pilot calisma yapiliyor. Cikabilcek sorunlari onceden gormek icin. Dayaniklilik problem olursa ana ihalede ona gore sekillenecektir.
  • Yazik olacak cocuklara biz kucuklugumuzu mahallelerde gecrdik bilgisayar. yoktu bi arkadasmizi gorunce dunyalar bzm olrdu smdi herkez zaten facede ilk okl arkadasni gorsen sallamazsn zaten konusuyorsun. biz ilk oklda odevlerimizi kitaplardan ansiklipedilerden emek vererek arastirdik kolay ulasamadik ve kiymetinni bilirdk bu yuzden sorumluluk sahibiydk smdikiler tek dokunmayla herseyi ogrenebilecek. nekadar iyi tartisilir. kucuk yasta o gozlerde bozulur kmbilir bilgisayar tablet ortaminda buyuyecek a sosyal ssorumsuz usengec rahatsiz bir genc olacak teknolojji cokta iyi degil emin oln bu tartisilir.telefondan yazdigim icinn kelimeler hatali olabilir kusura bakmayn saygilar
  • öncelikle tüm ortaöğretim öğrencilerine hayırlı uğurlu olsun. bence güzel bir seçim olmuş. diğer adaylar düşünüldüğünde, daha doğru dürüst notebook üretemezken, bu işte başarılı olamadılar anlaşılan. sağlamlık konusunda Batuist e katılıyorum. ancak bu nasıl mümkün olabilir ki. tabletin övündüğü şey inceliği ve hafifliğiyken yere düştüğünde kırılmayacak bir tablet üretmek Apple in bile harcı değil. maalesef dikkatli kullanma işi öğrencilere kalacak gibi. ama dediğim gibi ben sevindim. yerli üretici güçlensin, apple ya da diğerleri kazancına kazanç katacakken.
  • 300 liralık tableti devlete 800 liraya verip sonra da milliyetçi sloganlar atmasınlar boşuna. O parayı devlet sokaktan değil, sizden benden topluyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatmalik

    öncelikle tüm ortaöğretim öğrencilerine hayırlı uğurlu olsun. bence güzel bir seçim olmuş. diğer adaylar düşünüldüğünde, daha doğru dürüst notebook üretemezken, bu işte başarılı olamadılar anlaşılan. sağlamlık konusunda Batuist e katılıyorum. ancak bu nasıl mümkün olabilir ki. tabletin övündüğü şey inceliği ve hafifliğiyken yere düştüğünde kırılmayacak bir tablet üretmek Apple in bile harcı değil. maalesef dikkatli kullanma işi öğrencilere kalacak gibi. ama dediğim gibi ben sevindim. yerli üretici güçlensin, apple ya da diğerleri kazancına kazanç katacakken.

    Resmi olmayan sonuçlara göre FATİH projesi pilot tablet ihalesinin ilk kazananı General Mobile oldu
    Resmi olmayan sonuçlara göre FATİH projesi pilot tablet ihalesinin ilk kazananı General Mobile oldu


    incelikden ve agirlikdan biraz fedakarlik ettikden sonra saglam dayanikli urun yapmada hic bir zorluk yok.




  • Proje iyi,çocuklar ağır çantalardandan kurtulacak peki,teknoloji ilkokul seviyesine inecek tamam.Tamam da eğitim sistemi nolucak?Yani ne katıcak,öğretmenlerimiz daha güncel bilgiler le mi donanacak?Ben onu bunu bilmem,dünyanın eğitim sistemi ile ençok oynayan,her iktidarın T.C nin geleceni değil de kendi geleceğini düşünerek sistemi sil baştan yaptığı bir ülke varmı?Bu da onlardan biri sadece teknılojik sosla süslenmiş.YERSEN!!!
  • tablet pc işi yaş iş arkadaşlar sebeplerine gelince saymaklan bitmiyor faydasından çok zararı ve yok yere harcanan paralar en başını çekiyor.

    microsoft windows 8 ile bu tip sistemlere destek verebileceğini açıklamış durumda. fakat andoid işletim sistemi olan bir sisteme ne denli müdahale edilebilir bir sıkıntı olduğunda ortaya açık bir muamma.kablosuz network yapısı birçok arkadaşında dediği gibi okullarda yok. yapılmasıda bir muamma yine sözde ihaleyi kazanan firmanın kullanacağı taşeronların çok iyi paralar kazanması için hazırlanan bir tuzak.

    bir android işletim sisteminde kaç tane ms uyumlu uygulama çalıştırabilecekler, android işletim sistemine uyumlu kaç tane yazılım hazırladı milli eğitim bakanlığı ?

    bu souların yanıtları malesef yok = yok. rusya bile ms ürünlerini terketmeden ilk önce sadece unix tabanlı sistemlerde çalışabilecek yazılımları geliştirdiler daha sonrada kademeli olarak geçiş yapıldı.

    sadece amaç internet sayfası açmak ise aptal terminal sistemi kurmak okullara en mantıklısıdır. aptal terminallerin özel bir yazılıma vs. vs. ihtiyacı yoktur tek bir noktadan kolaylıklan yönetilebilmektedir.

    pilot bölgelerde sonuç alınamadı diyelim ne olacak o milyon dolarlık ihale bedeli geri devlete iade edilecek mi ?? tabiki hayır iç cari açık olarak bir türk halkına herzamanki gibi yol,su elektrik bazında kalemlerdeki vergiler şişirilerek yansıtılacak.

    artık iyice suyu çıktı bu işlerin çoğu kişi kafayı sıyırmışçasına çalışıp günü bitirmeye çalışıp aylık 700 lira kazanabilecekmiyim işten çıkartırlarmı diye düşünürken millettin temsilcisi olarak seçilen zaatı şahıslar kendilerine 2 yıl çalışmanın ardından " ultimate kıyak emeklilik " ayarlarken tüm normal kesiminde en az 65 yaşına kadar çalış senin işin bu denmesinden nefret ediyorum. eğer ben yada x bir kişi 65 yaşına kadar çalışacaksa o vekil sıfatı taşıyan şahısında 65 yaşına kadar emekli olamaması lazımdır.

    65 yaş sınırının koşulmasınında amacı bellidir bir çok insan 60 yaşını bile görmeden ölüyor bu kişiler emekli olamadığı gibi ödenen pirimlerde devlet hazinesine aktarılıyor oradanda vekillerin maaşlarına anlamsız döngüdende projelerindende bıktım bu adamların.




  • 2bin ve 3 bin lira uzeri odeyerek aldigi yeni laptop`un orjinal isletim sistemini daha 24 saat gecmeden format atan kafasina gore isletim sistemi yukleyen bizim Turk insanimizdir.Ondan sonra google da yada musteri hizmetlerinde araki surucu bulasin.



    Gorunde bakin aynisi olacak Tablette,Cocuklar birbirine kavgada "TAS"olarak tablet firlatacaklar.



    Her kose basindaki kendini bilgisayar muhendisi sanan sozun ona Internet Cafe calistiran genclere oyun yuklettirecekler.



    Kendini "bilgi islemci"diye tabir edenler "ROOT"lama yapamaya calisicak.



    bir onceki arakadasin yazdigi gibi farzedin ki islemedi "PILOT BOLGE" uygulamasi. yazik degilmi o kadar milli servete
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^7pMş^

    Yazik olacak cocuklara biz kucuklugumuzu mahallelerde gecrdik bilgisayar. yoktu bi arkadasmizi gorunce dunyalar bzm olrdu smdi herkez zaten facede ilk okl arkadasni gorsen sallamazsn zaten konusuyorsun. biz ilk oklda odevlerimizi kitaplardan ansiklipedilerden emek vererek arastirdik kolay ulasamadik ve kiymetinni bilirdk bu yuzden sorumluluk sahibiydk smdikiler tek dokunmayla herseyi ogrenebilecek. nekadar iyi tartisilir. kucuk yasta o gozlerde bozulur kmbilir bilgisayar tablet ortaminda buyuyecek a sosyal ssorumsuz usengec rahatsiz bir genc olacak teknolojji cokta iyi degil emin oln bu tartisilir.telefondan yazdigim icinn kelimeler hatali olabilir kusura bakmayn saygilar

    http://www.iuforum.net/eglence/53459-zaman-tuneli.html

    Reklamlardan ve dizilerden sonra Caner'in uzun bi yazısı var belki hoşunuza gider :)

    Olumsuz eleştrilerde bulunun arkadaşlar: Bahsettiğiniz kısım yukarıdakiler tarafından kayıp olarak nitelendiriliyor. Ne kadar sağlam iş yapan adam çıkartırsak iyidir deniyor. Bu arada birilerinin de biri mecburen dolacak zaten. Başarılı olanlara verelim olmayanlara vermeyelim demek olmaz, zaten sosyal sınıf ayrımı var okullar arasında. Biraz yem tohum atalım bakalım neler olucak gibi bakış da var. Dersde dış duvarı oyan, yine derste telefonla porno takılanlar hedef kitle değil zaten, onlara çoktan kayıp gibi bakılıyor. Diğer taraftan da öğretmenlerin de her ne kadar fedakarlık ediyor olsalar da eğitim verme kapasitelerinin iyileştirilmesi lazım (kısa bi kelime vardı da kullanamadım ayıp olur diye).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 23 Aralık 2011; 14:57:08 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.