Şimdi Ara

Trafik terörüne dikkat çekmek için Gül'e mektup verecekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, geçen eylül ayında geri gitmeye çalışan bir aracın altında kalarak hayatını kaybeden Pedagog Canay Çamlıbel'in çocukları, trafik terörüne dikkat çekmek ve trafik cezalarının ağırlaştırılması için annelerini kaybettikleri yerden, Cumhurbaşkanlığı'na sembolik olarak yürüyüş başlatttı.

    Yürüyüş öncesi annelerinin kaza geçirdiği Zübeyde Hanım Caddesi'nde, yakınları ile birlikte pankart açarak yolu trafiğe kapatan Heval Çamlıbel Ginyol, Ruşa Çamlıbel ve Osman Armanç Çamlıbel, kazanın meydana geldiği yola yatarak, annelerini öldüren sürücünün serbest bırakılmasını protesto etti.

    Canay Çamlıbel'in çocukları Heval Çamlıbel Ginyol ve Ruşa Çamlıbel, yarın yürüyüşlerini sembolik olarak Ankara'da sonlandırarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup vermeye çalışacak. Yürüyüş öncesi aile adına basın açıklaması yapan Heval Ginyol, annelerinin ölümüne sebep olan sürücünün tam 101 gündür elini kolunu sallayarak gezdiğini söyledi.

    Türkiye'de günde 25 insanın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğini belirten Ginyol, "Hukukta trafik cinayetleri kabahat, kusur olarak tanımlanıyor. Trafik cinayeti işleyenler asli kusurlu olsa bile sıkça serbest bırakılıyor. Yargılama sonucunda sürücüler, genellikle sadece para cezası alıyorlar ve bu cezayı da 12 eşit taksitle ödüyorlar." dedi.

    Trafik cezalarının acilen ağırlaştırılmasını ve ölüme neden olan sürücülerin ağır ceza mahkemelerinde cinayet suçuyla yargılanmalarını isteyen Heval Ginyol, "Kaza istatistiklerinde, trafik cinayetlerini eğitim düzeyiyle doğru orantılı olarak görmek çok yanlış. Bizim cinayetimizde başrolü, eğitimli üniversite mezunu takım elbiseli bir metalurji mühendisi oynadı. Birden çok kural ihlaliyle annemizi öldüren zanlı 8'de 8 kusurlu olmasına rağmen, pişman ve efendi olması nedeniyle serbest bırakıldı." diye konuştu.

    Çamlıbel'in kızları Heval Ginyol ve Ruşa Çamlıbel, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verecekleri mektupta ülkenin en önemli sorununun trafik terörü olduğunu belirterek, yayaların ölümüne sebep olan sürücülere verilen cezaların artırılmasını isteyecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün, trafik kazaları konusunda son derece hassas olduğunu da hatırlatan Heval Ginyol, isteklerinin Cumhurbaşkanı ile yüz yüze görüşmek olduğunu, programının müsait olmaması durumunda, mektuplarının kendisine iletilmesini talep edeceklerini belirtti. Basın açıklamasının ardından, Heval Ginyol ve Ruşa Çamlıbel, yakınlarıyla birlikte yaptıkları sembolik yürüyüşün ardından Ankara'ya hareket etti.

    Soğukkuyu Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde, 5 Eylül'de meydana gelen kazada, Özel Ege Bilgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyan Merkezi'nin sahibi 66 yaşındaki Canay Çamlıbel, iş yerine gitmek için karşıdan karşıya geçmeye çalışırken, tek yön yolda geri gitmeye çalışan Metalurji Mühendisi E.K. yönetimindeki 35 DP 019 plakalı otomobil çarpmıştı. Ağır yaralanan Çamlıbel, 15 günlük tedavi ardından hayatını kaybetmişti. Sürücü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (CİHAN)

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1215382&title=trafik-terorune-dikkat-cekmek-icin-gule-mektup-verecekler







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.