Şimdi Ara

SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.567
Cevap
28
Favori
236.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ

    SAMSUNG Galaxy™ Nexus™












     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ


    Marka Samsung
    Model Galaxy Nexus
    Diğer model adı Samsung Galaxy Nexus (Google)
    Form faktör Candybar
    Renk Black


     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ


    Bluetooth, WiFi, MicroUSB v2.0
     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ

     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ


    Ana ekran Super AMOLED capacitive touchscreen
    Renkli ekran 16.000.000 renkler
    Boyutlar 118.1 mm mm.
    Çözünürlük 720 x 1280 piksel

     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ

     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ



    Megapiksel 5.1 megapiksel
    Maks. fotoğraf çözünürlüğü 2592x1944 piksei
    Otomatik netleme, Flaş, Video kayıt, İkinci (dahili) kamera
    Ağırlık 135 g.
    Boyutlar (Y x G x D) 135.5x67.9x8.9 mm.




    UNBOXING



















    Google ve Samsung ortaklığıyla çıkarılan Samsung Galaxy Nexus piyasaya sürülmeye başlandı. Google tarafından bazı test görevlilerine verilen cihazlarla ölçülen veriler yayınlandı. Peki bu telefonun özellikleri nasıl? Menüsü nasıl ? Diğer telefonlarlardan artısı ve eksiğiyle işte Samsung Galaxy Nexus!

    Bizlere ne sunmakta ?

    Samsung ve Google, heyecanla beklenen etkinliğini bugün itibariyle düzenledi. Tüm dünyada gözlerin çevrildiği etkinlikte Samsung, Google?ın Nexus telefon ailesinin son üyesi Galaxy Nexus'u tanıtırken, Google da Androd işletim sisteminin en son sürümü olan Ice Cream Sandwich?i tanıttı. Peki Galaxy Nexus ile Ice Cream Sandwich bize neler sunuyor?

    Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemli Galaxy Nexus'un (Google, başarılı Galaxy markasının ismini kullanmayı tercih etmiş anlaşılan) en dikkat çekici özelliği 4.65 inç boyutunda ve 1280x720 çözünürlüğündeki HD Super AMOLED ekranı. 1.2 GHz çift çekirdekli işlemciden gücünü alan telefon, 1080p video kaydı yapabilen LED flaşlı 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir arka kameraya ve 1.3 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kameraya sahip. 1 GB RAM?a, 1750 mAh kapasitesinde bir pile ve 16/32 GB dahili belleğe sahip olan cihaz USB 2.0, WiFi 802.11a/b/g/n desteğiyle birlikte geliyor. Bunlara ek olarak Galaxy Nexus'ta NFC çipi, ivme ölçer, pusula, ciroskop, mesafe sensörü ve hatta barometre bile mevcut.

    Etkinliğin diğer başrol oyuncusu ise tabi ki Android 4.0 Ice Cream Sandwich.Yeni işletim sisteminde yeniden tasarlanmış kullanıcı arayüzü, geliştirilmiş çoklu görev ve bildirim sistemi, doğal NFC desteği öne çıkıyor. Ice Cream Sandwich'in etkileyici özellikleri arasında Face Unlock adı verilen bir güvenlik sistemi de yer alıyor. Telefonlara güvenlik için konulan PIN şifrelerinin yerine geçecek olan yeni özellik ile telefon, kullanıcının ön kamera yardımıyla önceden tanımlanmış yüzünü algılıyor ve açılıyor. Öne çıkan diğer bir özellik ise NFC çipini temel alan Android Beam. Bu özellik ile NFC çipine ve Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahip iki telefonu birbirine dokundurarak web sayfalarını, uygulamaları ya da YouTube videolarını telefonlar arasında paylaşmak mümkün.

    Fiziksel özellikleri ; Diğer Samsung Galaxy modelleri gibi "Nexus Prime" kod adlı Nexus da, Android marka işletim sistemi kullanıyor. Android'in son sürümü olan "Android 4.0 Ice Cream'i" kullanacak olan telefon, fiziksel olarak da birçok yenilik içeriyor. Önceki modellerin aksine ön tarafında herhangi bir fiziksel tuş veya buton barındırmayan Galaxy Nexus, hafif kavisli bir ekrana sahip. Görüntülere bakılırsa aletin ön yüzünde metal bir çerçeve bulunuyor. Android'in bir önceki sunumu Android 3.0 Honeycomb'a oldukça benzer olduğu izlenimi uyandıran Ice Cream Sandwich'de ise oldukça gelişmiş animasyonlar olduğunu görüyoruz. Telefonda fiziksel herhangi bir tuş bulumadığı için de ekranın ön yüzünün alt tarafı "Geri" ve "Home" gibi genel tuşlara ayrılmış.

    Android 4.0 Ice Cream Sandwich'te 1 milyondan fazla kod bulunuyor.

    Android 4.0 ICS'de Andy Rubin, 1 milyondan fazla kod satırının bulunduğunu açıkladı: Samsung ve Google'ın yeni akıllı telefonu olan Galaxy Nexus'un Hong Kong'da tanııtlmasından sonra All Thinks D : AsisaD konferansına katılan Andy Rubin, Android 4.0 ICS ile ilgili ve Google'ın önümüzdeki dönem ile ilgili planlarını paylaştı. Dün tanıtılan Android 4.0 ICS'in geliştirilme sürecinde mühendisler, tasarımcılar, donanım ortakları ve işlemci üreticilerii le beraber uzun soluklu bir çalışma yaptıklarını söyleyen Rubin, son sürüm ile beraber Android'in 1 milyondan fazla kod satırına sahip olduğunu belirtti. Galaxy Nexus'un, Android 4.0 tabanlı tablet ve akıllı telefon üreticilerine referans olarak sunulduğunu sözlerine ekledi. Rubin, Ice Cream Sandwich ile kullanıcı arayüzünü daha da geliştirdiklerini ileriye yönelik daha sezgisel olması için var güçleriyle çalıştıklarını açıkladı. Rubin, son sürümün şimdiye kadar en iyi sürüm olduğunu da belirtti. Cihazın teknik özellikleri de bir hayli geliştirilmiş. 1.2GHz dual core OMAP 4460 işlemciye sahip olan telefon, 1 GB RAM ve 32GB dahili hafıza içermekte.

    Belirttiğimiz gibi Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi kullanan telefonun diğer teknik özellikleri ;
    Genel: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100, LTE (bölgeye özgü) şebekeleri.
    Form faktörü: Dokunmatik ekranlı telefon.
    Boyutlar: 135.5 x 67.9 x 8.9 mm boyutlarında.
    Ağırlık: 135 gram ağırlığında.
    Ekran: 4.65" inç büyüklüğünde 16M-renk HD (1280 x 720 piksel) Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekran 0.01ms tepki süresi; oleophobic yüzey, eğimli ekran, çoklu dokunmatik.
    Yonga Seti: Çift çekirdekli 1.2GHz Cortex-A9 işlemci, TI OMAP 4460 yonga seti.
    RAM: 1 GB RAM bellek.
    İşletim sistemi: Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi.
    Bellek: 16/32GB depolama seçenekleri.
    Kamera: yüz tanıma, dokunmatik odaklama ve coğrafi etiketleme ile 5 megapiksel otomatik odaklı kamera, 30fps'de Full HD (1080p) video kayıt, LED flaş, öne bakan kamera, görüntülü konuşma, kayıt sırasında dokunmatik zoom.
    Bağlantılar: Wi-Fi a / b / g / n kablosuz aWi-Fi hotspot, Bluetooth 3.0, standart microUSB portu, A-GPS, 3.5mm audio jack, NFC ile GPS alıcısı
    Çeşitli: Hyper Cilt malzeme artan tutuş için dahili ivmeölçer, barometre sensörü, yakınlık sensörü, bildirim alanında LED.
    Genellersek ;

    Boyut
    135.5 x 67.94 x 8.9 mm (GSM)
    135.5 x 67.94 x 9.47 mm (LTE)

    Ekran
    4.65 inç 1280 x 720 piksel Super AMOLED
    Kavisli Ekran

    Ağırlık
    135 gram (GSM)
    155 gram (LTE)

    Veri Aktarımı
    CDMA/LTE/HSDPA
    Wi-Fi
    Bluetooth

    Hafıza
    16 / 32 GB Dahili Hafıza
    1GB RAM

    Kamera
    Otofokuslu 5MP Kamera
    1.3MP Ön Kamera
    LED Flaş
    Sıfır fotoğraf kaydetme süresi
    Full HD 1080p video çekim desteği
    USB
    microUSB

    Özellikler
    Batarya: 1750 mAh (GSM), 1850 mAh (LTE)
    İşletim Sistemi: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
    İşlemci: 1.2GHz Çift Çekirdekli
    Uyarı: 3 renkli LED
    Mikrofon: 2 mikrofon
    Butonsuz
    NFC
    İvme ölçer
    Jiroskop
    Pusula
    Yakınlık ve ışık sensörü ve Barometre

    4G Desteği

    Gerçek 4g desteği sunan Nexus ile birçok veriyi birkaç saniye içerisinde web'e yükleyebileceksiniz. 8 dakikada yaptığınız yükleme işlemleri artık saniyeler sürecek. Tabi ki şu an için 4G desteği veren cihazlar çok fazla görünüyor. Ama gerçek anlamda 4G desteği Nexus ile geldi. Amerika dışında HSPA+ özelliği de ek seçenek olarak sunulacak. Türkiye'de ise altyapı uygun olduğunda sorunsuz şekilde bu özellikler kullanılabilecek.

    Kamera

    Akıllı mobil cihazlarda standartlaşmaya başlayan 5MP arka, ve VGA - 1 MP kamera Nexus'ta da mevcut. Flaş ve otomatik odaklama özelliği barındıran cihaz, aynı zamanda spor modu, panorama gibi özellikler de barındırıyor. Kamerayı başlatmanız veya çekim sırasında kullanmanız için herhangi bir harici tuş bulunmuyor. Yazılım desteği sayesinde ekrana dokunduğunuzda fotoğraf moduna girebilmekte. Artı olarak fotoğraf çekmek için çeşitli uygulamalar Android markette yayınlanmış bile.

    Harici düğme yok, tamamen dokunmatik

    Diğer dokunmatik cihazlarda en azından bir menü tuş bulunmakta. Fakat Nexus ile artık tamamen dokunmatik bir cihaza geçiş yapabilirsiniz.

    NFC desteği

    Google Nexus ile geçmiş yılların kızılötesi özelliğine bir anlamda geri dönüş yaşayabilirsiniz. Android 4 ile gelen bu özellik sayesinde akıllı iki telefonu yakınlaştırıp verilerinizi ışın yoluyla paylaşabileceksiniz .

    Andorid 4 - Ice Cream Sandwich

    Android işletim sisteminin son sürümü olan Ice Cream Sandwich kullanıcılara yeni bir tasarım sunuyor. Bir süre bu değişikliğe alışmanız gerekecek. Bu sürümü de kullanan ilk telefon olarak Nexus karşımıza çıkıyor. Önceki sürümlerde Home tuşuna basınca açılan son uygulamalar kısmı değişikliğe uğramış. Uygulamalar arasında geçişi sağlayan ekranın hemen altında bir tuş bulunuyor. Bununla uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz. Açık olan uygulamalar için de durum çubuğunu aşağı doğru çekmeniz gerekmekte.

    http://www.teknolojioku.com



    BİR KAÇ TANE FOTOĞRAF


     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ  SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ  SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ
     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ  SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ  SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ


    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    GALAXY NEXUS TOOLKİT V4.0 YÜKLENMESİ VE KULLANIMI(@kassatura'ya teşekkürler.)

    Ne işe yaradığından bahsedeyim biraz. Xda'da bir geliştirici tarafından yapılan bir program. Galaxy Nexus'la başka yollardan yapılabilecek her şeyi tek bir yerde toplamış. Bu program sayesinde çok ama çok kolay bir şekilde yapılabiliyor birçok şey.

    YÜKLENMESİ

    1- Öncelikle cihaza ADB ve FastBoot driverlarını yüklememiz gerekiyor.Bunun için cihazın hata ayıklama modunu aktif hale getirip PC'ye bağlayın. ve altta verilen programı PC'ye kurun.
    32-bitw7/vista/xp=http://www.multiupload.com/O3F722QGQN

    2- Öncelikle programı indirin. Ve kurun. Otomatik olarak C:\Galaxy Nexus ToolKit diye bir klasör oluşturacak.
    http://www.4shared.com/file/vY55nhyJ/Galaxy_Nexus_Toolkit_V40.html

    3- Telefonu FastBoot moda alın.(Ses artır + ses azalt + Power tuşu). Ardından C'ye yüklediği klasörden TOOLKIT.bat dosyasına tıklayın.

    4- Öncelikle telefonun GSM veya LTE olduğunu soracak. GSM seçin.

    5- Ana menü açıldığı zaman "Serial Number" görünecek üstte. Eğer bütün işlemleri doğru yaptıysanız seri numarasını göreceksiniz. İşlem tamam demek oluyor bu da.

    KULLANIMI

     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ


    1- PC'ye Galaxy Nexus Driverlarını yükle.

    2- Telefonu yedekle ya da restore et.

    3- BootLoader kilidini kaldır.
    4- Telefonu Root yap.
    5- Recovery Restore dosyasını yeniden adlandır.
    6- CWM Recovery Flashla.
    7- 1 tıkla hepsini yap.(Unlock, Root, Restore dosyasını adlandır ve CWM recovery flaşla.)

    8- Google stok ROM yükle.
    9- CWM Recovery'yi kalıcı olmadan flaşla.
    10- BootLoader'ı kilitle.
    11- Stok Recovery'yi tekrar flaşla.

    12- .img dosyalarını flaşla.
    13- Telefona apk dosyaları yükle.
    14- Telefona dosya at.
    15- Telefondan dosya al.
    16- Telefonun dosya izinlerini düzenle.

    17- Ekstralar vs.

    18- FastBoot modu yeniden başlat.
    19- Android OS'u yeniden başlat.
    20- FastBoot modu yeniden başlat.
    21- Recovery'yi yeniden başlat.
    22- Android OS'u yeniden başlat.

    23- Bilgilendirme ve yardım.
    24- Model ve yapı numarası seçmeye dön.
    25- Model ve yapı numarası seçmeyi aç kapa.
    26- Ana menüyü yenile.

    x. çıkış.

    XDA'daki Başlık

    BOOTLOADER UNLOCK(BAŞLANGIÇ KİLİDİ AÇMAK) VE ROOT YÖNTEMİ


    Bazı Galaxy Nexus modelleri bootloader(başlatıcı) kilidli şekilde satılıyor. Bu telefonlara root işlemini yapmak için başlatıcı kilidini kaldırmamız gerekiyor. Aşağıdaki aşamaları takip ederek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Ardından yine aşağıdaki adımlar ile telefonu root edebilirsiniz.

    Samsung Galaxy Nexus Bootloader Unlock(Başlangıç kilidi açma) yöntemi

    Dikkat: Aşağıdaki işlemlerden sonra telefon hafızasındaki herşey silinecektir.

    - Ayarlar > Uygulamalar > Geliştirme kısmına gelip usb hata ayıklama modunu aktif edin.

    -http://uploaded.to/file/5qkdtky1 adresinden driver kurulum dosyasını indirin ve kurun.

    -http://uploaded.to/file/ptwjlh9a adresindeki zipi indirin. içinde r2-galaxynexus-superboot adında bir klasör var. o klasörü bilgisayarınızdaki C sürücüsüne atın. ve klasörün ismini root olarak değiştirin.

    - Telefonu kapatın.

    - Telefonu usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.

    - Ses kısma + Ses yükseltme + Güç tuşlarına basılı tutarak telefonu bootloader a geçirin.
     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ
    Bilgisayarınızda Başlat' a basın Menüde çıkan boşluğa (Win7 ve Vista Boşluk, XP de Çalıştır kısmındaki boşluğa) cmd yazıp entera basın.
    - Açılan siyah pencereye cd C:\root yazıp entera basın. Buradan kopyalayıp, siyah ekranda mouse ile sağ tıklayıp yapıştır yapıp entera basabilirsiniz.

    - Ardından pencereye aşağıdaki komutu yazın ve entera basın.

    fastboot-windows oem unlock

    - Telefon ekranında bir uyarı alacaksınız. Ses tuşları ile ekrandan bir seçeneği seçin ve güç tuşu ile onaylayın.

    - Ardından bootloader ekranının en üstünde telefonun unlock olduğu yazacaktır.

    - Telefonu root etmek için C sürüsüne attığınız klasörün içindeki install-superboot-windows.bat dosyasına çift tıklayın. İşlemler bitince telefon tekrardan açılır. Eğer kapanıp açılmaz ise, siz kapayıp açın.

    - Telefon açılınca uygulamalar arasında superuser uygulamasını görüyorsanız işlem tamamlanmış demektir.



    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    İKONLARI DEĞİŞTİRMEK (@naces'E TEŞEKKÜRLER)



     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ
     SAMSUNG Galaxy™ Nexus™ KULLANICILAR KULUBÜ


    cihazınız rootlu olmalı dosya yöneticisi ile (root explorer vb ) SYSTEM/APP klasörü içindeki SystemUI.apk dosyasını kopyalayıp biryere yedekleyin
    görseli begenmediginizde tekrar eski haline getirmek için
    linkteki dosyayı indirip SYSTEM/APP klasörüne atın değişikliği onaylayın cihaz hata vericek bataryayı çıkarıp tekrar takın

    http://www.multiupload.com/PZP3LNGY0P

    üstte anlattığim şekilde kendinizde ana ekrandaki dock menü iconlarını değiştirebilirsiniz
    SystemUI.apk dosyasını 7zip programıyla açın res / drawableXDPI
    GERİ/ANASAYFA/TASK iconlarını bulun
    uygulamadaki mevcut iconların isimlerini değiştrirmek istediginiz iconlara uyarlayın
    mevcut olanları silin kendi begendiklerinizi sürükle bırak yöntemiyle programa taşıyıp 7zip programını kapatın
    üstte anlatılan gibi systemUI.apk dosyalarını degiştirin tamamdır

    iconlar PNG formatında olmalı
    burdan bakabilirsinizhttp://www.iconfinder.com/

    ÖNEMLİ
    sorunluluk kabul etmiyorum yanliş bir düzenleme ile cihaz açılmama yada uyumsuzluk durumları olursa cihaza tekrar yazılım yüklemek gerekebilir

    iyi forumlar

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    TELEFONU YAKJU SÜRÜMÜNE GEÇİRMEK (@naces'E TEŞEKKÜRLER)



    Başlamadan çnce lütfen mesajı tamamen okuyunuz!!!

    Cihazin GSM Sürümü Google tarafından YAKJU olarak adlandırılıyor ve güncellemeler OTA olarak veriliyor.
    Ancak cihazda iki sürüm var.yani bir "Product code" var. Bunlar YAKJU ve YAKJUXW olarak ikiye ayrılıyor.

    YAKJU sürümü Google'den direkt olarak günelleme alabiliyor ama YAKJUXW Samsung'un bölgesel yazılım politikasıyla dağıtılıyor. Yani güncellemeyi yollamak Samsung'un keyfine bağlı.
    Bunu marketten bu programla kontrol edebilirsiniz:
    https://market.android.com/details?id=de.cbruegg.officialupdate

    Ben güncellemeleri beklerim sorun değil derseniz eğer cihazınızın keyfini çıkartın.Ama benim içim rahat etmez. Hemen almak istiyorum diyorsanız bunun elbet bir çözümü var.

    !!!CİHAZINIZDAKİ BÜTÜN BİLGİLER SİLİNECEK!!!

    Buradan Odin ile paketlenmiş YAKJU sürümünü indirip kurun. Cihazda BootLoader açık olmalı. Yani kilitli olmamalı.
    yüklemeden sonra tekrar kilitlenir açmanız gerek

    Alttaki yazılım dosyası Odin ile paketlenmiş exe'dir.O yüzden ayrıca Odin programını kullanamayın. Çalışmaz.
    Odin paketli YAKJU sürümü:https://****.com/#!download|176dt|811992048|i9250xx_itl41f_fl_31_.zip (rapidlinki gerekli düzenlemeyi yapın)
    ICE CREAM SANDWİCH GOOGLE MÜZİK AKTİF HALE GETİRMEK(@Dexxter'a teşekkürler)


    Video da anlatımı yapılmış arkadaşlar denedim ve sorunsuz bir şekilde aktifleştirdim...Video da TOR BROWSER üzerinden IP adresi değiştirilmesi ve aktifleştirme işlemi anlatılyor.Bu işlemi sadece bir kez yapıyoruz ondan sonra kendi ağımızdan ve tarayıcımızdan rahatlıkla Google Music uygulamasını kullanabiliyoruz..

    Video da iki satır code girilen bölüm pek okunmuyor

    İLK SATIR

    ExitNodes

    İKİNCİ SATIR

    StrictExitNodes 1

    yazılıyor...Umarım faydası olur..

    Link = TOR BROWSER



    -------------------------------------------------------------------------------------------------

    KULLANICILAR

    1- oguzmete
    2- cagrimir
    3- iwas1991
    4- naces
    5- assassinate
    6- badcrow
    7- dexxter
    8- darkside.tr
    9- kassatura
    10-dicle
    11-b1ck132
    12-yusufcetin
    13-monoblaine
    14-dicle
    15-igtx
    16-tantini
    14-bucoskun
    15-canerk63
    16-m@hm@
    17-burakkırbas
    18-mucan63
    19-can6prmk
    20-entasis
    21-hardaway2
    22-tifosi41
    23-asimsendogan
    24-greenleafffff
    25-marcus7775
    26-sabirsiz
    27-Alexxx202020
    28-Afşin Bey
    28-emrejam
    29-ahmet331
    30-gurol
    31-serkanky
    32-sinful84
    33-selmankara
    34-Haviye
    35-cihat_ozturk
    36-GalaxynExUs
    37-inhuman
    38-CCaaNN
    39-aemrecen
    40-freefalcon
    41-C Sullivan
    41-Darkinthehell
    42-muhamnet
    43-CandleLight
    44-Alpheratz
    45-abbasia
    46-ferduh
    47-DJquzen
    48-alp238
    49-psychomantis
    50-Zeytinbey
    51-ze_alias
    52-btutkun
    53-spdrmn
    54-erdoman
    55-sphinxstn
    56-mcetindas
    57-epsilon82
    58-DARBE
    59-mavishow
    60-barıs akdag
    61-tarık_73
    62-masivila
    63-zefs
    64-mnbyg
    65-BDeligonul
    66-ali19801
    67-taylanertum
    68-nomenore
    69-alidogramaci
    70-YunTi
    71-plazmax
    72-Fteuphrates
    73-rueta
    74-hodoras
    75-tidus
    76-Chandler Bing
    77-nazha
    78-kolejliler
    79-N4rt
    80-celll
    81-PoyrazhanPASA
    82-sorumsuzzz
    83-dmr20
    84-kuzeymuhammet
    85-ersin5808
    86-sedat_39
    87-berkozcann
    88-bravocan
    89-bakieryigit
    90-Cirkin
    91-atomtornaci
    92-theseco
    93-yılgın
    94-monoblaine
    95-mcinar66
    96-deckerem
    97-qazxcv
    98-xhengiz
    99-FirstSoldier_Hawk
    100-cemo'can
    101-maniactolga
    102-kazuyama
    103-ratmuhyaka
    104-d4hi
    105-kilicay
    106-m.matrax
    107-obahadir
    108-tyrael666
    109-ebuzzz
    110-recepivedik06
    111-RMDuman
    112-corozan

    LİSTEYE EKLENMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR PM ATARLARSA GECİKMEDEN EKLEYEBİLİRİM TEŞEKKÜRLER.
    100 KİŞİYE ULAŞMIŞ DURUMDA SAYFAMIZ HAYIRLI OLSUN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 31 Mayıs 2012; 16:36:21 >



    tcmsti bu mesajı paylaştı
  • widgetsoid2.x PROGRAMININ AYRINTILARI(@naces'e teşekkürler)


    Android Market Linki--- Widgetsoid2.x

    Widgetsoid2.x gelişmiş bir wigdet uygulamasıdır. Çok detaylı bir uygulamadır. Özelleştirilebilirlik konusunda çok iyidir.

    widgetsoid2x programini açin
    advanced secili olur burda olusturacaginiz bazi kisayollarin ayarlari vardir mesela en üstte
    Data toggle mode tikladiginizda secenekler cikar
    burda root toggle secerseniz bildirim penceresinde
    3g data kisayoluna tikladiginizda direk datayi acar
    apn toogleyi secerseniz data kisayoluna tikladiginizda
    data menusune gider gibi bazi ayarlar
    daha sonra
    en alttaki widget visibility menusunu acin ve hic birsey secmeden okeyleyin burdaki amac widget menusundeki programa ait fazla widgetleri temizlemek
    programi kapatip widget menusune gidin ve widgetsoid swicher 4x1 widgeti masa ustune atin
    karsiniza kisayol ayarlari cikar burdan kisayollarinizi secin alttaki menulerle farkli kisayol seceneklerine gidersiniz secim isini bitirince yine alttanki menuden advanced bolumune gelin Notification secenegini isaretleyin altta widget visibility secenegini isaretleyin yine alt menuden apply secin ve onaylayin
    kisa yolunuz hazir boyle bildirim penceresine birden fazla sirali kisayol ekliyebilirsiniz isin kozmetik yanini
    widgetsoid programini acip widget menusune gidin
    ve daha once olosturdugunuz widgeti secip alttan duzenle secenegini secin alt menuden theme secenegiyle renklendirme isini yapabilirsiniz
    kisaca özetledim.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    CİHAZIN ARTILARI(@bucoskun'a teşekküler)


    + İnceliği ve şıklığı çok iyi. Kibar da duruyor. Ne çok büyük ne de küçük sayılır. Note ya da Nexus arasında kalmıştım, iyi bir seçim oldu kendi adıma.
    + Sesli yazı Türkçe yazma becerisi çok iyi. Başarısı %90 larda. Biraz TRT spikeri gibi konuşursanız %95 leri bulabilir ;)
    + Retro tv efekti ile kapanışını pek sevdim...
    + 3G si olan bir telefonun bluetooth u üzerinden internete çıkarabildim.
    + MX Video Player 1.5a ile her türlü videoyu TR altyazıları ile karakter kodlama sorunu olmadan izleyebildim.
    + Ekran müthiş! 4.7" de 1280x720!!! Bunu 10" de veremeyen tabletler, dizüstüler var...
    + NFC (yakın alan bilgi paylaşımı ve kredi kartı kullanımı için bir teknoloji)
    + Google uygulamaları (Gmail, Google+, takvim, Google talk, sesle yazı dikte ettirme, Earth,
    + Yüz tanıma (Karanlıkta bile tanıyor ama tanımadımı "yüzünüz bulunamadı" gibi bir mesaj veriyor ki çok fena; "çok yüzsüzsünüz" gibi bişey ;)
    +Üstden açılan mönüdeki dikkat çekme (ne denir bilmiyorum ama hatırlatma da olabilir) sıralamasında hepsini bir seferde kapatıyorsunuz. Örneğin 4 ileti, Facebook (29 yeni mesaj var) vs. var sağ üstten tek tıklama ile hepsi gidiyor. Tek tek gitmesi için hatırlatmaya konu olan ugulamalara girmek gerekli..
    + Çeşitlendirilmiş güvenlik çok iyi, benim tercihim şekil çizmece. Yüz tanımada cihazın bir nevi "Yüzsüzsün" iması sinirime dokunuyor!
    + Alt ortadaki "bişeyler oluyor" sinyal ışığı çok şık, ince düşünülmüş ve işe yarar bir ayrıntı (işte; Android'den beklediğim güzel hareketlerden)
    + Widget lar...
    + Skifta uygulaması (Wireless ile DLNA müzik, resim aktarabiliyorsunuz. Aktarma derken; akış yani)
    + Ses kısma + aç/kapa düğmesi ile ekran görüntüsü alınıyor (Bu + ya girmese de not edeyim)
    + HW tuş olmaması (ses ve aç/kapayı saymazsak). Bu tuşlar kullanıma bağlı olarak arıza yapabiliyor iPhone'larda.
    + iPhone daki gibi ikon gruplama, isim verme.
    + Veri kullanımı izleme/kısıtlama (kotalı internet kullanıcılarının işine çok yarar).
    + Hareketli duvar kağıtları galerisi. Eskisine bir kaç ilave de yapılmış.
    + USB kablo ile (ayrıca satılır) klavye, mouse, harici disk, vs.. bağlayabilme (ben denemedim).
    + İnternet tarayıcısını beğendim.



    CİHAZIN EKSİLERİ(@bucoskun'a teşekküler)


    - Ayarlardan\Uygulamalar a gir; "Çalışanlar" a tıkla ve örneğin "facebook" "winamp" a DURDUR tıkla..
    DURMADIĞINI gör..
    Üstelik 2 adet "Müzik" 2 adet "Google Haritalar" olsun.. Biri bile kapanmıyor ya nasılsa 2 tane dursun nolcek? :p
    - Yatay - dikey dönüşleri yavaş ve bazen algılamama sorunu. (Başka arkadaşlarda ve inceleme videolarında böyle bir sorunla hiç karşılaşılmadı.)
    - AndroidMarket (göreceli) sorunlu. Sanırım uygulamaların Android kodlamasını yapanlar kaliteye/kolaylığa önem vermiyorlar. (Galaxy Nexus'un suçu değil.)
    - Genişletilemez bellek!!! 16 ya da 32 GB lık 2 seçenek!
    - Not defteri gibi basit bir uygulama gömülü gelmiyor (SGS de vardı ne güzel) (minik bir app ile halledilebilir.)
    - Bir kaç video formatını tanımadığı gibi, "altyazılarla hiç işim olmaz" diyor. (harici bir video izleme app'i yeter de artar bence.)
    - Bu tüm akıllı telefonları da ilgilendiren bir eksi, sene 2012 ve uzun pil ömrü yok. Kelebekler bile daha uzun yaşıyor! Bi dünya zamazingo ekleyeceğinize "pil ömrünü nasıl uzatsak" ar-ge si yapılsın ivedi!!! (Bütün akıllı telefonlarda vardır. Sadece bu telefonun sorunu değildir.)
    - Umarım Bleckberry ve iPhone dan sonra Android de; Android ler arası ücretsiz mesajlaşma işine el atar. Gerçi Gtalk ile bu yapılabiliyor ama herkes Gmail kullanmıyor o bakımdan.. Viber ı çalışmadığından dışarda bıraktım.
    - Andorid 2.3 de fontları değiştirebiliyorduk, şimdi n'oldu? Nereye gitti bu?
    - Dokunmatiği hala apple ın gerisinde.
    - Müzik normal olarak dinlenemiyor, 3.parti yazılım yüklenmeli. Ya da taklalar attırılmalı.
    - Navigasyonu enteresan; Google map beni Mecidiyeköy merkezde gösterirken Waze (market gps uygulaması); Ermeni mezarlığında gösterdi. Denemelerim MJ'ın Thriller klibindeki gibi sürecek. :D
    - 5MP günümüzde böyle bir telefon için yetersiz, ancak 1080p video çekebiliyor o ayrı. Gerçi kalitesine de bakmak gerek, bir ara ona da bakıp karşılaştırıcam (tabii ki iphone 4s ile) ;) (Fotoğraf kalitesi kötü değil. 5 MP olması ise hiç kötü değil. Karşılaştırma linki koydum. Bence gayet de yeterli seviyede.)
    - Merkezde bir, sağında 2, solunda 2 toplamda 5 adet ekran var. Bunlardan boş olanları kapatamadım (Bu - değil benim bilgisizliğim de olabilir).
    - Yine bu ekranlar arası ikon taşımak zor olabiliyor.. Kenara kadar getirip dayıyorsun, sayfa atlamıyor!!! Dinlenip devam... :p (Biraz abartı olmuş gibi?)
    - Widget lardaki saat analog. Dijital halini bulan beri gelsin... Ben "sense analog clock" uygulamasını yükledim.
    - Her ekranda duran "değiştirilemez", "kaldırılamaz" google araması. Her ekranda olmasına ne gerek var, isteyen widget ını her ekrana koyar di mi?
    - Bu google aramasının direkt google a arama yaptırması, cihaz içinde yapmaması (Buldum bir ayar ama kısıtlı; yüklediğiniz uygulamalar içinde de arayabiliyor. Kişiler, mesajlaşma, Müzik (!), tarayıcı, uygulamalar işaretlenmek kaydıyla aramaya eklenebiliyor). Yine de "her şeyi ara, her yerde ara" olmalıydı. Bir arama motorunun bunu atlamaması gerekir.
    - Paraola ile girilen bir e-cüzdan hiç fena olmazdı.
    - usb kablosuyla PC ye bağlandığında (ilginçtir) kilidini açmadan driver olarak bağlanmıyor!

    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    SAMSUNG GALAXY S2 VS GALAXY NEXUS VİDEO KALİTESİ KARŞILAŞTIRMASI(@Assassinate'e teşekkürler )





    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    SAMSUNG GALAXY S2 VS GALAXY NEXUS FOTOĞRAF KALİTESİ KARŞILAŞTIRMASI(@kassatura'ya teşekkürler)


    GALAXY S2 --------------------------------- GALAXY NEXUS



















    Küçük bir hatırlatmada bulunmak gerekirse Galaxy Nexus'un lensi 5 Mp, Galaxy S2'nin lensi ise 8 Mp.
    Öncelikle S2'deki canlılık göze çarpıyor. Nexus'ta ise daha doğal renkler hakim fotoğrafa. Bence daha gerçekçi Nexus'taki fotoğraflar. S2'ninkiler çok canlı. Gerçek hayatta olamayacak kadar.

    Makro çekimlerde her iki telefon da iyi iş çıkartmış.

    Gece çekimlerinde ise Nexus bariz bir üstünlük kurmuş durumda.

    Kısacası 5 Mp olması bir telefonunun fotoğraf kalitesinin kötü olacağı manaya gelmez. Önemli olan lensinin ne kadar kaliteli olduğudur ki bu da Nexus'ta bence iyi durumda. Kaliteli lens kullanılmış.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Android 4.0 Değişiklikleri (Changelog) ***Sürekli Güncellenecektir!!!*** (@kassatura'ya Teşekkürler)



    Android v4.0.1

    ***Hız ve performans geliştirildi.
    ***Menü butonları arayüze entegre edildi. Yani fiziksel ve kapasitif butona ihtiyaç kalmadı.
    ***Wigdet sekmesi oluşturuldu, uygulamalarla aynı şekilde listelendi.
    ***Klasör oluşturma kolaylaştırıldı. Sürekle bırak yöntemi gibi oldu.
    ***Kişiselleştirilebilir launcher geldi.
    ***Hızı arttırılabilir ve ya azaltılabilir geliştirilmiş sesli okuma.
    ***Takvimde pinch-to-zoom kullanılabilir hale geldi.
    ***Gmail uygulaması geliştirildi.
    ***Ekran görüntüsü alma entegre edildi. ( power ve ses kısma tuşuna aynı anda basınca oluyor.)
    ***Klavyede hata düzeltme geliştirildi.
    ***Kilit ekranında uygulamaya erişme geldi. (HTC Sense'deki gibi.)
    ***Koplaya- yapıştır fonksiyonu geliştirildi.
    ***Gerçek zamanlı konuşmayı text haline getirme geliştirildi.
    ***Face Unlock özelliği geldi. Tuş kilidini yüzümüzle açabiliyoruz.
    ***Web tarayıcı geliştirildi. artık 16 sekme destekler hale geldi.
    ***Chrome yer imlerini otomatik senkronize etme özelliği geldi.
    ***Roboto fonta geçildi.
    ***Cihazın data kullanımı kullanıcı denetimine bırakıldı. Kişi data kullanmını kısıtlayabilir ve görebilir hale geldi.
    ***Arka planda çalışan uygulamaların data kullanımı engellenebilir hale geldi.
    ***Kamerada sıfır lag çekim özelliği oldu. panoroma çekim özelliği geldi. video kayıtta zoom yapılabilir bundan sonra.
    ***Dahili fotoğraf düzenleyi geldi.
    ***Yeni galeri düzeni geldi. yere ve kişilere göre düzenlenebilir hale geldi.
    ***"People" uygulaması ile sosyal ağlar entegre oldu. durum güncellemeleri ve yüksek çözünürlüklü resimler görülebilir.
    ***NFC tabanlı Android Beam özelliği geldi. Beam özelliği olan iki cihaz arasında yer imi, kişiler, youtube videosu ve başka datalar da paylaşılabilir.
    ***Donanımsal hızlandırma geldi.
    ***Wigdet boyutlandırma geldi. (Androi 3.1'deki gibi.)
    ***Anroid cihazlar artık 1080p video kaydedebiliyor.

    Android v4.0.2

    ***VPN ile internet paylaşımı optimize edildi.
    ***3G ve 4G'nin cevap süresi kısaltıldı. Daha hızlı olması sağlandı.
    ***"data was disconnected due to roaming” yanlış bildirimi düzeltildi.
    ***Bilinen bir ağ görüldüğü zaman Wi-fi artık otomatik olarak tekrar bağlanıyor .
    ***Ön kameraya özel görsel efektler geldi.
    ***Kilit ekranı görsel olarak geliştirildi.
    ***Bazı email eklerini yanlış açma sorunu düzeltildi.
    ***Divx desteği kaldırıldı ve ilerleyen güncellemelerle tekrar gelecek.
    ***Sesli Goog Navigasyon yönlendirilmese geliştirildi.

    Android v4.0.3

    ***Sosyal paylaşım uygulamasında Kişiler(Contacts) sekmesi geldi.
    ***Takvim uygulamasında bir kaç değişiklik yapıldı.
    ***Kamerada yenikler yapıldı. QVGA çözünürlüğünde kayıt yapma imkanı geldi.
    ***Bluetooth, grafik ve spell-checking'de çeşitli geliştirmeler yapıldı.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    MP3'leri zil sesi yapmak için (@igtx'e teşekkürler)

    - Telefonda system/media/audio altında alarms, notifications ve ringtones klasörlerini göreceksiniz
    - Hangisi için ayarlamak istiyorsanız ilgili müzikleri ilgili klasör altına kopyalayın. (Örn: çağrılar için mp3'leri ringtones altına, alarm için alarms altına gibi)
    bunu yapabilmek için root explorer tarzında okuma/yazma hakkı veren bir dosya yöneticisiyle yapmanız gerek. Bahsi geçen bütün bu klasörler normalde yazma korumalı. Korumasını açtıktan sonra kopyalama yapabilirsiniz.
    - Telefonu reboot edin
    - Ayarlar altında ses içerisine girdiğinizde artık ringtone kısmında mp3 dosyanızın adı da listelenecektir.
    - Aynı şekilde SD card içinde yapabilirsiniz. SD karta media/audio/ringtones klasörü oluşturun. İçine istediğiniz şarkıları atın. Oradan da görecektir.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    GPS Bağlantısını İyileştirmek


    system/etc/gps.conf dosyasını açıp düzenleyin. Cihazınız ROOT'lu olmalı.

    Orjinal Hali ------------------------------------------Editlenmiş Hali



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 22 Ocak 2012; 10:50:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shunter

    widgetsoid2.x PROGRAMININ AYRINTILARI(@naces'e teşekkürler)


    Android Market Linki--- Widgetsoid2.x

    Widgetsoid2.x gelişmiş bir wigdet uygulamasıdır. Çok detaylı bir uygulamadır. Özelleştirilebilirlik konusunda çok iyidir.

    widgetsoid2x programini açin
    advanced secili olur burda olusturacaginiz bazi kisayollarin ayarlari vardir mesela en üstte
    Data toggle mode tikladiginizda secenekler cikar
    burda root toggle secerseniz bildirim penceresinde
    3g data kisayoluna tikladiginizda direk datayi acar
    apn toogleyi secerseniz data kisayoluna tikladiginizda
    data menusune gider gibi bazi ayarlar
    daha sonra
    en alttaki widget visibility menusunu acin ve hic birsey secmeden okeyleyin burdaki amac widget menusundeki programa ait fazla widgetleri temizlemek
    programi kapatip widget menusune gidin ve widgetsoid swicher 4x1 widgeti masa ustune atin
    karsiniza kisayol ayarlari cikar burdan kisayollarinizi secin alttaki menulerle farkli kisayol seceneklerine gidersiniz secim isini bitirince yine alttanki menuden advanced bolumune gelin Notification secenegini isaretleyin altta widget visibility secenegini isaretleyin yine alt menuden apply secin ve onaylayin
    kisa yolunuz hazir boyle bildirim penceresine birden fazla sirali kisayol ekliyebilirsiniz isin kozmetik yanini
    widgetsoid programini acip widget menusune gidin
    ve daha once olosturdugunuz widgeti secip alttan duzenle secenegini secin alt menuden theme secenegiyle renklendirme isini yapabilirsiniz
    kisaca özetledim.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------

    CİHAZIN ARTILARI(@bucoskun'a teşekküler)


    + İnceliği ve şıklığı çok iyi. Kibar da duruyor. Ne çok büyük ne de küçük sayılır. Note ya da Nexus arasında kalmıştım, iyi bir seçim oldu kendi adıma.
    + Sesli yazı Türkçe yazma becerisi çok iyi. Başarısı %90 larda. Biraz TRT spikeri gibi konuşursanız %95 leri bulabilir ;)
    + Retro tv efekti ile kapanışını pek sevdim...
    + 3G si olan bir telefonun bluetooth u üzerinden internete çıkarabildim.
    + MX Video Player 1.5a ile her türlü videoyu TR altyazıları ile karakter kodlama sorunu olmadan izleyebildim.
    + Ekran müthiş! 4.7" de 1280x720!!! Bunu 10" de veremeyen tabletler, dizüstüler var...
    + NFC (yakın alan bilgi paylaşımı ve kredi kartı kullanımı için bir teknoloji)
    + Google uygulamaları (Gmail, Google+, takvim, Google talk, sesle yazı dikte ettirme, Earth,
    + Yüz tanıma (Karanlıkta bile tanıyor ama tanımadımı "yüzünüz bulunamadı" gibi bir mesaj veriyor ki çok fena; "çok yüzsüzsünüz" gibi bişey ;)
    +Üstden açılan mönüdeki dikkat çekme (ne denir bilmiyorum ama hatırlatma da olabilir) sıralamasında hepsini bir seferde kapatıyorsunuz. Örneğin 4 ileti, Facebook (29 yeni mesaj var) vs. var sağ üstten tek tıklama ile hepsi gidiyor. Tek tek gitmesi için hatırlatmaya konu olan ugulamalara girmek gerekli..
    + Çeşitlendirilmiş güvenlik çok iyi, benim tercihim şekil çizmece. Yüz tanımada cihazın bir nevi "Yüzsüzsün" iması sinirime dokunuyor!
    + Alt ortadaki "bişeyler oluyor" sinyal ışığı çok şık, ince düşünülmüş ve işe yarar bir ayrıntı (işte; Android'den beklediğim güzel hareketlerden)
    + Widget lar...
    + Skifta uygulaması (Wireless ile DLNA müzik, resim aktarabiliyorsunuz. Aktarma derken; akış yani)
    + Ses kısma + aç/kapa düğmesi ile ekran görüntüsü alınıyor (Bu + ya girmese de not edeyim)
    + HW tuş olmaması (ses ve aç/kapayı saymazsak). Bu tuşlar kullanıma bağlı olarak arıza yapabiliyor iPhone'larda.
    + iPhone daki gibi ikon gruplama, isim verme.
    + Veri kullanımı izleme/kısıtlama (kotalı internet kullanıcılarının işine çok yarar).
    + Hareketli duvar kağıtları galerisi. Eskisine bir kaç ilave de yapılmış.
    + USB kablo ile (ayrıca satılır) klavye, mouse, harici disk, vs.. bağlayabilme (ben denemedim).
    + İnternet tarayıcısını beğendim.



    CİHAZIN EKSİLERİ(@bucoskun'a teşekküler)


    - Ayarlardan\Uygulamalar a gir; "Çalışanlar" a tıkla ve örneğin "facebook" "winamp" a DURDUR tıkla..
    DURMADIĞINI gör..
    Üstelik 2 adet "Müzik" 2 adet "Google Haritalar" olsun.. Biri bile kapanmıyor ya nasılsa 2 tane dursun nolcek? :p
    - Yatay - dikey dönüşleri yavaş ve bazen algılamama sorunu. (Başka arkadaşlarda ve inceleme videolarında böyle bir sorunla hiç karşılaşılmadı.)
    - AndroidMarket (göreceli) sorunlu. Sanırım uygulamaların Android kodlamasını yapanlar kaliteye/kolaylığa önem vermiyorlar. (Galaxy Nexus'un suçu değil.)
    - Genişletilemez bellek!!! 16 ya da 32 GB lık 2 seçenek!
    - Not defteri gibi basit bir uygulama gömülü gelmiyor (SGS de vardı ne güzel) (minik bir app ile halledilebilir.)
    - Bir kaç video formatını tanımadığı gibi, "altyazılarla hiç işim olmaz" diyor. (harici bir video izleme app'i yeter de artar bence.)
    - Bu tüm akıllı telefonları da ilgilendiren bir eksi, sene 2012 ve uzun pil ömrü yok. Kelebekler bile daha uzun yaşıyor! Bi dünya zamazingo ekleyeceğinize "pil ömrünü nasıl uzatsak" ar-ge si yapılsın ivedi!!! (Bütün akıllı telefonlarda vardır. Sadece bu telefonun sorunu değildir.)
    - Umarım Bleckberry ve iPhone dan sonra Android de; Android ler arası ücretsiz mesajlaşma işine el atar. Gerçi Gtalk ile bu yapılabiliyor ama herkes Gmail kullanmıyor o bakımdan.. Viber ı çalışmadığından dışarda bıraktım.
    - Andorid 2.3 de fontları değiştirebiliyorduk, şimdi n'oldu? Nereye gitti bu?
    - Dokunmatiği hala apple ın gerisinde.
    - Müzik normal olarak dinlenemiyor, 3.parti yazılım yüklenmeli. Ya da taklalar attırılmalı.
    - Navigasyonu enteresan; Google map beni Mecidiyeköy merkezde gösterirken Waze (market gps uygulaması); Ermeni mezarlığında gösterdi. Denemelerim MJ'ın Thriller klibindeki gibi sürecek. :D
    - 5MP günümüzde böyle bir telefon için yetersiz, ancak 1080p video çekebiliyor o ayrı. Gerçi kalitesine de bakmak gerek, bir ara ona da bakıp karşılaştırıcam (tabii ki iphone 4s ile) ;) (Fotoğraf kalitesi kötü değil. 5 MP olması ise hiç kötü değil. Karşılaştırma linki koydum. Bence gayet de yeterli seviyede.)
    - Merkezde bir, sağında 2, solunda 2 toplamda 5 adet ekran var. Bunlardan boş olanları kapatamadım (Bu - değil benim bilgisizliğim de olabilir).
    - Yine bu ekranlar arası ikon taşımak zor olabiliyor.. Kenara kadar getirip dayıyorsun, sayfa atlamıyor!!! Dinlenip devam... :p (Biraz abartı olmuş gibi?)
    - Widget lardaki saat analog. Dijital halini bulan beri gelsin... Ben "sense analog clock" uygulamasını yükledim.
    - Her ekranda duran "değiştirilemez", "kaldırılamaz" google araması. Her ekranda olmasına ne gerek var, isteyen widget ını her ekrana koyar di mi?
    - Bu google aramasının direkt google a arama yaptırması, cihaz içinde yapmaması (Buldum bir ayar ama kısıtlı; yüklediğiniz uygulamalar içinde de arayabiliyor. Kişiler, mesajlaşma, Müzik (!), tarayıcı, uygulamalar işaretlenmek kaydıyla aramaya eklenebiliyor). Yine de "her şeyi ara, her yerde ara" olmalıydı. Bir arama motorunun bunu atlamaması gerekir.
    - Paraola ile girilen bir e-cüzdan hiç fena olmazdı.
    - usb kablosuyla PC ye bağlandığında (ilginçtir) kilidini açmadan driver olarak bağlanmıyor!

    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    SAMSUNG GALAXY S2 VS GALAXY NEXUS VİDEO KALİTESİ KARŞILAŞTIRMASI(@Assassinate'e teşekkürler )





    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    SAMSUNG GALAXY S2 VS GALAXY NEXUS FOTOĞRAF KALİTESİ KARŞILAŞTIRMASI(@kassatura'ya teşekkürler)


    GALAXY S2 --------------------------------- GALAXY NEXUS



















    Küçük bir hatırlatmada bulunmak gerekirse Galaxy Nexus'un lensi 5 Mp, Galaxy S2'nin lensi ise 8 Mp.
    Öncelikle S2'deki canlılık göze çarpıyor. Nexus'ta ise daha doğal renkler hakim fotoğrafa. Bence daha gerçekçi Nexus'taki fotoğraflar. S2'ninkiler çok canlı. Gerçek hayatta olamayacak kadar.

    Makro çekimlerde her iki telefon da iyi iş çıkartmış.

    Gece çekimlerinde ise Nexus bariz bir üstünlük kurmuş durumda.

    Kısacası 5 Mp olması bir telefonunun fotoğraf kalitesinin kötü olacağı manaya gelmez. Önemli olan lensinin ne kadar kaliteli olduğudur ki bu da Nexus'ta bence iyi durumda. Kaliteli lens kullanılmış.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Android 4.0 Değişiklikleri (Changelog) ***Sürekli Güncellenecektir!!!*** (@kassatura'ya Teşekkürler)



    Android v4.0.1

    ***Hız ve performans geliştirildi.
    ***Menü butonları arayüze entegre edildi. Yani fiziksel ve kapasitif butona ihtiyaç kalmadı.
    ***Wigdet sekmesi oluşturuldu, uygulamalarla aynı şekilde listelendi.
    ***Klasör oluşturma kolaylaştırıldı. Sürekle bırak yöntemi gibi oldu.
    ***Kişiselleştirilebilir launcher geldi.
    ***Hızı arttırılabilir ve ya azaltılabilir geliştirilmiş sesli okuma.
    ***Takvimde pinch-to-zoom kullanılabilir hale geldi.
    ***Gmail uygulaması geliştirildi.
    ***Ekran görüntüsü alma entegre edildi. ( power ve ses kısma tuşuna aynı anda basınca oluyor.)
    ***Klavyede hata düzeltme geliştirildi.
    ***Kilit ekranında uygulamaya erişme geldi. (HTC Sense'deki gibi.)
    ***Koplaya- yapıştır fonksiyonu geliştirildi.
    ***Gerçek zamanlı konuşmayı text haline getirme geliştirildi.
    ***Face Unlock özelliği geldi. Tuş kilidini yüzümüzle açabiliyoruz.
    ***Web tarayıcı geliştirildi. artık 16 sekme destekler hale geldi.
    ***Chrome yer imlerini otomatik senkronize etme özelliği geldi.
    ***Roboto fonta geçildi.
    ***Cihazın data kullanımı kullanıcı denetimine bırakıldı. Kişi data kullanmını kısıtlayabilir ve görebilir hale geldi.
    ***Arka planda çalışan uygulamaların data kullanımı engellenebilir hale geldi.
    ***Kamerada sıfır lag çekim özelliği oldu. panoroma çekim özelliği geldi. video kayıtta zoom yapılabilir bundan sonra.
    ***Dahili fotoğraf düzenleyi geldi.
    ***Yeni galeri düzeni geldi. yere ve kişilere göre düzenlenebilir hale geldi.
    ***"People" uygulaması ile sosyal ağlar entegre oldu. durum güncellemeleri ve yüksek çözünürlüklü resimler görülebilir.
    ***NFC tabanlı Android Beam özelliği geldi. Beam özelliği olan iki cihaz arasında yer imi, kişiler, youtube videosu ve başka datalar da paylaşılabilir.
    ***Donanımsal hızlandırma geldi.
    ***Wigdet boyutlandırma geldi. (Androi 3.1'deki gibi.)
    ***Anroid cihazlar artık 1080p video kaydedebiliyor.

    Android v4.0.2

    ***VPN ile internet paylaşımı optimize edildi.
    ***3G ve 4G'nin cevap süresi kısaltıldı. Daha hızlı olması sağlandı.
    ***"data was disconnected due to roaming” yanlış bildirimi düzeltildi.
    ***Bilinen bir ağ görüldüğü zaman Wi-fi artık otomatik olarak tekrar bağlanıyor .
    ***Ön kameraya özel görsel efektler geldi.
    ***Kilit ekranı görsel olarak geliştirildi.
    ***Bazı email eklerini yanlış açma sorunu düzeltildi.
    ***Divx desteği kaldırıldı ve ilerleyen güncellemelerle tekrar gelecek.
    ***Sesli Goog Navigasyon yönlendirilmese geliştirildi.

    Android v4.0.3

    ***Sosyal paylaşım uygulamasında Kişiler(Contacts) sekmesi geldi.
    ***Takvim uygulamasında bir kaç değişiklik yapıldı.
    ***Kamerada yenikler yapıldı. QVGA çözünürlüğünde kayıt yapma imkanı geldi.
    ***Bluetooth, grafik ve spell-checking'de çeşitli geliştirmeler yapıldı.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    MP3'leri zil sesi yapmak için (@igtx'e teşekkürler)

    - Telefonda system/media/audio altında alarms, notifications ve ringtones klasörlerini göreceksiniz
    - Hangisi için ayarlamak istiyorsanız ilgili müzikleri ilgili klasör altına kopyalayın. (Örn: çağrılar için mp3'leri ringtones altına, alarm için alarms altına gibi)
    bunu yapabilmek için root explorer tarzında okuma/yazma hakkı veren bir dosya yöneticisiyle yapmanız gerek. Bahsi geçen bütün bu klasörler normalde yazma korumalı. Korumasını açtıktan sonra kopyalama yapabilirsiniz.
    - Telefonu reboot edin
    - Ayarlar altında ses içerisine girdiğinizde artık ringtone kısmında mp3 dosyanızın adı da listelenecektir.
    - Aynı şekilde SD card içinde yapabilirsiniz. SD karta media/audio/ringtones klasörü oluşturun. İçine istediğiniz şarkıları atın. Oradan da görecektir.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    GPS Bağlantısını İyileştirmek


    system/etc/gps.conf dosyasını açıp düzenleyin. Cihazınız ROOT'lu olmalı.

    Orjinal Hali ------------------------------------------Editlenmiş Hali
    Abi hayırlı olsun telefonun güle güle kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    Abi hayırlı olsun telefonun güle güle kullan.

    teşekkürler dostum allah daha güzellerini sana nasip etsin inşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

    quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    Abi hayırlı olsun telefonun güle güle kullan.

    teşekkürler dostum allah daha güzellerini sana nasip etsin inşallah

    İnşallah herkese nasip etsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shunter

    quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    Abi hayırlı olsun telefonun güle güle kullan.

    teşekkürler dostum allah daha güzellerini sana nasip etsin inşallah

    Alıntıları Göster
    benim olacak o binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı. tabii önce parayı vurmak lazım. neyse alana hayırlı olsun ben daha buralara uğrayabileceğimi sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    benim olacak o binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı. tabii önce parayı vurmak lazım. neyse alana hayırlı olsun ben daha buralara uğrayabileceğimi sanmıyorum.

    sağol dostum neden uğrayamıyorsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

    quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    benim olacak o binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı. tabii önce parayı vurmak lazım. neyse alana hayırlı olsun ben daha buralara uğrayabileceğimi sanmıyorum.

    sağol dostum neden uğrayamıyorsun

    tuzlu bana yasak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    benim olacak o binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı. tabii önce parayı vurmak lazım. neyse alana hayırlı olsun ben daha buralara uğrayabileceğimi sanmıyorum.

    Vurmaya değil kullanmaya kıyamam.
  • Furkan hayirli olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    benim olacak o binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı. tabii önce parayı vurmak lazım. neyse alana hayırlı olsun ben daha buralara uğrayabileceğimi sanmıyorum.

    Vurmaya değil kullanmaya kıyamam.

    Alıntıları Göster
    bring to front dostum güzel cevap :D ayrıca ebrara sonuna kadar katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevilen25

    Furkan hayirli olsun

    teşekkürler abicim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shunter

    bring to front dostum güzel cevap :D ayrıca ebrara sonuna kadar katılıyorum

    Alıntıları Göster
    tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullan.

    sağol abicim sende gitme canım kal buralarda konumuz açık her daim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

    quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullan.

    sağol abicim sende gitme canım kal buralarda konumuz açık her daim

    uğrarım ara ara.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    quote:

    Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

    quote:

    Orijinalden alıntı: bring to front

    tekrar hayırlı olsun. iyi günlerde kullan.

    sağol abicim sende gitme canım kal buralarda konumuz açık her daim

    uğrarım ara ara.

    Alıntıları Göster
    Telefonla ilgili birkaç video olsun inceleme olsun yapabilir misin?
    Bir de xda'da Tutulma durumu nasıl olur ki bu aletin?Malum Nexus One hala çok sevilen, çok desteklenen bir telefon xda'da.Bu da öyle olur mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    Telefonla ilgili birkaç video olsun inceleme olsun yapabilir misin?
    Bir de xda'da Tutulma durumu nasıl olur ki bu aletin?Malum Nexus One hala çok sevilen, çok desteklenen bir telefon xda'da.Bu da öyle olur mu acaba?

    abicim o imkanım yoktur olsa en başta koyacaktım ama çekeceğim kamera yoktur eğer biröyle bir fırsat elime geçerse dilim döndüğünce anlatırım inşallah
    xda da ise gayet iyi şu an 5 tane romu var gün geçtikçe de artacak eminim zaten dün xda yardımı ile unlock ettim root yaptım ve recovery, rom vs. yükledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 16 Aralık 2011; 11:46:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    Telefonla ilgili birkaç video olsun inceleme olsun yapabilir misin?
    Bir de xda'da Tutulma durumu nasıl olur ki bu aletin?Malum Nexus One hala çok sevilen, çok desteklenen bir telefon xda'da.Bu da öyle olur mu acaba?

    XDA bağrını sonuna kadar açmıştır buna da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

    quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    Telefonla ilgili birkaç video olsun inceleme olsun yapabilir misin?
    Bir de xda'da Tutulma durumu nasıl olur ki bu aletin?Malum Nexus One hala çok sevilen, çok desteklenen bir telefon xda'da.Bu da öyle olur mu acaba?

    abicim o imkanım yoktur olsa en başta koyacaktım ama çekeceğim kamera yoktur eğer biröyle bir fırsat elime geçerse dilim döndüğünce anlatırım inşallah
    xda da ise gayet iyi şu an 5 tane romu var gün geçtikçe de artacak eminim zaten dün xda yardımı ile unlock ettim root yaptım ve recovery, rom vs. yükledim

    Hocam telefon zaten android 4.0 ice cream ile geliyor neden rom attınız merak ettim?

    Not:Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.Nerden ve kaça aldınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mach2 -- 16 Aralık 2011; 12:06:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mach2

    quote:

    Orijinalden alıntı: juseppefrknsmyr

    quote:

    Orijinalden alıntı: kassatura

    Telefonla ilgili birkaç video olsun inceleme olsun yapabilir misin?
    Bir de xda'da Tutulma durumu nasıl olur ki bu aletin?Malum Nexus One hala çok sevilen, çok desteklenen bir telefon xda'da.Bu da öyle olur mu acaba?

    abicim o imkanım yoktur olsa en başta koyacaktım ama çekeceğim kamera yoktur eğer biröyle bir fırsat elime geçerse dilim döndüğünce anlatırım inşallah
    xda da ise gayet iyi şu an 5 tane romu var gün geçtikçe de artacak eminim zaten dün xda yardımı ile unlock ettim root yaptım ve recovery, rom vs. yükledim

    Hocam telefon zaten android 4.0 ice cream ile geliyor neden rom attınız merak ettim?

    Not:Bu arada hayırlı olsun güle güle kullanın.Nerden ve kaça aldınız?

    Alıntıları Göster
    Telefonunuz hayırlı olsun.
    Resmi olarak satışa çıkmasını bekliyorum. Size göre cihazın artı ve eksi yönlerini paylaşabilir misiniz? Bir kullanıcı hoparlör sesinin baya kötü olduğunu yazmış. Bunun gibi dikkatinizi çeken tarafları belirtirseniz daha iyi olur. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.