Şimdi Ara

Audio Technica WS70 İzlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..

    Uzun süredir yapmak istediğim fakat bir türlü fırsat bulamadığım AT Ws70 kulaklık hakkında birşeyler karalamak istiyorum.


    Yaklaşık 1 yıldır cks90 kullanıcısıyım. Bu kulaklık, kullandığım süre içerisinde har daim beni memnun etti (Sibilance istisna tabi). Fakat gerek kulaklığın bitmek bilmeyen kablo sorunu, gerek yeni arayışlar içine girmem, gerek kulaklıktan bu sorunlar nedeniyle soğumamdan ötürü, satıp yeni bir kulaklık arayışına girdim.

    Aslında aradığım; bugüne kadar kullandığm kulaklıklardan tamamen farklı bir üründü. Pfe, vsonic gibi daha dengeli veyahut analitik kualaklıklar hep dikkatimi çekti. Fakat bas korkusu döndürdü dolaştırdı beni yine aynı karakterin kafaüstü modelini almaya zorladı :)

    Kulaklığı forumdan güvenilir bir arkadaştan gayet temiz durumda ve uygun fiyata aldım.

    KUTU İÇERİĞİ ve MALZEME KALİTESİ

    Ürün büyük bir kutuda geliyor. Kutu İçerisinde yalnızca kulaklık ve kulanım klavuzu gibi birkaç kağıt ve belge çıktı.
    Malzeme kalitesi gayet iyi. Kulaklığın kabin kapağı tamamıyla aliminyumdan üretilmiş ve biraz ağır. Kalite hissi yüksek. Yalnız yastıkları şimdiden çatlamaya başladı. Tere ve baskıya dayanıklı değil. Bu yüzden başka yastık edineceğim.
    Kablo kalitesi bugüne kadar kullandığım kulaklıkların kablosundan çok farklı. Sanki silikondan üretilmiş gibi. Kesinlikle kırışmıyor.
    Jack kalitesi de gayet yeterli ve uzun vadede düzgün kullanıldığında bir sorun çıkarmaz.

    Ürün genel olarak güzel işçiliğe ve kaliteye sahip. Zaten Audio Technica'dan da bu beklenirdi.

    Şimdi gelelim ses konusuna;

    Cks90'ı satmadan önce bir hafta kadar filtreleri sökük şekilde kullandım. Kağıt filtre yerine kendi yaptığım metal ızgaraları yerleştirdim. Bu mod cks90'a ciddi anlamda ayrıntı kazandırdı. Sibilanceyi arttırmadı ilginç bir şekilde.

    Ws70'i ilk kulağıma taktığımda şoke oldum. Ayrıntı yok, ses aşırı boğuk ve baş ağırtıyor. Sesi biraz açtığımda beynimin tahtasına (ilginç bir benzetme oldu ama :) ) vuruyor gibi bir etki yaratıyor. Bu yüzden kulaklığı 100 saat kadar burn-in e bıraktım.
    Tekrar takğımda biraz adam olmuş gibi geldi. Fakat hala ayrıntı çok az, tiz yok. Aldığıma bir nevi pişman oldum. Ekolayzır ayarlarıyla oynamayı denedim. Aslında ekolayzır ile oynamayı pek sevmem, bana göre sesi doğallıktan uzaklaştırıyor. Fakat iyi ki oynamışım.

    Kulaklık bir anda şekil değiştirdi, tekrar şoke oldum :) Şimdi her alanda incelemeye geçiyorum..

    TİZ
    (Kullandığım çalıcıda tizleri 3 kademe yükselttim toplam 4 kademe var). Tizleri gayet sıcak, temiz. Ne kadar açarsam açayım sibilance olmuyor. Ziller gayet ayırt edilebilir. Sanırım kafaüstü olmasından dolayı ki, bugüne kadar kullandığım tüm kulakiçilerden daha gerçekçi. Cks90'dan daha iyi bu konuda.

    MİD
    Karanlık yapıda. AT nin midleri çok hoştur. Fakat bu kulaklıkta nasıl böyle olmuş anlamadım. Ekolayzır ile oynanmayınca dinlenmez durumda.

    Özellikle 1khz'i kapsayan vokal de dahil tüm enstrümanlar çok boğuk ve yoğun verilmiş. Bu yüzden flat halde, (az önce de dediğim gibi) sesi biraz açınca bir gıdımcık olan o ayrıntı tamamen yok oluyor. Ve ortaya bir "uğultu" ordusu çıkıyor. :) ekolayzırda 1khz' i 1 kademe düşürdüm.

    BAS
    Cks90 ile aynı yapıda. atik, toplu, hızlı. Ve yine kafaüstü olmasından dolayı daha derine iniyor. Daha gerçekçi ve şarkıya göre tepki veriyor. Yani yeri gelince woofer gibi de oluyor, bassız da.
    Bas yoğunluğu cks90'dan daha az. İsteyenler ufak bir modla cks90'ın da üstünde bas yoğunluğu alabilir. Aşağılarda o konuya değineceğim.

    SAHNE
    İşte burada herşey değişiyor. Flat halde dahi sahnesi çok geniş. Bugüne kadar kafaüstülerdeki sahne performansının neden bu kadar övüldüğünü az çok anladım. Tabi bu kulaklık kapalı tarza sahip. Açık tarzlarda daha da artıyordur.

    Sahnesi enlemesine geniş. Derinlik çok fazla değil, lakin istenirse bas için yapılan mod ile derinlik de arttırılabilir. Gözlerinizi kapattığınızda iyi bir ekolayzır ile her enstrümanın nerede konumlandırıldğını rahatlıkla seçebilirsiniz.

    YALITIM ve İZOLASYON
    Kapalı tarz olmasından dolayı yalıtım iyi duruma. Bir kulakiçi kadar iyi değil tabi, müzik orta seviyelerdeyken yanınızda tır, otobüs falan geçmiyorsa birşey duymazsınız.
    Dışarıya ses verememe konusunda çok iyi. Kulağa takılı değilken yanınızdakilere ufak çaplı bir müzik ziyafeti verebilirsiniz :) Fakat kulağa takıldığı anda herşey kesiliyor. Sessiz ortamda rahatlıkla dinlenebilir...

    Ayrıca sürülebilme konusunda amfiye gerek kalmıyor. Biraz yüksek çıkışlı bir çalıcı ile gayet yeterli ses yüksekliği var. Çoğu zaman 23-24 kademelerinde dinliyorum. (Çalıcımın toplam 30 kademesi var)



    Uzun lafın kısası bu kulaklığı alacak olan kişi, eğer belirli bir kulaklık geçmişi yoksa hiç ekolayzır ile oynamadan kullanabilir. Aksi taktirde Düzgün bir ekolayzır oluşturmadan bu kulaklık dinlenmez. Oynatıcım sony nwz-e453. Şarkılar 320 kbps. Belki de kulaklık aşırı iyi bir kulaklık ve flat halde sony'nin tüm boğukluğunu ortaya döküyor, bilemiyorum :)
    Gelgelelim ekolayzır iyi tutturulur ise en üst seviye kulaklığım olan cks90'dan ÇOK daha kaliteli sese ulaşıyor. Ben ekolayzıra bu kadar tepki veren kulaklık görmedim açıkçası.

    MOD
    Kulaklık bas konusunda cks90'dan yoğunluk olarak geri. 90'ın o yoğun basslarını özleyince bir mod düşündüm..

    Arabaların arkasına konan subwoofer'ın kabini incelendiğinde, diyaframın olduğu bölüm ve ufak bir delik görülür. O delik olmasa istenen randımanda bas alınamaz. Bkz;

     Audio Technica  WS70 İzlenimleri


    Bu kanundan yola çıkarak kulaklığı bas diyaframına, arka kısmını da bas kabini olarak düşününce, kabinin plastik kısmından ufak bir delik açılarak gerekli hava sirkülasyonu sağlanır ve daha yüksek basa sahip olunur :)

    İlginçtir ki düşündüğüm teorem biraz fazla işe yaradı ve bas yüksek oranda arttı. Bu haliyle beni biraz rahatsız etse de 90'dan daha yoğun bas kapasitesi oluştu. Basshead arkadaşlar için bu iyi bir haber..

    Kulaklıkta hava yolu açınca sahnesinin derinlemesine genişlediğini farkettim. Bu haliyle sahne daha tatlı, dinlenimi daha güzel oldu..

    Ayrıca delik açınca yalıtımda çeyreklik bir azalma oldu. Çok değişim yok..

    Biraz uzun oldu farkındayım. Okuduğunuz için teşekkürler, Herkeze ekipmanlarıyla iyi dinletiler.. :)

    Birkaç Resim:

     Audio Technica  WS70 İzlenimleri


     Audio Technica  WS70 İzlenimleri


     Audio Technica  WS70 İzlenimleri



     Audio Technica  WS70 İzlenimleri

    MOD'lu hali;

     Audio Technica  WS70 İzlenimleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-testers -- 9 Aralık 2011; 13:33:19 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.