Şimdi Ara

Parça Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, pc. ye takviye yapmak istiyorum. Şu an ki parçaları bunlar

    bilgisayar kasası

    http://www.bimeks.com.tr/urun/115539...sa.aspx#photos

    anakart

    http://www.gigabyte.com.tr/products/...a-m68m-s2p_23/

    işlemci

    amd athlon x2 7750

    ram

    2 gb 800 mhz ddr2

    500 gb hdd, dvd sürücü vs..




    Öncelikle şunu belirteyim, Anakartım onboard ve oyun oynamadığım için ekran kartı almamıştım ve halen oyun oynamıyorum. Ekran kartının oyun dışında pek fazla önemi var mı ? Önemliyse sisteme uygun ucuz bir ekran kartı alabilirim.

    Benim için önemli olan bilgisayarın pek fazla ses yapmaması buda fanlarla ilgili bir sorun sanırım. Sadece pc' yi ilk açışta 5 dk falan güç kaynağından yüksek bir gürültü çıkıyor. Güç kaynağını çıkarıp baktım tozlanmıştır dedim ama tozdan eser yok. Pc. yi akşamdan akşama açtığım için soğuktan yapabileceğini düşünüyorum. Çünkü 1 saat falan kullandıktan sonra yeniden kapatıp açınca ses gelmiyor. Ama yeni güç kaynağı aldığımda bu ses kesilecek ve bilgisayarın hızı biraz daha artacaksa güç kaynağıda alabilirim.

    Şu an xp kullanıyorum 3-4 defa windows 7 yükledim bilgisayarın xp'ye göre daha yavasladıgını hissediyorum. Bilgisayara biraz ek yapıp xp' ye rahatça kullanayım, photoshop ve benzeri programları rahatça kullanayım, internette hızlı bir şekilde dolaşayım ve pc. fazla ses çıkarmasın istiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.. teşekkürlerr







  • üzerine bir 2gb ddr2 800mhz ram daha alınıp ati radeon hd5450 gibi ucuz ve iş görür bir kart alıp amd phenom x4 de bir işlemci alırsan o sistem daha götürür seni :)
  • hatta eğer ekran kartına 150 lira bütçe ayırırım diyosan Ati radeon hd 5670 ekran kartı al oyun dahi oynarsın rahat rahat ekran kartı sistemde önemlidir anakartın biraz eski onboard kötü işlemcini yorar dediğim parçaları al windows 7yi rahatca kullanırsın x4 yerine phenom x3 de alabilirsin o senin bütcene kalmıs :) dikkat et phenom 2 x4 değil phenom x4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 6 Aralık 2011; 0:57:53 >
  • Yorumların için sağol ama ben şöyle yazayım şu an kullandığım pc. bile neredeyse bana yetiyor beni biraz daha hızlandırsa yetecek.
    Bunu da 1-2 ay önce topladım, anakart, işlemci vs. değiştirmem zor şu anda
    Oyun oynamıyorum ve oynayacağımı da sanmıyorum. Ekran kartı almama gerek var mı ?
    Yani ekran kartının oyunlar dışında pek bir etkisi var mı pc.ye
    mesela 2 gb lık ram alsam ve 30-40 tl.lik bir ekran kartı alsam
    Pc. nin performansı artar mı ? Windows 7 kullanmak gibi, photoshop ve benzeri programları rahat kullanmak gibi, internette hızlı dolaşmak gibi
  • eski yapılı bir athlon işlemci kullanıyorsunuz o işlemciyi kullanmadım performansı sizi memnun ediyorsa kalabilir sorun yok 2gb ram alırsan farkı windows 7de cok hissedeceksin ekran kartıda dediğim kartı alıp 64bit kurarsan cidden faydasını görürsün ekran kartın onboard ve eski aero teması falan bilgisayarını yavaslatır HD5670 gibi güzel bi karta para verki bidaha almana gerek kalmasın diye düşünüyorum fiyatı fazla gelirse dediğim gibi HD5450 DDR3 alabilirsin ama ısrarla HD5670 öneriyorum sana
  • teşekkürler
  • ne için ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbaykal26

    Yorumların için sağol ama ben şöyle yazayım şu an kullandığım pc. bile neredeyse bana yetiyor beni biraz daha hızlandırsa yetecek.
    Bunu da 1-2 ay önce topladım, anakart, işlemci vs. değiştirmem zor şu anda
    Oyun oynamıyorum ve oynayacağımı da sanmıyorum. Ekran kartı almama gerek var mı ?
    Yani ekran kartının oyunlar dışında pek bir etkisi var mı pc.ye
    mesela 2 gb lık ram alsam ve 30-40 tl.lik bir ekran kartı alsam
    Pc. nin performansı artar mı ? Windows 7 kullanmak gibi, photoshop ve benzeri programları rahat kullanmak gibi, internette hızlı dolaşmak gibi

    Yok, ekran kartları yalnız 3 Boyutlu oyunlarda hızlı çalıştırmak için alınır, oyun oynamıyorsanız Intel'in yavaş onboard ekran kartları bile Windows'da yeterli hızı sağlar.

    Genel Windows kullanımı ve Photoshop türü programların hızlanması için, 1. sırada işlemcinin yüksek hızda/iyi olması gerekir.
    2. sırada RAM'in en az 3-4 veya Photoshop'da açtığınız resimlerin büyüklüğüne göre 8 GB'a kadar çıkmanız.
    3. olarak da HDD'in hızlı olması önemli. Çünkü Windows ve Photoshop dahil programlar açılırken HDD'den RAM'e yüklenirler, disk ne kadar hızlıysa bu o kadar çabuk gerçekleşir.

    Anakartın işlemci desteğinde bir çok AM3 soket var gözüküyor:
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3498
    Yukarda önerilen Phenom'lar gerekli işlemci hızını sağlarlar.

    Öte yandan RAM DDR2 olduğundan 2 x 2 GB'dan 4 GB'a çıkmak mümkün, ancak iki tane 2 GB RAM'e 100 lira vermektense az daha ekleyip yeni DDR3 takılan AM3 anakart almak ve en az 25$'a 4 GB DDR3 RAM takmak çok daha mantıklı olur derim.




  • 2.el 2GB ddr2 ramler 30-40 TL civarında. Ama ihtiyaç yok. Sessiz bir güç kaynağı alın yeter.
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Bu anakarttan elimde vardı zaten bir süre sonra bozuldu daha sonra aynısını aldım, aldığım da bozuk çıktı geri iade edemedim servise gönderdim yenisini istedim. Ellerinde aynısı olmadığını AM3 anakart gönderebileceklerini söylemişlerdi bende o zaman kabul etmemiştim, keşke kabul etseymişim. Kısacası bu anakartta yeni onun için şimdi değiştireyim demiyorum. 1-2 sene beni idare etsin. Daha sonra yeni bir sistem kurayım diyorum. Ekran kartı almaktan vazgeçtim 10 senedir pc kullanıyorum daha oyun oynamadım bu saatten sonrada oynamam heralde :)

    Yeni bir güç kaynağı alayım ve 1 ya da 2 gb ram takviye yapayım az da olsa pc. hızlanır heralde ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.