Şimdi Ara

Playvision decoder ile kullanılacak gerçek 5.1 kulaklık tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Playvision decoderim var ve genelde WD playerda MKV film izliyorum. Genelde saat 22:00 den sonra müsait olduğum için ses sistemini fazla açamıyorum. Malum apartmanda oturuyoruz. Komşuları ve ev halkını rahatsız etmek istemiyorum.

     Playvision decoder ile kullanılacak gerçek 5.1 kulaklık tavsiyesi.

    Decoderin 3 adet stereo ses çıkışı mevcut ve 5V güç çıkışı veren bir adet USB port mevcut. İstediğim kulaklığında analog 5.1 girişi olması ve usb den elektrik alması gerekiyor. Gerçek 5.1 özelliği olan bir kulaklık istiyorum. Fiyat aralığım 100 - 150 TL arası ve mümkünse yurt içinden almak istiyorum. Pek elektronik şansım yoktur. Bu sebep ile garantisi olan bir ürün tercihimdir.

    Tavsiyelerinizi rica ediyorum.







  • Güncel...
  • Forumdan @eztech arkadaşımız, playvision decoderi getiren firma ile Aralık ayında görüşmüş ve yetkili kişi decodere uygun 5.1 kulaklık getirteceklerini söylemiş.

    Bu gün sitesine bir bakayım dedim. Kulaklık ile ilgili resim ve özellikleri eklemişler fakat henüz satışa sunulmamış. İncelediğim kadarı ile baya özellikli bir alet.

    Daha önce 5.1 kulaklık kullanmış olan arkadaşlar ürünün özellikleri hakkında yorum yapabilir mi?

    Eğer fiyatı uygun olur ise ilk alanlardan biri ben olurum sanırım...

    http://www.playvision.com.tr/HST-51.htm




  • Bu benim kulaklığın birebir aynısı. Adamlar ne kopyalamış ama? Hatta sitelerine koydukları resim bile Razer'in resmi sitesinden alıntı. Az önce bir resme, bir elimdeki kulaklığa baktım. Logolar ve mikrofon farklı. Amfiden jaklara giden ksımda HD-DAI eksik. Bunlar dışında ledler bile aynı. Razer üretim hakkını satmaz diye tahmin ediyorum. Çinliler taklit mi etti acaba? İçine koydukları sürücüler nasıldır çok merak ettim. Sayın madcom alırsanız ve İzmir'de oturuyorsanız gelip dinlemek isterim.

    http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/pd/productID.169415500

    Bu konudaki deneyimlerimi de aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. İlk geleni bozduğum için aynısından bir tane daha almıştım. Yaklaşık 3 yıldır ikinci aldığımı kullanıyorum. Hala taş gibi maşallah. Piyasada milletin "en iyi" dediği cihazların çoğunu dinledim. Oyunlarda daha net verenine rastlamadım. Distribütör firma incelemem için bir tane yollar mı acaba? Bir görüşeyim kendileriyle.

    http://forum.donanimhaber.com/m_20109787/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    Bu benim kulaklığın birebir aynısı. Adamlar ne kopyalamış ama? Hatta sitelerine koydukları resim bile Razer'in resmi sitesinden alıntı. Az önce bir resme, bir elimdeki kulaklığa baktım. Logolar ve mikrofon farklı. Amfiden jaklara giden ksımda HD-DAI eksik. Bunlar dışında ledler bile aynı. Razer üretim hakkını satmaz diye tahmin ediyorum. Çinliler taklit mi etti acaba? İçine koydukları sürücüler nasıldır çok merak ettim. Sayın madcom alırsanız ve İzmir'de oturuyorsanız gelip dinlemek isterim.

    http://store.razerzone.com/store/razerusa/en_US/pd/productID.169415500

    Bu konudaki deneyimlerimi de aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz. İlk geleni bozduğum için aynısından bir tane daha almıştım. Yaklaşık 3 yıldır ikinci aldığımı kullanıyorum. Hala taş gibi maşallah. Piyasada milletin "en iyi" dediği cihazların çoğunu dinledim. Oyunlarda daha net verenine rastlamadım. Distribütör firma incelemem için bir tane yollar mı acaba? Bir görüşeyim kendileriyle.

    http://forum.donanimhaber.com/m_20109787/tm.htm

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayın @burbarian.

    Uzun zamandır bu konuda tecrübeli, cevap verecek birileri olur mu diye bekliyordum.

    Cidden görünüş olarak sizin kulaklığınız ile nerede ise aynı. Linkini verdiğiniz konuyuda okudum. Playvision kulaklıkta ektra olarak USB 5.1 ses kartı var sanrım ve birde titreşim ünitesi. Bende zaten decoder olduğu için önemli olan analog bağlantıyı destekemesi idi. Fakat arada laptopum ile oyun oynuyorum ve 5.1 çıkışı desteklemiyor. Bu durumda kulaklığın USB üzerinden çalışmasıda ayrı bir güzel olur tabi.

    Kutusundan gördüğüm kadarı ile razer'da çin'de ürettirmiş bu kulaklığı. Acaba aynı üretici başkalarına da satıyor olabilir mi?

    Anladığım kadarı ile kulaklıktan memnunsunuz. Görüntüsü gibi kaliteside sizin kulaklığa yakın benzerlikte ise ( aynı olmasını pek beklemiyorum ) değerlendirebilirim. Tabi fiyatını bir görmek lazım.

    Hocam ben İstanbul'da oturuyorum. Keşke yakın olsaydık. Eğer alırsam sizin değerli ve tecrübeli yorumlarınızıda almak isterdim.




  • Firmaların çoğu, ürünlerini kendi ülkelerinde tasarlar ancak daha ucuz maliyet sebebiyle uzakdoğuda üretir. Razer kendi ürününün çakmasının yapılmasına izin vermez. Muhtemelen artık telif hakkının süresi bitmiştir veya playvision firmasına üretim izni vermiştir. çünkü jaklar hariç, tamamen aynı malzeme kullanmışlar. Yakından bakınca vida ve bağlantı yerleri ile boyutları da aynı. Bana ilginç gelen kısım ise usb üzerinden elektrik almıyorsa sürücüleri düşük güçle çalışabiliyor demektir ve razer ile aynı sesi veremez diye tahmin ediyorum. Ses çipini kumandanın içine koydular sanırım ki, o kumandanın içinde pek de yer yok. Yine de görmeden önyargı ile yaklaşıp ürünü karalamak istemem. Teknoloji sürekli gelişiyor, belki orijinalinden de kaliteli bir cihaz yapmışlardır. Kendini dünya çapında kanıtlamış bir firmanın ürünü ile hiç duymadığım bir markanın ürünü birebir benzerlik gösteriyorsa, ister istemez "çinliler bunu da taklit etmiş" diyoruz milletçe. Görmeden, dinlemeden karar vermemek lazım.




  • Cidden benzerlik çok fazla. Kafayı saran deri band ve onun üzerindeki ikili tel şeritin malzemesi bile bire bir aynı. Özellikle analog bağlantıda kumanda üzerindeki kanal ayar düğmeleri aktif olduğu yazılmış sitesinde. Dolayısı ile elektrik olmadan üzerindeki amfi çalışmaz diye tahmin ediyorum.

    Baya heveslendim açıkcası... Dekoderinden gerçekten çok memnunum. Umarım bu kulaklıkta güzel bir ürün olur.
  • Arkadaşlar Playvision' un ürünü çakma değil razer ile aynı fabrikada üretiliyor zaten razer ürünü kendisi üretmiyordu fason olarak yaptırıyordu. Razer 2009 yılından itibaren bu ürünü ürettirmiyor. Dolayısıyla Türkiye için bu kulaklığı playvision firması yapmaya başlamış, kulaklık birebir razer ile aynı hatta daha iyi diyebiliriz çünkü kulaklıktaki subwoofer razer a göre yeni versiyonla üretilmiş. Dolayısıyla çakma falan değil :) gerçek 5+1 kulaklık
    bugün gezinirken ereyonda satışa çıktığını gördüm

    http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=10029029&ttype=Details#pt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conistr -- 2 Şubat 2012; 16:10:46 >




  • Ben Roccat Kave kullanıyorum, tavsiye ederim. Gerçek 5.1 ses veren bir kulaklık ve oldukça detaylı bir uzaktan kumandası var. Kablo boyu yeterince uzun. Bas seslerde titreşim özelliği de mevcut. Sizdeki playvision'dan bir tane de ben alıp, ps3'üme bu kulaklığı bağlamayı planlıyorum. Ps3'ü yeni aldım sayılır, kulaklığı Pc'de Creative ses kartıyla kullanıyordum ve gayet memnunum. DTS çözen bir decoderle eminim ki sonuç daha etkileyici olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Ben Roccat Kave kullanıyorum, tavsiye ederim. Gerçek 5.1 ses veren bir kulaklık ve oldukça detaylı bir uzaktan kumandası var. Kablo boyu yeterince uzun. Bas seslerde titreşim özelliği de mevcut. Sizdeki playvision'dan bir tane de ben alıp, ps3'üme bu kulaklığı bağlamayı planlıyorum. Ps3'ü yeni aldım sayılır, kulaklığı Pc'de Creative ses kartıyla kullanıyordum ve gayet memnunum. DTS çözen bir decoderle eminim ki sonuç daha etkileyici olacaktır.

    Hocam plavision kulaklık alırsan KAVE vs Playvision karşılaştırması muhakkak isteriz...
  • Alır almaz yorumlarımı eklerim:)
  • Evet playvision'ı aldım ve playvision+ps3+roccat Kave denemelerini yaptım. Oyunlardan Gran Turismo 5, Socom 4 ve God of War 3 ile, filmlerden Avatar 3d bluray film ile denemelerim oldu. Ses kalitesi gerçekten çok iyi. Hatta bilgisayarda kullandığım X-fi Pro'dan bile iyi geldi bana. Surround efektleri gayet iyi aldım. Hem oyunlarda hem filmde memnun kaldım. Yalnız bir eksisi var o da, Kave'in üzerindeki kumandanın yuvarlak ses kontrol düğmesi, Playvision ile çalışmadı. Mute fonksiyonu da dahil. Sadece ön, arka, sub ve merkez sesleri arttırıp azaltmaya yarayan ekolayzır benzeri tuşlar çalıştı. Yani sese direkt müdahale edemiyorsunuz, kısmak veya arttırmak için dediğim düğmeleri kullanmanız lazım. Bana göre büyük bir eksi sayılmaz bu. Ama şu da var, sesleri kısmadan kullanmanız zor, inanılmaz yüksek bir ses çıkışı var. Unutmadan şunu da söyleyeyim, baslarda yeterli titreme efekti alıyorsunuz, ama elinizde bir ses kartı menüsü olmadığı için, Kave'in ayarlarını değiştirmek mümkün değil tabii. Elinde Playvision'ı olup bu kulaklığı almayı düşünen varsa, tavsiye edebilirim, ama diğer alternatiflere de bakılabilir. Yani illa alın diyemiyorum, bahsettiğim eksi yüzünden. Playvision'un kendi kulaklığı daha iyi sonuçlar verir belki. Şimdilik bu kadar.

    Bir de sizden bir ricam var, bana 200-250 TL. arası 5.1 analog ses sistemi tavsiye eder misiniz? İdare edecek bir sistem arıyorum kendime. Şimdilik iş görsün yeter. Kumandalı bir şey olursa iyi olur, kalk-otur zor oluyor:)




  • Arkadaşlar Merhaba

    Ben PS3'de kullanmak üzere gerçek 5.1 veren kulaklık arıyorum.
    Malum PS3 den optik çıkış var.. o yüzden optic çıkışlı decoderli kulaklıklar (sharkoon, senhieizer, Razor vb.) çok pahalı..

    aklıma şöyle bir şey geldi..

    Bende Logitech Z 5500 var. Malum decoderi var DTS, 5.1 çözüyor. Z 5500 PS3 bağlı optic olarak.
    Gerçek 5.1 kulaklık alsam z5500 ün decoderinin üzerindeki kulaklık çıkışından yine aynı dijital kalitede kulaklıktan gerçek 5.1 veya DTS ses alabilirmiyim?
  • Bende Z5500 olmadığı için tam bilemiyorum, ama sanırım z5500'ün hoparlör çıkışlarına 5.1 kulaklık bağlarsan olur. İkisi aynı mantık çünkü. Gerçek 5.1 kulaklıklarda 3 giriş oluyor. Front, center ve rear diye dolayısıyla kolonların front, center ve rear girişlerine bu bağlantıları yaparsan gerçek 5.1 ses alırsın. z5500'ü olan arkadaşlar şüphesiz daha iyi bilir, ama z5500'ün arka çıkışlarının bir fotoğrafını koyabilirseniz, ben de yardımcı olurum. Tahminimce olması lazım, ama az masraflı bir çözüm olmadığı için, emin olmak istiyorum. Çıkışları görürsem daha iyi yol gösterebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Evet playvision'ı aldım ve playvision+ps3+roccat Kave denemelerini yaptım. Oyunlardan Gran Turismo 5, Socom 4 ve God of War 3 ile, filmlerden Avatar 3d bluray film ile denemelerim oldu. Ses kalitesi gerçekten çok iyi. Hatta bilgisayarda kullandığım X-fi Pro'dan bile iyi geldi bana. Surround efektleri gayet iyi aldım. Hem oyunlarda hem filmde memnun kaldım. Yalnız bir eksisi var o da, Kave'in üzerindeki kumandanın yuvarlak ses kontrol düğmesi, Playvision ile çalışmadı. Mute fonksiyonu da dahil. Sadece ön, arka, sub ve merkez sesleri arttırıp azaltmaya yarayan ekolayzır benzeri tuşlar çalıştı. Yani sese direkt müdahale edemiyorsunuz, kısmak veya arttırmak için dediğim düğmeleri kullanmanız lazım. Bana göre büyük bir eksi sayılmaz bu. Ama şu da var, sesleri kısmadan kullanmanız zor, inanılmaz yüksek bir ses çıkışı var. Unutmadan şunu da söyleyeyim, baslarda yeterli titreme efekti alıyorsunuz, ama elinizde bir ses kartı menüsü olmadığı için, Kave'in ayarlarını değiştirmek mümkün değil tabii. Elinde Playvision'ı olup bu kulaklığı almayı düşünen varsa, tavsiye edebilirim, ama diğer alternatiflere de bakılabilir. Yani illa alın diyemiyorum, bahsettiğim eksi yüzünden. Playvision'un kendi kulaklığı daha iyi sonuçlar verir belki. Şimdilik bu kadar.

    Bir de sizden bir ricam var, bana 200-250 TL. arası 5.1 analog ses sistemi tavsiye eder misiniz? İdare edecek bir sistem arıyorum kendime. Şimdilik iş görsün yeter. Kumandalı bir şey olursa iyi olur, kalk-otur zor oluyor:)

    Hocam ses sistemi olarak Ediphier m3500'ü önerebilirim. Kumandası ve her kanalı ayrı ayarlayabilmen açsından gayet iyi. Vatan'da teşhirde olabilir. Yinede bir test et istersen.

    http://www.vatanbilgisayar.com/edifier-m3500-m3500-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43909

    Roccat Kave'de master ses düğmesinin çalışmaması çok ilginç geldi. Acaba bu düğmeler yazılımsal olarak PC deki sesi falan mı kapatıyordu. Yoksa noramlde analog bir sistem için çalışması lazım. Ses kaynağı ile bir ilgisinin olmaması lazım diye düşünüyorum.

    Benim playvision kulaklıkta aynı sende olduğu gibi çalışıyor. Fakat bizde büyük ses ayar düğmesi USB ses kartının sesini açıp kapatıyor. Alıştığım için zor gelmedi bana. Bir kere ayar yaptıktan sonra bi daha ellememe gerek kalımıyor. Sesi kapatmak için direkt kumandadan off konumuna alıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Bende Z5500 olmadığı için tam bilemiyorum, ama sanırım z5500'ün hoparlör çıkışlarına 5.1 kulaklık bağlarsan olur. İkisi aynı mantık çünkü. Gerçek 5.1 kulaklıklarda 3 giriş oluyor. Front, center ve rear diye dolayısıyla kolonların front, center ve rear girişlerine bu bağlantıları yaparsan gerçek 5.1 ses alırsın. z5500'ü olan arkadaşlar şüphesiz daha iyi bilir, ama z5500'ün arka çıkışlarının bir fotoğrafını koyabilirseniz, ben de yardımcı olurum. Tahminimce olması lazım, ama az masraflı bir çözüm olmadığı için, emin olmak istiyorum. Çıkışları görürsem daha iyi yol gösterebilirim.

    Aman deyim hocam, direkt hoparlör çıkışlarına bağlarsan kulaklığı yakarsın. Neticede hoparlörlerin gücüne göre kuvvetli bir çıkış orası.

    Direkt decoderden çıkan ve subwoofer'a giren kabloyu modifiye edip kullanabilir @hulusi arkadaş. Aşağıdaki konuyu bilginiz olması açısından okumanızı tavsiye ederim.

    http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=26&t=185359




  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcom

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaleee17

    Bende Z5500 olmadığı için tam bilemiyorum, ama sanırım z5500'ün hoparlör çıkışlarına 5.1 kulaklık bağlarsan olur. İkisi aynı mantık çünkü. Gerçek 5.1 kulaklıklarda 3 giriş oluyor. Front, center ve rear diye dolayısıyla kolonların front, center ve rear girişlerine bu bağlantıları yaparsan gerçek 5.1 ses alırsın. z5500'ü olan arkadaşlar şüphesiz daha iyi bilir, ama z5500'ün arka çıkışlarının bir fotoğrafını koyabilirseniz, ben de yardımcı olurum. Tahminimce olması lazım, ama az masraflı bir çözüm olmadığı için, emin olmak istiyorum. Çıkışları görürsem daha iyi yol gösterebilirim.

    Aman deyim hocam, direkt hoparlör çıkışlarına bağlarsan kulaklığı yakarsın. Neticede hoparlörlerin gücüne göre kuvvetli bir çıkış orası.

    Direkt decoderden çıkan ve subwoofer'a giren kabloyu modifiye edip kullanabilir @hulusi arkadaş. Aşağıdaki konuyu bilginiz olması açısından okumanızı tavsiye ederim.

    http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=26&t=185359


    Şuan işteyim cihazla ilgili resim koyamıyorum üzgünüm..

    Benim tam net oalrak almak istediğim şu.

    Z5500'ün decoder inin önünde ve yanlış hatırlamıyorsam arkasında kulaklık girişleri var.
    Zaten bu decoder sesi çözüyor. Bende 5.1 gerçek ses veren kulaklık (misal sharkoon x-tatic toplamda kulaklıkta 6 küçük hoparlör var) bağlasam Z 5500 Decoderine aynen 5.1 veya DTS şekli ile sesi alabilirmiyim?

    Heralde tam anlatabildim :)




  • Hocam bildiğim kadarı ile decoderin arkasında bulunan yeşil-turuncu-siyah dişi stereo jaklar giriş. Çıkış değil. Yani PC deki ses kartını analog olarak z5500'e bağlamak için yapılmış. Dolayısı ile buradan ses alamazsınız. Decoderin yan tarafında bir adet yeşil kulaklık çıkışı var diye hatırlıyorum. Buradan da sadece stereo ses alabilirsiniz. Geçek 5.1 değil.

    Dediğiniz gibi decoder sesi çözüyor fakat çözdüğü sesi analog kablo ile wooferın amfisine gönderiyor. Dolayıs ile 5.1 DTS çözülmüş sesi sadece bu kablo üzerinden alabilirsiniz.
  • Ben de z5500 olmadığı için tam yorumu yapamadım zaten, bilen birinin söylemesi daha iyi olmuş. Ben de Creative Inspire var, yaklaşık 6 senelik falan, onun wooferı üzerindeki bağlantıları düşünerek yorum yapmıştım, ama emin olmadığımı da belirtmiştim. Sağolsun diğer arkadaş z5500'ü tanıdığı için daha iyi yardımcı olmuş. Şu Edifier'in modeline ben de baktım bir ara. Uzaktan kumandası olsun, ses çıkış gücü olsun f/p oranı iyi bir ürün, ama bir yerlerde okumuştum, surround kolonlar çok cılız kalıyor diye. Aklıma bu takıldı sadece, ama fazla da bir alternatif yok bu fiyat aralığı için.
  • Roccat Kave'in ses ayar düğmesi donanımsal sanırım, çünkü bilgisayarda bu tuşu kullanınca Sidewinder X4 klavyemin ses göstergesi çıkıyor ekranda. Yani bilgisayar sesini direkt açıyor veya azaltıyor. Bunun dışında bir şey soracaktım, şu Playvision kulaklık analog olarak bağlanınca nasıl bir performans veriyor, memnun musunuz? Çok merak ediyorum bu kulaklığı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.