Şimdi Ara

SANDISK SSD nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili ssd kullanan yada kullanmayı düşünen arkadaşlar, vatan bilgisayarın sitesinde gördüğüm ve 120gb için gayet uygun fiyatı olması ile dikkatimi çeken SANDISK ssd hakkında bazı noktaları merak etmekteyim. Öncelikle bu ssd yi sata 2 destekli notebookumda kullanacağım, o yüzden sata 3 ssd lere yönelmeyi düşünümüyorum.

    Bu ssd yi kullanan, kullanımış olan, perfromansı hakkında nilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/sandisk-sdssdh-120g-g25-120gb--ultra-sata-2.0-ssd-(-okuma-280mb---yazma-270mb)/productdetails.aspx?I_ID=56801

    395TL gayet uygun bir fiyat.







  • Sandisk kullanmadım bu konuda bilgim yok ama biraz daha sabırlı olun yılbaşı öncesi %25 indirimini bekleyin. Sonra Bu SSD'yi aldım 15 gün sonra 320 TL oldu diye üzülmeyin.
  • Evet sata 2 için uygun ve ucuz. Özellikle 1 yıllık veya daha eski sistemlerde (çoğu kişi gibi..) sata 2 uygun, yazılan hızlar yeterli gibi.
    Şuan indirimde 60 gb fiyatı 178 liraya düşmüş durumda, gayet iyi geldi! 120 gb ise 358 lira. Masaüstünde kullanacaksanız 120 alacağınıza 2*60 alın Raid 0 yapın hız 2 katına çıksın.
    İnternette hiç teknik bilgi veya yorum bulamadım. En azından kontrolcüsü nedir ne değildir onu yazsalar.. Laptop için 60 Gb düşünüyorum, Ssd çok dikkatli seçilmesi gereken bir bileşen, çok problem yaşayan var üst modellerde bile. Ssd şöyle böyle yazıyor herkes ağzımızın suyu akıyor burada emin olabilsek de, öğrenci olarak 178 lirayı ona göre harcayalım, biz de Ssd'li olalım Aranızda alan varsa lütfen yorumlarını esirgemesin veya aranızda maddi&manevi olarak zengin ve ssd meraklısı biri varsa alıp bir test etsin lütfen

    Edit: Cevabımı buldum sanırım buradaki 240 gb olan modelle aynıdır:
    http://thessdreview.com/our-reviews/sandisk-ultra-sata-ii-240gb-ssd-review/

    Kısacası:
    Kontrolcü: SandForce SF-1222
    Bellek: 32nm asynchronous ABL NAND flash (Sandisk'in kendi üretimi)


    Sata 2 için gayet iyi gibi kontrolcü de önceki seriden başarılı bir model diye biliyorum.
    İncelemede de belirtildiği gibi 32 nm. Sandisk üretimi bellekler var. Nm değerinin 25 nm (19 nm) düşük olması iyi bir durum değil genelde daha kısa ömürlü oluyorlarmış, 32 nm olması avantaj denebilir bu durumda. "Intel, Micron, Toshiba or Samsung" dışında ilk defa farklı bir bellek kullanılmış.

    Belleklerin Senkron olması beklenemez zaten bu segmentte. Senkron bellekler de sadece video&ses işleme işlemlerinde biraz avantaj sağlıyormuş o kadar. Bunun haricinde iyi bir ssd modeli olduktan sonra Asenkron ssd olması sıradan bir kullanıcı için pek önemli değil okuduğum birçok incelemeye göre.. Bazı modellerdeki olası sorunlardan dolayı Asenkron kötü almayın diyen arkadaşlar vardı forumlarda onlara pek katılamıyorum açıkçası. Piyasada çok üst seviye modeller hariç çoğu zaten asenkron ssd'dir hızlı modellerde bile. Bir sorun olsa bu kadar yaygın kullanılmazdı. Okuduğum birçok inceleme ve kullanıcı yorumlarına göre konuşuyorum tabi. Yoksa 60 gb bile olsa bir ssd alıp 2'ye bölüp Windows 7 + linux (muhtemelen Ubuntu) kullanmak isteyen dar gelirli biriyim sadece:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 4 Aralık 2011; 13:37:25 >




  • @gunman233 cevap için çok teşekkür ediyorum. bende laptopumda kullanamyı düşündüğüm için en azından 120gb lık alayim diyorum. 60x2 süper olur tabi de işte cihazda yer yok:)

    hangi kontrolcüğü kullandığını ben de bulamamıştım SandForce SF-1222 olması gayet yeterli benim için.

    bu durumda "ucuza ssd aldık, artık ne performans verirse" diyerek hdd yi alıp kullanmak gerekir. ama ben en azından hem okuma hem yazma için 200mb/sn civarı yada biraz üstünde hızlar göreceğimi tahmin ediyorum. zaten en yavaş ssd bile makineyi şaha kaldırıyo.
  • Sıcak fırsatlarda da başlığı var faydalı olabilir:
    http://forum.donanimhaber.com/m_55229224/tm.htm

    Performans konusunda bir sıkıntı yok gibi. Sandisk bellek 32 nm. ile daha stabil ve uzun ömürlü olacağını tahmin ediyorum. Kontrolcü de iyi.
    Ssd'lerin hemen hepsinde az da olsa hala görülen bilgisayarın uyku modundan uyandığında mavi ekrana düşmesi sorunu da umarım iyice minimize edilmiş veya yok edilmiştir. Tek canımı sıkan bu ssd konusunda, benim için önemli bir konu, hiç kapatmam genelde uyku moduna alırım sonra hızlıca açıp aynen devam ederim çalışmalarıma.
    Hız konusu zaten belli, testleri de var. Kontrolcü aynı olduktan sonra gerisi çok farketmiyor, tabi iyi bir firmware de şart.
    200 mb ve üstü hızları zaten aynı Hdd'lerde olduğu gibi bir yerden başka bir yere, nispeten büyük boyutlu dosyaları transfer ederken görebilirsiniz. bu benim için çok önemli değil 150 mb olmuş 250 mb olmuş.
    Asıl önemli olan, bilgisayarın genel çalışması ve programlarda etkili olan 4k gibi küçük dosyalardaki performansıdır. Klasik hdd'lerde bu değer berbat erişim süreleri yüzünden 1 mb/s civarında. Ssd'lerde ise en azından 20-30 mb/s değerini veriyor aradaki fark belli. Bu yüzden internet performansında bile farkediyor bizzat denedim. (cache'den okunan önceden yüklenmiş dosya parçaları var malum..)

    55 GB gibi bir alan olacak formatlayınca. Windows 7 için 40 gb, Linux için 15 gb yeterli gelir şahsen bana. Bilgisayarda seri çalışmak için önemli, ayrıca sanal makine de kuruyorum genelde 10 gb da ona gider Win7 40 gb bölümden. 30 gb da optimize edeceğim Win7 + programlarım için yeter şahsen. Biraz teknik bir konu ama Windows 7'den gereksiz bileşenleri silip kurarak yer kazanılabilir. Zaten çok yer kaplayan Hazırda beklet(hiberbate) dosyasını ve Pagefile'i silmek gerek ssd'lerde bu da oldukça büyük bir alan kazandırıyor.

    Bütçenize göre seçin ancak benim düşündüğümü size de tavsiye edebilirim sık sık dvd-rom ihtiyacınız yoksa dvd-rom'u söküp yerine bir aparat ile ssd'yi takıp bunu birincil sistem diski olarak kullanıp, yerinde duran eski hdd'yi de sökmeden depolama için kullanabilirsiniz. Çok güzel... Ancak satılan aparat hemen her laptopta uysa da dışa bakan kısmı her laptopta güzel durmayabilir, estetik o kadar önemli mi bilmem ama linki bu:
    http://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/akasa-n-stor-notebook-slim-sata-optik-surucu-odd-yuvasi-uyumlu-2-5-sata-hdd-kutusu.html
    (belki çok iyi değildir ama laptop modeline göre üretim modeller ülkemizde yok pek tercih şansımız yok buna şükür ne yazık ki...)

    Çıkacak olan Dvd-rom'u da Usb olarak kullanmak isterseniz ikisi bir arada da satılıyor:
    http://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/akasa-n-stor-notebook-slim-sata-optik-surucu-odd-yuvasi-uyumlu-2-5-sata-hdd-kutusu-usb-2-0-sata-optik-kutusu.html

    **Edit** Ayrıca bu kutu sayesinde 2 adet ssd ile RAID yapabilirsiniz tabi ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 5 Aralık 2011; 14:56:50 >




  • Hocam sandisk ssd leri pek önermem. Chip sitesinden en iyi performansı samsung dan alabilirsiniz diye açıklamada bulunmuştu ama öyle değil. Para karşılığında reklam yapıyorlar. Sana önerim OCZ marka almaya özen göster. Yani ucuz diye sandisk alma. Bir tanıdığımda ultrabook var içerisinde sandisk 128 Gb ssd var fakat normal hdd den hiçbir farkını göremedim.
    Amerikadan OCZ 120 ssd getirttim çok memnunum.
  • @reorance
    En kötü ssd'nin bile hdd'den hissedilir bir farkı vardır. Tanıdığının ssd'sinde ya da sisteminde bir sorun olduğu çok açık.
  • Senelik konuyu hortlatmışsınız :)

    Bu arada 1.5 Sene önce o SSD 395 TL miymiş ? Hemde uygun fiyat deniyor iyi ucuzlamış o zaman şu sıralar.
  • suan her acıdan alınması gereken tek ssd sandısk extreme.
    Dıpnot: @reorance bos konusuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan66_ -- 21 Şubat 2013; 2:20:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence kesinlikle bu saatten sonra ssd alinacaksa Corsair Neutron Gtx veya Ocz Vertex 4 alınmalıdır...
  • Merhaba ben çok araştırdım. :)

    Intel 520 , Samsung çok iyi. Sandik Extreme ve Corsair Force GS aynı klasmanda. Dikkat edin Sandisk aktif güç 0.60 w Corsair 4.6 w. pil kullanım süresi açısından önemli. Bide IOPS çok önemli Corsair 90 iken Sundisk 87 .

    Arada 50 TL gibi bir fark var 240 GB olanlarında. Bu durumda performans testlerine bakabilirsiniz , 2012 yılı için kontrol ettim sundisk ilk 5 içinde. Kısaca Corsair ve Sundisk alınır. Sıkıntı yaşamazsınız.

    http://www.dramexchange.com/WeeklyResearch/Post/5/3326.html burdan inceleyin test sonuçları.

     SANDISK SSD nasıl?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpc -- 2 Haziran 2013; 21:04:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.