Şimdi Ara

Mehmet Ali Ağca Yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın tahliye edilmesi nedeniyle başlayan tartışmalara Yargıtay son noktayı koydu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, “Mehmet Ali Ağca yanlış tahliye edilmiştir ve bu karar bozulmalıdır” dedi. Yargıtay Başsavcısı karara itiraz etmeyerek, Ağca’nın cezaevine girmesi kesinleşti.

    Adalet Bakanlığı’nın itirazı üzerine Ağca’nın tahliyesini inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, oybirliğiyle infaz süresinin yanlış hesaplandığına karar verdi. Yargıtay, Ağca’nın Papa suikasti nedeniyle İtalya’da yattığı 20 yılın İpekçi cinayeti cezasından mahsup edilemeyeceğine hükmetti. Kararda ayrıca Ağca’nın kamuoyunda ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen yasadan da yararlanamayacağı yer aldı.

    Mehmet Ali Ağca Dosyası

    Kararda “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi yerinde görüldüğünden, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 309. maddesi uyarınca, Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulmasına, diğer işlemlerin yapılması için dosyanın mahkemesine gönderilmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine oybirliğiyle karar verildi” denildi.

    Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin kararında Ağca’nın cezalarından, “öldürme” suçundan gözetim ve tutuklulukta geçirdiği 153 gün ile iade sırasında yolda geçirdiği 1 günlük sürenin indirilmesi gerekirken, İtalya’da geçirilen ve yanlış hesaplanan 20 yıl ile 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesi’ne Dair Kanun uyarınca 10 yıllık sürelerin mahsubu sonucu erken koşullu salıverilmeye ilişkin Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına karşı yapılan itirazı reddeden Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin hükmünün yerinde görülmediği kaydedildi.

    YARGITAY TAHLİYE KARARINI BOZDU
    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok karara itiraz etmeyerek, Ağca’nın yeniden cezaevine girmesinin önünü açmış oldu.

    Mehmet Ali Ağca 12 Ocak’ta cezaevinden tahliye edilmiş, ancak bu karar başta Abdi İpekçi ailesi olmak üzere kamuoyunda geniş tepki toplamıştı. Tepkiler üzerine Adalet Bakanlığı, tahliye kararını yeniden incelenmesi için Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne göndermiştir.

    AĞCA KARTAL’DA YAKALANDI
    Mehmet Ali Ağca hakkındaki karar sonrasında İstanbul Kartal’da yakalandı. İstanbul Valisi Muammer Güler NTV’ye yaptığı açıklamada, Ağca’nın Emniyet Müdürdlüğü’ne götürüldüğünü açıkladı.


    NTV yayınına katılan Ağca’nın Avukatı ise kararın resmen kendilerine bildirilmediğini, müvekkilinin bugün Yargıtay’da yapılan duruşmaya katılmak istediğini açıkladı.

    Kaynak: NTVMSNBC

    Vay anasını, demek bu ülkede arada sırada adaletin yerini bulduğu da oluyormuş. Şimdi Ağca'yı tahliye edenleri yargılamak lazım.







  • biz evde konuşurken biraz önce kesin kaçmıştır diğerleri gibi kolay yakalanamaz diyorduk hemen yakalanmış bari rezillik daha kısa sürmüş oldu :D
    Gerçi böyle erken yakalanmasaydı daha heycanlı olurdu ama.. :D
  • yakalamışlar adamı helal olsun türk polisine kartal da yakalamışlar
  • Demek yakaladılar. Ben yakalanmaz diye düşünmüştüm sonuçta bu herif askeri cezaevinden kaçırıldı. tüm kontgerillara onları eiğitip destekleyenlere burdan
  • kontrgerillalara da bu adam kontrgerilla değilki..kendini mesih sanan psikopat bir uşak..
  • Onu bunu bilmemde kötü bir durum..Adam tam sevindi çıktığına..3 gün geçmedi pat tekrar içerde..

    Devlette bi hoş oldu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RccP

    kontrgerillalara da bu adam kontrgerilla değilki..kendini mesih sanan psikopat bir uşak..


    Bu adam kontrgerillanın adamı, "ben mesihim" diye gezerek yaptıklarını bireysel eylemler olarak lanse etmeye çalışıyor ki, aslında derin devlet için çalıştığı ortaya çıkmasın. 32. Gün'ü izlediyseniz, işlediği suçlar hakkında konuşurken yaptığı "ağza fermuar çekme" hareketine dikkat etmişsinizdir.
  • HIMMMMMM
    demek ki derin devlet kontrgerilla çok şefaflaşmış baksanıza herkez kimin ne oldugunu biliyor ülkemizde cirit atan mossad-cia ajanlarının listesini yazsanız o engin ışığınızdan faydalansak derya bilgilerinizden kana kana içsek lütfen aydınlatın biz çahilleri
  • 2014 yılına kadar yatacakmış..
    önce özgürlüğünün verilip sonra elinden alınması çok koymuştur adama..
    yazık walla..
    resmen işkence bu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: türk@net

    HIMMMMMM
    demek ki derin devlet kontrgerilla çok şefaflaşmış baksanıza herkez kimin ne oldugunu biliyor ülkemizde cirit atan mossad-cia ajanlarının listesini yazsanız o engin ışığınızdan faydalansak derya bilgilerinizden kana kana içsek lütfen aydınlatın biz çahilleri


    Maalesef ki buz dağının 10 da 1 i ni bazıları öldürülmüş olan gazteceiler sayesinde, yine bolca tehdit alan yazarlar ın araştırması sayesinde biliyoruz.

    Neyse

    Ağca yakalndı evet ama bu Can Dündar ın 4 sayıdır yazdığı ve bir çok gaztecinin yazdığı üzere pislikleri örtmez.

    Derin devlet bu işi eline yüzüne bulaştırdı belki, belki başka şeyden böyle ama Mehmet Ağardan İbrahim Özşahin e,Sedat Bucak tan Oral Çelik e , Yalçın Özbey den Haluk Kırcı ye hepsinin adamaklıllı yargılanması ve bunlara pasaport,ruhsat vs verenlerin hepsinin ortaya çıkartılıp bu çeteleşmeye son verilmesi gerekmekte.

    Açık-şeffaf-adil bir toplum olunması için bunların yapılması lazım




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.