Şimdi Ara

Mac OS'a Windows kurmak için Disk Bölme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
5.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 gün önce aynen burda anlattığınız gibi güzel birşekilde bootcamp yardımcısıyla windows 7'yi kurdum.. Tüm driverları hallettim fakat internete bağlanma sorunu yaşıyordum .. Heryerde araştırdım çözümünü bulamadım tekrar kurup deneyecektim macintosha geçip bootcamp yardımcısıyla windows 7'yi sildim. Fakat bundan sonra tekrar kuramadım yani formatlayamadım sürekli bana bootcamp yardımcısının orda şu hatayı verdi : Dosyalardan bazıları taşınamadığı için disk bölüntülenemiyo r (Diski yedekleyip onu tek bir Mac OS Genişletilmiş Günlüklü disk bölümü olarak biçimlemek için Disk İzlencesini kullanın. Bilgilerinizi diske geri yükleyip Boot Camp Yardımcısını yeniden kullanmayı deneyin diyor.) burda söylediği tam olarak ne oluyor? Disk izlencesinden girdim kontrol ettim tek parça halinde sadece macintosh HD görünüyor.. windows kalkmış görünüyor.. beynim durdu ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun..







  • Bugünlerde ben de Boot Camp ile ikinci işletim sistemi olarak Windows kurulumu ile meşgulüm Shocovate. Çok şükür Windows 7'yi başarılı olarak kurdum ve sorunsuz çalıştırdım fakat Windows'un bulunduğu diski ikiye bölüp bölmüş olduğum diski Mac OS ile açtığımda da görebilmek, yani hem Mac OS hem de Windows ile ortak kullanabileceğim bir disk bölümü oluşturmak istiyorum ama onun yolunu bulamadım.

    Senin sorununa gelince; sanırım Mac OS'u türkçe olarak kullanıyorsun ve verdiği hatanın çevirisi de oldukça anlaşılmaz oluyor. İstersen dil ayarlarından ingilizce yap ve hata mesajını bir de ingilizce olarak gör. Ama bence Disk Utilitity'den diskini açıp Windows için ayırdığın bölümü RAID sekmesinden "Mac OS Extended (Journaled) olarak yeniden biçimlendirirsen sorun düzelebilir. Bir de disk utility'i kurulmuş olan Mac OS'dan değil de Mac OS kurulum CD'sinden açıp kullanmayı dene. Kurulum CD'sini boot olarak başlattığında "Insall Mac OS" dışında bir de "Disk Utility" seçeneği var. Ordan yapmayı denersen belki sonuç alabilirsin. Ama o da işe yaramazsa Mac OS'u yeniden kurup denediğinde hallolacağından neredeyse eminim..




  • çözümü format atarak buldum.. en kısa yoldan temizce oldu rahatladım :)
  • Selamlar
    Bootcamp aracılığıyla Win8 kurulumu yapmak istiyorum fakat bölüm seçtiğimde Windows efi gpt ile çalışır sadece diyor.

    Böldüğüm Harddiskin formatını mbr dab gptye nasıl çevirebilirim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.