Şimdi Ara

Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
31
Favori
160.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mmucit M kullanıcısına yanıt
    Hiç bir zaman dönüş su sıcaklığı için bir referans değer verilemez. Herkesin tesisattı birbirinden farklı özellikler içerir. Kısmen haklı olabilirsiniz, yerden ısıtmalı sistemlerde gidiş su sıcaklığı 50C-55C olması halinde, tesisatın özelliğine göre dönüş su sıcaklığı 30C olabilir. Ama Nitromix dışında hangi kombi geliş su sıcaklığını gösteriyor?

    Sizin tesisatta gidiş su sıcaklığı 55C iken dönüş su sıcaklığınız 30C olabilir ama benim tesisatımda gidiş su sıcaklığı 75C iken dönüş su sıcaklı 30C olabilir, başkasında ise gidiş su sıcaklığı 40C iken dönüş su sıcaklığı da 30C veya 20C de olabilir. Sizin tesisatta 10m petek varken, bende 15m. petek başkasında 5m.petek veya farklı metrajlarda yerden ısıtma olabilir. Evlerimizin lokasyonu, yönü, yalıtımı hatta ve hatta rakımı bile yoğuşmayı etkileyen etkenlerden.

    Herkes kendi tesisat sistemini ve kombisinin özelliklerini ne kadar iyi tanırsa, bilir ise hangi radyatör gidiş su sıcaklığında konfor ısıına ulaştığını da bilir.

    Ben sadece örnek olması için kaynak gösterdim, yoksa elbette yoğuşma olması için kesin şu derecede radyatör gidiş su sıcaklığı olmalı diye bir şey söylemem doğru olmayacaktır. Ben bu işin mühendisi değilim ama sonuçta bu işi yapan, yıllarını bu iş ile ilgili üniversitede eğitimini alarak tecrübeleşmiş mühendislerin yapmış oldukları binlerce testten elde ettikleri sonuca da saygı göstermek lazım.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 12 Aralık 2017; 15:20:10 >




  • Ben o değerin en yüksek verimin elde edildigi sıcaklık diye okumuştum. Yani o değeri tutturup max verim elde edinden ziyade kombilerde yazan verimin o sıcaklıkta sağlanabildiğini yazıyorum. Üreticiler bunları defalarca test etmişlerdir.

    Kısaca, geri dönüş suyunuzun sıcaklığı 30 derece civarında olursa kombiniz max verimle çalışır. Ona göre max 55 min 35 arası(değerler tahminidir) kombiyi ayarlarsak kombimiz tasarruflu çalışır.
  • mmucit M kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın arkadaş ama öyle bir tesisat düşünki gidiş su sıcaklığı 70C dönüş su sıcaklığı 30C olsun, işte bu tesisattaki yoğuşmalı kombi de 55C/30C gibi tam kapasitede yoğuşacaktır. Onun içindirki özellikle gidiş su sıcaklığı bu, dönüş su sıcaklığı şu olursa kombiniz tam yoğuşur deme şansım yok.

    Herkesin tesisatına göre yoğuşma sıcaklıkları farklı olacaktır. Senin tesisatında 55C/30C tam yoğuşma gerçekleşirken, benim tesisatımda 70C/30C 'de tam yoğuşma gerçekleşebilir.

    Zaten yoğuşmalı kombilerin hepsi her sıcaklıkta yoğuşur, sadece yoğuşma oranları değişir.
  • 2016 yılında Demirdöküm p 24 yoğuşmalı nitromixx kombimizi bağlattım.Bir kış boyunca deneme tecrübelerimiz şu şekilde oldu.
    Cihazda eşanjör sirkülasyon devirdaim pompa sesleri dış ortamda rahatsız edici duyuluyor.
    Isıtma performansı ve faturaya yansıyan rakamlar güzel.
    Kombi dış yalıtımı zayıf olduğundan iç ortamda kullanıma uygun değil sürekli demirdöküm merkezine sesler yüzünden servis yazdırdım.
    Garanti şartlarında değişim hakkımız olan hakkı her seferinde değiştirdikleri servis teknikerlerine olumlu rapor tutturup bize bu yaşam kalitesine uygun olmayan kombilerinin bozuk çalışma içersinde olmadığını kabul ettirmeye çalıştılar.
    Demirdöküm markası sanıldığı gibi malına sahip çıkan bir firma değil,son çare olarak Tüketici Hakem heyetine başvurmak oldu.Firmaların her ürettiği mal iyi olacak diye bir şey yok.
    Bize sesli gürültülü bir cihaz denk geldi.Bir daha bu markadan alışveriş yapmam.
    Tavsiyede etmiyorum bu markayı olumsuzluklarından dolayı.




  • Demirdöküm nitromix p24 garantinin bittiği 3. Gün çöp oldu 750 tl ye geri aldıkları için tekrar demirdöküm almak zorunda kaldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakupkaratas255 Y kullanıcısına yanıt
    Detay verebilir misiniz?
    Teşekkürler,
  • Bildiğim kombi garanti süresi içersinde 4 defa arıza yaptı garanti bitişinin 3 gün arıza yaptı tamiri 700 tl veya daha fazla tutar bunu 750 ye sayalım 450 tl üdte verin yeni düşük model kombi verelim hem garantisi olur demişlerdi maddi sıkıntıdaydım yeni kombi seçeneği mantıklı geldi hava da soğuktu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Yeni Evimize gaz bağlandı. Nitromix p28+migo aldık.

    1)Servis kombinin ilk açılışını yaptı fakat internet daha bağlanmadığından migo olmaz dediler. Oysaki alırken dd yetkili satıcı mobilden de oluyor dedi. Aradık abi başka ürünle karıştırdım diye yan çizdi.

    Ek olarak Migo kurulumu için 50 lira alıyorlarmış. Migosu olan arkadaşlardan bu ücret alındı mı?



    2) Servis daha ilk kez çalışan petekler için tesisat temizliği yaptırmamızı söyledi. Sentinel 100 ile temizleyip petekleri 4 yıl garanti altına alacaklarmış. Bende dd plus ın 10 yıl zaten garantisi var dedim. Tesisattan gelecek tortu kombiden arıza oluşturursa kombinin garantisi karşılamıyormuş. Bu işlemin ücreti 500 lira bende kabul etmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uAbesni U kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun kardeş, iyi günlerde kullanırsınız inşALLAH. Güzel ve doğru bir tercih yapmışsınız.

    İlkönce şunu belirteyim, Demirdöküm Servis MiGo kurulum için benden hiç bir ücret talep etmedi. Bu arada siz MiGo'yu ne kadara aldınız bilemiyorum ama ben KDV dahil 9Taksit 550TL- İstanbul Samandıra Demirdöküm Yetkili Bayi ELVAN TİC. aldım.

    MiGo üreticisi Netatmo ki Vailland'a erelax adı ile de üretim yapmaktadır ancak Netatmo ile aralarındaki tek fark, Netatmo WEB arayüzünden de hizmet vermekte iken MiGo ve erelax sadece teelfon ve tablet arayüzünden hizmet vermektedir. Dolayısı ile ilk kurulum yapılırken İnternet bağlantısının olması zorunlu. Tanımlamaları yaptıktan sonra internet bağlantınız kesilse dahi MiGo normal bir OT gibi davranıp kombiyi yönetmektedir. İnternet bağlantınız yoksa telefon veye tabletinizin internetini paylaşıma açarak da ilk kurulumu yapabilirsiniz ama tabiki ilk kurulumun servis tarafından yapılıp kayda alınması garanti için önemli.

    Daha önce Konvansiyonel bir kombi kullanıyorsanız ve Yoğuşmalı bir kombiye geçtiyseniz tesisatınızın temizliğinin yapılması konusunda servis doğru demiş ama, ama, ama, lütfen açmış olduğum aşağıdaki konuyu atlamadan takip edin lütfen sizin için çok önemli.


    https://forum.donanimhaber.com/kombi-ve-petek-tesisat-temizligi-bakimi-ve-onarimi-hk--128545288


    Bu arada SENTINEL X400 ve SENTINEL X100 gerçekten doğru ürünler. Demirdöküm bu ürünler için 350TL-400TL- arası fiyat vermekte ve sadece sprey formatını kullanmaktadır ki ben ithalatcısından 1lt. SENTINEL X100 ürününü 55TL den alıp kendim tesisata koyuyorum. Size tavsiyem yazımı da okuyunca anlayacaksınız, kesinlikle ve kesinlikle KİMYASALSIZ tesisatınızı temizlemeniz ve ardından sadece 1lt veya 2lt SENTINEL X100 tesisatınıza koymanız yeterli olacaktır. Tesisatınıza göre 3lt. de koyabilirsiniz.

    Size tavsiyem lütfen ama lütfen yukarıda bahsettiğim ve açmış olduğum konuyu okumanız.

    Gerekir ise buradan devam ederek görüş, düşünce, öneri ve tecrübelerimizi buradan paylaşarak devam edebilirz.




  • Vermiş Olduğunuz bilgi için teşekkürler. Migo yu kombi üzerinde 550 liraya aldım. Bina sıfır ve bende ilk defa doğal gaz kullanacağım. Forumdaki konulara göre yaptırdım bağlantı elemanlarını vs.

    Konuyu inceleyeceğim. Çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uAbesni -- 16 Aralık 2017; 22:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atron yoğuşmasız kombi var en ideal tesisat suyu sıcaklığı kaç olmalı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Atron yoğuşmasız kombi var en ideal tesisat suyu sıcaklığı kaç olmalı?

    Kardeş kesinlikle ideal tesisat su sıcaklığı diye bir şey olamaz. Her ikimizin de aynı kombisi olsa dahi, aynı katta aynı cephede aynı metrajda tüm tesisatlarımız bire bir aynı olsa dahi ben ve aileme göre konfor ısısı 23C iken size göre 21C olabilir. Benim vucudum oda ısısındaki 1C değişimi algılarken, sizinki 0,5C değişimi bile algılayıp ısı değişimi fark edebilirsiniz. Dolayısı ile kombinin de üreteceği tesisat su sıcaklıkları farklı olacaktır.

    İdeal tesisat su sıcaklığı tamamen sizin evin lokasyonu, yönü, yalıtımı, tesisat özelliği ve herşeyden önce evde yaşayanların konfor ısı beklentileri ve ihtiyaçlarına göre farklılık gösterecektir. Evde bir bebek olması bile beraberinde yaşayanların ideal tesisat su ısı anlayışını bile değiştiren büyük bir etkendir. Bu ideal ısıyı sizin zamanla tecrübe kazanarak deneyimleyerek beraberinizde yaşayanların da ihtiyaçlarına göre öğrenmeniz çok daha doğru olacaktır.

    Yerden ısıtmalı tesisatlar için tesisat özelliğine göre 30C-50C, radyatörlü ısıtmalı tesisatlar için tesisat özelliğine göre 50C-80C arası üretici firmalar tarafından tavsiye edilir ama ideal olan tamamen sizin ihtiyaçlarınıza göre belirlenir.

    Şimdi bu forumda sizin bu sorunuza karşılık birisi 70C demiş olsaydı 70C yakacak mıydınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Aralık 2017; 14:37:53 >




  • Nitromix için fazla özelliği olmayan fakat sorunsuz bir oda termostadı tavsiyeniz nedir. Kablolu olursa daha sorunsuz mı olur acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 29 Ocak 2018; 22:50:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yksln kullanıcısına yanıt
    Eğer kendi eviniz ve kombiniz değil ise bir şey diyemem...

    Kablolu veya kablosuz tamamen sizin bütçeniz, görsel ve konfor anlayışınız ile ilgili. Kablo olması daha az sorun yaşayacağınız anlamına gelmemeli ama mağdem Demirdöküm Nitromix gibi gerçekten kaliteli ve tasarrufa odaklı bir ürün aldınız MiGo ile yolunuza devam etmenizi önericeğim ki ben MiGo'yu Sancaktepe Demirdöküm Yetkili Bayisinden 550TL- (Vergiiler dahil) 6 taksit almıştım.


    MiGo dışında alacağınız, fiyat olarak 100TL-'den başlayan pek çok marka ve model bulunmakta ancak o zamanda Nitromix kullanmanızın bir anlamı olmayacak çünkü alacağınız OT Modülasyonlu olmalı ki, olmak zorunda ki, Nitromix ile birlikte kullanıldığında gerçek tasarrufu sağlayın.

    Yoksa gidip AÇ/KAPA özellikli OT alabilirsiniz tabiki ve çalışır da, ama o zaman modülasyon özellikli yoğuşmalı bir kombi almanızın anlamı olmayacak bence.

    Modülasyon özellikli kablolu OT yaklaşık 200TL- den, kablosuzlar 400TL-den başlıyor.

    MiGo'nun önemli bir özelliği de var ki tasarruf sağlamada büyük faktör. Dış Hava Duyargasına da sahip. Dış hava ısısına göre kombiyi kaç derecede yanması geretiğini hesap edip yaktığından tasarrufa büyük etki sağlamaktadır. Vaillant'ın modülasyonlu bir modeli dışında diğer hiç bir markanın hiç bir modülasyonlu modelinde DHD özelliği bulunmamaktadır.

    Başya dediğim gibi kablolu veya kablosuz tamamen sizin bütçeniz, görsel ve konfor anlayışınız ile ilgili. OT konusunda tercihiniz ne olursa olsun Demirdöküm Nitromix ile güzel bir tercih yaptığınızı bildiririm.

    İyi günlerde güle güle kullanın inşALLAH.


     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...

     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...

     Demirdöküm Nitromix Serisi Kullananlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 30 Ocak 2018; 11:41:55 >




  • nitromix çok kaliteli mi bilmiyorum, şüphelerim var ama fena da değil, bana basit sorunsuz bir kablolu ot yeterli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam



    Yazdığınızdan on off termostatlar kullanılırsa modülasyon yapmaz sonucu çıkıyor. Oysa ki yapar. Sadece kazan sıcaklığını yüksek ayarlarsanız oraya kadar (havanın durumuna göre) boşuna çıkabilir. Ama zaten yoğuşmalı kullananlar genelde 50-55 i geçmez. Hedef kazan sıcaklığına yaklaştıkça alev boyu kombinin modülasyon oranına göre kisilir.



    Modülasyonu termostatin bir tık artısı var ama aralarında çok da dağ kadar fark yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cglynfrk

    Hocam



    Yazdığınızdan on off termostatlar kullanılırsa modülasyon yapmaz sonucu çıkıyor. Oysa ki yapar. Sadece kazan sıcaklığını yüksek ayarlarsanız oraya kadar (havanın durumuna göre) boşuna çıkabilir. Ama zaten yoğuşmalı kullananlar genelde 50-55 i geçmez. Hedef kazan sıcaklığına yaklaştıkça alev boyu kombinin modülasyon oranına göre kisilir.



    Modülasyonu termostatin bir tık artısı var ama aralarında çok da dağ kadar fark yok.

    Doğru haklısınız ben sizin ihtiyacınız (Aşağıda belirtiğin etkenleri) bilemediğim için genelleme yaptım. Radyatör gidiş ısısı 50C-55C ile konfor ısısını yakalayıp sabitleyebiliyorsanız elbette sorun yok.

    Sonuçta herkesin, konutu, lokasyonu, yönü, izalasyonu, rakımı, tesisat durumu, konfor ısı anlayışı hatta vucudunun ısı algılama hassasiyeti vb. etkenler birbirinden çok farklı olduğundan ihtiyaçlar da, kullanılan ürünler de birbirinden çok farklı olmak zorunda.




  • nitromix çok kaliteli mi bilmiyorum, şüphelerim var ama fena da değil, bana basit sorunsuz bir kablolu ot yeterli.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen yanlış anlamayın benim burada sarf ettiğim cümleler kesinlikle ve kesinlikle sizin ve sizlerin şahsınız ve yazdığınız yazılar ile alakalı değildir. Sözüm meclisden dışarı… Kendini UstA zannedip UsTa geçinenlere hitabendir...

    Ben burada (Geçen 10 yıl içerisinde yazdıklarımı görebilirsiniz) asla ve asla hiç bir arkadaşa (Beni bilen ve özelden yardımcı olduklarım gayet iyi bilir) şu markanın bu modeli iyidir onu alın, bu markanın busu iyidir onu alın diye bir öneride bulunmamışımdır ve bulunamam da, bulunanlara da şaşıyorum zaten. Dua almak varken Beddua almak istemem. Sadece ve sadece 10 yıl içerisinde kullandığım ve tesisatıma uyguladığım işlemleri, tecrübelerimi paylaşırım.

    Hiç bir zaman da ne marka olarak ne de model olarak bir ürünü kötülememişimdir. Çünkü eski yazdıklarımı da okuyabilirseniz göreceksiniz ki, ben "Kötü Kombi Yoktur, Kombisine Kötü Bakan Kullanıcı Vardır" diye savunmamı yapmışımdır.

    Bugün bu formu karıştıracak olursanız Demirdöküm Kalisto Kombi hakkında onlarca kesin, belki 100 yorumdan fazla Demirdöküm Kalisto Kombiyi kötüleyen yorumlar okuyacaksınız. Doğru belki benzer kötü yorumları Demirdöküm Nitromix Kombi için bile yazılmış olabilirler, ama ben Demirdöküm Kalisto Kombime, 10 yıl içerisinde toplam 15 servis çağrısı açarak kullandım. (KAYNAK: Demirdöküm) Bu 15 çağrının 10 tanesi yıllık normal senelik bakım ve temizlik için açılmış olan çağrıdır. Şimdi ben burada Demirdöküm Kalisto Kombi iyidir diye bir yorum yapamayacak mıyım?

    Eski yazılarımı okuyabilirseniz yine göreceksiniz ki kombi önerisinde bulunduğum tüm arkadaşlarıma "Hangi Kombiyi alırsanız alın ekstra garanti yaptırabileceğiniz bir kombiyi tercih edin" demişimdir.

    Çünkü insanlar kombilerine maalesef ve maalesef arabalarına baktıkları gibi bakmamaktalar. Arabalarına kuş s.çsa işi gücü eşi, çoluğu çocuğu bırakıp kova, sünger ve bez ile ya temizler ya da oto kuaföre götürür ama kombileri "Eeeyy Sahip bana bir hal oluyor" diye böğürdüğünde, gider merdiven altı, mahalle arası kasaplıktan tesisatçılığa geçmiş kişilere kombiyi nasıl daha ucuza tamir ettiririz mantığı ile onarmaya kalkar. Sonra da gelir bu ve bunun gibi forumlarda o kombi iyi değildir, bu kombi berbattır diye bir kombi kullanmış olmasına karşın 10 marka kombi hakkında yorum yapar. (Özellikle gerçekten hakkını vererek, servis üstü performans ile kombi onaran ustalarımı tenzih ederim)

    Bugün Demirdöküm Nitromix kombi için 2 yıllık bakımlı ekstra garanti için 350TL- istemektedir ki bu da ayda 14,5TL- eder. Bugün İstanbul'da semtine göre 50TL- ile 100TL- arasında servis ücreti istenmektedir. Ehhh bir de değişmesi gereken parça da var ise bu ücret katlanarak artıcak. Ondan sonra insanlar hırslarını bu ve bunun gibi forumlardan kombi marka ve modelini karalayarak alacaklar.

    Bir insanı, bir ürünü veya bir konuyu,bir olayı KARALAMAK gerçekten çok kolay ve basit, ama kazanmak bir değer katmak, çok zor ama çok önemli. Belli bir olgunluk ve karakter geterktirir.

    Garanti kapsamında olsun veya olmasın evinize gelen servisten memnun olmadığımızda hemen şikayet için telefona veya şirket şikayet hattını arayarak, mail atıp şikayetimizi bildiriyoruz ki en doğal hakkımız ama kaç kişimiz eve gelen personelin yaka kartına gizlice bakıp ardından şirket hattını arayıp o personel için güzel cümleler kurup memnuniyetimizi bildiriyoruz? İŞTE ÇOĞUMUZUN EKSİĞİ BU.

    Bir deneyin ve görün o personel bir sonraki sefer size hizmet etmek için nasıl davranıyor?

    Neyse bu konuda bayağı doluymuşum konu nereden nerelere geldi.

    Sonuçta tekrar söylemem gerekir ise Kötü Kombi Yoktur, Kombisine Kötü Bakan Kullanıcı Vardır ve Hangi Kombiyi alırsanız alın ekstra garanti yaptırabileceğiniz bir kombiyi tercih edin ki siz kombinize bakacaksınız ki o da sizi yarı yolda bırakmasın ve lütfen unutmayın Kombiler cep telefonu, TV, ve hatta arabalarımızdan uzun süre kullanacağımız, karşılığını sorunsuz görmemiz gereken cihazlardır.

    Umarım ne demek istediğimi sizleri kırmadan doğru bir şekilde anlatabilmişimdir.

    Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 30 Ocak 2018; 21:50:58 >




  • hocam yazdıklarınıza saygım sonsuz ancak bende teknik bir çalışan olarak şunları eklemek istiyorum .Yarısı sağdan soldan duyduğum şeyler.



    Kombi şohbenin az gelişmiş şeklidir 3 5 yıl geçmeden bakım gerekmez .Çalışan sisteme dokunulmaz mantığına ne yazık ki inanıyorum .Bunun nedeni yetiştiremediğimiz elemanlar yüzünden cahil servisler.Bu konu malesef ülkemizin ayıplarından biri .Etrafımda bakım adı altında gelip kombinin orasını burasını silip filtre temizliği dahil yapmadan insanların 300 lirasını alıp giden servisler , kombiye bakım adı altında kasıtlı yada kasıtsız zarar veren servisler duydum gördüm.



    Şuan dizayn grubu tayvan üretimi ditroo kombi kullanıyorum 2 yıl dolmadan 4 kere arıza verdi hemde 16 dairenin en az 10 dairesinde.Şimdi herkes garantisi bitsinde çöpe atsın diye bekliyor bu kombiye bakım yaptırsanız ne olur yaptırmasanız ne olur.



    Dediğim gibi kombici değilim bilişim alanında çalışıyorum .Isı ve ısı sistemleri konusunda uzman değilim sadece yeni dairem gereği oldukça araştırma yapıp merağım gereği sizin gibi deneyimli kişilerin görüşünü alıyorum.Yazdıklarınıza saygım sonsuz şahsi fikirlerimi yazdım.Belki de kötü malzeme kötü deneyim neticesinde böyle bir düşünceye sahibim ne zaman bir eşyamı elletsem hep sorun oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 30 Ocak 2018; 22:26:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.