Şimdi Ara

ekran kartı hızı düştü acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ekran kartı asus 8800gt shader hızı 1500 ken 1200 olarak gösteriyor 14000 küsür aldığım 3dmark06 skoru 8300 lerde işlemci puanı 5000 lerde ama ekran kartı skorları düşük sorun ekran kartında ama pcı 16x de çalışıyor yani x1 veya x4 de düşme sorunuda yok ne olduğunu anlamış değilim skyrim i yükledikten sonra olmaya başladı. tüm oc yi geri çektim yinede sorun devam ediyor. ekran kartı bios güncelledim. acaba sorun anakartta mı yardımcı olursanız çok sevinirim
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • bu arada tes 5 skyrim ile birlikte yeni nvidia sürücüsünü yüklemiştim belkide ondan kaynaklı diye başka sürücü de yükledim ama sorun devam ediyor daha eski bir sürücü yükleyerek denesemmi acaba ?

    biede bu son dönemde ki 8800 serisi ekran kartlarının arızası artmaya başladı acaba sorun bu mu 8 ay öncesine kadar 120 dereceyi gecen bi sıcaklığa maruz kaldığı halde karta bi zarar gelmemişti şimdi ne oldu anlamıyorum herhangi bi görünti bozuılmasıda yok oyun yine oynanıyor ama overclock etki etmiyor artık rivatuner smartdoctor vs hepsiyle baktım rivatuner normal değer veriyor ama smartdoctoru acınca riva tunerde shaderi 1200 göstermeye başlıyor. en son fırınlicam kartı çözümü yok mu?
  • sıcaklık ve görüntülenen hızlar bunlar yardımcı olacak kimse yok mu?

     ekran kartı hızı düştü acil yardım
  • hala bi çözüm bulamadım önerisi olan varsa
  • bi overclock programıyla profil oluşturmuşsundur belki. o program windowsla beraber o profilde açılıyordur felan. biosu güncelledim demişsin acaba şu 8800gt green lerin biosunumu attın yoksa karta ama green lerin core memory felanda düşüktü hatırladığım. fırınlamayı felan da deneme çok alakasız, bi yazılım yüzünden olabilir oc la ilgili tüm yazılımları sil, driverı kazı sistemden tekrar kur donanımsal bi hata olma ihtimali yok biosunuda normal bi biosla güncellediğine emin ol.
  • 8800gt asusun sitesinden en son 2008 biosu vardı o nu yükledim daha önce nibitor le bende bios yapmıştım ama şuan ki bios bu değil ayrıca şu haliyle ekrankartının oc limitleri aştı kendini yani kart ısınmıyor oc olsada olmasada 60 larda oyun oynarken bu kartın normal sıcaklığı 80 e dayanıyordu. bütün sürücüleri denedim bi virüs var bilgisayarda düşük düzeyli ama security essential silemiyor belkide ondandır şimdi onu denicem anakartın biosunuda kaç defa clearcmos yaptım yine fayda etmedi bi ara düzelmişti ama ne yaptığım için düzeldiğini bilmiyorum sonra ufak bi o c denedim ve yine aynı sorun oluştu ayrıca düzeldiğinde zaten tüm donanım o c li idi
  • öyle garip bi virüs olmaz ya. bi program yüzündendir dediğim gibi bi profil oluşmuştur kullandığın oc programlarından birinde ve windows başlar başlamaz o profili yüklüyordur. mscnfigden başlangıçtaki tüm programların tikini kaldır tekrar başlat pc yi açılınca hiçbi programa dokunmadan önce gpu-z yi çalıştır bir bak. shader hızının düşmesine sebep olacak başka bişey olamaz kartın biosundada normalse. ekran kartının ısınmamasıda doğal en büyük yük zaten shader işlemcilerde oluyor yüzküsür tane 1500mhz deki işlemci dile kolay 1200 e düşerse tabi soğur o kart.
  • dediklerinizin hepsini yaptım biosları bile sıfırladım yeniden yükledim 1188 mhz shader şuan normali 1500 olması gerekirken... hala düzelmedi yinede teşekkürler yardımınız için
  • yardımcı olabilecek birisi var mı acaba bu konuda ?

    hala bi çözüm bulamadım oyunlarda da ciddi performans kaybı var
    ama ne görüntüde bozulma nede windows un normal işleyişinde sorun var. sadece oyunlarda ve benchmarklarda... x16 da son nvidia sürücüsü... sistem: dfı blood ıron p35 t2rl, q8300, 8800gt 750w silverstone ,hyperx 4gb, x-fi gamer vs..
  • bi ara yine düzeldi oyun oynarken oyun içinde birden fps oranı düştü

    düzelmeden önce 10 saatten fazla bir elektirik kesintisi olmuştu ondan sonra düzeldi ama şimdi yine aynı

    hala yardım bekliyorum format çözüm olabilir mi acaba?
  • hala aynı sorun var sebebini bulamadım format atsam düzelir mi acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.