Şimdi Ara

SLI Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Ekran kartı olarak asus GTX560 TI DIRECTCU II TOP kullanıyorum. Bu karttan bi tane daha alıp SLI yapmayı düşünüyorum. Gerek varmı demeyin bizimki bi takıntı işte

    Sistem bileşenleri şöyle

    Asus P8Z68 V Anakart
    Intel i7 2600k
    GSKILL 8GB (2X4GB) SNIPER DDR3 1600MHZ CL9 1.5V
    WD 2TB SATA-3 hdD
    ASUS GTX560 TI DIRECTCU II TOP

    Bu sistemi şu an Xigmatekin 700 WATT PSU ile kullanıyorum. Aynı ekran kartından bir adet daha alıp SLI yapsam şu anki güç kaynağım yeterli olurmu, tavsiyelerinizi bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Ben yaptım ve pişman oldum. Cougar 700W 80+ PSU ile denedim ve sorun yaşamadım. 1. kart aşırı ısınıyor ve buna bağlı olarak fan devri fazla yükseldiği için yüksek ses sorunu olup kafa ütülüyor. Bu dediğim, iki kartın yapışık olarak kullanılması durumdaki sonuçtu. Bu dediğim, bütün SLI ve CF sistemler için geçerli. Senin anakartında iki kart arasında 1 slotluk boşluk olacağı için ısı fark daha az olacaktır tahminimce.

    Hem ısı ve ses sorunu sebebiyle, hem de PSU'nun ömrünü yememek için 2 kart yerine tek 580 daha mantıklı seçim olur. Bu bir yana, 480-570-6970 üzeri ekran kartı, oyunları 23"ten daha büyük monitörde 1080P oynamıyorsan veya çoklu monitör kullanmıyorsan emin ol ki gereksiz. Sattığım kartlara bakarsan bunu neden dediğimi daha iyi anlarsın belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Kasım 2011; 11:40:50 >
  • bence 560 sli yerine ikinci el bir 590 almanız daha mantıklıdır, tabi PSU değiştirmek kaydıyla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vengefulghoul -- 14 Kasım 2011; 11:50:15 >
  • Walla ikinci el bi GTX 580 bulsam dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum aslında, gtx 580 ile güç kaynağımı değiştirmeme gerek kalmaz herhalde demi ??
  • Evet, gerek kalmaz; 80+ ise ama...
  • Psu yeter aslında ama bence sli yapmanıza gerek yok neden bir sıkıntımı varda sli yapıyorsunuz TOP model kart zaten oc li bir kart yetmesi lazım Monitörünüz nedir çözünürlük nedir takıntılar mı varda sli yapıyorsunuz fazladan para harcamak için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6Clas

    Psu yeter aslında ama bence sli yapmanıza gerek yok neden bir sıkıntımı varda sli yapıyorsunuz TOP model kart zaten oc li bir kart yetmesi lazım Monitörünüz nedir çözünürlük nedir takıntılar mı varda sli yapıyorsunuz fazladan para harcamak için.

    :D ewet hocam aynen öle takıntı bizim iş, battlefield 3'ü Ultrada oynama hevesine SLI yapmayı düşünüyordum. Ama vazgeçtim diyebilirim, onun yerine gtx 580 almak daha mantıklı
  • Peki SLI yapmam için aynı karttan Asus GTX 560 Ti TOP DCII mi almam lazım. Top olmayan gtx 560 Tİ DCII ile SLI yapabilirmiyim.
  • Kullabilirsin ancak hız aşırtma programlarıyla iki kartın da değerlerini eşitlemen gerekir. MSI Afterburter en çok kullanılan ancak OC Guru ve Asus'un bir programı da var. OC Guru'yu ben Gigabyte'larda gördüm. Diğer kartlarla da kullanılabiliyor mu, onu bilmiyorum.
  • hocam sli yapıcaksanız gtx 570 ler ile yapın psu değişimi gerek olucaktır tek 580 alıcaksanız psu nuz yeterlidir 650 wattlık ocz psu ile gtx 580 kullanmıştım sıkıntısız bir şekilde
  • PSU değişimi yapmadan GTX 560 ile SLI yapmayı düşünüyorum. 700 Watt yeterli olur diyor arkadaşlar bakalım denicem. Hem 2 x GTX 570 alıp hemde PSU değişemem
  • 700'lük PSU yeter ancak PSU'nun ömrünü yememek için kartları stok halde kullanman gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Kasım 2011; 12:50:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    700'lük PSU yeter ancak PSU'nun ömrünü yememek için kartları stok halde kullanman gerekli.

    GTX 560 ti Top zaten stok halde 900 mhz'ye aşırtılmış olarak geliyor. Ekstra bi hız aşırtma yapmıcam bunun üstüne, eğer demek istediğiniz buysa .
  • Hangi kartı kullanırsan kullan, stok olarak kullan ki uzun vadede sorun yaşama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.