Şimdi Ara

Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gecenlerde forum tavsiyesi ustune aldigim bu sahane monitorden bi kac kare gostermek istiyorum

    giris: (ureticiden bilgiler)

    LCD panel type : 1280 x 1024 pixels, Anti glare polarizer, RGB vertical stripe
    Panel size : 17"/ 43 cm
    Effective viewing area : 337.9 x 270.3 mm
    Pixel pitch : 0.264 x 0.264 mm
    Brightness (nits) : 250 nit
    Contrast ratio (typical) : 600:1
    Display colours : 16 M
    Viewing angle : - C/R > 5
    Viewing Angle (Horizontal) : 160 degree
    Viewing angle (Vertical) : 160 degree
    Response time (typical) : 8 ms
    White Chromaticity, 6500K : x = 0.313 / y = 0.329
    White Chromaticity, 9300K : x = 0.283 / y = 0.297
    Maximum resolution : 1280 x 1024 @ 75 Hz
    Recommended resolution : 1280 x 1024 @ 60 Hz
    Factory preset modes : 15 modes
    User definable modes : 16 modes
    Video dot rate : 140 MHz
    Horizontal scanning frequency : 30 - 83 KHz
    Vertical scanning frequency : 56 - 76 Hz
    Picture enhancement : LightFrame™ Digital Reality
    sRGB : Yes
    Signal input : Analogue (VGA), DVI-D, PC audio in
    Audio output : Stereo Audio (3.5 mm jack) 1x
    USB : 1 x USB 2.0
    Video sync input signal : Composite Sync, Separate sync, Sync on green

    (geri kalanlari cok da luzumlu degil, isteyen siteden detaylica bakabilir, veya http://www.p4c.philips.com/files/1/170x6fb_00/170x6fb_00_pss_eng.pdf)


     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    yabancilarin at a first glance dedikleri, soole bi ilk bakis sonucu diyecegim o ki gercekten yakisikli bi monitor oldugu (arkada cikan cazete, jazz festivalinin dergisidir, oole hava olsun diye kareye almadim, buyuk fotocularin buyuk olmadan once sans eseri cektikleri fotolardan biri olabilir bu :P) ve bazi acaip gorunuler var ciplak gozle goremedigim (monitor ustunde, simdi onlari inceliyorum :shock:)

    hoparlorler de oldukca guzel duruyor ama merak etmeyin fotodakinden daha sIk bi monitor, gozu kapali cikti aletin, bi de yorgun argin (gecenin bi yarisi su an) tabi sabahtan beri calismaktan yorgun dusmus alet.. ondan boyle.. philips yazisinin altindaki iki seye sonradan donecem


     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    bu da kirmizi hali torenlerinde aktrislere yaptiklari gibi arkadan cekim, hani dekolteyi cekerler ya, ondan iste. bunun dekoltesi yasli akrabalari crt monitordekiler gibi degil, oole pek bi aciklik yok, cunku zaten pek bi alet yok.. o nedenle sadece elektrik akimindan olusan sicakligi yayacak delikler var o da gorunmuyo ;) burda biraz pis cikmis ama gercekte oyle diil :shock: (fotolarda, gercekte goremedim seyleri goruyorum, galiba korku filmlerindeki fotograf ve ayna kliseleri gercek :roll: )

    ayrica uc kabloyu da gorebilirsiniz, )en soldaki, bize yakin olan klavyeninki, karismasin:P,) o sari baglantili hemen soldaki kablo ses kablosu, devami kolayca gorulmuyor ama en ince olan kablo ses icin.. ortadaki guc kablosu, sagdaki de analog baglanti kablosu.. paketin icinden dvi kablo cikmiyor (sadece analog var) ama istenirse dvi-d kablosu takabilirsiniz tabi.. onun icin de yer var


     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    bu da iste analog kablo, crt monitorlere ait olanlardan daha ince.. bilmiyorum goruntu kalitesiyle ilgisi var mi (veya lcd oldugu icin ince olmasi yeterli mi ..) ama su an gozlerim bayram ediyo onu soyleyebilirim (diger kablolar da bilgisayar dunyasinin bana hediyesi, cogu nedir, buradan ayirt edemiyorum:)) ha orda bi delik var kasada, ne oldugunu soyleyeyim, titan marka su egsoz fanlardan almistim, iyi hava ufluyodu ama maalesef feciii bi gurultusu vardi cikarttim(ufledigi hava sicak degildi, ekran kartina cok yakin degildi belki ama soguk hava coker, dolayisiyla soguk hava ufluyodu, ama sicak hava yukarda oldugundan ve yukarda boyle bi alan bulunmadgindan mecbur en azindan ekran kartinin da altinda olacakti, yani kasanin toplam sicakligini etkilemesi pek mumkun degil)


     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    bu da acik hali (35w falan bi tuketim var) neden bombeli gorunuyor bilmiyorum ama bi kandirmaca yok, tum lcd ler "gercekten" duz :) ve o siyah dalgalanma yok, hani video kamera falan ile tv'nin onunden gecerken olur ya ;) (bkz. lcd almak icin 101 altin neden kitabi :P) sadece onundeki o sari isik yaniyor bi tane de el var onu da soylicem


     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    iste hp foto makinesinin kalitesi burda yine kendini gosteriyo.. dokunmatik olan on panelde hizlica renk ayarlamasi yapmak icin kullandigimiz dugme (tirnak darbesiyle bile calisiyo bu iki dugme, super :)), yani lightframe ozelligi.. istenirse sagda bulunan butonlarla detayli calisma yapilablir tabi.. a onun fotolari cekmeyi unuttum hemen onlari cekeyim simdi..


     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    bu da yandan gorunusu, iste az tuketim yapan birisi nasi kilo verir (az elektrik, az kalori, cok is) hem de tuslari da gorunuyo iste.. ayarlar bunla yapiliyor ama alismasi gercekten zor.. ee yillarca sisko crt ile yatip kalktik (sabaha kadar calistik anlaminda :P) bi gecede aliskanliklar degismiyo..

     Philips 170X6 Nedir, Ne Degildir Ufacik Tefecik Tutorial

    burda da menuden bi sahne goruyosunuz, 9300k calisiyorum misal ben.. bi de seri numarasi var, imei gibi boylece kontrol ettirebilirisniz.. hani twinmos ramlerde cikmiyo ya bu seri no, nerde uretildigi falan (valla hic bi arkadasimin twinmos raminde, cpu-z ile bakilan bilgilerinde seri no falan yok.. hepsi de cidden garantili, hologramli sifir mallardi.. neyse.. (bi tane de bende var tabi)


    burda da tum mahremiyetim gozler onune serilerek desktopum, firewall, antivirus, kullandigim messenger clientleri vs. goruluyor.. neyse.. bunu da renk ve parlaklik icin yaptim, agatha christie'nin mavi trenin esrari adli kitabini ekranin onune koyarak cektigim fotoda (kalin diil ama kaliteli bi kitap, tavsiye ederim) belki bi nebze olsn monitorun parlakligi hakkinda fikriniz olur.. yalniz kitap etrafinda olusan o hale (aurora borealis gibi:P) hakkinda fikrim yok, belki de sivi kristallerin bana bi oyunu.. belki de mavi ekranin esrari... yasa bill gates !!

    bi de automatic adjustment hakkinda bi ekran goruntusu koycaktim ama oldukca hizli bi ayar oldugundan cekemedim.. o sag taraftaki butonlarin en altindakine basinca cozunurluk vs. ne olursa olsun, goruntuyu tam ekrana sigdiriyor, ozellikle dos ortaminda veya default olan 1280*1024 cozunurlugu disinda bi ortamda calisiyorsaniz isinize yarar.. tabi oyunlari da mecbur boyle oynamalisiniz yoksa pikselizasyon belli oluyor.. kalkip tnt2 ekran kartiyla da bu monitoru kimse kullanmaz herhalde..


    sonuc:

    1. lcd gozler icin iyidir
    2. lcd "real" photoshopcular icin erken olabilir, TN paneller ozellikle
    3. lcd elektrik tuketimi icin iyidir
    4. lcd sicakligi sevmeyenler icin iyidir (hic bi o/c'ci yaz ayini sevmez:P)
    5. lcd harcanan alan bakimindan tasarrufludur, yer kaplamaz
    6. boy/islev orani mukemmeldir :P
    7. philips iyidir
    8. agatha christie romanlari gizemlidir
    9. lcd satin alma maliyeti basta yuksektir ama goz sagligi icin (olasi doktor, gozluk maliyeti vs.) ve elektrik faturasi icin iyidir, o nedenle uzun donemde cok iyi is yapar

    unutmayin ki monitorler 3-4 yilda belki 5 yilda bi degistiridigimiz aletler ve binlerce lira odedigimiz aletlerin duzgun calismasi sonucunda olusan goruntuyu degerli ve hassas gozlerimize ileten parcalar.. aslinda en onemli parca bile diyebiliriz monitorumuz icin.. belki bi islemci sicakligi canimizi sIkIiyor olabilir ama goz saglimiz herseyimiz...







  • Güle güle kullanın.

    Konuyu üst konuda paylaşırmısınız teşekkürler.


    TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar..HerŞey Burda Sizin için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

    Güle güle kullanın.

    Konuyu üst konuda paylaşırmısınız teşekkürler.


    TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar..HerŞey Burda Sizin için

    tesekkurler umarim yarari olur

    ayrica 17 inc lcd'lerde kisitli modelde dvi-d girisi var bunu da belirtmek lazim ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.