Şimdi Ara

Türkiye sizinle gurur duyuyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - siyasi liderlere göre genç sayılabilecek yaştaydı.. kadındı.. türkiye'nin en iyi liselerinden birinde okumuş, üniversite'yi amerika'larda bitirmişti.. ve türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde hocaydı.. ekonomistti.. çağdaş türk kadının örneği olarak çıkmıştı siyasi arenaya.. kadınlar, gençler destekliyordu onu en fazla.. sürekli batılılığın, çağdaşlığın, modernizmin temsilcisi olduğu vurgusunu yapıyordu. gazeteler, televizyonlar hep ondan söz ediyordu. hızla yükseldi siyasi hayatta.. genel başkan olarak girdiği ilk seçimde "oyunuzu karanlığa vermeyin.. ya şeriat ya biz.." diye çıktı alanlara.. ve 2 ay sonra gericilikle, karanlık olmakla suçladıklarıyla kol kola kurdu hükümeti.. başbakandı. gün geçmiyordu ki bir yolsuzluk iddiası ortaya atılmasın. kocasının daha önceden batırdığı bankaya dair bir şeyler yazılmasın, konuşulmasın.. kafatasçı çetelerle el ele doğu'daki şiddeti alabildiğine artıran kararlara imza atan ve ikide bir milliyetçilik vurgusu yapan da oydu, abd'deki malvarlığını her defasında söz verip de getirmeyen de o..
    bir mitingini hatırlıyorum.. gençler, kadınlar, ihtiyarlar, işçiler, köylüler sarmıştı çevresini.. türkiye onunla gurur duyuyordu..

    - 1978'de 7 yedi genci gözünü kırpmadan katleden çetenin reisiydi.. sayısız öldürme, yaralama olayında ismi geçiyordu.. sonradan birtakım karanlık ilişkileriyle devlet için çalışmaya başladığı söyleniyordu.. asala denen örgütü çökertmek için eski faşist katillerden kurulan timin içindeydi.. yaptığı katliamlar hakkında açılan davalar sürekli sürüncemede kalırken o, sahte nüfus kağıdıyla devletin topladığı vergilerden elde ettiği kazançla iş bitiriyordu.. o artık 'vatanı ve milleti için çalışan bir işadamı'ydı.. asala'yı bitirmişti, uyuşturucu işine girmişti.. sonra bir gün bir kaza oldu.. bir milletvekili ve bir emniyet müdürüyle birlikte bir mercedes'in içinden çıktı cansız bedeni..
    cenazesini hatırlıyorum.. binlerce insan toplanmıştı.. türkiye onunla da gurur duyuyordu..

    - polistiler. manisa emniyet müdürlüğü'ne bağlıydılar. bir gün 16 tane genç getirildi önlerine.. kızlı erkekli.. 16'dan 30'una kadar 16 genç.. duvarlara sol bir örgüt lehine yazı yazdıklarıydı iddia edilen.. dövmüşlerdi o gençleri. elektrik vermişlerdi. makatında cop sokulduğunu söylüyordu delikanlılardan biri. bir genç kız "çırılçıplak soydular beni. göğüslerime, vajinama elektrik verdiler.." diyordu. gülüyorlardı kendi aralarında bütün bunları yaparken. fiziksel işkencenin yanına psikolojik işkenceyi de eklemek adına, faşist marşlar dinletiyorlardı gençlere. onlara verilen 'görevi' yerine getiriyorlardı. sonra bir gün bu olaylar basına yansıdı. polisler tespit edildi. haklarında dava açıldı.
    duruşmalarını hatırlıyorum. birileri gelmişti adliye önüne, onlara destek olmak için. türkiye onlarla da gurur duyuyordu.

    - eski genelkurmay başkanı'ydı.. karışık günlerdi o günler, çatışmalı, kanlı.. durumdan vazife çıkarmıştı. "kardeş kavgasına son verecekti"... 4 arkadaşıyla birlikte kararını verdi. yönetime el koyacaklardı. koydular da. ve ülkenin en karanlık yıllarına imza attılar. önce idamlar başladı.. birer ikişer darağacına yollanıyordu gençler. o zamanki yasalara göre 18 yaşın altındakiler idam edilemediği halde, idam edilen 17 yaşındaki genç hakkında sorulan soruyu "asmayalım da besleyelim mi?" diye yanıtlıyordu. sonra gözaltında ölümler başladı. ülkenin dört bir yanı koca bir işkencehaneye dönmüştü. karakollardan, cezaevlerinden gün geçmiyordu ki tutuklu ve hükümlülerin çığılığı yükselmesin. gün geçmiyordu ki cezaevlerinden bir ölüm haberi gelmesin. insanlara dışkı yedirildiği söyleniyordu kimi cezaevlerinde.. binlerce insan sakat kalmıştı.. karakola düşüp de dayakla kurtulan seviniyordu haline. o ise korkutmayı seçiyordu etrafı, "eğer.." diyordu..: "içimizden birini öldürmeye kalkacak olurlarsa, o örgütün elimizdeki bütün üyelerini öldürürüz.." bir ülkenin devlet başkanı, kendi cezaevlerinde kalan insanlara savaş esiri muamelesi yapıyordu. sonra yeni yaptırdığı anayasa'yı halkoyuna sundu. halkoyuna sundu dediysem yanlış anlaşılmasın, "hayır" propagandasını yapmak yasaktı. muhtarlardan bilgi toplanıyordu, kimlerin hayır oyu vereceği üzerine. referandum günü gelip çattığında bir de görüldü ki şeffaftı pusulanın içine konacağı zarf, verilen oyun ne olduğu gözüküyordu, jandarma denetiminde yapılan o oylamada. ve yüzde 92 gibi rekor bir oranla halk 'onaylamıştı' paşa paşa, paşasının yasasını. sonra laiklik diyordu her yerde, okullarda din dersini zorunlu hale getirirken.. laiklik diyordu, kuran'dan ayetlerle belgelendiriyordu miting konuşmalarını. şimdilerde güneye yerleşti. villasında yaşıyor.
    geçenlerde halkın içine karışmasını hatırlıyorum. sarmıştı insanlar etrafını.. ve tabi türkiye onunla da gurur duyuyordu.

    işte bu yüzden türkiye, ne zaman birileriyle gurur duysa; midemde bir ekşime başlar. korkarım.


    Ekşisözlük'ten alıntıdır. Çok hoşuma gitti sizinle de paylaşmak istedim, özellikle Ağca ile "gurur duyan" insanlar varken.



  • Biraz geç farkettim ama çok güzel bir yazı.Yukarı çıksın da okumayan arkadaşların da okuma fırsatı olsun
  • sturmovik bizim insanlarımız sürü misali hareket ediyorlar bana göre.hangi çoban götürürse nereye götürür diye düşünmeden oraya gidiyorlar.geçenlerde televizyonda izledim 7-8 genç sanırıım malatyadaydı ağcaa hakkında papayı vurduğu için tezahürat yapıyorlardı.onlar acaba ağcanın kim olduğunu kimin adına çalıştığını yaptığı işin karşılığında ne aldığını biliyorlarmıydı?merak ediyorum zaten şu belli ki bizim insanımız büyük bir sürü
  • Ağca ile gurur duymuyorum ama şahsen haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Nedenini hala anlayamadiğim biçimde kişilere karşı işlene suçalri devlet bağışlıyor. kulun kula hakkı geçtği zaman bunu Allah dahi kula bırakırken bizim ülkemizde maalesefki İnsanlar tecavüz edenleri, öldürenleri vs. devlet affedebiliyor. Ağca meselesine gelince çıkmamasi gerektiği konusunda hemfikirim ancak 10 larca asker şehit etmiş teröristlerin bile salıverildiğini, Annesinin yaninda kizina tecavuz edip 42 yerinden bıcakliyanlarin saliverildiği bir yerde herkes çıksın da o kalsın içerde mantığını yanliş buluyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.